Zachte Zoete Broodjes

7 juni 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten (10 stuks)
Voor het deeg:
  • 600 gr. bloem
  • 300 ml lauwwarme melk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 ei
  • 1 eiwit (eidooier apart houden)
  • 1.5 tl zout
  • 3 etl. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
Extra:
  • smeerboter, op kamertemperatuur
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
  • donkere sesamzaadjes
Bereiding:
Stap 1.

Giet de lauwwarme melk in de kom en voeg het ei, eiwit, kristalsuiker, vanillesuiker en de gedroogde gist erbij. Giet de zonnebloemolie erbij en mix het mengsel met een een garde samen. Schep de helft van de bloem in stappen bij de natte ingrediënten en kneed het deeg op middelhoge snelheid samen. Voeg het zout en de overige bloem erbij en kneed het deeg voor zeker 3 a 5 minuten op hoge snelheid tot een mooi soepel deeg. Stort het deeg op je werkblad en kneed het deeg nog even door met ongeveer 1 theelepel zonnebloemolie. Vet een kom in met zonnebloemolie en plaats het deeg erin. Dek de kom af en laat het deeg voor zeker 60 minuten rijzen.

Stap 2.

Wanneer het deeg in volume is verdubbeld druk je de lucht uit het deeg en stort je het deeg op je werkblad. Verdeel het in ongeveer 12 gelijke bolletjes en dek elke gevormd bolletje deeg af met plasticfolie. Verdeel op elk bolletje deeg een halve theelepel smeerboter en druk het bolletje deeg uit tot een ronde platte plak. Rol het deeg vanaf de onderkant mooi strak naar boven en rol dan het staafje deeg in de breedte nog ietsjes uit. Plaats het gevormde staafje deeg op je bekleedde bakplaat en werk op dezelfde manier de andere bolletjes deeg af. Plaats twee staafjes deeg naast elkaar en druk de uiteinde goed samen. Wikkel het deeg om elkaar heen, druk de uiteinde goed aan en vorm het deeg tot een cirkel. Zie video voor een duidelijker uitleg. Plaats het deeg op de bakplaat, strijk het deeg in met het ei/melk mengsel en strooi er wat sesamzaadjes bovenop.

Stap 3.

Bak de broodjes in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar. Serveer deze heerlijke zachte broodjes voor het ontbijt, lunch of lekker bij de soep en geniet er lekker van!

Extra tips&tricks:
  • Giet de melk er nooit in een keer bij, maar altijd in geleidelijke stappen.
  • Als het deeg te plakkerig is voeg je er ongeveer 2 eetlepels bloem bij en kneed je het deeg nog eens door.
  • Je kunt het deeg altijd vullen met bijvoorbeeld fetakaas.

 

Print recept

Nutrition

161 Comments

  • Ikram

    7 juni 2018 at 10:17

    Hmm ga ik zeker maken Insha’Allah! Ze zien er heerlijk uit! ?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:49

      Dankjewel lieve Ikram!❤️

      1. Tahere

        24 maart 2020 at 23:22

        Bedankt, ik heb dit heerlijke brood gemaakt en het was geweldig

      2. Fatima El Irari

        25 maart 2020 at 09:58

        Hi Tahere,

        Fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Xx

      3. Selwitta

        26 april 2021 at 22:18

        Hallo,

        Mijn broodjes waren echt heel lekker en zacht maar tijdens het bakken zijn er wel een paar opengebarsten, hoe komt dit?

      4. Fatima El Irari

        8 mei 2021 at 12:40

        Dan moet je de volgende keer het deeg iets strakker samen knijpen. Xx

    2. Miriam Elhaddouchi

      22 april 2020 at 10:14

      Mag dat met tarwebloem of patisseriebloem of moet dat met bloem voor wit brood.

      1. Fatima El Irari

        22 april 2020 at 13:04

        Hi Miriam,

        Ja, hoor kun je ook gebruiken.

    3. Ilhem

      17 juni 2020 at 15:27

      Salam aleikom fatima,

      Bedankt voor je heerlijke broodjes ze zijn goed gelukt😄 alleen een vraagje. Ze zijn nu al half uur aan het afkoelen maar zijn nog beetje warm. Kan ik ze nu al bewaren in een zak? En hoe voorkom ik dat ze morgen hard worden? Want wil ze morgen meenemen naar moeder. Liefs ilhem

      1. Fatima El Irari

        18 juni 2020 at 12:11

        Alaikoem salaam Ilhem,

        Ah wat goed! Als ze lauwwarm zijn dan kun je ze gewoon inpakken met een plastic zak en erboven een theedoek plaatsen. Op deze manier blijven ze lekker zacht tot de volgende dag. Xx

  • Ikram

    7 juni 2018 at 10:19

    Ga ik zeker proberen Insha’Allah! Ze zien er heerlijk uit!?

    1. Selma

      9 juni 2018 at 14:03

      Slm fatima ik heb een vraagje mijn deeg is te plakkerig hoe kan ik hen weer normaal krijgen ??

      1. Fatima El Irari

        9 juni 2018 at 15:35

        Alaikoem salaam Selma,

        Als het deeg te plakkerig is kun je er ongeveer 2 eetlepels bloem bijdoen en het deeg weer even doorkneden. Daarna kneed je het deeg nog even met wat zonnebloemolie en dan mag het gaan rijzen. Xx

  • Fatima

    7 juni 2018 at 11:03

    Salaam Fatima,

    Ooo meis die zien er heerlijk uit masha allah ga vandaag gelijk proberen insha allah. ?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:49

      Dankjewel lieve Fatima! InschAllah!❤️?

      1. Naima

        24 april 2020 at 04:07

        Hello Fatima,
        I have a question de gedrooge gist is how many grams? Because i have mine with 11 grams. Sorry i don t speak nederland. By the way beautiful website!

      2. Fatima El Irari

        24 april 2020 at 12:22

        Hi Naima,

        The bag of yeast that I use has a content of 7 grams. Xx

      3. Bram

        9 maart 2021 at 14:20

        Hallo Fatima,

        Na 20min in een voorverwarmde oven van 200 °C te steken zien ze er al donker bruin uit … op welke programa zet jij je oven? Bij mij is da hetelucht.

      4. Fatima El Irari

        14 maart 2021 at 20:23

        Hi Bram,

        Ik gebruik altijd de boven-onder stand, maar elke oven is weer anders. Je zou de volgende keer de oven misschien eens op 180 graden kunnen zetten.

    2. Soraya

      10 april 2021 at 12:02

      Hey Fatima
      Ik had en vraagje kan het ook zonder gist

      1. Fatima El Irari

        11 april 2021 at 13:35

        Hi Soraya,

        Dat kan wel, maar dan worden de broodjes niet zo zacht en luchtig.

  • Mina

    7 juni 2018 at 11:10

    Salaam waleykom Fatima,
    Weer een heerlijk recept ma sha Allah! Ik heb een vraagje, want hoe bewaar je de broodjes zodat ze nog zacht blijven en hoe warm je ze op?
    Xxx

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:48

      Alaikoem salaam Mina,

      Je kunt de broodjes afdekken met plasticfolie en met een theedoek. Zo blijven ze altijd lekker zacht. Je kunt de broodjes ook invriezen. Dit doe je nadat de broodjes uit de oven komen en je ze voor ongeveer 10 minuten hebt laten afkoelen. Als je de broodjes uit de oven haalt kun je ze weer voor 10 minuten verwarmen in de oven op 100 graden.❤️

  • Nadia

    7 juni 2018 at 11:47

    Hey Fatima , hoeveel gr zit er in je zakje gedroogde gist ? Ik heb hier zakjes van 7gr en 12gr. Welke hoeveelheid moet ik nu gebruiken? Alvast bedankt voor je respons ?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:47

      Hi Nadia,

      In het zakje gist dat ik gebruik zit 7 gram.??❤️

  • Jamila

    7 juni 2018 at 12:31

    Salaam Fatima alles goed heb een vraagje kun je zeggen hoeveel gram per bol grt jamila

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:44

      Alaikoem salaam Jamila,

      Ik weeg de bolletjes nooit af. De bolletjes moet je gewoon niet al te groot vormen lieverd.❤️

  • Xummx

    7 juni 2018 at 13:45

    Kan ik de broodjes invriezen? En moet dat voor je ze afbakt of er na. Ziet er heerlijk uit.

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:43

      Jazeker, je kunt de broodjes invriezen. Dit doe je nadat de broodjes uit de oven komen en je ze voor ongeveer 10 minuten hebt laten afkoelen. Als je de broodjes uit de oven haalt kun je ze weer voor 10 minuten verwarmen in de oven op 100 graden.❤️

  • Siham

    7 juni 2018 at 14:11

    salam lieverd bedankt voor je heerlijke recepten die je met ons deelt ik had een vraagje ik heb geen keukenmachine ik kan het deeg ook gewoon met de hand kneden toch. ik heb wel broodmachine maar ik weet niet of het gaat lukken voor deze broodjes hoor van je xx

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:41

      Alaikoem salaam Siham,

      Met de hand kan het ook hoor, alleen ben je dan eventjes wat langer bezig met kneden. Maar het kan zeker!❤️

  • Zakia

    7 juni 2018 at 14:28

    Ik heb net alles in ene keer gedaan, en de melk als laatste , kan dat kwaad?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:40

      Is niet erg hoor! Xx

  • Rabia

    7 juni 2018 at 14:42

    Hallo Fatima

    Het ziet er zo als altijd weer super lekker uit!
    Maar kun je ook gewoon Becel boter gebruiken?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:39

      Dankjewel lieve Rabia! Jazeker, Becel kan ook.❤️

  • Aisha

    7 juni 2018 at 15:30

    Salaam Fatima,

    Hoe veel gram per bolletje is het? Of hoe veel bolletjes heb je eruit gekregen?

    Liefs, Aisha

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:39

      Alaikoem salaam Aisha,

      Ik weeg de bolletjes nooit af. Ik kreeg zelf 12 broodjes uit het deeg, maar dit ligt er maar net aan hoe groot of klein je de bolletjes maakt.

      1. Leyla

        9 juni 2018 at 13:42

        Danku maar als je zegt maakt twaalf bolletjes en gebruikt twee per broodje dannheb je maar 6 broodjes? War me weinig lijkt voor 600 gr bloem

      2. Fatima El Irari

        9 juni 2018 at 15:34

        Ligt er maar net aan hoe groot jij je bolletjes maakt. Als je grote broodjes wilt dan maak je grote bollen deeg en als je kleinere broodjes wilt, dan maag je ze weer kleiner.

  • Noor

    7 juni 2018 at 18:57

    Faat,

    Zien er zo lekker uit gauw is uitproberen.
    Waar laat jij, jouw deeg altijd rijzen? Is altijd zo mooi en luchtig, ik heb niet echt een warme plek in huis. Hoor graag wat tips.

    Shokran

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:34

      Dankjewel lieve Noor! Ik laat het deeg altijd rijzen in de berging, want daar is het altijd warm. Als je nou echt geen warme plek in huis hebt, dan kun je de oven even voorverwarmen op 50 graden VOO 10 minuten en dan het deeg in de oven zetten. Op deze manier rijst het deeg ook goed.❤️

  • Amira

    7 juni 2018 at 21:41

    Ik wil ze uitproberen alleen had ik een vraag als ik een paar wil invriezen hoe kan ik dat doen en als ik ze eruit haal moet ik ze dan eerst beetje laten ontdooien of gelijk opwarmen in de oven?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:29

      Hi Amira,

      Als je ze wilt invriezen dan doe je dit wanneer je de broodjes uit de oven haalt en je ze eventjes hebt laten afkoelen. Dan mag je de broodjes direct inpakken en in de diepvries stoppen. Als je ze wilt opwarmen haal je ze uit de diepvries en laat je ze even staan voor 10 minuten. Dan mogen ze de oven in voor ongeveer 10 minuten op 100 graden.❤️

      1. Saartje

        8 juni 2018 at 15:45

        Hey fatima kan ik in de plaats van melk water gebruiken? dankjewel alsvast

      2. Fatima El Irari

        8 juni 2018 at 21:54

        Ja, hoor je kunt ook lauwwarm water gebruiken. Xx

  • Hanan

    8 juni 2018 at 10:01

    Ziet er heerlijk uit. Ik ga het vandaag proberen ?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 22:06

      Super leuk! Xx

  • Maryam

    8 juni 2018 at 10:07

    Salaamu alaikoum Fatima,

    Deze broodjes zien er superlekker uit ma sha Allaah! Alleen heeft mijn zoontje koemelkallergie. Ik vroeg mij dus af of ik amandelmelk kon gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 22:08

      Alaikoem salaam Maryam,

      Ja, hoor dat kan zeker en je zou de melk zelfs kunnen vervangen door lauwwarm water. Xx

  • Sofia

    8 juni 2018 at 10:29

    Salam Fatima!!! Weer een heerlijk recept, as always 🙂
    Ik heb even een vraagje! Als je kaas wilt gebruiken, op welk moment voeg je het dan toe?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 22:04

      Alaikoem salaam Sofia,

      Dankjewel lieverd! JE voegt de kaas toe wanneer je het deeg helemaal plat hebt gedrukt, dus voordat je het plakje deeg gaat oprollen. Xx

  • Nassira

    8 juni 2018 at 10:31

    Hi lieverd!

    Kan ik ze ook maken zonder melk?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 22:03

      Hi Nassira,

      Jazeker, je kunt ook lauwwarm water gebruiken. Xx

  • Yasmina

    8 juni 2018 at 11:07

    Hoi Faatje. Ziet weer weswrom heerlijk uit. ?Ik ben ze nu aan het maken deeg is aan het rijzen. Ik had wel een vraag betreft bollen als ik ze verdeel in 12 bollen dan komen er toch 6 broodjes uit ?
    Moet ik ze niet in 24 bollen verdellen ?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 22:04

      Dankjewel lieve schat! Klopt, als je het deeg in 12 bollen snijdt, dan krijg je straks 6 broodjes. Als je het deeg in 24 bollen snijdt, dan krijg je denk ik wel hele kleine broodjes. Xx

  • Aicha

    8 juni 2018 at 11:39

    Salam alykoum faat

    Ziet weer heerlijk uit.
    Ik ga ze vandaag ook proberen en neem mee voor me ouders.

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 22:02

      Super lief zeg! Geniet ervan lieverd! Xx

  • Nadia

    8 juni 2018 at 12:33

    Hey fatima,
    Ik heb ze gemaakt! Maar ze waren te plakkerig en heb dan bloem zitten bijvoegen. En na het bakken vond ik dat ze niet zo zacht waren. Aan wat zou dat kunnen liggen? Wat kan ik eraan doen in het vervolg?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 22:02

      Hi Nadia,

      Hoe was het deeg toen je de broodjes ging vormen? Als de broodjes te droog en niet zacht waren, dan heb je er denk ik iets te veel bloem bijgedaan. Je kunt de volgende keer het deeg ook een beetje insmeren met olie en laten rijzen.

  • Fatima

    8 juni 2018 at 13:47

    Salam alaikoum Fatima,

    Bedankt voor je lekkere recepten die je met ons deelt. Ik wil dit recept nu uitproberen, maar ik heb geen gedroogde gist thuis. Ik heb wel blokjes gist. Kan ik deze ook gebruiken? Zo ja, hoeveel gram?

    Groetjes Fatima

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 21:59

      Alaikoem salaam Fatima,

      Graag gedaan lieverd! Jazeker, je gebruikt dan een half blokje verse gist. Xx

  • Sandra

    8 juni 2018 at 15:10

    Salam Fatima, als je met dit recept 12 bolletjes maakt krijg je uiteindelijk maar 6 broodjes of niet?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 21:58

      Alaikoem salaam Sandra,

      Ik kreeg in totaal 10 broodjes uit het deeg. Dus in totaal had ik 20 middelgrote broodjes. Xx

  • Hoceimagirl

    8 juni 2018 at 15:12

    Hoi Faatje,

    Ik volg je blog al zo lang en je bent echt een topper, ik was altijd een kluns in de keuken maar door jouw duidelijke recepten heb ik veel meer zelfvertrouwen. Dankje wel daarvoor. Ik ga deze vandaag lekker maken yummy! Fijne iftar straks xx

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 21:57

      Aah dankjewel lieve schat! Echt onwijs lief zeg! Heel graag gedaan lieverd en super leuk om te lezen dat je nu zo zelfverzekerd bent in de keuken!

      Liefs,
      Fatima

  • Chaima

    8 juni 2018 at 15:14

    Salam Fatima! Ontzettend bedankt voor nog zo’n mooi recept. Ik vroeg me af of jij een heteluchtoven hebt of een oven met boven en onderwarmte. Ik gebruik zelf een heteluchtoven maar ik weet dus niet zeker of ik de aangegeven baktijd en temperatuur aan kan houden. O

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 21:56

      Alaikoem salaam Chaima,

      Dankjewel lieve schat! Ik heb ook een hete lucht oven, maar ik gebruik altijd de boven onder stand voor het bakken van brood. Xx

  • Saartje

    8 juni 2018 at 15:44

    Hey fatima kan ik in de plaats van melk water gebruiken? dankjewel alsvast

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 21:55

      Ja, hoor je kunt ook lauwwarm water gebruiken. Xx

  • Hind

    8 juni 2018 at 17:23

    As Salama Alaikoum Fatima,

    De broodjes zien er super uit, ik ben ze nu aan het maken.
    Maar ik wilde vooral even zeggen dat jij echt mijn heldin bent! Zeker tijdens ramadan, vorig jaar en dit jaar ook heb ik zoveel aan jou en je blog gehad. Super bedankt voor alle inspiratie en fijne recepten met super duidelijke uitleg.
    Heel veel liefs, Hind

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 21:53

      Alaikoem salaam Hind,

      Wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat en bsahtkoem! Xx

  • Amira

    8 juni 2018 at 17:46

    Salaam Fatima, ik heb ze uitgeprobeerd ik heb 6 broodjes eruit gehaald??? ik zie net pas dat jij er 12 uit hebt gehaald. Ik neem aan dat jij dan 24 bolletjes deeg had??

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 21:53

      Alaikoem salaam Amira,

      Ik had in totaal 10 broodjes, dus ik had 20 bolletjes deeg. Ik was die andere bolletjes helemaal vergeten meet te tellen haha. Had je wat grotere broodjes?

      1. Amira

        9 juni 2018 at 10:10

        Ze waren super groot hahah

      2. Fatima El Irari

        9 juni 2018 at 15:42

        Haha die van mij ook hoor. Je kunt dan het beste de volgende keer de bolletjes iets kleiner vormen. Xx

  • Amira

    8 juni 2018 at 21:50

    Helaas waren de broodjes niet zo zacht als bij jou op de video als je erop drukt hoe zou dat komen. Ik heb het laten rijzen in de oven had hem nog voorverwarmd. Moet je wel zeggen tijdens het kneden in de machine plakte de deeg en heb toen 2 A 3 eetlepels meel bij gedaan en verder laten kneden in de machine zou het daar aanliggen

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 21:52

      Hi Amira,

      Ah wat jammer! Hoe was het deeg toen je de broodjes ging vormen?

      1. Amira

        9 juni 2018 at 10:11

        Op zich wel zacht toen ik ze uit ging drukken

  • Yasmina

    9 juni 2018 at 14:07

    Hoi faatje.

    Ik heb ze gisteren gemaakt ze waren goed gelukt. Ze waren lekker zacht ik kreeg er 11 broodjes uit.

    Bedankt voor het lekkere recept?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2018 at 15:33

      Hi Yasmina,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Xx

  • Soof

    9 juni 2018 at 15:37

    Vandaag ook gemaakt, ze ruiken heerlijk! Ik heb er zelf cocos en jam op gedaan, Thanks voor het recept! Gr Sofia

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2018 at 15:47

      Ah super goed! Geniet ervan lieverd! Xx

  • Elif

    10 juni 2018 at 15:40

    Oh heerlijk broodjes zijn het geworden! Perfect, mijn man vond ze heerlijk en ik kan er geen genoeg van krijgen. Thanks for sharing! X Elif

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:35

      Hi Elif,

      Wat goed! Ben trots op je lieverd! Geniet ervan. Xx

  • Fadoua

    10 juni 2018 at 18:03

    Hoi Fatima,

    Ik zag bij jou de kitchenaid en was opslag verliefd. Ben er ook een gaan kopen
    Maar nu was ik bezig met dit recept en zette het apparaat op een wat hogere stand en hij begon een beetje te bonken, is dat normaal? Kan hij de hoeveelheid misschien niet aan? Of doe ik wat verkeerd of is het normaal?
    Ben benieuwd wat jouw ervaring is.

    Dit recept is trouwens helemaal gelukt, dank je wel daar voor.

    Groetjes Fadoua

  • Fadoua

    10 juni 2018 at 18:27

    Salaam Fatima,

    Door jou kitchenaid apparaat heb ik er ook een aangeschaft, ik was namelijk opslag verliefd toen ik die van jou zag.
    Alleen heb ik vandaag het recept uitgeprobeerd die hierboven staat en begon hij te bonken toen ik de snelheid verhoogde. Heb jij dat ook? Of kan hij de hoeveelheid niet aan van dit recept?
    Verder zijn de broodjes goed gelukt alleen de smaak nog, dat kan pas met Maghreb inshaAllah.
    Groetjes Fadoua

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:13

      Alaikoem salaam Fadoua,

      Wat leuk! Waar heb jij je KitchenAid staan? De KitchenAid kan deze hoeveelheden zeker wel aan en zelfs het dubbele. Ik versnel de snelheid pas wanneer ik zie dat het deeg een geheel is geworden. En je kunt de KitchenAid het beste op je aanrecht zetten, zodat de keukenmachine een stevige ondergrond heeft. Bsaha met je nieuwe aankoop en je zult er heel veel plezier aan hebben inschAllah! Xx

  • Zoulikha

    10 juni 2018 at 19:20

    Hi Fatima,

    Bedankt voor je heerlijke recepten. Heb vandaag de broodjes gemaakt. Even een vraagje; heb ze op 200 graden in een hete lucht oven gebakken, maar heb ze maar 22 minuten gebakken anders zouden ze te bruin worden. Doe is iets fout?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:15

      Hi Zoulikha,

      Graag gedaan lieve schat! Gebruik jij ook echt de hetelucht functie? Ik heb deze functie ook, maar ik gebruik die nooit voor deegwaren of cakes. Ik gebruik altijd de boven/onder warmte, dus die 2 streepjes boven elkaar. Xx

  • Mari

    11 juni 2018 at 07:11

    Hoi fatima,

    Ik heb de broodjes inmiddels al 3x gemaakt maar ze zijn niet zo heel zacht. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben?

    X mc

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 07:21

      Hi Mari,

      Hoe was het deeg voordat je het liet rijzen en na het vormen van de broodjes?

  • Hayat

    11 juni 2018 at 10:08

    Slm wlkm fatima, ik heb een vraagje? Moeten de broodjes niet voor een 2de keer rijzen? Dus nadat je ze gevormd hebt, en na het bestrijken en bestrooien ervan meteen de oven in of moeten ze nog een keer even rijzen voordat ze de oven in moeten? Alvast bedankt..

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 13:20

      Alaikoem salaam Hayat,

      Tijdens het vormen van elk broodje dek je het deeg al af en in de tussentijd dat je de broodjes vormt zal het deeg voor de 2e keer rijzen. Xx

  • Hayat

    11 juni 2018 at 10:13

    Slm wlkm fatima, moeten de broodjes nadat ze gevormd zijn weer rijzen voordat ze de oven in moeten?? Zo ja hoelang ongeveer?? Kijk er al naar uit om ze te maken!! Alvast bedankt.. Liefs Hayat

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 13:20

      Alaikoem salaam Hayat,

      Tijdens het vormen van elk broodje dek je het deeg al af en in de tussentijd dat je de broodjes vormt zal het deeg voor de 2e keer rijzen. Xx

      1. Hayat

        12 juni 2018 at 08:47

        Dankjewel voor je reactie! Ik zie ook dat mijn vraag 2 keer geplaatst is, ging blijkbaar iets mis, excuus. ?

      2. Fatima El Irari

        12 juni 2018 at 08:48

        Is niet erg hoor! Xx

  • Umm941

    11 juni 2018 at 12:42

    Salaam alaykum. Lieve fatima
    Bedankt voor dit heerlijke recept! Ik wilde vragen of je er ook chocolade broodjes van kan maken? Met dit deeg?
    Baraka Allahoe fiki.
    Ik geniet elke keer weer van je recepten en videos en instagram!!?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 13:27

      Alaikoem salaam,

      Aah wat super lief zeg! Dankjewel lieverd. Jazeker, met dit recept kun je heerlijke chocolade broodjes maken. Succes!

      Liefs,
      Fatima

  • Umm941

    11 juni 2018 at 12:43

    Oh ja en zo ja hoe zou ik ze t beste kunnen vouwen vullen met chocola..?

    1. medina

      22 september 2018 at 11:32

      salam alaikoum,
      Ik heb de broodjes ook gemaakt alleen waren ze aan de buitenkant al goudbruin terwijl het deeg niet helemaal gaar is. is 200 graden niet te hoog?

      1. Fatima El Irari

        25 september 2018 at 06:06

        Alaikoem salaam Medina,

        Elke oven is weer anders, daarom zet ik het er ook altijd bij. Bij mij is 200 graden precies goed. Wat voor een oven heb je precies? Als de buitenkant al bruin is gekleurd en de binnenkant nog niet gaar is, dan is 200 graden voor jouw oven te hoog.

  • Umm941

    11 juni 2018 at 14:18

    Sukran ??bedankt voor je snelle reactie lieve fatima.

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2018 at 14:56

      Graag gedaan lieverd! Xx

      1. Lilia

        23 december 2020 at 13:34

        Ik heb dit gemaakt en het was echt SUPER geweldig

      2. Fatima El Irari

        29 december 2020 at 20:40

        Hi Lilia,

        Wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Ikram

    11 juni 2018 at 15:20

    Heb ze gister gemaakt en ze waren goed gelukt.! Dank je wel!
    Mag ik vragen waar je die mooie schaal vandaan hebt?

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2018 at 13:49

      Super goed Ikram! Welke schaal bedoel je lieverd?

  • choumicha

    15 juni 2018 at 07:16

    lieve Fatima..Aid mubarek allereerst!
    wat een heerlijk recept!
    vraagje…als je geen kneedmachine hebt..wat kan ik dan t beste gebruiken?
    ik heb wel een mixer..

    1. Fatima El Irari

      18 juni 2018 at 09:54

      Alaikoem salaam Choumicha,

      Eid mubarak lieverd! als je geen deegmachine hebt, dan raad ik je aan om het deeg met de hand te kneden. Xx

  • Jalila

    16 juni 2018 at 18:57

    Selem Fatima, mag ik vragen welke smeerboter jij hiervoor gebruikt hebt. sommige smeerboter zijn wateriger als andere, vandaar. Shokran.

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2018 at 06:09

      Alaikoem salaam Jalila,

      Bona, vind ik persoonlijk het lekkerst. Xx

  • Manon ’t Lam

    23 september 2018 at 13:50

    Hai Fatima,

    Je recept volledig gevold. Vorige week terug gekomen uit Turkije en wat miste ik deze heerlijk super zachte broodjes.
    Ik was heel blij met je recept.
    Ze komen nu net uit de oven, ze zijn krokant en niet echt luchtig..ze vallen ook heel zwaar.
    Heb jij enig idee wat ik fout heb gedaan…??

    Groetjes Manon

    1. Fatima El Irari

      25 september 2018 at 06:08

      Hi Manon,

      Als de broodjes krokant zijn, dan zijn ze iets te lang gebakken. En als ze te zwaar zijn, dan is het deeg of niet goed genoeg gekneed of heeft het deeg niet lang genoeg gerezen.

      Liefs,
      Fatima

  • Louise

    16 november 2018 at 06:45

    Hi Fatima,

    Wat zien die broodjes er super lekker uit.
    Kun jij aangeven wat voor soort bloem jij hiervoor gebruikt hebt?
    Bedankt voor het delen van de heerlijke recepten.

    1. Fatima El Irari

      16 november 2018 at 09:20

      Hi Louise,

      Dankjewel lieverd! Ik gebruik bijna altijd patent bloem van de Lidl.❤️

  • Funda

    22 november 2018 at 15:08

    Gemaakt en echt super lekker! Ik heb gekruimelde turkse kaas gestrooid op het moment dat ik de bolletjes platgedrukt had en daarna gerold. Van ieder lange sliert een vormpje gemaakt en had lekker veel broodjes. Mijn deeg was zo dik geworden dat er 14 grote bolletjes uitkwamen.

    Deze broodjes kreeg ik vroeger altijd van een Marokkaanse vriendin en ik was er gek op. Ik wist alleen niet hoe het heette en hoe je het kon maken. Super blij met dit recept dus, bedankt voor je duidelijk filmpje!

    1. Fatima El Irari

      22 november 2018 at 16:25

      Hi Funda,

      Oh wat klinkt dit lekker haha! Ik ben blij dat heeft heeft gesmaakt lieverd! Xx

  • Caroline

    7 december 2018 at 14:02

    Oeh. Dit zijn heerlijk luchtige broodjes. Als je ze door snijdt, lijkt het kruim op croissants. Aleen de smaak is veel lekkerder. Ik heb van elke hap genoten.
    Met 10 broodjes worden het best flinke broodjes.
    Het uitdrukken van het deeg moest ik even oefenen. Te ongeduldig en ik kreeg daardoor gaten. Wanneer je de broodjes zacht wil houden, leg je er meteen een doek overheen als ze uit de oven komen. Een bakje water in de oven schijnt ervoor te zorgen dat ze niet te droog worden. Maar niet te lang bakken! Bij mij zijn ze in de hete lucht oven op 180 graden binnen 20 minuten gaar.
    Lijkt me lekker om ze voor het uitdrukken te besmeren met knoflookboter. Maar dan geen jam erop. 🙂 Jammer dat ze zo bewerkelijk zijn. Ik maak ze de vlg x in stappen.

    1. Fatima El Irari

      7 december 2018 at 21:03

      Hi Caroline,

      Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! En met knoflookboter lijken ze mij ook erg lekker inderdaad!

  • Fatima A.

    11 december 2018 at 14:55

    Dag Fatima,

    Ik zou ze eigenlijk als broodjes willen maken, in plaats van zo ingevlochte.
    Hoe doe ik dit dan. Gwn bolletjes platdrukken met boter, zonder op te rollen?

    1. Fatima El Irari

      11 december 2018 at 18:58

      Hi Fatima,

      Je kunt de broodjes dan vormen tot bolletjes en die iets platdrukken. Je kunt de Krachel of hamburgerbroodjes als voorbeeld nemen. ❤️

  • Fatima A

    11 december 2018 at 18:38

    Salaam Fatima,

    Ik had reactie geplaatst maar vind het niet terug dus bij deze, ik wil ze graag gewoon als broodjes niet zo ingevlochten. Moet ik ze dan gewoon platdrukken met boter en dan zo de oven in?

    1. Fatima El Irari

      11 december 2018 at 19:01

      Hi Fatima,

      Ik moest je berichtje nog goedkeuren en beantwoorden haha. Maar ik heb zojuist gereageerd.❤️

  • Latifa

    12 december 2018 at 18:05

    Mijn deeg wilden niet rijzen! Hoe kan dat?
    Ik heb alles stap voor stap gedaan.

  • Kaoutar

    26 december 2018 at 21:55

    Hoi Fatima,

    Is het een idee om
    Voor de volgende keer Exact erbij te zetten welke merken etc je gebruikt?

    Is dokter oetker ook goed voor de gist? ( heb altijd het idee dat dat merk heel goed is )
    Ik hoor het graag van je

    1. Fatima El Irari

      27 december 2018 at 18:14

      Hi Kaoutar,

      Ik zet de merken er nooit bij, omdat het niet belangrijk is dat je echt perse dezelfde merk moet gebruiken zodat het recept lukt. Maar gedroogde gist gebruik ik toevallig wel altijd van het merk Dr. Oetker.??❤️

  • Kaoutar

    26 december 2018 at 22:48

    Hoi Fatima,

    Is het een idee dat je de volgende keer de merken ook laat zien?
    Dit is namelijker makkelijker
    Super leuk om naar jou te kijken!
    Groetjes!

  • Fatima

    19 januari 2019 at 10:18

    Na het rijzen ben ik erachter gekomen dat ik het ei vergeten ben. Moet ik m alsnog erin doen en opnieuw kneden? Of weglaten

    Xxx

    1. Fatima El Irari

      19 januari 2019 at 11:42

      Hi Fatima,

      Nee, je kunt het ei er dan niet meer bijdoen. Dus gewoon verder gaan zonder het ei. ❤️

  • Wendy

    24 maart 2019 at 16:41

    Net deze broodjes gemaakt, staan nu in de oven. Ipv gist bakpoeder gebruikt. Ben benieuwd

    1. Fatima El Irari

      24 maart 2019 at 19:33

      Oh is het deeg dan wel gerezen?? Ik gebruik nooit bakpoeder in deeg.

  • Siham

    23 mei 2019 at 12:31

    Salaam alaykoem Fatima,

    Maakt het wat uit als ik het deeg maak met water of melk? Wat is eigenlijk het verschil?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2019 at 19:22

      Alaikoem salaam Siham,

      Nee, hoor je mag zowel melk als water gebruiken.

  • Maryam

    23 mei 2019 at 17:56

    Salaam 3alaikoum Fatima,

    Kan ik de boter vervangen door olie?
    Indien ja, worden de broodjes ook dan zacht en luchtig?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2019 at 19:21

      Alaikoem salaam Maryam,

      Jazeker, je kunt ook boter gebruiken voor het deeg.

  • Sadia

    30 juli 2019 at 12:46

    Salaam Fatima,

    Ziet er lekker uit!!

    Alleen kan ik het deeg ook met de hand kneden? ik heb namelijk geen keukenmachine.

    Indien ja, zelfde werkwijze?

    1. Fatima El Irari

      31 juli 2019 at 07:39

      Hi Sadia,

      Dankjewel! Jazeker, je kunt het deeg ook prima met de hand kneden. Je bent wel iets langer bezig om het deeg soepel te krijgen, maar voor de test gewoon dezelfde werkwijze aanhouden.

  • F.T

    28 oktober 2019 at 10:12

    Hallo,
    Ik heb jou stappen verkeerd gevolgd, ik ben begonnen met bloem daarna de rest toegevoed..moet ik nu opnieuw beginnen? Ik hoop snel op een reactie.
    Dank je wel

    1. Fatima El Irari

      28 oktober 2019 at 18:39

      Hi,

      Nee, is niet erg je kunt gewoon verdergaan.👍🏼♥️

  • Mariette

    2 november 2019 at 17:56

    Hoi Fatima
    Ik ben helemaal verliefd op je recepten van brooddeeg. Goed stap voor stap uitgelegd en lekker zacht. Zo lekker luchtig brooddeeg! Ik heb ze vandaag gebakken volgens recept en gevarieerd met gebakken ui, spek, zongedr. tomaat en kaas: ze waren heerlijk! Ook de gehaktbroodjes heb ik gemaakt en zijn zeer smakelijk! Ga zo door!
    Gr Jet

    1. Fatima El Irari

      3 november 2019 at 19:22

      Hi Mariette,

      Wat lief! Ik ben blij dat de recepten zo goed in de smaak vallen en heel graag gedaan! Bedankt voor je lieve berichtje.

      Leifs,
      Fatima

  • Vera

    27 maart 2020 at 17:54

    Hoi Fatima! Bedankt voor al je lekkere recepten!! Ik heb een vraagje; kan ik in plaats van droge gist, ook instant gist gebruiken? Aangezien droge gist overal is uitverkocht nu in NL… Alvast bedankt voor je reactie! Groetjes Vera

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 21:05

      Hi Vera,

      Heel graag gedaan! Jazeker, je kunt ook altijd verse gist gebruiken. Je gebruikt voor 500 gram bloem de helft van het blokje gist. Succes!

      Liefs, Fatima

  • A

    22 april 2020 at 13:00

    Hoi Fatima, mijn broodjes waren aan de harde kant na 30min in de oven op 200graden.. hoe zou ik dit voor de volgende kunnen voorkomen?

    1. Fatima El Irari

      22 april 2020 at 13:24

      Hi A,

      Dan is 200 graden waarschijnlijk te hoog voor jouw oven. Ik raad je aan om de volgende keer de oven op 180 graden te zetten en de broodjes na 20 minuten even checken of ze gaar zijn.

  • Veer

    22 april 2020 at 13:00

    Hoi Fatima, mijn broodjes waren aan de harde kant na 30min in de oven op 200graden.. hoe zou ik dit voor de volgende kunnen voorkomen?

    1. Veer

      22 april 2020 at 13:50

      Ze waren na dat ze waren afgekoeld toch lekker zacht!

      1. Fatima El Irari

        24 april 2020 at 00:22

        Hi Veer,

        Ah fijn!

  • anoniempje

    23 april 2020 at 09:47

    hoi hoi
    mijn deeg is heel erg droog en ik kan het nauwelijks kneden…
    hoe los ik dat op?😅😥

    1. Fatima El Irari

      24 april 2020 at 00:35

      Hmm dat is wel gek. Heb je 300 ml melk in totaal gebruikt?

  • Aziza

    25 april 2020 at 10:37

    Hallo Fatima,

    Ik wil deze zachte zoete broodjes maken met fettakaas. Moet ik dit alsnog plat kneden met boter voor ik ze vul met fettakaas?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      25 april 2020 at 11:14

      Hi Aziza,

      Ja, je drukt de bolletjes deeg ook plat en dan vul je ze pas met fetakaas. Je bolt de broodjes dan weer op en drukt ze weer ietsjes plat.

  • Oum Aslam

    5 mei 2020 at 16:19

    Sllm
    Ik heb die broodjes gemaakt maar mijn deeg was niet zo gerezen ? Hoeveel gram is een zakje gist aub?
    Als je de deeg allemaal gevormd hebt en besmeerd met eigeel en sesam moet je het nog eens laten reizen aub?
    Mijn oven 200 gr 30 min waren mijn broodjes bijna verbrand en hart helaas
    Mijn oven was onder en boven aan en 200 gr is te veel voor mijn broodjes
    Wat moet ik nu doen ?
    Ik wil het nog eens maken
    Kan je mij de nodige informatie geven voor de perfecte broodjes als u aub
    Alvast bedankt
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      5 mei 2020 at 23:12

      Alaikoem salaam Oum Aslam,

      Een zakje gedroogde gist is 7 gram. Je kunt de volgende keer de oven op 180 graden zetten en de baktijd gewoon goed in de gaten houden. Als je de broodjes instrijkt met het ei mengsel dan hoeven ze niet nog eens te rijzen.

  • Marlies

    21 december 2020 at 12:02

    Alsjeblieft help me.
    Bak best veel maar dit lukt niet om de een of andere reden.
    Ik heb 2x het deeg gemaakt maar beide keren blijft het zo ontzettend plakken dat het echt niet te knedend is. Kan het door de bloem komen? Gewoon AH basic merk.
    Staat te reizen maar dat doet het ook niet of nauwelijks en het deeg voelt koud aan de melk was wel verwarmd!

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:35

      Hi Marlies,

      Het deeg hoort wel plakkerig te zijn, maar niet zo erg dat je er niet mee kunt werken. Ik gebruik de bloem van de Lidl, misschien kun je die eens proberen?

  • Marion

    24 april 2021 at 06:51

    Hi Fatima,
    Het lijken me heerlijke broodjes maar ik kan ze niet maken want er staat reclame dwars over de ingrediënten lijst. Hoe krijg ik die weg. Heb jij een tip?
    Groetjes en alvast bedankt.

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 11:16

      Hi Marion,

      Oh wat vervelend! Ik ga het gelijk even doorgeven, zodat het aangepast wordt. Xx

  • Lydia

    27 maart 2024 at 11:06

    Hallo Fatima, prachtig recept is het! Je doet het echt zoo leuk! Eindelijk heb ik dankzij jouw zachte broodjes leren maken. Mijn schoonmoeder doet alles uit de losse pols en weet het me nooit zo goed uit te leggen omdat het voor haar zoiets is ad leren fietsen en ze denkt er niet over na. Ik lees vaak over dat je een brood/broodjes 2x rijstijd hoort te hebben alvorens afbakken, vroeg me af wat de reden is dat je na het vormen van de broodjes geen tweede rijs doet? Groetjes Lydia

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2024 at 12:54

      Hi Lydia,

      Nou wat een lieve compliment, dankjewel! Fijn om te horen dat de broodjes zo goed in de smaak vallen. Ik laat het deeg altijd twee keer rijzen, een keer wanneer je het deeg hebt gekneed en de tweede keer wanneer je de broodjes hebt gevormd. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept