ZACHTE GEHAKTBROODJES

21 mei 2018Fatima El Irari

Deze gehakt broodjes moet je van mij echt gewoon eens proberen! De broodjes zijn aan de buitenkant mooi goudbruin met één hap proef je de heerlijke gekruide gehakt vulling en eet je met gemak meer dan een broodje! Vooral met de ramadan zijn deze broodjes erg lekker met een kommetje soep en kun je ze makkelijk in de middag al voorbereiden voor de iftar. In dit recept laat ik je met behulp van een uitgebreide instructievideo zien hoe je deze broodjes kunt maken. En geloof mij, je gaat je vingers erbij aflikken!

Ingrediënten: (16 stuks)
.
Het deeg:
.
  • 500 gr. bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 tl. kristalsuiker 
  • 1 tl. zout
  • 1 ei
  • 1 eiwit (het eigeel zet je apart)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 260-280 ml lauwwarme melk
Gehakt vulling:
.
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 rode ui, in blokjes
  • 1 groene en rode paprika, in blokjes
  • 200 gr. champignons, in schijfjes
  • 2 etl. tomatensaus
  • 2 etl. chilisaus
Extra:
.
  • 1 eigeel
  • 1 tl. melk
  • sesamzaadjes
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Voeg de bloem, de gedroogde gist en de kristalsuiker in de kom en roer het kort samen. Strooi het zout aan de zijkant van de kom en roer het nog eens kort door. Voeg het ei, het eiwit en de zonnebloemolie in de kom en mix het samen op lage snelheid. Giet dan de lauwwarme melk er in stappen bij en kneed het deeg op middelhoge snelheid goed door voor ongeveer 3-5 minuten tot een mooi soepel deeg. Stort het deeg op het keukenblad en kneed het deeg nog even door met de hand. Vet de kom in met wat zonnebloemolie en plaats het deeg in de kom. Dek de kom af en laat het deeg voor 60 minuten rijzen.

Stap 2.

Verwarm de zonnebloemolie in de pan en schep het gehakt erin. Voeg de knoflook en alle kruiden erbij en schep alles goed door. Verkruimel het gehakt met behulp van een houten lepel tot kleine stukjes en bak het voor 2-3 minuten halfgaar. Voeg de paprika stukjes, de rode ui en de champignons erbij en schep het door. Voeg de tomatensaus en de chilisaus erbij en roer het goed door. Breng het op smaak met extra peper en zout, plaats het deksel op de pan en laat het sudderen op laag vuur voor 2-3 minuten. Schep de vulling uit de pan en laat het volledig afkoelen.

Stap 3.
.

Haal het deeg uit de kom en vorm het tot een lange strook. Verdeel het deeg in ongeveer 16 stukken en rol van elk stukje deeg een bolletje. Dek de bolletjes af en laat ze voor 10 minuten rusten. Rol met behulp van een deegroller elk bolletje deeg uit tot een langwerpige plak. Schep een eetlepel van de vulling aan de onderzijde van het deeg en snijd aan de bovenzijde 6 sneetjes. Rol het deeg vanaf de onderzijde strak naar boven en druk de zijkanten goed plat. Plaats het gevulde deeg op het beklede bakplaat en dek het deeg af terwijl je de rest afwerkt. Strijk de broodjes in met het eigeel/melk mengsel en strooi er wat sesamzaadjes op. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven op 200 graden voor 30-40 minuten mooi goudbruin en gaar. Serveer de broodjes met een kommetje harira en geniet er lekker van!

Extra tips&trics:
.
  • Je kunt de melk ook vervangen door lauwwarm water.
  • De broodjes kun je in de oven opwarmen voor 5-8 minuten.
  • De broodjes zijn in te vriezen als je ze lauwwarm in diepvrieszakjes doet en direct invriest.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print recept

234 Comments

  • Hakk

    21 mei 2018 at 10:21

    Hi Faatje,

    Je hebt de video volgens mij niet geplaats☺️ Ik zie hem niet staan

  • Hakk

    21 mei 2018 at 10:22

    Nu wel sorry het lag aan mijn telefoon

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:32

      Ah gelukkig!

      1. Hakima

        13 juni 2018 at 18:25

        Ik weet niet waarom ,maar de mijne waren veel te waterig uitgekomen. Dus maar wat bloem erbij gedaan rn hopen op t best

      2. Fatima El Irari

        14 juni 2018 at 08:44

        Was het deeg te waterig? Dan kun je er inderdaad meer bloem bij doen. Ik hoop dat het heeft gesmaakt inschAllag! Xx

  • ýoussra

    21 mei 2018 at 10:27

    super leuk recept ga ik zeker uitproberen. Waar heb je de fanta gehaald van op je snap? Aangezien daar veel berichten krijgt dacht ik stel de vraag hier nogmaals <3

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:48

      Hi Youssra,

      Dankjewel lieve schat! De Fanta komt van een Turk winkeltje in Rotterdam. Als je zelf uit Rotterdam komt, dan kan ik de naam even voor je opzoeken. Xx

  • Selma

    21 mei 2018 at 10:31

    Voor hoe veel broodjes is dit recept??

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:47

      Hi Selma,

      Uit dit recept haalde ik 16 broodjes, maar de hoeveelheid ligt echt aan hoe groot/klein je de broodjes maakt. Xx

  • Awatif

    21 mei 2018 at 10:34

    Salaam

    Kan ik heg ook met de hand kneden. Heb alleen mixer .

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:47

      Alaikoem salaam Awatif,

      Ja, hoor je kunt het deeg ook altijd met de hand kneden.

      1. Awatif

        22 mei 2018 at 16:22

        Dank u . Zal ze deze week maken. Zal een foto sturen via snap ?

      2. Fatima El Irari

        23 mei 2018 at 06:58

        Hi Awatif,

        Ah super! Ik ben benieuwd naar je foto!

        Liefs,
        Fatima

  • Fatiha

    21 mei 2018 at 10:41

    Ziet er weer heerlijk uit lieverd. Dankjewel voor het delen. Ik ga ze zeker maken inschAllah ♥️

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:46

      Hi Fatiha,

      Heel graag gedaan lieve schat! Xx

  • Bouchrs

    21 mei 2018 at 10:44

    Hi lieve fatima,

    Voor hoeveel broodjes is dit recept

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:46

      Hi lieve Bouchrs,

      Uit dit recept haalde ik 16 broodjes, maar de hoeveelheid ligt echt aan hoe groot/klein je de broodjes maakt. Xx

  • Nadia

    21 mei 2018 at 10:46

    Slm fatima,
    Ik kijk altijd mee op jou blog. Soms maak ik ook iets van jou en dat lukt altijd wil je toch bedanken voor je duidelijke recepten en je antwoorden dat je altijd geeft.
    Dank u en blijf jou recepten delen met ons we kijken er altijd naar uit.
    Ramadan moebaarak xxx

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:44

      Alaikoem salaam Nadia,

      Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat en ik doe het echt met alle liefde! Ramadan mubarak lieverd! Xx

  • Nadia

    21 mei 2018 at 10:47

    Lijken is kijken?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:44

      Haha ik heb het al voor je aangepast. Xx

  • Meryem T

    21 mei 2018 at 11:02

    Ma Sha Allah je hebt goude handjes ? ik heb een vraagje aangezien ik geen champignons in huis heb kan ik het vervangen door iets of gwn weglaten?

    Thanks Fatima!

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:43

      Hi Meryem,

      Allahibarkfiek lieve schat! Je mag de champignons gewoon weglaten hoor. Xx

  • Maria

    21 mei 2018 at 11:04

    Ziet er heerlijk uit! Kan ik de broodjes 1 dag van te voren maken en de volgende dag bakken in de oven?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:42

      Hi Maria,

      Ik zou eerlijk gezegd de broodjes niet een dag van tevoren maken en ze ongebakken een nacht laten staan, omdat er gist in het deeg zit. Wat je wel kunt doen is de broodjes alvast maken en ook afbakken en dan bewaren voor de volgende dag. Want ook de volgende dag zijn ze nog super zacht en lekker. Je verwarmt de broodjes dan op 100 graden voor ongeveer 10 minuten. Succes! Xx

  • Soumia

    21 mei 2018 at 11:08

    Bij de 1 stap zeg je meng de bloem gist en suiker maar bij jou ingredienten staat er niet hoeveel suiker

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:40

      Hi Soumia,

      De kristalsuiker was ik vergeten te vermelden bij de ingrediënten, sorry! Je gebruikt 1 theelepel kristalsuiker en ik heb het er nu bijgezet. Xx

  • Mitra

    21 mei 2018 at 11:08

    Hoi Fatima,

    Welke tomatensaus heb je gebruikt als ik vragen mag? Heb je daar een foto van…
    Alvast bedankt!

    Groetjes xxxx

  • Amira

    21 mei 2018 at 11:10

    Zou je eventueel de eieren weg kunnen laten of alleen 1ei gebruiken voor de deeg? Waar heb je die ovenschaal gehaald

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:39

      Hi Amira,

      Je zou de eieren wel weg kunnen laten als je dat wilt. De bakplaat komt van de Ikea. Xx

  • Tika

    21 mei 2018 at 11:37

    Salam, mijn deeg rijst niet goed. Heb je tips aub? Ik respecteer telkens de recepten. Shokran xxx

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:37

      Alaikoem salaam Tika,

      Dankjewel lieverd! Mag ik vragen welke gist je gebruikt en waar je het deeg laat rijzen? Ik hoor het graag, zodat ik je kan helpen. Xx

      1. Laila

        11 juni 2018 at 20:58

        Hoi Fatima, dank voor je recept. Helaas heb ik hetzelfde probleem. Mijn deeg is niet gerezen. Ik heb het deeg laten staan in de woonkamer op kamertemperatuur en heb de instant gist gebruikt van Bruggeman ( blauw pakje). Groetjes Laila

      2. Fatima El Irari

        12 juni 2018 at 08:55

        Hi Laila,

        Wat jammer! Is het deeg helemaal niet omhoog gekomen? En was de melk echt lauwwarm? Als de melk namelijk te koud is, dan zal het deeg niet rijzen en ook als de melk weer te warm is zal het deeg jammer genoeg ook niet rijzen.

      3. Laila

        12 juni 2018 at 10:42

        Hoi Fatima, dank je wel voor je reactie! Ik denk inderdaad dat de gebuikte melk te koud was. Het deeg is helemaal niet omhoog gekomen. Wat de betreft de gist, is deze wel goed? Of zou het daar ook aan kunnen liggen? Groetjes Laila

      4. Fatima El Irari

        12 juni 2018 at 13:58

        Hi Laila,

        Dan ligt het 100% aan de melk. De gist die jij gebruikt is over het algemeen gewoon goed hoor(check voor de zekerheid even de datum) inschAllah lukt het je de tweede keer helemaal goed!

  • Samira

    21 mei 2018 at 11:43

    Salaam. Er staat niet vermeld hoeveel suiker u gebruikt. Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:37

      Alaikoem salaam Samira,

      1 theelepel kristalsuiker. Xx

  • madina

    21 mei 2018 at 12:15

    hey, mijn deegwaren worden altijd een beetje hard. heb je misschien tips waardoor ze lekker zacht worden

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:36

      Hi Madina,

      Mag ik vragen of je het deeg met de hand kneed of met de deegmachine? Deeg moet je namelijk echt super goed kneden tot het mooi soepel is en dan nog eens even goed laten rijzen. Als het deeg te hard is na het kneden, dan worden de broodje helaas ook nooit zacht.

  • Noa

    21 mei 2018 at 12:22

    Hey

    Ik ben er nu mee bezig maar als nog wordt mijn deeg geen 1 geheel. Alles stap voor stap gevolgd

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:35

      Hi Noa,

      Hoe zag je deeg er dan uit?

      1. Noa

        22 mei 2018 at 06:59

        Plakkerig. Heb er nog bloem toegevoegd tot het niet meer plakkerig was.

      2. Noa

        22 mei 2018 at 07:02

        Worden ze trouwens de volgende dag een beetje hard? Ik had een keer chocolade broodjes gemaakt en brood en die werden hard. Ja sorry dat ik nu 2 dingen vraag.

      3. Fatima El Irari

        22 mei 2018 at 07:41

        Hi Noa,

        Als je het deeg goed kneed en goed laat rijzen/rusten dan blijven de broodjes ook de volgende dag nog lekker zacht. Is niet erg hoor je mag zoveel vragen als nodig is.

  • Ikram

    21 mei 2018 at 12:32

    Heeii Fatima,

    Ik wil graag je recept proberen. Nu viel het mij op dat je in het filmpje suiker gebruikt, maar bij de ingredienten voor het deeg staat de hoeveelheid suiker er niet bij. Hoeveel suiker heb je gebruikt voor het deeg? En trouwens ik ben altijd super blij met je recepten. Ik probeer ze altijd uit en het lukt mij altijd, thankyou!.

    Liefs, Ikram

    1. Ikram

      21 mei 2018 at 12:35

      Ow oeps ik heb het gevonden heb er overheen gelezen.

    2. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:34

      Hi Ikram,

      Haha is niet erg lieverd Heel graag gedaan en jij ook bedankt voor je super lieve compliment! Succes ermee inschAllah! Xx

  • Fatiha

    21 mei 2018 at 13:13

    Salaam Fatima,
    Wat een heerlijke recepten heb jij elke keer weer en zo goed uitgelegd tbarek Allah3liek . Deze ga ik morgen insha Allah uitproberen! ?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:33

      Alaikoem salaam Fatiha,

      Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat en geniet ervan! Xx

  • Faatje

    21 mei 2018 at 13:25

    Hoi! Wat een heerlijk recept! Klopt het dat de hoeveelheid suiker niet benoemd word?

    1. Faatje

      21 mei 2018 at 13:26

      Oeps! Zie het er nu bijstaan!

    2. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:33

      Hi Faatje,

      Die was ik erbij vergeten te zetten, dus je had het wel goed gezien hoor haha! Xx

  • Tess

    21 mei 2018 at 13:49

    Kan je ook kalfsgehakt gebruiken? En is het zout in de beschrijving de exacte hoeveelheid?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:31

      Hi Tess,

      Ja hoor ju kunt ook kalfsgehakt gebuiken. En ja het zout is de exacte hoeveelheid! Succes! Xx

  • Hasna

    21 mei 2018 at 14:09

    Salaam aleikom Fatima, wat een heerlijk recept weer. Deze wil ik vandaag gaan maken in shaa Allah en vroeg me af of de broodjes nadat ze gevuld zijn meteen de oven in kunnen of moeten ze nog een tweede keer rijzen? Liefs Hasna

  • Hasna

    21 mei 2018 at 14:10

    Salaam aleikom Fatima, wat een heerlijk recept weer. Deze wil ik vandaag gaan maken in shaa Allah en vroeg me af of de broodjes nadat ze gevuld zijn meteen de oven in kunnen of moeten ze nog een tweede keer rijzen? Liefs

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:30

      Alaikoem salaam Hasna,

      Dankjewel lieve schat! Wanneer je de broodjes vult plaats je ze per stuk op de bakplaat en dek je ze af met folie. In de tussentijd dat je weer het andere broodje vormt, zal het andere deeg al gaan rijzen. Dus wanneer je helemaal klaar bent hoef je het deeg niet nog eens te laten rijzen. Xx

  • Sara

    21 mei 2018 at 15:08

    Heey Fatima,

    Ik ben dit nu aan het maken en ik doe het met de hand, alleen het deeg is best waterig ik heb de melk wel stap voor stap gedaan. Het eindresultaat is niet hetzelfde deeg als dat die bij komt na de kitchenaid.
    Wat kan ik nu het beste doen?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:29

      Hi Sara,

      Als het deeg te waterig is, dan is er denk ik teveel merk erbij gegaan terwijl het deeg de andere melk nog niet had opgenomen. Als het deeg te water is, dan kun je er altijd 1 eetlepel bloem bijdoen en het deeg weer doorkneden. Was het je uiteindelijk gelukt? Xx

    2. Chaima

      19 mei 2019 at 15:38

      Hey fatima ik ben de zonnenbloem olie gewoon vergeten in te doen is dat erg?