ZACHTE GEHAKTBROODJES

21 mei 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Deze gehakt broodjes moet je van mij echt gewoon eens proberen! De broodjes zijn aan de buitenkant mooi goudbruin met één hap proef je de heerlijke gekruide gehakt vulling en eet je met gemak meer dan een broodje! Vooral met de ramadan zijn deze broodjes erg lekker met een kommetje soep en kun je ze makkelijk in de middag al voorbereiden voor de iftar. In dit recept laat ik je met behulp van een uitgebreide instructievideo zien hoe je deze broodjes kunt maken. En geloof mij, je gaat je vingers erbij aflikken!

Ingrediënten: (16 stuks)
Voor het deeg:
  • 500 gr. bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 tl. kristalsuiker 
  • 1 tl. zout
  • 1 ei
  • 1 eiwit (het eigeel zet je apart)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 260-280 ml lauwwarme melk
Gehakt vulling:
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 rode ui, in blokjes
  • 1 groene en rode paprika, in blokjes
  • 200 gr. champignons, in schijfjes
  • 2 etl. tomatensaus
  • 2 etl. chilisaus
Extra:
  • 1 eigeel
  • 1 tl. melk
  • sesamzaadjes
Bereiding:
Stap 1.

Voeg de bloem, gedroogde gist, kristalsuiker en het zout in de kom en roer het samen. Voeg het ei en de zonnebloemolie toe in de kom en mix het samen. Giet de melk er geleidelijke bij en kneed het deeg op middelhoge snelheid voor 3-5 minuten tot een zacht en soepel deeg. Stort het deeg op het keukenblad en kneed het nog even door met de hand. 

Stap 2.

Vet de kom in met wat zonnebloemolie en plaats het deeg in de kom. Dek de kom af en laat het deeg voor 60 minuten rijzen. Verwarm de zonnebloemolie en de olijfolie in de koekenpan en voeg het gehakt, knoflook en de kruiden erbij en schep het door. Bak het gehakt voor 3-5 minuten op middelhoog vuur.

Stap 3.

Voeg de paprikastukjes, ui en de champignons erbij en bak het voor 2-3 minuten. Voeg de tomatensaus erbij en roer het door. Breng het op smaak met extra peper en zout, plaats het deksel op de pan en laat het sudderen op laag vuur voor 2-3 minuten. Schep de vulling uit de pan en laat het volledig afkoelen.

Stap 4.

Verdeel het gerezen deeg in ongeveer 16 stukken en rol van elk stukje deeg een bolletje. Dek de bolletjes af en laat ze voor 10 minuten rusten. Rol met een deegroller elk bolletje deeg uit tot een langwerpige plak. Schep een eetlepel van de vulling aan de onderzijde van het deeg en snijd aan de bovenzijde een paar sneetjes. 

Stap 5.

Rol het deeg vanaf de onderzijde strak naar boven en druk de zijkanten plat. Plaats het deeg op een bakplaat met bakpapier en dek het deeg af terwijl je de rest afwerkt. 

Stap 6.

Strijk de broodjes in met het eigeel/melk mengsel en strooi er wat sesamzaadjes op. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven op 200 graden voor 30-40 minuten mooi goudbruin en gaar. Serveer de broodjes lekker warm met een kommetje harira en geniet er lekker van!

Extra tips&tricks
  • Je kunt melk ook vervangen door lauwwarm water.
  • De broodjes kun je in de oven opwarmen voor 5-8 minuten.
  • De broodjes zijn in te vriezen als je ze lauwwarm in diepvrieszakjes doet en direct invriest.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print recept

Nutrition

242 Comments

  • Hakk

    21 mei 2018 at 10:21

    Hi Faatje,

    Je hebt de video volgens mij niet geplaats☺️ Ik zie hem niet staan

  • Hakk

    21 mei 2018 at 10:22

    Nu wel sorry het lag aan mijn telefoon

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:32

      Ah gelukkig!

      1. Hakima

        13 juni 2018 at 18:25

        Ik weet niet waarom ,maar de mijne waren veel te waterig uitgekomen. Dus maar wat bloem erbij gedaan rn hopen op t best

      2. Fatima El Irari

        14 juni 2018 at 08:44

        Was het deeg te waterig? Dan kun je er inderdaad meer bloem bij doen. Ik hoop dat het heeft gesmaakt inschAllag! Xx

  • ýoussra

    21 mei 2018 at 10:27

    super leuk recept ga ik zeker uitproberen. Waar heb je de fanta gehaald van op je snap? Aangezien daar veel berichten krijgt dacht ik stel de vraag hier nogmaals <3

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:48

      Hi Youssra,

      Dankjewel lieve schat! De Fanta komt van een Turk winkeltje in Rotterdam. Als je zelf uit Rotterdam komt, dan kan ik de naam even voor je opzoeken. Xx

  • Selma

    21 mei 2018 at 10:31

    Voor hoe veel broodjes is dit recept??

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:47

      Hi Selma,

      Uit dit recept haalde ik 16 broodjes, maar de hoeveelheid ligt echt aan hoe groot/klein je de broodjes maakt. Xx

  • Awatif

    21 mei 2018 at 10:34

    Salaam

    Kan ik heg ook met de hand kneden. Heb alleen mixer .

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:47

      Alaikoem salaam Awatif,

      Ja, hoor je kunt het deeg ook altijd met de hand kneden.

      1. Awatif

        22 mei 2018 at 16:22

        Dank u . Zal ze deze week maken. Zal een foto sturen via snap ?

      2. Fatima El Irari

        23 mei 2018 at 06:58

        Hi Awatif,

        Ah super! Ik ben benieuwd naar je foto!

        Liefs,
        Fatima

  • Fatiha

    21 mei 2018 at 10:41

    Ziet er weer heerlijk uit lieverd. Dankjewel voor het delen. Ik ga ze zeker maken inschAllah ♥️

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:46

      Hi Fatiha,

      Heel graag gedaan lieve schat! Xx

  • Bouchrs

    21 mei 2018 at 10:44

    Hi lieve fatima,

    Voor hoeveel broodjes is dit recept

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:46

      Hi lieve Bouchrs,

      Uit dit recept haalde ik 16 broodjes, maar de hoeveelheid ligt echt aan hoe groot/klein je de broodjes maakt. Xx

  • Nadia

    21 mei 2018 at 10:46

    Slm fatima,
    Ik kijk altijd mee op jou blog. Soms maak ik ook iets van jou en dat lukt altijd wil je toch bedanken voor je duidelijke recepten en je antwoorden dat je altijd geeft.
    Dank u en blijf jou recepten delen met ons we kijken er altijd naar uit.
    Ramadan moebaarak xxx

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:44

      Alaikoem salaam Nadia,

      Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat en ik doe het echt met alle liefde! Ramadan mubarak lieverd! Xx

  • Nadia

    21 mei 2018 at 10:47

    Lijken is kijken?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:44

      Haha ik heb het al voor je aangepast. Xx

  • Meryem T

    21 mei 2018 at 11:02

    Ma Sha Allah je hebt goude handjes ? ik heb een vraagje aangezien ik geen champignons in huis heb kan ik het vervangen door iets of gwn weglaten?

    Thanks Fatima!

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:43

      Hi Meryem,

      Allahibarkfiek lieve schat! Je mag de champignons gewoon weglaten hoor. Xx

  • Maria

    21 mei 2018 at 11:04

    Ziet er heerlijk uit! Kan ik de broodjes 1 dag van te voren maken en de volgende dag bakken in de oven?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:42

      Hi Maria,

      Ik zou eerlijk gezegd de broodjes niet een dag van tevoren maken en ze ongebakken een nacht laten staan, omdat er gist in het deeg zit. Wat je wel kunt doen is de broodjes alvast maken en ook afbakken en dan bewaren voor de volgende dag. Want ook de volgende dag zijn ze nog super zacht en lekker. Je verwarmt de broodjes dan op 100 graden voor ongeveer 10 minuten. Succes! Xx

  • Soumia

    21 mei 2018 at 11:08

    Bij de 1 stap zeg je meng de bloem gist en suiker maar bij jou ingredienten staat er niet hoeveel suiker

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:40

      Hi Soumia,

      De kristalsuiker was ik vergeten te vermelden bij de ingrediënten, sorry! Je gebruikt 1 theelepel kristalsuiker en ik heb het er nu bijgezet. Xx

  • Mitra

    21 mei 2018 at 11:08

    Hoi Fatima,

    Welke tomatensaus heb je gebruikt als ik vragen mag? Heb je daar een foto van…
    Alvast bedankt!

    Groetjes xxxx

  • Amira

    21 mei 2018 at 11:10

    Zou je eventueel de eieren weg kunnen laten of alleen 1ei gebruiken voor de deeg? Waar heb je die ovenschaal gehaald

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:39

      Hi Amira,

      Je zou de eieren wel weg kunnen laten als je dat wilt. De bakplaat komt van de Ikea. Xx

  • Tika

    21 mei 2018 at 11:37

    Salam, mijn deeg rijst niet goed. Heb je tips aub? Ik respecteer telkens de recepten. Shokran xxx

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:37

      Alaikoem salaam Tika,

      Dankjewel lieverd! Mag ik vragen welke gist je gebruikt en waar je het deeg laat rijzen? Ik hoor het graag, zodat ik je kan helpen. Xx

      1. Laila

        11 juni 2018 at 20:58

        Hoi Fatima, dank voor je recept. Helaas heb ik hetzelfde probleem. Mijn deeg is niet gerezen. Ik heb het deeg laten staan in de woonkamer op kamertemperatuur en heb de instant gist gebruikt van Bruggeman ( blauw pakje). Groetjes Laila

      2. Fatima El Irari

        12 juni 2018 at 08:55

        Hi Laila,

        Wat jammer! Is het deeg helemaal niet omhoog gekomen? En was de melk echt lauwwarm? Als de melk namelijk te koud is, dan zal het deeg niet rijzen en ook als de melk weer te warm is zal het deeg jammer genoeg ook niet rijzen.

      3. Laila

        12 juni 2018 at 10:42

        Hoi Fatima, dank je wel voor je reactie! Ik denk inderdaad dat de gebuikte melk te koud was. Het deeg is helemaal niet omhoog gekomen. Wat de betreft de gist, is deze wel goed? Of zou het daar ook aan kunnen liggen? Groetjes Laila

      4. Fatima El Irari

        12 juni 2018 at 13:58

        Hi Laila,

        Dan ligt het 100% aan de melk. De gist die jij gebruikt is over het algemeen gewoon goed hoor(check voor de zekerheid even de datum) inschAllah lukt het je de tweede keer helemaal goed!

  • Samira

    21 mei 2018 at 11:43

    Salaam. Er staat niet vermeld hoeveel suiker u gebruikt. Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:37

      Alaikoem salaam Samira,

      1 theelepel kristalsuiker. Xx

  • madina

    21 mei 2018 at 12:15

    hey, mijn deegwaren worden altijd een beetje hard. heb je misschien tips waardoor ze lekker zacht worden

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:36

      Hi Madina,

      Mag ik vragen of je het deeg met de hand kneed of met de deegmachine? Deeg moet je namelijk echt super goed kneden tot het mooi soepel is en dan nog eens even goed laten rijzen. Als het deeg te hard is na het kneden, dan worden de broodje helaas ook nooit zacht.

    2. Madiha

      17 maart 2020 at 17:12

      Hey Fatima,

      Alles is goed gelukt maar de sap van het gehakt komt er helemaal uit. Idee hoe ik dit kan voorkomen de volgende keer?

      1. Fatima El Irari

        18 maart 2020 at 11:33

        Hi Madiha,

        Als de gehakt vulling teveel saus heeft dan kun je het geeft eerst even laten uitlekken in een vergiet of zeef.

  • Noa

    21 mei 2018 at 12:22

    Hey

    Ik ben er nu mee bezig maar als nog wordt mijn deeg geen 1 geheel. Alles stap voor stap gevolgd

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:35

      Hi Noa,

      Hoe zag je deeg er dan uit?

      1. Noa

        22 mei 2018 at 06:59

        Plakkerig. Heb er nog bloem toegevoegd tot het niet meer plakkerig was.

      2. Noa

        22 mei 2018 at 07:02

        Worden ze trouwens de volgende dag een beetje hard? Ik had een keer chocolade broodjes gemaakt en brood en die werden hard. Ja sorry dat ik nu 2 dingen vraag.

      3. Fatima El Irari

        22 mei 2018 at 07:41

        Hi Noa,

        Als je het deeg goed kneed en goed laat rijzen/rusten dan blijven de broodjes ook de volgende dag nog lekker zacht. Is niet erg hoor je mag zoveel vragen als nodig is.

  • Ikram

    21 mei 2018 at 12:32

    Heeii Fatima,

    Ik wil graag je recept proberen. Nu viel het mij op dat je in het filmpje suiker gebruikt, maar bij de ingredienten voor het deeg staat de hoeveelheid suiker er niet bij. Hoeveel suiker heb je gebruikt voor het deeg? En trouwens ik ben altijd super blij met je recepten. Ik probeer ze altijd uit en het lukt mij altijd, thankyou!.

    Liefs, Ikram

    1. Ikram

      21 mei 2018 at 12:35

      Ow oeps ik heb het gevonden heb er overheen gelezen.

    2. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:34

      Hi Ikram,

      Haha is niet erg lieverd Heel graag gedaan en jij ook bedankt voor je super lieve compliment! Succes ermee inschAllah! Xx

  • Fatiha

    21 mei 2018 at 13:13

    Salaam Fatima,
    Wat een heerlijke recepten heb jij elke keer weer en zo goed uitgelegd tbarek Allah3liek . Deze ga ik morgen insha Allah uitproberen! ?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:33

      Alaikoem salaam Fatiha,

      Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat en geniet ervan! Xx

  • Faatje

    21 mei 2018 at 13:25

    Hoi! Wat een heerlijk recept! Klopt het dat de hoeveelheid suiker niet benoemd word?

    1. Faatje

      21 mei 2018 at 13:26

      Oeps! Zie het er nu bijstaan!

    2. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:33

      Hi Faatje,

      Die was ik erbij vergeten te zetten, dus je had het wel goed gezien hoor haha! Xx

  • Tess

    21 mei 2018 at 13:49

    Kan je ook kalfsgehakt gebruiken? En is het zout in de beschrijving de exacte hoeveelheid?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:31

      Hi Tess,

      Ja hoor ju kunt ook kalfsgehakt gebuiken. En ja het zout is de exacte hoeveelheid! Succes! Xx

  • Hasna

    21 mei 2018 at 14:09

    Salaam aleikom Fatima, wat een heerlijk recept weer. Deze wil ik vandaag gaan maken in shaa Allah en vroeg me af of de broodjes nadat ze gevuld zijn meteen de oven in kunnen of moeten ze nog een tweede keer rijzen? Liefs Hasna

  • Hasna

    21 mei 2018 at 14:10

    Salaam aleikom Fatima, wat een heerlijk recept weer. Deze wil ik vandaag gaan maken in shaa Allah en vroeg me af of de broodjes nadat ze gevuld zijn meteen de oven in kunnen of moeten ze nog een tweede keer rijzen? Liefs

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:30

      Alaikoem salaam Hasna,

      Dankjewel lieve schat! Wanneer je de broodjes vult plaats je ze per stuk op de bakplaat en dek je ze af met folie. In de tussentijd dat je weer het andere broodje vormt, zal het andere deeg al gaan rijzen. Dus wanneer je helemaal klaar bent hoef je het deeg niet nog eens te laten rijzen. Xx

  • Sara

    21 mei 2018 at 15:08

    Heey Fatima,

    Ik ben dit nu aan het maken en ik doe het met de hand, alleen het deeg is best waterig ik heb de melk wel stap voor stap gedaan. Het eindresultaat is niet hetzelfde deeg als dat die bij komt na de kitchenaid.
    Wat kan ik nu het beste doen?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:29

      Hi Sara,

      Als het deeg te waterig is, dan is er denk ik teveel merk erbij gegaan terwijl het deeg de andere melk nog niet had opgenomen. Als het deeg te water is, dan kun je er altijd 1 eetlepel bloem bijdoen en het deeg weer doorkneden. Was het je uiteindelijk gelukt? Xx

    2. Chaima

      19 mei 2019 at 15:38

      Hey fatima ik ben de zonnenbloem olie gewoon vergeten in te doen is dat erg?

      1. Fatima El Irari

        20 mei 2019 at 11:49

        Hi Chaima,

        Nee, is niet erg. Als je het deeg hebt gekneed kun je het deeg licht invetten met zonnebloemolie.

  • Soumia

    21 mei 2018 at 15:25

    Hallo Fatima,

    Hoeveel broodjes kan je hiermee maken?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:27

      Hi Soumia,

      Uit dit recept kreeg ik 16 broodjes, maar de hoeveelheid ligt eraan hoe groot/klein je de bolletjes deeg vormt. Xx

  • Musaarat

    21 mei 2018 at 16:33

    Hoi Fatima,

    Welke chilisaus en de tomatensalsa gebruikje? Het ziet er heerlijk uit!! Ik ga morgen uitproberen!! Xx

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:26

      Hi Musaarat,

      Ik gebruik de zoete chilisaus van de Lidl en de tomatensaus Frito van het merk Heinz. Dankjewel lieverd! Xx

  • Miriam

    21 mei 2018 at 16:43

    Hoi!

    Kun je dit ook zonder keukenmachine maken?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:25

      Hi Miriam,

      Jazeker, je kunt het deeg altijd met de hand kneden hoor. Xx

  • Hafsa

    21 mei 2018 at 16:49

    Aslaam aleykum

    Mag je ook met hand knijden, als je geen machine hebt…????

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:24

      Alaikoem salam Hafsa,

      Jazeker, met de hand kan altijd! Xx

  • Ilhame

    21 mei 2018 at 17:54

    Super heerlijk Merci voor je recept??

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:22

      Graag gedana lieve Ilhame! Xx

  • Hanan

    22 mei 2018 at 03:19

    Bedankt voor het recept, deze ga ik zeker proberen. Maar welke tomatensaus heb je gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:20

      Graag gedaan Hanan! Ik gebruik altijd de tomatensaus Frito van het merk Heinz. Xx

  • Naz

    22 mei 2018 at 05:21

    Hoi faat
    Ik heb geen deegmachine kan ik het ook zo maken

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 06:19

      Hi Naz,

      Ja hoor dat kan zeker, alleen ben je iets langer bezig met het soepel kneden van het deeg. Maar je kunt het deeg ook altijd met de hand kneden. Xx

  • Kimberley

    22 mei 2018 at 10:29

    Hoeveel suiker moet er in dit recept?

    1. Kimberley

      22 mei 2018 at 10:41

      Niet meer nodig ik zie het al in de reacties

    2. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 11:31

      Hi Kimberley,

      Je hebt 1 theelepel kristalsuiker nodig.

  • Khadija

    22 mei 2018 at 11:02

    Salaam Fatima

    Een klein stom vraagje :-), indien ik de broodjes invries, moet ik ze eerst volledig laten ontdooien en dan in de oven of moet ik ze bevroren in de oven steken?

    Groetjes
    Khadija

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 11:33

      Alaikoem salaam Khadija,

      Is geen domme vraag hoor lieverd. Ik haal de broodjes vaak in de middag al uit de diepvries en dan laat ik ze eerst ontdooien in de zak zelf en dan warm ik ze pas op in de oven. Xx

      1. Khadija

        22 mei 2018 at 14:49

        super, dank je wel voor het snelle antwoord.

      2. Fatima El Irari

        23 mei 2018 at 06:54

        Graag gedaan lieverd!

  • Bahija

    22 mei 2018 at 12:30

    Salaam, wat als ik geen folie thuis heb? Kan ik wat anders gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 13:56

      Alaikoem salaam Bahija,

      Jazeker, gewoon een plastic zak die je in huis hebt en daarop plaats je nog een theedoek. Succes! Xx

    2. Karima

      30 maart 2020 at 10:50

      Hoi,

      Hoeveel theelepels gebruik je voor 1 zakje gist?

      Shokran

      1. Fatima El Irari

        30 maart 2020 at 11:11

        Hi Karima,

        Een zakje gist bevat ongeveer 1 eetlepel, dus 2 theelepels.

  • Hann

    22 mei 2018 at 12:54

    Hey Fatima, de broodjes zien er yummie uit! Nou wil ik het dubbele aantal maken, dat houdt in dat ik alle ingredienten ook zou moeten verdubbelen toch? Inclusief de gist verdubbelen of?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 13:57

      Hi Hann,

      Dankjewel lieverd! Ja, dan dien je alle ingrediënten te verdubbelen en dus ook de gedroogde gist. Succes! Xx

  • Sam

    22 mei 2018 at 12:57

    Hoi lieve Fatima,

    Allereerst bedankt voor alle moeite en tijd die je neemt om al je recepten met ons te delen en de video’s op te nemen…
    ik waardeer dat enorm
    De tomatensaus helemaal weglaten kan ook neem ik aan?
    Verder valt het me op dat mensen echt niet goed lezen zonaal dezelfde vraag… dus bedankt voor je geduld!!??

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 13:59

      Hi lieve Sam,

      Aah dat is onwijs lief! Heel graag gedaan lieverd en jij ook bedankt voor je lieve complimentjes! En je kunt de tomatensaus makkelijk weglaten hoor. Haha, ach sommige mensen lezen te snel(en soms helemaal niet) maar is niet erg haha. Smakelijk eten vanavond! Xx

  • Arkia

    22 mei 2018 at 18:50

    Dag Fatima,

    Ten eerste super recepten van je heel duidelijk uitgelegd.
    Ik heb de gehaktbroodjes gemaakt ze zien er super goed uit ben benieuwd hoe ze smaken bij iftar inshallah

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 07:05

      Hi Arkia,

      Ah dankjewel hoor! Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Fatiha

    22 mei 2018 at 19:04

    Heerlijk! Maar na het afbakken werden de heel hard vooral de zijkanten.. Geen luchtige broodjes wat doe ik verkeerd 🙁

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 07:06

      Hi Fatiha,

      Ah jammer! Voor hoe lang heb je de broodjes in totaal in de oven gehouden en hoe was het deeg na het kneden?

  • Hayat

    23 mei 2018 at 06:34

    Hallo Fatima,
    Kan ik de broodjes ook in de middag alvast maken en pas ‘s avonds afbakken? Of raad je dat af ivm het gist?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 07:13

      Hi Hayat,

      Ik raad je dit toch af in verband met de gist, maar je kunt de broodjes wel al in de middag klaarmaken en dan ook direct afbakken. Dan hoef je een paar minuten voor de iftar inschAllah de broodjes enkel nog voor 10 minuten in de oven te schuiven op 100 graden en je broodjes zijn dan nog steeds mooi zacht en erg lekker! Dit doe ik namelijk ook heel vaak en het kan niet misgaan. Succes! Xx

  • Nor

    23 mei 2018 at 11:29

    Lieve fatima,

    Kan ik de broodjes ook invriezen?

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 11:48

      Hi Nor,

      Ja, hoor dat kan zeker! Nadat ze uit de oven komen laat je ze even afkoelen en daarna vries je ze in terwijl ze nog lauwwarm zijn. Ik gebruik hiervoor gewoon van die simpele diepvrieszakjes. Succes! Xx

  • Aziza

    23 mei 2018 at 12:02

    Kan je ook kaas bovenop het gehakt doen en dan pas vouwen in deeg? Zal dat smaken?

    1. Aziza

      23 mei 2018 at 12:03

      Ik zie staan laas haha, ik bedoel uiteraard kaas

      1. Fatima El Irari

        23 mei 2018 at 12:36

        Haha is niet erg ik heb het al aangepast! Xx

    2. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 12:35

      Hi Aziza,

      Jazeker, doe ik soms ook en is ook erg lekker! Xx

  • Sofia

    23 mei 2018 at 13:32

    Hoi Fatima,

    Zou ik de gehaktvulling al een dag eerder kunnen maken om tijd te besparen of verliest het dan zijn smaak? xx

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 13:52

      Hi Sofia,

      Jazeker, dat kan altijd! Gewoon afgedekt in de koelkast bewaren.

  • Ibtisame

    23 mei 2018 at 14:28

    Hoi fatima,
    Is dat gedroogde gist hetzelfe als die gist van bruggeman( zo een blauwe verpakking)? Is het dan ook exact hetzelfe hoeveelheid?

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2018 at 08:58

      Hi Ibtisame,

      Is niet hetzelfde lieverd. Als je verse gist wilt gebruiken, dan gebruik je de helft van het blokje. ??❤️

  • Hiba

    23 mei 2018 at 14:37

    Hoi lieve Fatima,

    Bedankt voor het heerlijke recept!
    Ik wil kipgehakt gaan gebruiken, kan ik dit ook rauw erin doen?
    Alvast bedankt, en eet smakelijk straks xx

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2018 at 08:55

      Hi Hiba,

      Graag gedaan lieverd! Jazeker, dat kan ook maar ik zou het gehakt en de groenten wel even voorbakken.??❤️

  • Lil

    24 mei 2018 at 12:58

    Dank je wel Lieve Fatima voor jouw fijne recepten. Ik ben zelf geen Marokkaanse, maar Indische met een Marokkaanse lieve vriend. En dankzij jouw recepten geniet hij van zijn eten/hapjes en cakes. Vooral nu tijdens de ramadan. Ik had de tonijnbroodjes ook al geprobeerd, waren goed gelukt, alleen qua vorm verschilden ze nogal. Ook de streepjes in het deeg trokken steeds samen. Ik ga vanavond weer oefenen en hopen dat ze er qua vorm goed uitkomen.

    Nogmaals bedankt.

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2018 at 17:01

      Hi Lil,

      Ah wat leuk zeg! Heel graag gedaan lieverd en bedankt voor je lieve complimentjes! Het vouwen van de broodjes is echt puur oefenen lieverd. Hoe vaker je het doet hoe beter je erin wordt en dan zullen je broodjes er op een gegeven moment ook veel mooier uitzien. En ach als de smaak maar goed zit hé!

      Liefs,
      Fatima

      1. Lil

        27 mei 2018 at 16:12

        Bedankt voor jouw antwoord! Super zoals je altijd de tijd neemt om op iedereen te reageren . Dat siert je! De broodjes waren weer snel op. Ik heb alleen nog een vraag, als ik bezig ben de broodjes te vullen, dan merk ik dat het andere deeg, plakkerig wordt en dat ik er dan niet meer mee kan werken. Ik stop het netjes onder plastic afgedekt. Nu al een paar x gehad en kon het weggooien, daardoor lukt het me om maar 6 broodjes te maken. Kun je me vertellen wat ik fout doe? ? alvast bedankt maar weer.

        Groetjes Lil

      2. Fatima El Irari

        28 mei 2018 at 08:55

        Hi Lil,

        Aah dankjewel lieve schat! Enorm lief van je. Vorm je na het rijzen bolletjes van het deeg en dek je die af? Als je merkt dat het deeg iets plekkerig is, dan kun je altijd je handen even insmeren met zonnebloemolie en het deeg uitdrukken. Op deze manier blijft het zeker niet aan je handen plakken. Je kunt dan per bolletje ongeveer 1/2 tl. zonnebloemolie gebruiken. Xx

      3. Lil

        28 mei 2018 at 12:12

        Hoi lieve Fatima ,

        Nee eigenlijk niet, ik verdeel het deeg wel in de stukken zoals jij aangaf, maar ik pak het eerste stukje deeg en dan rollen en dan vorm ik een bolletje, en zo werk ik de rest af. Dus ik moet meteen alle in stukjes gedeelde deegstukken meteen rollen en dan bolletjes maken? Dus eerst de bolletjes en dan pas rollen? Misschien is dat dan wat ik fout doe. ☺️

        Bedankt voor jouw tips! Heel lief en behulpzaam ben je.

        Liefs lil

      4. Fatima El Irari

        28 mei 2018 at 13:18

        Hi Lil,

        Wat ik doe is het volgende. Ik kneed het deeg en daarna laat ik het deeg rijzen voor 60 minuten. Wanneer het deeg is gerezen vorm je een lange staaf van het deeg en verdeel je het deeg in blokjes. Die blokjes vorm je dan weer tot bolletjes deeg en die dek je af met plasticfolie voor 10 minuten. Telkens pak je een broodje om die uit te drukken en te vullen en de rest van de bolletjes dek je telkens weer af. Als je het op deze manier doet, dan moet het goed komen. Graag gedaan lieverd!

  • Souad

    24 mei 2018 at 21:13

    Wat een heerlijke broodjes weer?. Net als die tonijnbroodjes van je blog. Die zijn elke keer weer een succes. Ik wil deze graag maken voor mijn schoonouders in shaa Allah. Ik ga wel de helft van het recept gebruiken. Moet ok dan alsnog 1 ei en 1 eiwit in het deeg doen of hoeveel eieren moet ik dan? Super bedankttt❤

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2018 at 08:09

      Hi Souad,

      Aah dankjewel lieve schat! Ik raad je dan aan om enkel 1 ei te gebruiken inschAlalh! Succes lieverd en bsahtkoem alvast! Xx

  • Jinane Momo

    24 mei 2018 at 21:39

    Ik heb ze vandaag geprobeerd ??? Dacht dat het me nooit zou lukken ?
    Een top ervaring heb iets bijgeleerd.
    Ze zijn heeeerlijk!!??

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2018 at 08:09

      Hi Jinane,

      Aah wat goed lieverd! Zo zie je maar altijd blijven proberen en dan zul je jezelf nog verassen ook! Xx

  • Sam

    25 mei 2018 at 08:11

    Hey lieverd, gister deze gemaakt en eergister de chebakia. Alle recepten die ik maak van jou die lukken altijd! Krijg altijd complimenten. Echt super Faat! Ga zo door ❤️

    Wel een opmerking, bij de ingredienten heb je geen knoflook gezet voor de gehaktbulling maar het staat hier wel: “Voeg de geperste knoflook en alle kruiden erbij en schep alles goed om…”

    Uiteindelijk 1 teentje toegevoegd

    Liefs ❤️❤️

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2018 at 08:19

      Dankjewel lieve Sam!❤️ Klopt, ik heb net er gelijk bijgezet! Dankjewel!?❤️

  • Malika

    25 mei 2018 at 14:02

    Salaam alikoem Fafaatje,

    Kan je deze gevulde broodjes met diepvries deeg uit de supermarkt maken? Of moet het zelf gemaakt deeg zijn.

    Groetjes Malika

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2018 at 08:09

      Alaikoem salaam Malika,

      Bedoel je bladerdeeg? Met bladerdeeg kan het ook hoor.??❤️

      1. Malika

        26 mei 2018 at 09:40

        Ja ik bedoel bladerdeeg. super bedankt!

        Groetjes xxx

      2. Fatima El Irari

        27 mei 2018 at 11:51

        Hi Malika,

        Jazeker, je kunt ook bladerdeeg gebruiken! Xx

  • Imane

    26 mei 2018 at 09:07

    Salaam aleikoum,

    Ik vroeg me af of het volle of halfvolle melk moet zijn of maakt dat niet uit?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:35

      Alaikoem salaam Imane,

      Maakt niks uit hoor. Xx

  • Ikram

    26 mei 2018 at 09:29

    Salam Fatima,
    Kan ik ook kipfilet gebruiken voor de vulling van de broodjes.

    Hoor van je.
    Groetjes,
    Ikram

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:35

      Alaikoem salaam Ikram,

      Ja, hoor je kunt ook kipfilet gebruiken. Xx

  • Ekram

    26 mei 2018 at 09:32

    Salam Fatima, kan ik kipfilet ook gebruiken voor de vulling.

    Groetjes, Ekram

  • Safae

    26 mei 2018 at 15:06

    Kan ik er ook chocoladebroodjes van maken?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:43

      Hi Safae,

      Jazeker, gewoon vullen met chocolade. Xx

  • Safae

    26 mei 2018 at 15:13

    Salam kan ik ze ook met chocolade vullen?

  • Najlaa

    27 mei 2018 at 10:55

    Hi fatima,

    Ik had de deeg gekneden middels een keuken machine, laten rijzen (1uur) alleen zoals ik het in de kom zette zo bleef het ook het deeg kwam niet omhoog en er kwam geen lucht uit zoals bij jou.. wat doe ik fout?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 11:49

      Hi Najlaa,

      Welke gist gebruik je? En was de melk goed lauwwarm?

      1. Najlaa

        29 mei 2018 at 17:54

        Ik gebruikte gist (poeder) bij de turk gekocht.. volgens mij was mn melk wel lauw warm.. ??‍♀️

      2. Fatima El Irari

        30 mei 2018 at 10:36

        Hi Najlaa,

        Oh oké, dus daar kan het dan niet aan liggen. En als de melk gewoon lauwwarm is, dan is dat ook goed. Mag ik alleen nog even weten waar je het deeg hebt laten rijzen/

      3. Najlaa

        30 mei 2018 at 22:28

        Ik heb het in een kom gedaan.. in een pedaalemmerzak en dan erover een handdoek.. zo op eettafel in de woonkamer gezet.

      4. Fatima El Irari

        31 mei 2018 at 06:04

        Hi Najlaa,

        Als ik je berichtjes zo lees, dan heb je eigenlijk alle stappen op de juiste manier gevolgd. Misschien dat het inschAllah de tweede keer wel goed lukt! Xx

  • Christel

    28 mei 2018 at 17:30

    Salaam Aleikoum lieve Fatima,

    Allereerst moge Allah jou zegenen om je geduld en de gave die je hebt in de keuken. Ik heb sinds lange tijd weer zin om in de keuken bezig te zijn en nieuwe dingen uit te proberen. Dankzij jou recepten. Ze zijn superduidelijk en makkelijk te doen. Voor vandaag staan deze gehaktbroodjes en lentilsoep voor de Iftar!! Ik heb er al zin in!! 🙂

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2018 at 06:16

      Alaikoem salaam Christel,

      Wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat en ik ben blij dat je zo enthousiast bent alhamdoeliah! Ameen lieverd en geniet ervan! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Tina

    31 mei 2018 at 14:14

    Selam alekum . Ik heb een vraag hoe maak je die brootjes met tonijn wil graag recept als het magg

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2018 at 14:32

      Alaikoem salaam Tina,

      Dit is het recept van de tonijn broodjes en dan vouw je de broodjes op precies dezelfde manier als deze gehakt broodjes.
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/tonijn-broodjes/

  • Siham

    31 mei 2018 at 17:15

    salam ou3likoem fatima hoop dat alles goed gaat met je bedankt dat je altijd je recepten met ons deelt ik had een kort vraagje ik heb geen keukenmachine maar wel een broodmachine kan ik het deeg ook daar in kneden of dat niet hoop dat je me kunt helpen?

    1. Fatima El Irari

      2 juni 2018 at 06:24

      Alaikoem salaam Siham,

      Graag gedaan lieve schat! Eerlijk gezegd heb ik een broodmachine zelf nog nooit gebruikt. Kneed deze machine ook?

      1. Siham

        3 juni 2018 at 13:26

        ja die kneed ook ik kneed daar ook mijn broodjes of als ik msamen maak gr

  • Mimi

    2 juni 2018 at 22:05

    Beste Fatima

    Ik heb het deeg gekneden in een keukenrobot. Heb het nu 2 maal achtereen gemaakt maar men deeg rijst niet. Ik heb alle stappen goed opgevolgd. Welke gist gebruik jij? Ik heb die van dokter oetker gebruikt.

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2018 at 10:39

      Hi Mimi,

      Ik gebruik precies dezelfde gist. Waar laat jij het deeg rijzen?

      1. Mimi

        5 juni 2018 at 10:02

        1x heb ik het ik de keuken gedaan. De tweede keer in men slaapkamer omdat die kamer heel warm is

  • Zübeyde

    4 juni 2018 at 20:10

    Hoi hoii,

    Je had van de week gehakt rolletjes gemaakt, kan ik daarvoor de deeg van dit recept gebruiken?

    Groetjes.

    1. Fatima El Irari

      5 juni 2018 at 06:17

      Hi Zübeyde,

      Ik denk dat je de pizza rolls bedoelt. Daarvoor kun je het beste onderstaand recept gebruiken;
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/pizza-tonijn/

      1. Zubeyde

        5 juni 2018 at 09:49

        Hoi,

        Je had het op snapchat gedeeld. Deeg, rode paprika met saus en gehakt erover heen. Je ging het daarna oprollen en in stukjes snijden en kaas erop.

        Groetjes

      2. Fatima El Irari

        5 juni 2018 at 09:52

        Hi Zubeyde,

        Dit waren niet deze broodjes maar dat waren pizza rolls. Je kunt onderstaand recept gebruiken voor het deeg en de vulling i hetzelfde als de vulling van deze gehakt broodjes.
        https://uitdekeukenvanfatima.nl/pizza-tonijn/

  • Fatiha

    9 juni 2018 at 11:23

    Salamoalaikom schat, ik wil je ten eerste onwijs erg bedanken voor je heerlijke recepten. Moge Allah swt jou beschermen en bijstaan Ameen. Ik wilde je eigenlijk vragen over de hoeveelheid melk, 280 wordt bij mij echt een papje ook al doe ik klein beetjes melk iedere keer. Dus K moet of meer meel er bij doen of bijna zeker 90 ml melk overlaten. Sorry ik bedoel er helemaal niks mee maar had vorige keer je andere recept van tonijnbroodjes geprobeerd en die lukte meteen maar daar had je maar 150ml water geloof ik. Bedankt lieverd x

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2018 at 15:40

      Alaikoem salaam Fatiha,

      Dankjewel lieve schat! Ik gebruik echt altijd 280 ml melk of water op 500 gram bloem. Maar daarom kun je het ook het beste in stappen toevoegen, want dan kun je nog op tijd stoppen. En ook bij de tonijn broodjes gebruik ik 280 ml lieverd. Xx

  • Songul

    10 juni 2018 at 08:09

    Heyhey,

    Naast de visloempia’s heb ik deze ook gemaakt op dezelfde dag, echt heerlijk gewoon. Vooral tijdens de ramadan.
    Ga zo door met deze recepten hoor, bedankt.

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      10 juni 2018 at 08:13

      Hi Songul,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en bedankt voor je lieve compliment!

      Liefs,
      Fatima

  • Fatima

    12 juni 2018 at 03:25

    Hey Faatje!
    Je hebt gisteren ( Zondag ) een haoje gemaakt met kefta? Was dat met deze deeg?
    Btw; JOUW RECEPTEN ZIJN MA SCH ALLAH! ❤️

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2018 at 08:52

      Hi Fatima,

      Klopt, dit was precies het recept. Dankjewel hbiba! Xx

  • Charifa

    16 juni 2018 at 20:45

    Slm aluykum. Zoals gewoonlijk weer super lekker. Maar ik mis ineens je andere recepten van gehaktbroodje en tonijn. Heb je ze eraf gehaald? Gr Charifa

    1. Fatima El Irari

      19 juni 2018 at 06:13

      Hi Charifa,

      Dankjewel lieverd!Recept van de tonijn broodjes staat er nog op hoor, alleen heb ik de andere gehakt broodjes eraf gehaald, omdat dat recept bijna hetzelfde is al deze. Xx

      https://uitdekeukenvanfatima.nl/tonijn-broodjes/

  • Caroline

    29 juni 2018 at 11:47

    Wat een lekkere broodjes. Wat ik zelf de volgende keer aan dit recept zou veranderen:
    * wat sambal aan het gehaktmengsel toevoegen voor een lekker pitje
    * net iets meer vulling dan een el erin, ik had best wat vulling over.
    * het deeg nog eens laten rijzen nadat de broodjes gevuld op de bakplaat liggen
    * de broodjes minder lang bakken. Bij mij waren ze na 20 minuten vrij hard. De tweede lading heb ik in mijn oven meer naar boven geplaatst. Deze zijn super luchtig en zacht.

    Het zijn geen broodjes die je “even” bakt. Trek er een hele ochtend voor uit. (Ik kon na een uurtje of 4 de eerste hap nemen) maar wel echt de moeite waard!

    1. Fatima El Irari

      29 juni 2018 at 14:08

      Hi Caroline,

      Bedankt voor je lieve compliment en voor de tips! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!❤️

  • Ouafae

    27 september 2018 at 10:24

    Hoi Fatima,

    Leuk recept. Ik zou het graag willen uitproberen. Mijn oven heeft echter ontzettend veel opties. Moeten de broodjes op hetelucht ?

    1. Fatima El Irari

      27 september 2018 at 14:26

      Hi ouafa,

      Als het goed is heeft jouw oven ook een boven/onder warmte. Die kun je het beste kiezen om brood of cakes te bakken. ❤️

  • Mandy

    5 oktober 2018 at 15:38

    Hi!

    Ik heb bladerdeeg gebruikt. Hoe zit het dan met invriezen?

  • Mandy

    5 oktober 2018 at 17:34

    Hi,

    Ik heb bladerdeeg gebruikt, hoe zit het dan met invriezen?

    1. Fatima El Irari

      7 oktober 2018 at 08:01

      Hi Mandy,

      Diepvries bladerdeeg kun je het beste niet nog eens invriezen als deze eenmaal uit de diepvries komt. Verse bladerdeeg mag je wel invriezen.

      Liefs,
      Fatima

  • Karen

    24 november 2018 at 07:53

    Hoi Fatima!

    Ik vind de broodjes heerlijk, bedankt voor het recept! Maar ik heb een vraagje. Mijn deeg blijft heel plakkerig. Moet ik meer bloem toevoegen?

    1. Fatima El Irari

      24 november 2018 at 12:26

      Hi Karen,

      Als het deeg iets te plakkerig is, dan mag je er altijd 2 eetlepels extra bloem bijdoen en het deeg weer even doorkneden. Let er wel op dat je niet teveel bloem erbij doet, want dan krijg je echt zware en droge broodjes. Xx

  • Anolief

    9 december 2018 at 21:27

    Hi fatima. Allereerst dank je wel voor je recepten. Ik vind het knap hoe je zoveel mogelijk antwoord probeert te geven op de vragen. Ik lees dat bij sommige het deeg niet is gerezen… komt dit misschien doordat zij gewone bloem hebben gebruikt ipv patentbloem? Ik wist zelf (onervaren) ook niet het verachil :).

    1. Fatima El Irari

      10 december 2018 at 09:16

      Hi Anolief,

      Heel graag gedaan hoor! Het rijzen van deeg ligt als je het mij vraagt niet aan het soort bloem, want ik gebruik vaak verschillende soorten bloem. Het water/melk moet altijd lauwwarm zijn en niet koud of juist te heet. Heeft het deeg bij jou ook niet gerezen?

  • Laura

    19 december 2018 at 10:29

    Hoi Fatima,
    De kruiden deden ons een beetje denken aan shoarmakruiden.
    Ze zijn echt goed gelukt, lekker hoor!
    Bedankt voor het recept.
    Groetjes Laura

    1. Fatima El Irari

      19 december 2018 at 10:53

      Hi Laura,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!❤️

  • Imane taibe

    28 december 2018 at 10:35

    Hiii faatje!

    Welke oven heb jij elektrische / hetelucht?

    Kan ik ze bakken op 180 graden heb een hetelucht oven.

    Xxxxxxxxx

    1. Fatima El Irari

      28 december 2018 at 13:36

      Hi Imane,

      Ik heb ook een hetelucht oven en ik bak broodjes altijd op de boven onder functie en dan oo 180 a 200 graden.??❤️

  • Stèphanie

    28 december 2018 at 12:34

    Ik zou dit graag eens maken alleen zijn mijn vriend en ik geen fan van champignons. Door wat zou je dit eventueel vervangen?

    1. Fatima El Irari

      28 december 2018 at 13:38

      Hi Stephanie,

      Je kunt de champignons makkelijk weglaten hoor.

  • Heleen Mungroo

    31 januari 2019 at 18:50

    Dag Fatima,
    Ik ben erg blij met je blog, sinds ik die een paar dagen geleden heb ontdekt heb ik al verschillende gerechten gemaakt.
    Gisteren heb ik het bananenbrood gemaakt en vanmorgen de gehaktbroodjes, goed geslaagd en erg lekker. De rest van de familie vindt dit ook heel plezierig moet ik zeggen, want het bananenbrood is al aardig aan het minderen.
    Mijn complimenten voor de video`s, je legt het heel plezierig uit en heel duidelijk zodat iedereen dit kan maken.
    Zelf ben ik een hobbykok en kook veel uit de Surinaamse keuken.
    Maar ik ben zeker van plan nog veel van recepten te gebruiken. Ik heb ze gepost op Facebook natuurlijk met jouw naam erbij.
    Bedankt voor de recepten en dat je die met ons wil delen.
    Groetjes, Heleen Mungroo

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:05

      Hi Heleen,

      Wat goed! Ik ben blij dat de recepten zo in de smaak zijn gevallen, super! Bedankt voor de lieve complimenten!

      Groetjes,
      Fatima

  • Heleen Mungroo

    31 januari 2019 at 19:34

    Dag Fatima,
    Net een heel verhaal geschreven, maar blijkbaar niet goed gegaan met het verzenden.
    Ik ben heel blij met je recepten die ik een paar dagen heb ontdekt.,
    Gisteren het bananenbrood gemaakt en vandaag de gehakt broodjes, allemaal gelukt en erg lekker.
    Mijn compliment hoe je via de video`s heel duidelijk het recept weergeeft, zelf iemand die niet veel ervaring heeft kan dit volgen..
    Ook de rest van het gezin geniet ervan, het bananenbrood wordt steeds kleiner Smile.
    Zelf ben ik een hobbykok en ik kook veel uit de Surinaamse keuken, maar ik denk dat ik nog veel gebruik maak van jouw recepten.
    Ik heb de foto`s ook gezet op Facebook met natuurlijk jouw naam erbij.
    Bedankt dat je ons laat delen.
    Groet, Heleen Mungroo

  • Malu

    5 februari 2019 at 16:59

    Lieve Fatima,
    Allereerst weer heel erg bedankt. Recept gemaakt en zelfs gelukt hihi.
    Vraagje. Mijn deeg blijft altijd wat plakkerig. Dat het ook echt een beetje aan me handen en werkblad blijft plakken. Geen verschil of ik keukenmachine of handen gebruik voor kneden.. Misschien een tip of idee?
    Veel liefs Malu

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:20

      Hi Malu,

      Heel graag gedaan! Mocht het deeg aan je handen blijven plakken, dan raad ik je aan om de volgende keer je handen iets in te smeren met zonnebloemolie en het deeg dan nog even kort door te kneden.

      Liefs,
      Fatima

  • Nisa

    6 februari 2019 at 15:42

    Hoi

    Ik heb je broodjes gemaakt alleen gingen ze aan de onderkant open. Heeft iemand misschien tips?

    Alvast bedankt

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2019 at 11:21

      Hi Nisa,

      Ik raad je aan de naad goed dicht te knijpen met je vingers en de broodjes eventueel iets minder vol te maken. Xx

  • bertina

    9 maart 2019 at 12:06

    hoi mischien een stome vraag maar welke bloem gebruiken jullie voor de broodjes

    1. Fatima El Irari

      9 maart 2019 at 20:21

      Hi Bertina,

      Zelf gebruik ik vaak de patent bloem van de Lidl.??❤️

  • Britt

    16 april 2019 at 16:17

    Deze broodjes net gemaakt. Ik heb het alleen koud laten reizen en zelfs dat is goed gegaan. Bedankt voor je heerlijke recept xx

    1. Fatima El Irari

      16 april 2019 at 16:20

      Hi Britt,

      Wat goed! Geniet er lekker van!

      Liefs,
      Fatima

  • Souad

    6 mei 2019 at 08:53

    Hoi Fatima,

    Heb je enig idee waar ik de bloem mee kan vervangen voor een glutenvrij versie. Ben gek op deegwaren maar zo beperkt met Coeliakie.
    Zou je enorm dankbaar zijn
    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      6 mei 2019 at 08:57

      Hi Souad,

      Je zou amandelmeel kunnen proberen? Zelf heb ik nog nooit glutenvrij gebakken, maar ik ga het zeker eens proberen en delen.

  • Yasmina

    6 mei 2019 at 12:10

    Salaam Fatima,

    Ik vroeg me af of ik verplicht ben dat deeg zelf vers te maken en of we niet gewoon bladerdeeg kunnen gebruiken? Alvast bedankt!
    Groetjes,
    Yasmina

    1. Fatima El Irari

      6 mei 2019 at 13:20

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Nee, hoor je kunt ook bladerdeeg gebruiken als je zelf geen deeg wilt maken.

  • Ouiam

    6 mei 2019 at 15:39

    Hoooiii Fatima ben ik weer hahah ook deze broodjes maak ik vandaag, althans alleen het deeg. Alleen ik ben bang dat het deeg niet goed zal rijzen zo netjes tot de bovenkant van jr bak. Alhoewel hij boven op de vaatwasser staat die asn staat.

    Heb je tips ?

    1. Fatima El Irari

      6 mei 2019 at 15:57

      Hi lieverd,

      Als je het deeg op een warme plek laat rijzen, dan komt het goed. Je kunt het deeg afdekken en in de oven zetten. De oven is tochtvrij, dus dan rijst het goed. Xx

  • Yasmine

    7 mei 2019 at 20:19

    Recept vandaag getest en super lekker ! Bedankt voor jou overheerlijke recepten

    x Yasmine

    1. Fatima El Irari

      7 mei 2019 at 22:18

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en graag gedaan!❤️

  • Roos

    10 mei 2019 at 14:39

    Beste Fatima,

    In je uitleg staat 1 tl zout en en tl suiker. Maar in de video zie ik dat het meer is. Bedoel je 1 El of is het effectief 1 tl. Ik twijfel vandaar ik je graag vraag om duidelijkheid. Alvast enorm bedankt.

    1. Fatima El Irari

      10 mei 2019 at 14:45

      Hi Roos,

      Je gebruikt echt 1 theelepel zout en 1 theelepel suiker. Xx

  • Roos

    10 mei 2019 at 22:08

    Beste Fatima,

    Dankjewel voor je spoedige terug koppeling. Ik heb het vandaag voor de 1ste keer gemaakt en mijn man vond het heerlijk. Ik heb wel nog 1 vraag. Indien ik het invries in folie hoe lang is de houdbaarheid hiervan dan..

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2019 at 07:38

      Hi Roos,

      Wat goed zeg! Zelf laat ik ze nooit langer dan een week in de diepvries.

  • Ame

    14 mei 2019 at 14:45

    Hi Fatima!

    Kan je er ook wat cheddarkaas bijdoen bij het vullen van de broodjes?

    Groetjes,
    Ame

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 15:33

      Jazeker, dat kwn!??♥️

  • Aïcha

    15 mei 2019 at 08:19

    Hoi Fatima,

    Is er ook een kant en klaar deeg wat ik kan gebruiken, zoals bladerdeeg? Mijn deeg mislukt altijd, ik wil het niet eens meer proberen. Machine is helaas te duur voor mij dus gebruik liever iets waarvan ik zeker ben dat het niet mislukt.

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2019 at 08:28

      Hi Aicha,

      Je kunt bladerdeeg gebruiken of kant en klaar pizzadeeg. Xx

  • Roos

    15 mei 2019 at 15:35

    Lieve Fatima,

    Kan ik bij overschot van het deeg ook de deeg als kleine pizzatjes gebruiken?

    Alvast bedankt..

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2019 at 16:03

      Hi Roos,

      Ja, hoor dat kan zeker.??❤️

  • Sihem

    21 mei 2019 at 10:02

    Hoi Fatima,

    Van waar haal jij je sesamzaadjes?
    Ik wil t vandaag ook maken alleen heb ik geen idee wat voor sesamzaadjes je nodig heb.

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:54

      Hi Sihem,

      Sesamzaadjes haal ik altijd bij de Marokkaanse slager. Xx

  • Oumaima

    21 mei 2019 at 16:26

    Hii, mag ik de broodjes in de diepfries zetten?? bedankt

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:25

      Hi Oumaima,

      Jazeker, je kunt de broodjes invriezen.

  • Kim

    29 mei 2019 at 15:19

    Lieve Faat,

    Ik ga deze voor het laatste weekend vd ramadan maken. Nu staat in het recept 3 a 5 min op hoge snelheid in de machine. Ik heb een kitchenaid Artisan en in die gebruiksaanwijzing wordt als advies gegeven gist deeg nooit hoger dan trap/stand 2 te kneden omdat je de machine anders kapot kunt maken. Dus hoe lang zou ik het deeg op stand 2 moeten doen? Dankjewel lieve schat en alvast Eid Mubarak!!

    Xxx Kim

    1. Fatima El Irari

      30 mei 2019 at 10:01

      Hi lieve Kim,

      Ik heb ook een KithcenAid Artisan, maar ik kneed deeg als jaren op een hogere stand dan stand 2, maar mocht je het enkel op stand 2 willen kneden dan kneed je het deeg net zo lang door tot het deeg goed zacht is. Ik denk dat je dan zo’n 5 a 8 minuten bezig bent. Gewoon even goed in de gaten houden. Xx

      1. Kim

        31 mei 2019 at 09:47

        Hi lieve schat,

        Thanks voor je antwoord! Als die van jou het al jaren zo volhoud probeer ik het denk ik ook wel gewoon. We hebben immers ook 5jr garantie dus worst case scenario kan ie terug hihi. Ik heb hem vd week pas gekocht omdat ik dankzij jou recepten heel veel met name brood ineens bak en met de hand kneden is gewoon te zwaar lol. En las dat in de handleiding maar als jij zegt dat hij het prima aankan probeer ik het gewoon!

        Xx

      2. Fatima El Irari

        31 mei 2019 at 10:24

        Hi Kim,

        Je kunt het proberen of je kunt het deeg ook altijd op een lagere stand kneden en dan ben je gewoon iets langer bezig, maar is ook niet erg. Succes ermee! Xx

  • Saloua

    14 juni 2019 at 21:30

    Hoi,

    Ik wil graag deze broodjes maken, maar heb geen eieren in huis. Is dat mogelijk?

    1. Fatima El Irari

      15 juni 2019 at 06:08

      Hi Saloua,

      Jazeker, ook zonder eieren kun je deze broodjes maken.

  • Annemieke

    12 augustus 2019 at 16:01

    Dank voor je recept Fatima❤️ Ik heb alle aanwijzingen gevolgd, maar heb het deeg gemaakt in de broodmachine. Daar is het deeg ook in gerezen, werkt perfect! De vulling heb ik laten afkoelen op een ovenrooster met bakpapier erop, zo kon ik het mooi verdelen? Het zijn twee eetlepels per broodje geworden. Ze staan nu in de oven, ben zo benieuwd. Als ze mooi zijn geworden deel ik ze op Insta.
    Liefs Annemieke

    1. Fatima El Irari

      13 augustus 2019 at 12:55

      Hi Annemieke,

      Ah wat leuk om te lezen dat het is gelukt! Ben benieuwd wat je ervan vond.

      Liefs,
      Fatima

      1. Annemieke

        16 augustus 2019 at 10:49

        Hi Fatima,
        Ze zijn heerlijk! Heb een foto geplaatst op mijn Insta en heb jou getagd?

      2. Fatima El Irari

        16 augustus 2019 at 13:37

        Hi Annemieke,

        Wat goed! Ik ga even kijken hoor. Xx

  • Meysa

    17 oktober 2019 at 09:23

    Hi Fatima!

    Ik ben olie vergeten toe te voegen. Heb dus eiren er bij gedaan en daarna gelijk melk. Heb na melk pas de olie bij toegevoegd!
    Is dat een ramp?

    1. Fatima El Irari

      17 oktober 2019 at 11:53

      Hi Meysa,

      Nee, hoor is niet erg. Je hebt de olie er in ieder geval bijgedaan. Xx

      1. Meysa

        18 oktober 2019 at 11:52

        Ze waren heerlijk!

      2. Fatima El Irari

        19 oktober 2019 at 07:17

        Hi Meysa,

        Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Paulien

    4 december 2019 at 13:00

    Hi,

    Hoe lang kan je deze broodjes bewaren nadat ze gebakken zijn? En kan ik ze dan het beste in de koelkast of buiten de koelkast bewaren?

    1. Fatima El Irari

      4 december 2019 at 17:56

      Hi Paulien,

      Je kunt ze afgedekt buiten of in de koelkast bewaren. Ik heb ze zelf eens twee dagen afgedekt in de koelkast bewaard.

  • joop de klein

    13 december 2019 at 13:00

    Goeie dag Fatima , ik hou er van om te bakken van vreemde recepten
    Op het filmpje laat je een bakje met kruiden zien die je gebruik voor dit recept en lijkt mij erg veel
    In het recept heb je het over een halve theelepel van dit en een halve theelepel van dat ,ik kan mij niet voorstellen dat je het bakje in het filmpje op deze manier zo gevuld krijgt . Is het filmpje zo misleident of zijn jouw theelepels zo groot ?
    De broodjes zien er overigens helijk uit , gooeten Joop

    1. Fatima El Irari

      14 december 2019 at 11:32

      Hi Joop,

      Ah bedankt! Je kunt echt gewoon de aangegeven hoeveelheden aanhouden. In het filmpje kan misschien iets meer lijken, omdat de beelden best ingezoomd zijn.

      Groetjes,
      Fatima

  • Michel

    8 januari 2020 at 21:31

    Hoi Fatima,

    Ik ga deze broodjes zeker proberen.
    Zie ook vele recepten op jouw website wat mij aanspreekt. Ook dat zal ik proberen te maken.

    Groetjes Michel

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 15:47

      Hi Michel,

      Ah leuk om te horen! Bedankt voor je berichtje. Xx

  • Iman

    1 februari 2020 at 15:25

    Hallo fatima,

    Ik ben echt een super grote fan van je! En je recepten zijn heerlijk en duidelijk bedankt daarvoor, nou had ik een vraagje, stel je voor dat ik meer broodjes wil maken, hoe doe ik dat met de recept alles verdubbelen? Ook de gist enzo?
    Groetjes,

    1. Fatima El Irari

      2 februari 2020 at 11:58

      Hi Iman,

      Aah bedankt lieverd! Ja, ik raad je dan aan om het recept twee keer te maken inschallah. Xx

    2. Esma

      30 maart 2020 at 12:51

      Sallaam fatima, had een vraagje.. bij de ingridienten staat dat er melk bij moet, maar bij stap 1 gaat staat er water?. Welk van de 2 is juist?

      Groetjes Esma

      1. Fatima El Irari

        31 maart 2020 at 08:05

        Alaikoem salaam Esma,

        Sorry typfoutje. Ik gebruik melk, maar je kunt ook water gebruiken. Xx

  • Shima

    11 februari 2020 at 12:45

    Salaam Fatma, misschien gekke vraag maar kan je ook de self raising flour (zelf rijzende bloem) van de ah gebruiken? Zo ja, volg ik dan nog steeds je volledige recept? Echt bedankt voor het delen van je lekkere hapjes ma shaa Allah!

    1. Fatima El Irari

      11 februari 2020 at 13:55

      Alaikoem salaam Shima,

      Aah graag gedaan lieverd! Ik gebruik nooit zelfrijzend bakmeel, maar ik denk dat je die ook prima kunt gebruiken hoor. Misschien zou je wel iets minder gist kunnen gebruiken ivm de bakpoeder die in de meel zit. Xx

  • Marinela

    27 maart 2020 at 12:49

    Ze zijn perfect gelukt! Buiten dat ze heerlijk lekker waren waren ze ook heel mooi ! Danku voor u lekker receptjes, der zijn er nog zoveel dat ik wil uitproberen 😁

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 13:40

      Hi Marinela,

      Ah wat leuk om te horen! Fijn dat het heeft gesmaakt en heel graag gedaan. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept