Zachte Feta Broodjes

23 maart 2023Fatima El Irari

Prep time: 2 uur 30 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 10 stuks

Oh wat kan ik intens genieten van het bakken van zachte broodjes om er samen lekker van te genieten. Om het deeg zacht en luchtig te krijgen gebruikte ik Roombeter, het nieuwe plantaardige alternatief voor roomboter van @blueband_nl. Een alternatief dat ook echt naar roomboter smaakt en gemaakt is met 100% natuurlijke en plantaardige ingrediënten. Perfect om te smeren, mee te koken en om ermee te bakken. En het is ook nog eens beter voor de planeet, want Roombeter heeft 81% minder impact op het klimaat dan roomboter. Het bakken van deze broodjes is ook een leuke activiteit om samen met de kinderen te doen en voor de iftar te serveren met een kommetje soep.
Wil je de broodjes helemaal plantaardig maken? Gebruik dan een plantaardig alternatief voor feta en vervang het ei door (extra) plantaardige melk.


Print recept

Zachte Feta Broodjes

  • Voorbereidingstijd 2 uur 30 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 3 uur
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gedroogde gist, 7 gram
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 1 theel. zout
  • 250 ml melk, lauwwarm
  • 1 ei , maat M
  • 100 gram Blue Band Roombeter

Ook nodig

  • 250 gram Fetakaas
  • 15 gram peterselie (1 bakje)
  • 1 eidooier
  • 1 theel. melk

Bereiding:

Het deeg:

  • 1)

    Meng in een ruime kom de bloem, gedroogde gist, kristalsuiker en het zout samen.

  • 2)

    Breek het ei bij de melk en roer dit goed samen.

  • 3)

    Giet het melk/ei mengsel er geleidelijk bij en kneed het deeg in 3-4 min. zacht en soepel.

  • 4)

    Snijd de BlueBand Roombeter in kleine blokjes en voeg die in stappen toe bij het deeg.

  • 5)

    Kneed het deeg voor nog eens 1-2 minuten door.

  • 6)

    Vorm het deeg tot een bal en laat het deeg op een warme plek voor 60 minuten rijzen.

  • 7)

    Verkruimel in de tussentijd de Fetakaas tot kleine kruimels en meng de peterselie erdoor. Zet opzij.

  • 8)

    Druk de lucht uit het gerezen deeg en snijd het deeg in 8 stukken van circa 80 gram.

  • 9)

    Vorm van elk stukje een bolletje en laat afgedekt voor 10 minuten rusten.

  • 10)

    Bestrooi de bolletjse licht met bloem en rol ze met een deegroller uit uit tot een langwerpige plak.

  • 11)

    Verdeel een eetlepel van de fetakaas/peterselie aan de onderzijde van het deeg.

  • 12)

    Snijd met een mes aan de bovenzijde van het deeg een paar lange sneetjes. 

  • 13)

    Rol het deeg vanaf de onderzijde strak op naar boven en knijp de zijkanten samen.

  • 14)

    Plaats het deeg op een bakplaat met bakpapier en dek het deeg af terwijl je de rest afmaakt. 

  • 15)

    Roer de eidooier met de melk samen en bestrijk hiermee de gevulde broodjes.

  • 16)

    Strooi op elk broodje wat chilivlokken en gedroogde peterselie.

  • 17)

    Bak de broodjes in de oven op 200 graden in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

  • 18)

    Serveer de broodjes lekker warm met een kommetje soep. Eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met BlueBand.

1 Comments

  • Esma

    6 april 2023 at 14:38

    Hoii, dit recept ziet er ook weer eens heerlijk uit😍. Ga het voor vanavond maken inshahallah.
    Wou effe zeggen dat je een typ foutje bij de ingrediëntenlijst, je hebt roombeter gezet inplaats van Roomboter 😄.
    Groetjes Esma

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept