Zachte Broodjes

25 oktober 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Zoals jullie misschien al weten uit mijn voorgaande artikelen ben ik sinds dit jaar een Becel ambassadeur en wil ik jullie gaan inspireren en informeren op het gebied van margarine! Gisteren bakte ik broodjes en voor het deeg gebruikte ik margarine, die ervoor zorgt dat het deeg lekker zacht en luchtig wordt!

ZELF MARGARINE MAKEN

Een paar weken terug ben ik zelf aan de slag gegaan met het maken van margarine en ik verbaas mij nog steeds om het feit hoe makkelijk het wel niet is om zelf margarine te maken. In 8 minuten kun je zelf margarine maken, met bekende ingrediënten én je kunt volop variëren met de smaak!

Wil jij weten welke ingrediënten er precies in margarine zitten?


Ingrediënten:
  • 1 etl. gedroogde gist 
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 280 ml lauwwarme melk
  • 1 ei
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 etl. azijn
  • 500 gr. bloem
  • 2 etl. Becel Original
  • 1 tl. zout
Extra:
  • 1 eidooier
  • 1 tl. melk
Bereiding:.
Stap 1.

Roer de gedroogde gist en de kristalsuiker in een kommetje samen en roer er 50 ml lauwwarme melk bij. Laat het afgedekt staan voor 5 minuten. Roer het ei, zonnebloemolie en azijn bij de overgebleven melk en zet apart. Roer het zout door de bloem, voeg de Becel en het gist papje toe en kneed het deeg op middelhoge snelheid terwijl je het melk mengsel er beetje bij beetje bijgiet. Vorm het deeg tot een bal, plaats het terug in de kom en laat het deeg afgedekt rijzen voor 60 minuten.

Stap 2.

Druk de lucht uit het deeg en verdeel het deeg in acht gelijke bolletjes. Dek de bolletjes deeg af met folie voor 10 minuten. Druk elk bolletje deeg plat tot een vierkant, breng de zijkanten naar het midden en knijp deze samen. Plaats het deeg met de naad naar beneden op een bekleed bakplaat en dek het weer af voor 30 minuten. Snijd met een scherp mesje vier sneetjes aan de bovenzijde van elk broodje. Meng de eidooier en de melk samen en bestrijk het mengsel op de broodjes. Strooi de sesamzaadjes bovenop en bak de broodjes goudbruin en gaar in de oven (boven-onder) stand op 180 graden voor 25-30 minuten.

Extra tips&tricks:
  • Is het deeg iets plakkerig? Smeer het dan in met een beetje zonnebloemolie en kneed het door.
  • Je kunt de broodjes gebruiken om er broodjes gezond van te maken of je vult ze zoals ik heb gedaan met hete kip!
  • Giet het melk mengsel er altijd in stappen bij en nooit in een keer.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram of Facebook.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

49 Comments

  • Salima

    25 oktober 2019 at 08:42

    Salam alikoum schat misschien een hele gekke vraag maar kan je ze invriezen?

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2019 at 10:37

      Alaikoem salaam Salima,

      Jazeker, als de broodjes uit de oven komen laat je ze ietsjes afkoelen en dan kun je ze lauwwarm invriezen. Xx

  • Sima

    25 oktober 2019 at 12:08

    Zien er heerlijk uit! Zijn ze de volgende dag ook nog zacht?

    1. Fatima El Irari

      26 oktober 2019 at 07:39

      Hi Sima,

      Dankjewel! Ja, de volgende dag zijn ze nog steeds lekker zacht!😍

      1. Selma

        24 april 2020 at 08:49

        Salaam,

        Kan je het ook met de hand mixen ipv een keukenmachine ?
        Zo ja blijft het recept dan het zelfde of zijn er wat aanpassingen?

        Ps het ziet er heerlijk uit!

      2. Fatima El Irari

        24 april 2020 at 12:20

        Alaikoem salaam Selma,

        Ja, hoor je kunt het deeg prima met de hand kneden. Het recept blijft gewoon hetzelfde. Xx

    2. Melanie

      19 mei 2020 at 21:48

      Kan ik het deeg savonds maken en sochtends afbakken?

      1. Fatima El Irari

        20 mei 2020 at 09:58

        Hi Melanie,

        Dat kan, maar dan kun je het deeg het beste in de koelkast laten rijzen. Xx

  • Khadija

    25 oktober 2019 at 12:08

    Lekker! Kan ik er ook zoete broodjes van maken?

    1. Fatima El Irari

      26 oktober 2019 at 07:40

      Hi Khadija,

      Ja, hoor je kunt extra suiker toevoegen aan het deeg. Xx

  • Nassim

    25 oktober 2019 at 12:09

    Intik Saha Fatima!❤

    1. Fatima El Irari

      26 oktober 2019 at 07:40

      Dankjewel Nassim!🙌🏼

      1. Debbie

        4 mei 2020 at 18:10

        Help de gist lijkt overal uitverkocht.
        Kun je iets ter vervanging gebruiken?

      2. Fatima El Irari

        5 mei 2020 at 22:56

        Hi Debbie,

        Voor zachte en luchtige broodjes heb je echt gist nodig. Verse gist kun je nog wel bijna overal vinden.

  • Sofia

    25 oktober 2019 at 14:31

    Salam alikoum schat. Zit lekker uit ma scha allah . Ik Heb een vraagje kan ik azijn weglaten en kan ik in plaats van becel originel gewoon boter gebruiken ?

    1. Fatima El Irari

      26 oktober 2019 at 07:44

      Hi Sofia,

      Dankjewel lieverd! Ja, je kunt de azijn weglaten en ook elk ander soort margarine gebruiken.♥️

  • Mina

    25 oktober 2019 at 15:53

    Ik vind koken niet leuk maar sinds dat ik je begon te volgen begin ik plezier met koken te hebben. Tot nu toe is alles gelukt. Ik wens je veel succes

    1. Fatima El Irari

      26 oktober 2019 at 07:44

      Hi Mina,

      Aah wat is dit een leuk compliment! Dankjewel lieve schat en ik ben blij dat je koken nu veel leuker vindt!😍

  • Anisa 32

    25 oktober 2019 at 16:02

    Salam schat . Zit er lekker uit ma scha allah . Ik heb een vraagje kan ik azijn weglaten en kan in plaats van becel origineel gewoon boter gebruiken . ik heb gisteren u recept van spaghetti in roomsaus met kip en broccoli das heeeeeeeeeel lekker .

    1. Fatima El Irari

      26 oktober 2019 at 07:46

      Alaikoem salaam Anisa,

      Aah wat goed! Ik be. Blij dat het heeft gesmaakt lieverd.😍 Ja, hoor je kunt de azijn weglaten en elk ander soort margarine gebruiken.😘

  • Sara

    25 oktober 2019 at 21:51

    Salamo 3allikom fatima
    bedankt voor het recept allahouma bareek
    ik begrijp 1 stap niet je vormt eerst een vierkant
    vervolgen de zijkant nahet midden en daarna begrijp ikhet niet.Moet je dan weer beide
    zijkanten naar het midden knijpen?

    1. Fatima El Irari

      26 oktober 2019 at 07:48

      Alaikoem salaam Sara,

      Allahibarkfiek lieverd! Het bolletje deeg druk je plat tot een vierkant. Dan breng je blijde zijkanten naar het midden en die knijp je samen. Dan draai je het deeg om met de naad naar beneden en plaats je die op de bakplaat. Dat was het.😄♥️

      1. sara

        4 november 2019 at 21:45

        Okee barakalahoefeek begrijpik het goed eerst vouw je het deeg na tmidden en daarna knijp jede randenna elkaar en draai je hem om ….

      2. Fatima El Irari

        5 november 2019 at 17:53

        Graag gedaan lieverd!❤️

  • Najlae

    25 oktober 2019 at 22:37

    Ik zie dat je meer dan 8 broodjes heb.heb je de ingrediënten verdubbeld?

    1. Fatima El Irari

      26 oktober 2019 at 07:49

      Hi Najlae,

      Uit dit recept haalde ik 9 broodjes.♥️

  • Hara

    26 oktober 2019 at 08:52

    Hey Fatima,

    Ik ga zo je broodjes maken en vroeg me af wat ‘t recept van de hete kip is en of je de kip eerst moet bakken voor je de broodjes ermee vult? Alvast bedankt en super lekker recepten heb je!

    1. Fatima El Irari

      26 oktober 2019 at 09:18

      Hi Hara,

      De kip bak je apart en die schep je in de broodjes die al gebakken zijn. Zie hieronder het recept;

      300 gr. kipfilet
      1 ui, fijngesneden
      2 knoflook, uitgeperst
      1 tl. gemberpoeder
      1 tl. kip kruiden
      1 tl. Pittige sriracha saus
      1/2 tl. kurkuma
      2 etl. fijngesneden peterselie
      1 etl. zonnebloemolie

  • Faatima

    26 oktober 2019 at 18:59

    Salaamoe alaykoem Fatima, vraagje over de fotos onder stap 2. Hoe heb je het stukje deeg vanaf de eerste foto zo tot een rond broodje gekregen op de tweede foto? Hihi hoop dat de vraag duidelijk is xxx

    1. Faatima

      26 oktober 2019 at 19:00

      Oeps ik zie het antwoord al hierboven baarak Allaahoe fieki xxx

      1. Fatima El Irari

        26 oktober 2019 at 19:29

        Haha is niet erg!♥️

  • Cheyenne

    27 oktober 2019 at 10:33

    Hey wat voor bloem gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      27 oktober 2019 at 13:24

      Hi Cheyenne,

      Ik gebruik patent bloem.👍🏼❤️

  • Arend

    4 november 2019 at 10:38

    De eetlepel gist kun je dat zien als een zakje gist?

    1. Fatima El Irari

      4 november 2019 at 15:46

      Hi Arend,

      Ja, 1 zakje gedroogde gist.

  • Souâd

    1 december 2019 at 10:41

    Salam Fatima, ik wil graag volkorenmeel gebruiken i.p.v. bloem. Moet ik dan de hoeveelheid gist aanpassen of mag het dan ook 1 etl. zijn?

    Lieve groet,
    Souâd

    1. Fatima El Irari

      1 december 2019 at 13:25

      Alaikoem salaam Souad,

      Ook als je volkorenmeel gebruikt houd je gewoon dezelfde hoeveelheden aan. Xx

  • Letitia

    6 maart 2020 at 13:26

    Hi ik heb je broodjes gemaakt, maar vond ze volgende dag een beetje droog. Heb ik iets verkeerds gedaan?

    1. Fatima El Irari

      7 maart 2020 at 16:24

      Hi Letitia,

      Hoe heb je de broodjes bewaard? En waren ze dezelfde dag wel lekker zacht?

      1. Letitia

        9 maart 2020 at 17:45

        Hi Fatima,

        De broodjes waren de zelfde dag nog zacht en ik heb ze na het afkoelen in een plastic bak bewaard.

        Ik werk in gezinnen en vind het meestal leuk om wat lekkers voor ze mee te nemen.
        Dus ik vroeg me af hoe kan ik de broodjes het beste bewaren, ook de gevulde broodjes.

        Groetjes,
        Letitia

      2. Fatima El Irari

        9 maart 2020 at 23:29

        Hi Letitia,

        Je kunt de broodjes het beste wanneer ze nog lauwwarm zijn inpakken met plasticfolie en afdekken met een theedoek.

  • Letitia

    11 maart 2020 at 21:10

    Hi bedoel je in een schaal en dan afdekken met plasticfolie of 1 voor 1 plasticfolie om de broodjes wikkelen.

    Dank je wel voor je bericht.

    1. Fatima El Irari

      11 maart 2020 at 22:15

      Hi Letitia,

      Gewoon alle bolletjes in een keer afdekken, dus niet per stuk.

      1. Letitia

        14 maart 2020 at 07:08

        Dank je wel Fatima!!!!! 🙂

      2. Fatima El Irari

        14 maart 2020 at 14:55

        Graag gedaan!❤️

  • Jasmina

    19 maart 2020 at 14:59

    Hey fatima

    Ik vroeg me af of je de melk kon vervangen met haver of rijst melk?
    Ook voor de Marokkaanse broodjes?
    Koemelkallergie helaas hierzo en zou toch graag willen maken.

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      19 maart 2020 at 19:58

      Hi Jasmina,

      Ja, hoor dat kan prima. Je kunt voor elk recept waarin ik melk gebruik de melk vervangen door haver of rijst melk. Xx

  • Nadou

    3 mei 2020 at 16:31

    Hoi Fatima,
    Hopelijk alles goed.
    Ik ben momenteel bezig met dit receptje, echter een kleine vraag/opmerking;
    Nergens vermeld je wanneer het gist/suiker/50ml melk mengsel moet worden toegevoegd….

    With ❤️ From 🇮🇹.

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 12:30

      Hi Nadou,

      Je hebt helemaal gelijk, sorry! Het gist papje voeg je tegelijkertijd toe met de Becel. Ik heb het erbij gezet, dankjewel! Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept