Zachte Witte Bolletjes

6 april 2023Fatima El Irari

Prep time: 2 uur

Cook time: 35 minuten

Serves: 9 stuks

Lekkere zachte bolletjes warm uit de oven, wij zijn er thuis dol op! Voor deze luchtige broodjes heb je maar 7 ingrediënten nodig om ze te maken. De een vind ze lekker met jam en de ander weer met chocoladepasta, lekker voor het hele gezin!
 
Zelf broodjes bakken lijkt misschien een heel karwei, maar als je dit eenmaal eens hebt geprobeerd, zul je zien dat het helemaal niet zo moeilijk is. Leuk om samen met de kinderen klaar te maken voor de iftar of mocht je Pasen vieren, dan past dit recept perfect bij een lekker paasontbijt.
 
Om het deeg zacht en luchtig te krijgen gebruikte ik Roombeter, het nieuwe plantaardige alternatief voor roomboter van @blueband_nl . Een alternatief dat ook echt lekker naar roomboter smaakt, gemaakt is met 100% natuurlijke en plantaardige ingrediënten🌱 Roombeter heeft 81% minder impact op het klimaat impact dan roomboter en is daardoor dus beter voor de planeet. Daarnaast is het ideaal om te smeren, mee te koken en om ermee te bakken. Én dan heb je ook nog Roombeter in een kuipje, perfect om je broodjes mee te besmeren.

Print recept

Zachte Witte Bolletjes

  • Voorbereidingstijd 2 uur
  • Kooktijd 35 minuten
  • Totale tijd 2 uur 35 minuten
  • Aantal personen: 9 stuks

Ingrediënten:

  • 230 ml lauwwarm water
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • 130 gram Roombeter BlueBand, gesmolten
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theel. zout
  • 480 gram bloem

Ook nodig:

  • 1 eidooier
  • 1 theel. melk

Bereiding:

  • 1)

    Roer in een diepe kom het lauwwarme water met de gist en de kristalsuiker samen.

  • 2)

    Dek de kom af en laat staan voor 10 minuten of tot je ziet dat de gist begint te schuimen.

  • 3)

    Voeg het de gesmolten Roombeter van BluBand samen met de kristalsuiker en het zout toe.

  • 4)

    Roer dit met een garde even goed door het mengsel.

  • 5)

    Voeg de bloem toe bij het mengsel en kneed het deeg in 3-4 minuten zacht en soepel.

  • 6)

    Vorm het deeg tot een bal en laat het deeg op een warme plek voor 60 minuten rijzen.

  • 7)

    Druk de lucht uit het gerezen deeg en verdeel het deeg in 9 stukken van circa 80 gram.

  • 8)

    Vorm van elk stukje deeg een mooi rond bolletje en leg deze in een bakblik/schaal met bakpapier.

  • 9)

    Dek het deeg nogmaals af en laat rijzen voor 45 minuten.

  • 10)

    Roer de eidooier met de melk samen en bestrijk hiermee de bolletjes.

  • 11)

    Bak de broodjes af in de oven op 200 graden in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

  • 12)

    Serveer de broodjes lekker warm met beleg naar keuze. Eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met BlueBand.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept