Zachte Witte Bolletjes

Prep time: 2 uur
Cook time: 35 minuten
Serves: 9 stuks
Lekkere zachte bolletjes warm uit de oven, wij zijn er thuis dol op! Voor deze luchtige broodjes heb je maar 7 ingrediënten nodig om ze te maken. De een vind ze lekker met jam en de ander weer met chocoladepasta, lekker voor het hele gezin!

Zachte Witte Bolletjes
- Voorbereidingstijd 2 uur
- Kooktijd 35 minuten
- Totale tijd 2 uur 35 minuten
- Aantal personen: 9 stuks
Ingrediënten:
- 230 ml lauwwarm water
- 7 gram gedroogde gist
- 1 eetl. kristalsuiker
- 130 gram Roombeter BlueBand, gesmolten
- 50 gram kristalsuiker
- 1 theel. zout
- 480 gram bloem
Ook nodig:
- 1 eidooier
- 1 theel. melk
Bereiding:
- 1)
Roer in een diepe kom het lauwwarme water met de gist en de kristalsuiker samen.
- 2)
Dek de kom af en laat staan voor 10 minuten of tot je ziet dat de gist begint te schuimen.
- 3)
Voeg het de gesmolten Roombeter van BluBand samen met de kristalsuiker en het zout toe.
- 4)
Roer dit met een garde even goed door het mengsel.
- 5)
Voeg de bloem toe bij het mengsel en kneed het deeg in 3-4 minuten zacht en soepel.
- 6)
Vorm het deeg tot een bal en laat het deeg op een warme plek voor 60 minuten rijzen.
- 7)
Druk de lucht uit het gerezen deeg en verdeel het deeg in 9 stukken van circa 80 gram.
- 8)
Vorm van elk stukje deeg een mooi rond bolletje en leg deze in een bakblik/schaal met bakpapier.
- 9)
Dek het deeg nogmaals af en laat rijzen voor 45 minuten.
- 10)
Roer de eidooier met de melk samen en bestrijk hiermee de bolletjes.
- 11)
Bak de broodjes af in de oven op 200 graden in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
- 12)
Serveer de broodjes lekker warm met beleg naar keuze. Eet smakelijk!
Dit artikel is in samenwerking met BlueBand.