Yoghurtcake

16 oktober 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves: 12 stuks

Ik heb weer een fantastisch lekkere cake voor jullie in de aanbieding, waar je écht heel blij van wordt! Wanneer we bij mijn moeder op visite gaan en ik niet met lege handen aan wil komen, vraag ik haar weleens waar ze zin in heeft. Haar antwoord hierop is dan ook altijd ‘een simpele cake’ oftewel een vanille cake! Afgelopen weekend gingen we weer eens gezellig op bezoek en nam ik een versgebakken yoghurtcake mee en je raad het misschien al, deze cake was heerlijk! De buitenkant is ietsjes krokant en vanbinnen is de cake luchtig, super zacht en romig van smaak.
Voor het cake beslag gebruikte ik FAGE Total 0%, die door zijn unieke smaak en dikke textuur een heerlijke volle smaak en romigheid geeft aan de cake. FAGE Total 0% is voedzaam, bevat veel proteïne en is ook heerlijk bij het ontbijt of als tussendoortje!
Omdat er in de yoghurt geen suiker is toegevoegd heb ik in het beslag nog wat kristalsuiker toegevoegd en serveerde ik bij elk plakje cake wat extra ik FAGE Total 0% en rood fruit, lekker romig en fris tegelijk!

Print recept

Yoghurtcake

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 50 minuten
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 4 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 200 gram FAGE Total 0%
  • 160 ml zonnebloemolie
  • 250 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout

Bereidingswijze:

Beslag maken:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180°C en vet de bakvorm goed in en bestuif licht met bloem.

  • 2)

    Klop de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 2-3 minuten tot een romig mengsel.

  • 3)

    Voeg de FAGE Total 0% en de zonnebloemolie toe in de kom en klop dit door tot je een klontvrij mengsel hebt.

  • 4)

    Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe en mix dit op lage snelheid voor 1-2 minuten tot een egaal beslag.

  • 5)

    Giet het cakebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant goed glad.

  • 6)

    Bak de cake in het midden van de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

  • 7)

    Laat de cake voor 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je de vorm omdraait.

  • 8)

    Bestuif de cake lichtjes met poedersuiker en snijd de cake aan.

  • 9)

    Serveer er wat FAGE Total 0% los bij en met wat fruit erbij.

    Dit artikel is in samenwerking met FAGE.

19 Comments

  • Mattie

    17 oktober 2020 at 08:54

    Waar kan ik de vage kopen?

    Gr. Mattie

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2020 at 18:26

      Hi Mattie,

      Deze is o.a. verkrijgbaar bij de Albert Heijn en Jumbo.

  • Dia

    17 oktober 2020 at 16:34

    Hi Fatima,
    De cake ziet er weer heerlijk uit.
    Kan je ook ander soort Yoghurt gebruiken
    Liefs

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2020 at 18:26

      Hi Dia,

      Dankjewel! Ja hoor je kunt eigenlijk elk soort dikke yoghurt wel gebruiken.

  • Fatima

    19 oktober 2020 at 20:51

    Hi Fatima,
    De cake ziet er weer heerlijk uit. Mag ik vragen waar je tulband vandaan komt?
    Groetjes Fatima

    1. Fatima El Irari

      21 oktober 2020 at 07:58

      Hi Fatima,

      Deze komt van Kookpunt. Xx

      1. Loes Jagesar

        23 maart 2021 at 15:08

        Hoi fatima
        Welke bloem heb jij gebruik

      2. Fatima El Irari

        11 april 2021 at 12:11

        Hi Loes,

        Ik gebruik altijd patent bloem.

  • Saloua

    3 november 2020 at 16:14

    Kan ik ook magere yoghurt of magere kwark gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      4 november 2020 at 11:27

      Hi Saloua,

      Ja, hoor dat kan ook.

  • Bouchra

    11 november 2020 at 20:41

    Sallam alaykoum lieve Fatima,

    Wat is dit een heerlijke cake zeg! Na drie dagen geniet ik er nog steeds van. De cake blijft lekker zacht alsof ik m dezelfde dag gemaakt heb!

    Dit ga ik zeker vaker maken. Shokran xx

    1. Fatima El Irari

      22 november 2020 at 19:50

      Alaikoem salaam Bouchra,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en dat de cake zo goed in de smaak valt. Xx

  • Gamze

    11 november 2020 at 21:13

    Hoi Fatima,

    Ik heb de cake nu al meer dan 45 min in de oven staan. Toch blijft de sateprikker plakkerig. Bovenkant is al donkerbruin, wat doe ik fout?

    1. Fatima El Irari

      22 november 2020 at 19:51

      Hi Gamze,

      Als de cake nog nat is, dan is die nog niet gaar. Je kunt de cake afdekken met een stuk aluminiumfolie, zodat die aan de buitenkant niet verder bakt/kleurt.

  • Loes

    16 maart 2021 at 16:53

    Hoi Fatima

    Welke soort bloem heb je gebruik

    1. Fatima El Irari

      11 april 2021 at 12:18

      Hi Loes,

      Ik gebruik altijd paten bloem.

      Liefs, Fatima

  • Lida Basamay

    31 oktober 2021 at 12:00

    Hai!

    Kan ik hier ook iets van limoen of citroen aan toevoegen? Of word het daar niet lekker van?

    Dankjewel!

  • Meryem Rawkni

    23 november 2021 at 10:23

    Hoe groot is de bakvorm die je voor die recept gebruikt ?

  • Suheila

    7 juni 2022 at 04:20

    Hey kan ik hiervoor ook roomboter gebruiken? Zo ja hoeveel?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept