Yoghurt Pistache Taartjes

14 augustus 2022Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time:

Serves: 6 stuks

Eenvoudige mini taartjes met een bodem van Bastogne koekjes en een romig laagje van yoghurt en pistache crème, super lekker! Wie gaat dit lekkers ook proberen?

Print recept

Yoghurt Pistache Taartjes

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 6 stuks

Ingrediënten:

Koekbodem:

  • 200 gram Bastogne koekjes
  • 50 gram roomboter, gesmolten

Roomkaas vulling:

  • 200 gram roomkaas
  • 150 gram gecondenseerde melk
  • 400 gram Griekse yoghurt

Pistache crème:

  • 250 gram mascarpone, koud
  • 3 eetl. pistache pasta
  • 80 ml verse slagroom

Bereiding:

  • 1)

    Maal de koekjes met de roomboter fijn in een keukenmachine.

  • 2)

    Schep de verkruimelde koekjes in de holtes van een siliconen vorm en druk het stevig aan.

  • 3)

    Klop de roomkaas met de mixer in 1-2 minuten glad en romig.

  • 4)

    Voeg de gecondenseerde melk en de Griekse yoghurt toe en mix voor 2 min. of tot alles goed gemengd is.

  • 5)

    Giet de vulling in de vormpjes tot de helft en zet voor minimaal 20 minuten in de vriezer.

  • 6)

    Meng de mascarpone met de pistache pasta glad. Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix het goed door.

  • 7)

    Haal de vorm uit de vriezer en verdeel de pistache crème bovenop en strijk glad.

  • 8)

    Zet de vorm vervolgens voor minimaal 2 uur in de vriezer om op te stijven.

  • 9)

    Serveer met vers fruit en eventueel slagroom. Enjoy!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept