Yoghurt Pistache Taartjes
Prep time: 30 minuten
Cook time:
Serves: 6 stuks
Yoghurt Pistache Taartjes
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 6 stuks
Ingrediënten:
Koekbodem:
- 200 gram Bastogne koekjes
- 50 gram roomboter, gesmolten
Roomkaas vulling:
- 200 gram roomkaas
- 150 gram gecondenseerde melk
- 400 gram Griekse yoghurt
Pistache crème:
- 250 gram mascarpone, koud
- 3 eetl. pistache pasta
- 80 ml verse slagroom
Bereiding:
- 1)
Maal de koekjes met de roomboter fijn in een keukenmachine.
- 2)
Schep de verkruimelde koekjes in de holtes van een siliconen vorm en druk het stevig aan.
- 3)
Klop de roomkaas met de mixer in 1-2 minuten glad en romig.
- 4)
Voeg de gecondenseerde melk en de Griekse yoghurt toe en mix voor 2 min. of tot alles goed gemengd is.
- 5)
Giet de vulling in de vormpjes tot de helft en zet voor minimaal 20 minuten in de vriezer.
- 6)
Meng de mascarpone met de pistache pasta glad. Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix het goed door.
- 7)
Haal de vorm uit de vriezer en verdeel de pistache crème bovenop en strijk glad.
- 8)
Zet de vorm vervolgens voor minimaal 2 uur in de vriezer om op te stijven.
- 9)
Serveer met vers fruit en eventueel slagroom. Enjoy!