Yoghurt Pistache Taartjes

Prep time: 30 minuten
Cook time:
Serves: 6 stuks

Yoghurt Pistache Taartjes
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Totale tijd 30 minuten
- Aantal personen: 6 stuks
Ingrediënten:
Koekbodem:
- 200 gram Bastogne koekjes
- 50 gram roomboter, gesmolten
Roomkaas vulling:
- 200 gram roomkaas
- 150 gram gecondenseerde melk
- 400 gram Griekse yoghurt
Pistache crème:
- 250 gram mascarpone, koud
- 3 eetl. pistache pasta
- 80 ml verse slagroom
Bereiding:
- 1)
Maal de koekjes met de roomboter fijn in een keukenmachine.
- 2)
Schep de verkruimelde koekjes in de holtes van een siliconen vorm en druk het stevig aan.
- 3)
Klop de roomkaas met de mixer in 1-2 minuten glad en romig.
- 4)
Voeg de gecondenseerde melk en de Griekse yoghurt toe en mix voor 2 min. of tot alles goed gemengd is.
- 5)
Giet de vulling in de vormpjes tot de helft en zet voor minimaal 20 minuten in de vriezer.
- 6)
Meng de mascarpone met de pistache pasta glad. Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix het goed door.
- 7)
Haal de vorm uit de vriezer en verdeel de pistache crème bovenop en strijk glad.
- 8)
Zet de vorm vervolgens voor minimaal 2 uur in de vriezer om op te stijven.
- 9)
Serveer met vers fruit en eventueel slagroom. Enjoy!
3 Comments
Samira
17 augustus 2022 at 09:54
Asalaam Alaikoum Fatima,
Ziet er heerlijk uit. Vooral met dit warme weer. Waar haal jij je pistache pasta. Ben aan het kijken maar zie zoveel verschillende. Misschien kan je helpen.
Salaam Alaikoum
Samira
Anida
26 december 2022 at 11:59
Hoi Fatima!
Welke pistache pasta gebruik je?
Tara Smid-Loof
12 april 2023 at 07:49
Hoi! Kan ik deze taartjes 3 dagen in de vriezer bewaren en dan de 4de dag eruit halen voor de verjaardag? Groetjes!