WORTELTAART

27 mei 2018Fatima El Irari

Er gaat niks boven een zelf gebakken taart! Deze worteltaart oftewel carrot cake is zonder twijfel een van mijn favoriete taarten én na gisteren weet ik zeker dat ook mijn familie dol is geworden op deze taart! Deze worteltaart is lekker smeuïg, vol van smaak en gewoon ontzettend lekker! Bak deze taart voor je volgend feestje en gegarandeerd dat de complimenten je toe zullen vliegen!


Ingrediënten:
.
Voor het beslag:
.
  • 250 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl. kaneel
  • 4 eieren
  • 50 gr. kristalsuiker
  • 100 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl. zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 100 gr. sour cream
  • 300 gr. geraspte wortel
  • 200 gr. stukjes ananas
Roomkaas topping:
.
  • 200 gr. monchou
  • 250 gr. mascarpone
  • 4 etl. fijne kristalsuiker
  • 50 ml slagroom
Extra:
.
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Meng de bloem, bakpoeder en kaneel in een kom en zet apart. Mix in een aparte kom de eieren, kristalsuiker, basterdsuiker, vanillesuiker, zout, zonnebloemolie en de sour cream op hoge snelheid voor ongeveer 60 seconden romig. Schraap met een spatel de zijkanten en de bodem van de kom en mix nog eens door. Schep de helft van de droge ingrediënten erbij en mix op lage snelheid. Voeg de overige droge ingrediënten toe en mix door. Ga met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom.

Stap 2.
.

Voeg een theelepel bloem bij de wortel en de ananas en mix het samen. Roer de wortel en de ananas door het beslag. Spray de bakvormen en verdeel et het beslag gelijkmatig in de vormen. Strijk het beslag glad en bak de cakes op 180 graden voor ongeveer 30 a 40 minuten goudbruin en gaar. Plaats de gebakken wortelcakes op een taartenrooster en laat ze volledig afkoelen.

Stap 3..

Schep de monchou en de mascarpone in de kom en voeg de kristalsuiker erbij en mix het met de elektrische handmixer mooi glad voor 60 seconden. Schraap met een spatel de zijkanten van de kom en mix nogmaals samen. Giet de koude slagroom er in stappen bij en mix in de tussentijd de crème op middelhoge snelheid. Dek de kom af met aluminiumfolie en plaats de topping voor zeker 30 minuten in de koelkast.

Stap 4.
.

Schep de helft van de koude roomkaas topping bovenop de eerste cakelaag en strijk de crème glad. Mocht je een springvorm gebruikt hebben, dan snijd je de cake met een taartenzaag doormidden. Plaats de tweede cakelaag bovenop en druk deze ietsjes aan. Verdeel de overige crème bovenop en aan de zijkanten van de taart en strijk de taart mooi strak af. Hak de pecannoten in stukjes en druk deze tegen de zijkanten van de taart. Zet de taart even in de koelkast en maak in de tussentijd de fondant wortels (zie instructievideo). Haal de taart weer uit de koelkast en plaats de fondant wortels bovenop de taart en smullen maar!

  • Met dit recept kun je ook Carrot Cupcakes maken en de topping bovenop spuiten.
  • Vervang eventueel de sour cream door Griekse yoghurt of roomkaas.
  • Gebruik een springvorm van 22 of 24 cm en snijd de cake in 2 lagen.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Dit artikel is in samenwerking met Deleukstetaartenshop.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print recept

173 Comments

  • Safae

    27 mei 2018 at 13:38

    Kan ik iets anders toevoegen ipv sour créme? En kan ik kristalsuiker gebruiken ipv basterdsuiker in dit recept?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 16:29

      Hi Safae,

      Je mag de basterdsuiker vervangen door kristalsuiker en de sour crème door Griekse yoghurt.

      1. Louna

        9 juni 2018 at 19:07

        Hi, first of all: bedankt voor het delen van al je heerlijke recepten. Ik ben van plan jouw carrot cake voor L’eid te bereiden. Kan ik dat een dag van te voren doen? Blijft de cake dan goed of is die dan gauw droog? Daarnaast vroeg ik me af of ik een cakevorm kan gebruiken met een diameter van 24 cm? Thanks! X

      2. Fatima El Irari

        10 juni 2018 at 07:57

        Hi Louna,

        Graag gedaan lieverd! Jazeker, je kunt deze tart altijd een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Een vorm van 24 cm is prima, als je de vorm maar voor ongeveer 2 cm onder de rand vult met het beslag. Xx

      3. Louna

        10 juni 2018 at 09:54

        Hi Fatima, bedankt voor je supersnelle reactie. Bedoel je dan bewaren met frosting en al of alleen de cake een nachtje afgedekt in de koelkast?

        Thanks! X

      4. Fatima El Irari

        11 juni 2018 at 06:10

        Hi Louna,

        Je kunt de taart gewoon met forsting en al bewaren hoor. Succes ermee! Xx

      5. Chaimae

        21 november 2018 at 18:34

        Hey liefie fatima,

        Ik had een vraagje. Waar Kan ik de sour crème het snelst vinden?

        XChaimae❤

      6. Fatima El Irari

        22 november 2018 at 10:25

        Hi Chaimae,

        Bij de Jumbo en Albert Heijn verkopen ze sour crèam.❤️

  • kubra

    27 mei 2018 at 13:48

    hi, kun je het beslag ook in een springvorm doen en daarna door de helft snijden?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 16:31

      Hi Kubra,

      Jazeker, dat kan ook!

  • Amira

    27 mei 2018 at 14:01

    Hallo Fatima,

    Het ziet er heerlijk uit Mashallah wat nou als je niet 2 dezelfde bakvormen hebt? Is het ook mogelijk bijvoorbeeld om de beslag in 1 bakvorm te doen daarna door midden snijden?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 16:33

      Hi Amira,

      Dankjewel lieve schat! Jazeker, je kunt ook een bakvorm gebruiken en de cake in lagen snijden.❤️

  • Ikram

    27 mei 2018 at 14:14

    Gaaf! Ik ga zeker met de winactie mee doen !!! Ziet er super lekker uit.

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 16:33

      Super leuk Ikram! Dankjewel!❤️

  • Dounia

    27 mei 2018 at 14:59

    Lekker weer! Gauw maken in shaa Allah! Zie bij de ingrediënten 50ml slagroom maar nadat ik t filmpje heb gezien denk ik dat je 500ml bedoeld. ?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 16:34

      Dankjewel lieverd! Nee, je gebruikt echt maar 50 ml. Je ziet de pak wel van 500 ml, maar ik heb niet alles gebruikt haha.?❤️

  • Judith

    27 mei 2018 at 15:02

    Ik moest echt lachen hoe je uitlegde hoe je die wortel maakt?
    Maar het is een leuk idee!
    Dankjewel dat je altijd je recepten deelt!
    ???

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 16:37

      Hahaha dat was wel lastig!? Dankjewel lieverd!

  • Soukaina

    27 mei 2018 at 15:58

    Hoi Fatima,
    Ik kamp met een probleempje.. mijn cakes zakken altijd in. Ik volg exact het recept maar toch gebeurt het. Ik heb ook Gwn een goede bakoven. Ik weet niet of het ligt aan het voorverwarmen van de oven of de graden waar ik het op zet (160).

    Ik vroeg mij af jij misschien een aantal oorzaken van het inzakken weet..?

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 08:47

      Hi Soukaina,

      Zelf bak ik mijn cakes altijd op 180 graden. Als ik mijn cake op 160 zou bakken, dan duurt het echt super lang voordat die überhaupt gaar wordt haha. Misschien kun je de volgende keer proberen om je cake ook op 180 graden te bakken?

  • Nasimah

    27 mei 2018 at 16:05

    Kan het zijn dat de wortel ontbreekt in de uitleg van de cake? Ik zie het nergens staan, alleen bij de ingrediënten.

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 16:46

      Hi Nasimah,

      Bedankt voor het aangeven lieverd. Ik heb het er direct bijgezet. ❤️❤️

  • Minahil

    27 mei 2018 at 16:14

    Hoi,

    Heel blij met dit recept ! Ga ik zeker weten proberen in de ramadan :). Vraagje; kan ik de sour crème weglaten?

    Groetjes

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 16:43

      Hi Minahil,

      Dankjewel lieverd! Ja, je kunt de sour crème vervangen door Griekse yoghurt. Xx

  • Safae

    27 mei 2018 at 16:22

    Mmm délicieux, merci pour la recette

  • Hafsa

    27 mei 2018 at 16:24

    Mmm délicieux, merci pour la recette

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 05:54

      You’re welcome Hafsa!

  • Anissa

    27 mei 2018 at 16:40

    Hey meid ,
    Misschien een dom vraagje maar wat is monchou ?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2018 at 16:44

      Hi Anissa,

      Is niet dom hoor. Monchou is hetzelfde als roomkaas.??❤️

      1. Guley

        27 mei 2018 at 18:39

        Hey Fatima er zit gelatine in monchou ter info

      2. Fatima El Irari

        28 mei 2018 at 06:08

        Hi Guley,

        In het kuipje van 200 gram zit gelatine, maar niet in het pakje van 100 gram.

        Groetjes,
        Fatima

  • Kaoutar

    27 mei 2018 at 16:58

    HEyhey

    Kan ik hem ook glutenvrije maken met een ander soort mail?

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 05:41

      Hi Kaoutar,

      Ja, hoor je zou ook glutenvrije meel kunnen gebruiken. Xx

  • Fadoua

    27 mei 2018 at 17:04

    Salam Fatima, super lekker dit recept ben er helemaal blij mee! Ga het snel proberen. Heb nog een vraagje. Op basis waarvan selecteer je de winnaar voor de winactie? Of wordt het gewoon geloot? Xx Fadoua

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 05:57

      Hi Fadoua,

      Heel graag gedaan lieverd! Ik kijk naar hoe de taart is gepresenteerd en waarom jij vind dat je moet winnen. Ik zie dat ik dit er helemaal niet heb bijgezet, dus dat ga ik even doen. Xx

  • Fatima

    27 mei 2018 at 17:10

    Hoi ik had een vraagje.
    Kan je de ananas weghalen?

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 05:55

      Hi Fatima,

      Ja, hoor die kun je weglaten. Xx

  • Assia

    27 mei 2018 at 17:30

    Leuke recept! Hoeveel cm is de springvorm die je hebt gebruikt? En zou ik met een springvorm aan de slag kunnen gaan dus eerst de eerste cake bakken en daarna de andere of gaat dat mis?

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 05:45

      Hi Assia,

      Dankjewel lieverd! De bakvormen die ik gebruik hebben een diameter van 22 cm. Maar je kunt uiteraard ook een springvorm gebruiken en de cake in lagen snijden. Xx

      1. Samira

        14 juni 2018 at 01:14

        Hoi Fatima, ik
        Heb zelf een springvorm van 15 cm. Zou ik die ook kunnen gebruiken?

      2. Fatima El Irari

        14 juni 2018 at 08:41

        Hi Samira,

        Ja hoor kan ook als je de vorm maar voor ongeveer 2 cm onder de rand vult met het beslag.

  • Ouafa

    27 mei 2018 at 18:15

    Hoi Fatima, wat een prachtige creatie heb je weer gemaakt ma sha Allah?. Vraagje wat voor voormaat bakvorm heb je gebruikt. Kan het nergens vinden. Dank je wel voor het plaatsen voor de overheerlijke recepten. ????

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 05:46

      Hi Ouafa,

      Dankjewel lieve schat! De bakvormen die ik heb gebruikt hebben een diameter van 22 cm. Xx

  • Hajar

    27 mei 2018 at 18:18

    Hoi fatima,

    Bedankt voor t delen van je recept. Hoe groot moet ongeveer de bakvorm zijn.

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 06:06

      Hi Hajar,

      Graag gedaan lieverd! De bakvorm die ik heb gebruik heeft een diameter van 22 cm. Maar je zou eventueel ook een springvorm van 24 cm kunnen gebruiken. Xx

  • Farah

    27 mei 2018 at 18:33

    Hey fatima,

    Vraagje wat is de afmeting van de bakvorm die je gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 06:07

      Hi Farah,

      De bakvormen hebben een diameter van 22 cm. Xx

  • Karima

    27 mei 2018 at 18:53

    Vraagje… kan ik de ananas ook weglaten of vervangen door iets anders??
    X Karima

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 06:09

      Hi Karima,

      Ja, hoor de ananas mag je weglaten. Je zou eventueel wat gehakte walnoten kunnen toevoegen in het beslag of geraspte kokos is ook erg lekker. Xx

  • Yasmin

    27 mei 2018 at 21:01

    Ziet er super lekker uit! Ik ga zeker mee doen met de winactie in shaa Allah! Moeten wij de fotonaar jouw e-mail sturen ? En wanneer is laatste dag om deel te nemen?

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 06:34

      Hi Yasmin,

      Dankjewel lieve schat! Je kunt de foto mailen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl en je kunt meedoen tot zaterdag 9 juni 2018. Xx

  • Soum

    27 mei 2018 at 21:15

    Hoi Fatima!

    Mijn complimenten voor de lekkere recepten die je plaatst! Ben een grote fan van jou. Wil deze taart zeker ook uitproberen en meedoen aan de win actie. Had alleen een vraagje, is het niet leuker om na L3ied pas een winnaar bekend te maken? Ik denk dat er vele andere meiden zijn die net als ik, dan zo een lekkere taart willen bakken. Nu in de ramadan krijgen we zo een taart nooit op! Hihi xx

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 06:48

      Hi Soum,

      Aah super lief! Dankjewel lieve schat en leuk dat je mee wilt doen inschAllah!

      Nou lieverd, daar dacht ik in de eerste instantie dus ook aan maar ik denk dat het leuker is als de winnaar de tegoedbon voor het Suikerfeest al wint. Zodat degene nog bij Deleukstetaartenshop kan shoppen voor eventueel koekjes/taarten/cakes die hij of zij kan maken voor het Suikerfeest inschAllah. Als je deze taart maakt tijdens de ramadan en meeneemt op bezoek of serveert aan je bezoek, dan is de taart heel gauw op haha. Xx

      Liefs,
      Fatima

      1. Soum

        28 mei 2018 at 08:05

        Dat is idd ook een heel goed idee! Bedankt voor je snelle reactie en moet helemaal goed komen! ❤️

      2. Fatima El Irari

        28 mei 2018 at 08:44

        Graag gedaan lieverd! ❤

  • Dounia

    27 mei 2018 at 21:20

    Top recepten Mashaa Allah ben er super blij mee deze Ramadan.
    ?

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 06:35

      Aah dankjewel lieve Dounia! Xx

  • Jamila

    27 mei 2018 at 21:21

    Hey,

    Een vraagje, kan ik de ananas er uitlaten?

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 06:35

      Hi Jamila,

      Jazeker, je mag de ananas weglaten. Xx

  • Ghazal

    28 mei 2018 at 01:05

    Super recept! Mag zijn de afmetingen van je bakvormen? Alvast bedankt. Ik ga het zeker uitproberen.

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 06:35

      Dankjewel lieve Ghazal! Jazeker, de bakvormen die ik gebruik hebben een diameter van 22 cm. Xx

  • hh

    28 mei 2018 at 01:05

    ik heb de cake vandaag gemaakt en ik raadt geen springvorm aan, het was helemaal mislukt de binnen kant werd niet gaar ☹️

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 06:37

      Ah wat jammer zeg! Maar ik denk eerlijk gezegd niet dat het aan de springvorm ligt lieverd. Hoe lang heb je de cake in de oven laten staan?

      1. hh

        28 mei 2018 at 23:29

        ik heb de cake 50 min op 200 graden inde oven gezet maar het werd maar niet gaar en het brak tijdens het snijden

      2. Fatima El Irari

        29 mei 2018 at 06:10

        Hi.

        Op welke stand zet jij de oven?

      3. hh

        30 mei 2018 at 10:26

        ik zet de oven op de stand voor boven en onder

      4. Fatima El Irari

        30 mei 2018 at 10:43

        Dit doe ik eerlijk gezegd ook altijd. Wat je de volgende keer kunt doen is het volgende. Als je ziet dat de cake al langer dan 30 minuten in de oven zit en de buitenkant wel al goudbruin is gekleurd maar de binnenkant nog niet gaar is dan kun je een stuk aluminiumfolie erop leggen. Op deze manier zal de cake aan de binnenkant verder garen en blijft de binnenkant nog steeds goudbruin en verband die niet.

  • Mama van 3

    28 mei 2018 at 04:29

    Salaam Fatima
    Wat is sour creme en tot wanneer kun je meedoen met de winactie?

    liefs

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 06:39

      Alaikoem salaam Mama van 3,

      Je kunt tot zaterdag 9 juni 2018 meedoen met de winactie inschAllah. Zie hieronder de link naar sour cream;
      https://www.ah.nl/producten/product/wi3869/ah-sour-cream?gclid=CjwKCAjwrqnYBRB-EiwAthnBFk1Zms5HXwExfaIqPy0x43ppp9y_E0NR0xZci1rEoGbWohcztD3iYhoCeS0QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CNHQ2Pzlp9sCFYnIdwodA-UAlw

      Liefs,
      Fatima

  • Mama van 3

    28 mei 2018 at 04:33

    Salaam Fatima

    Wat is sour creme en tot wanneer kunnje een foto sturen?

    Liefs

    1. Nadia

      28 mei 2018 at 11:14

      Dat is zure room

  • Christina

    28 mei 2018 at 08:50

    Hello!
    Zou ik mogen vragen welk model jij hebt van de kitchenaid? 🙂

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 09:08

      Hi Christina,

      Natuurlijk! De KitchenAid die je in de Carrot Cake video ziet is de KitchenAid mini en ik heb ook nog een KitchenAid Artisan. Deze gebruik ik voor alle deeg recepten. Xx

  • Samia

    28 mei 2018 at 11:07

    Wat een mooie taart alhoema bareek.
    Door jou ben ik koken en bakken leuk gaan vinden ??.
    Doe zeker mee met de winactie❤️

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 11:34

      Hi Samia,

      Aah wat leuk! Dankjewel lieve schat en leuk dat je meedoet! Xx

  • Asma

    28 mei 2018 at 12:46

    Hoi lieve Fatima,

    Weer een heerlijk recept van je, heb zin om deze cake te bakken!
    Ik heb een vraagje over de winactie, mag je ook je eigen twist geven aan de garnering of telt het dan niet mee met de winactie?

    Groetjess xx

    1. Fatima El Irari

      28 mei 2018 at 13:19

      Hi Asma,

      Dankjewel lieverd! Ja, hoor je mag zeker je eigen twist geven aan de taart! Als je er maar een kaartje bijdoet met ‘winactie kookhoekjevanxfaatje’ wanneer je de foto neemt. Leuk dat je meedoet! Xx

      1. Asma

        30 mei 2018 at 12:50

        Heey Fatima,

        Ik heb foto’s via de mail gestuurd van mijn taart. Echt een top recept!! De taart was heerlijk, iedereen heeft er van genoten.

        Ik zou graag deze win actie willen winnen, omdat ik heel erg van bakken hou. Voor mijn lieve nicht mag ik cupcakes bakken voor haar babyfeest en met de spullen van deleukstetaartenshop.nl zou dat helemaal van pas komen. Vooral omdat deleukstetaartenshop producten heeft zonder alcohol of gelatine (halal)!
        (voor het suikerfeest zou het ook goed van pas komen hihi)

        Veel liefs,
        Asma

      2. Fatima El Irari

        30 mei 2018 at 15:18

        Hi Asma,

        Ah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Bedankt voor je prachtige foto!❤️

  • Esra

    28 mei 2018 at 22:55

    Hoi Fatima,

    Ik heb de taart gebakken en hij was heerlijk! Jouw recepten stellen mij nooit teleur. Ik wil graag winnen omdat ik vaak een bestelling plaats op de website van deleukstetaartenshop.nl omdat ze daar halal producten hebben zoals kleurstof etc. Ook vind ik de wilton mondjes erg fijn werken en bestel ik dus ook op deze site. Ik hou heel erg veel van bakken en zit dus altijd met smart te wachten totdat het pakketje binnen komt.

    Je foto’s zijn heel mooi, filmpjes zijn duidelijk en je recepten zijn top! Keep up the good work.

    Ramadan kareem.
    Groetjes, Esra