Worstenbroodjes

23 september 2017Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Worstenbroodjes gaan er bij ons thuis altijd wel in! Een tijdje terug bakte ik deze worstenbroodjes voor bij de soep en ik kon natuurlijk niet wachten om het recept met jullie te delen, want ze zijn zo lekker! Deze worstenbroodjes zijn zo lekker zacht en het maken van het deeg is ook nog eens makkelijk om te maken. Klik snel verder voor het recept!

Ingrediënten: (10 stuks)
Voor het deeg
  • 300 gr. bloem
  • 3 etl. melkpoeder
  • 1 etl. fijne kristalsuiker
  • 1 thl. zout
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gr.)
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 180 ml lauwwarme melk
Extra:
  • 1 blik knakworstjes
  • 1 eigeel
  • 1 etl. melk
  • maanzaad
Bereidingswijze:
  1. Voeg de bloem samen met de melkpoeder, kristalsuiker, gedroogde gist en het zout toe in de kom. Giet ook de zonnebloemolie erbij en mix dit samen. De stap van de zonnebloemolie ben ik op de een of andere manier vergeten te filmen, maar de zonnebloemolie moet er ook nu bij.
  2. Giet vervolgens de lauwwarme melk er in stappen bij en kneed het deeg goed samen op hoge snelheid voor ongeveer 5 minuten. Het deeg hoort lekker zacht te zijn en bijna niet meer te plakken. 
  3. Stort het deeg vervolgens op je werkblad en kneed het nog even door met een beetje zonnebloemolie.
  4. Plaats het deeg vervolgens in de kom en dek de kom af met plasticfolie en een theedoek. Laat het deeg voor zeker 60 minuten rijzen op een warme plek in de keuken.
  5. In de tussentijd kun je de knakworstjes even gaarkoken en volledig laten afkoelen.
  6. Wanneer het deeg in volume is verdubbeld druk je met je hand de lucht uit het deeg en haal je het deeg uit de kom.
  7. Vorm van het deeg een lange staaf en verdeel het deeg vervolgens in ongeveer 8 gelijke stukken.IMG_1368
  8. Rol de stukjes deeg uit tot een lange strook en wikkel deze om het knakworstje heen. Dit kan er nu slordig uitzien, maar zodra het deeg voor de 2e keer gaat rijzen zal het deeg mooi om de knakworstjes heen rijzen.
  9. Plaats de worstenbroodjes op een bekleed bakplaat met bakpapier en werk op dezelfde manier de rest van het deeg af.
  10. Dek het deeg weer af en laat het deeg nogmaals rijzen voor 30 minuten.
  11. Giet de melk bij het eigeel en roer dit even samen. Smeer vervolgens alle worstenbroodjes in met het mengsel en strooi er eventueel nog wat maanzaadjes overheen.
  12. Bak de worstenbroodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30-40 minuten mooi goudbruin. Wanneer de broodjes gaar zijn dek je ze af met een theedoek en laat je ze even afkoelen. 

Wil je nou de worstenbroodjes op voorhand al bakken en deze invriezen? Dat kan door de broodjes nadat ze uit de oven komen even te laten afkoelen, daarna in diepvrieszakjes te stoppen en ze direct in te vriezen. Serveer de worstenbroodjes voor de lunch of zelfs voor het avondeten met een kommetje soep erbij. Deze worstenbroodjes zijn nadat ze de oven uitkomen en zelfs de volgende dag nog super zacht!

Extra tips&tricks:
  • Giet de melk er altijd in stappen bij, zodat je altijd voor jezelf kunt bepalen of je eventueel nog iets meer melk nodig hebt.
  • Is het deeg nadat je het hebt gekneed nog iets te plakkerig? Kneed het deeg dan even door met wat zonnebloemolie, zodat het plakkerige verdwijnt.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

74 Comments

  • Mirjam

    23 september 2017 at 14:29

    Die broodjes zien er lekker uit! Wat voor melkpoeder gebruik je, is dat gecondenseerde melk? Dank voor je antwoord vast 🙂
    Gezellig weekend verder,
    groetjes Mirjam

    1. Fatima El Irari

      25 september 2017 at 06:29

      Hallo Mirjam,

      Met melkpoeder bedoel ik de koffie creamer (poeder) die je gebruikt voor bij de koffie. Ik haal deze altijd bij de Lidl. Succes! Xx

  • camila

    24 september 2017 at 13:32

    moet je perse poeder melk gebruiken of is dat niet nodig

    1. Fatima El Irari

      25 september 2017 at 06:31

      Hallo Camila,

      Je zou de melkpoeder ook weg kunnen laten en deze vervangen door extra bloem. Xx

      1. Fadila

        20 mei 2018 at 13:06

        Hoeveel bloem moet je dan erbij toevoegen?

      2. Soumia

        20 mei 2018 at 16:51

        En als je dan de melkpoeder wilt vervangen door extra bloem. Hoeveel is extra?

      3. Fatima El Irari

        20 mei 2018 at 23:54

        Hi Soumia,

        Gewoon precies dezelfde hoeveelheid als de melkpoeder. Xx

  • Maya

    25 september 2017 at 06:29

    Hoi Fatima ,
    Bedankt weer voor het heerlijke recept. Ga het meteen uitproberen.

    Heb enkel een vraagje welke melkpoeder gebruik jij die van Douwe Egberts?

    Gr maya

    1. Fatima El Irari

      25 september 2017 at 06:34

      Hallo Maya,

      Dankjewel lieverd. Ik gebruik altijd de melkpoeder van de Lidl, maar je zou in principe elke melkpoeder kunnen gebruiken hoor. Succes! Xx

  • Maya

    26 september 2017 at 10:27

    Hoi Fatima,

    Ik ben dit heerlijke recept aaan het maken,alleen heb ik wat extra deeg over kan ik daarvan ook die kip bites van jou maken of liever invriezen voor de volgende keer? Alvast mijn dank xx maya

    1. Fatima El Irari

      26 september 2017 at 11:14

      Hallo Maya,

      Ah wat goed zeg! Je zou van het overige deeg de kip bites kunnen maken, maar je krijgt dan wel zacht kip bites en niet de krokante zoals met bladerdeeg. Maar zeker lekker! Ik ben benieuwd naar het resultaat van de broodjes hihi. Xx

      Liefs,
      Fatima

      1. Maya

        26 september 2017 at 11:24

        Oh thanks voor je snelle reactie ik laat je weten of het gelukt is.xx

      2. Fatima El Irari

        26 september 2017 at 11:27

        Succes Maya! Xx

  • Sandra

    28 september 2017 at 09:54

    Wat een heerlijke broodjes!!
    Mijn kids krijgen er niet genoeg van
    Deze week al twee keer gemaakt
    Bedankt voor het delen van het recept?

    1. Fatima El Irari

      28 september 2017 at 12:26

      Hallo Sanra,

      Ah wat leuk om te horen! Heel graag gedaan hoor! Xx

      Liefs,
      Fatima

  • Naima

    30 september 2017 at 18:55

    Hey Fatima!

    Ziet er weer super uit! Mag ik vragen of je een foto van de knakworsten hebt?

  • Hiba

    4 oktober 2017 at 16:20

    Hi Fatma,

    Ik heb de broodjes gemaakt…..echt zalig.
    Dank je wel

    1. Fatima El Irari

      5 oktober 2017 at 06:08

      Hallo Hiba,

      Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Olaya

    17 oktober 2017 at 12:32

    Hai fatima

    Ziet er weer super lekker uit. Ik had een vraagje. Welke melkpoeder gebruik je voor het deeg? Alvast bedanktt

    1. Youss

      18 mei 2019 at 12:04

      Hey hoe kook je die worst?

      1. Fatima El Irari

        18 mei 2019 at 12:35

        Hi Youss,

        Gewoon even voorkoken in water.

  • fara

    8 november 2017 at 20:14

    Dag lieve Fatima

    Ik had een vraagje wat heb ik verkeerd gedaan? Mn broodjes zijn heel dik geworden en los geschoten in de oven.

    1. Fatima El Irari

      9 november 2017 at 07:10

      Hallo lieve Farah,

      Hoe lang heb je het deeg in totaal laten rijzen? Xx

  • Eliza

    11 november 2017 at 10:35

    hoi Fatima,
    mag ik vragen waarom je vaak melkpoeder in je recepten gebruikt?

    groetjes Eliza

    1. Fatima El Irari

      12 november 2017 at 08:50

      Hallo Elise,

      Jazeker, dat mag jij vragen. Door melkpoeder krijg je echt super zacht deeg. Probeer het eens uit zou ik zeggen. Xx

  • Najlaa

    22 november 2017 at 14:54

    Hey fatima,

    Ik ben aan het vasten en dacht laat ik ze lekker maken want ze zien er super uit. Mijn deeg is nu aan het rijzen.. en vroeg me af hoe ik weet dat de knakworstjes gaar gekookt zijn?

    Groetjes.

    Ps je bent een topper!!

    1. Fatima El Irari

      22 november 2017 at 15:14

      Hallo Najlaa,

      Moge Allah swt je vasten accepteren inschAllah! De knakworstjes zijn eigenlijk al gaar.(die ik gebruik wel) Vaak hoef je ze enkel te verwarmen. Kijk even op de achterkant van het blikje lieverd. Smakelijk eten alvast! Xx

      1. Najlaa

        22 november 2017 at 16:26

        Dank ke wel schat, ze zitten in de oven en ik vraag me toch af wat ik verkeerd doe.. mijn deeg rijst niet goed.. zoals ik m in de kom heb gedaan is het niet groter geworden.. ik heb het maar afgemaakt en ze in de oven gedaan.. kan het kwaad?

      2. Fatima El Irari

        23 november 2017 at 07:13

        Hallo Najlaa,

        Welke gist gebruik je lieverd en waar laat jij het deeg rijzen? InschAllah heeft het gesmaakt. Xx

  • Noraya

    5 december 2017 at 16:06

    Hoi

    Zijn de broodjes de volgende dag ook nog lekker en zacht
    En hoe kan je ze dan het beste opwarmen

    1. Fatima El Irari

      6 december 2017 at 06:56

      Hallo Noraya,

      Jazeker, de volgende dag zijn de broodjes nog steeds lekker zacht. Je kunt de broodjes dan het beste in de oven opwarmen op 100 graden. Succes! Xx

  • Lemja

    10 januari 2018 at 08:21

    Dankjewel voor het recept!
    Ik heb wel even een vraagje, na het rijzen van het deeg druk je met je hand de lucht uit het deeg.
    Je kunt dat duidelijk zien op de video.
    Alleen kreeg ik niet echt de luchtbellen zoals ze bij jou te zien waren, maar gewoon een gerezen deegbal die ik indrukte.
    Kan dit aan de meel liggen die gebruikt heb.
    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      11 januari 2018 at 08:03

      Hallo Lemja,

      Graag gedaan lieverd! Welke gist gebruik je als ik vragen mag? En waar laat je het deeg precies rijzen. Xx

      1. Lemja

        11 januari 2018 at 14:59

        Ik gebruik droge gist ( gist Levure ) in een groen zakje.
        Vervolgens heb ik het deeg in een afgedekte kom laten rijzen, in de keuken op het aanrecht.
        Groetjes

  • Fatima Zehra

    15 februari 2018 at 08:52

    Selaam Alaykoum Fatima..

    Toen mijn kinderen dit zagen waren ze door het dollen heen, hehe k ga dit zometeen maken In sha Allah alleen maak k het met 18 sosis. Neem aan dat k het recept dan 3 dubbel moet maken ?

    Dankjewel voor het delen.

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2018 at 09:12

      Alaikoem salaam Fatima Zehra,

      Haha wat schattig zeg! Wil je in totaal 18 broodjes bakken? Ik raad je aan om het recept 1 keer te verdubbelen en dan moet je wel aan de 18 broodjes komen. Succes lieverd! Xx

      1. Fatima Zehra

        16 februari 2018 at 12:32

        BarakAllahi feeki zuster.. had het idd verdubbeld.ze waren heerlijk en binnen notime op ?

      2. Fatima El Irari

        16 februari 2018 at 12:38

        Aah super goed! Ik ben blij dat jullie ervan hebben genoten alhamdoelilah! Heel graag gedaan lieverd. Xx

  • Layla

    1 maart 2018 at 13:25

    Heyy lieve Fatima,

    Ik wou deze heerlijke broodjes maken, alleen kwam ik er net achter dat onze melkpoeder niet meer goed is. Kan je ook het melkpoeder vervangen door iets anders of het eventueel weglaten?

    Laylaa

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2018 at 13:29

      Hallo lieve Layla,

      Je kunt de melkpoeder weglaten en vervangen door extra bloem. Succes lieverd! Xx

  • Ikram

    17 mei 2018 at 16:26

    Hallo Fatima,

    Ramadan mubarak. Ik was van plan om deze heerlijke broodjes klaar te maken. Heb je enig idee hoelang dit ongeveer duurt voor het klaar is?

    Groetjes van Ikram

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2018 at 16:47

      Hi Ikrame,

      Je hebt sowieso 1 uur de tijd nodig om het deeg te laten rijzen en dan moet je de broodjes nog vormen, nog eventjes laten rusten en afbakken. Xx

  • Rowan

    21 mei 2018 at 09:15

    Hoi Fatima,

    Ik ben de broodjes aan het maken heb dit nu 5 in de machine gedaan maar deeg is nog erg plakkerig :s
    Enig idee hoe dit zou kunnen?

    Groetjes Rowan

    1. Fatima El Irari

      21 mei 2018 at 09:22

      Hi Rowan,

      Als het deeg te plakkerig is, dan kun je er ongeveer 1 a 2 eetlepels bloem bijdoen en het deeg nog even doorkneden.

      1. Rowan

        21 mei 2018 at 09:26

        Oké ga ik doen☺️ Bedankt voor je snelle reactie x

      2. Fatima El Irari

        22 mei 2018 at 06:10

        Graag gedaan hoor!

  • Hayat

    22 mei 2018 at 11:28

    Hoi fatima, deze broodjes zien er goed uit! Graag wil ik ze ook maken, maar hou niet van knakworstjes. Kan ik deze vervangen met frikandellen denk je?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 11:35

      Hi Hayat,

      Dankjewel lieverd! Jazeker, maar ik zou de frikandellen dan wel eerst half gaar bakken en vervolgens laten afkoelen. Daarna verwerk je de frikandellen in het deeg. Succes lieverd! Xx

      1. Hayat

        22 mei 2018 at 11:45

        Dankjewel voor de tip. Ik kan niet wachten om ze te proeven hihi Xx

  • Sam

    23 mei 2018 at 17:37

    Hi Fatima,

    Heb je een foto van de melkpoeder?

    Liefs,
    Sam

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2018 at 08:49

  • Ties

    24 mei 2018 at 13:11

    Ziet er heerlijk uit!!! ik had een vraagje kan je in plaat van worst ook frikandel gebruiken.

    1. Fatima El Irari

      24 mei 2018 at 17:02

      Dankjewel Ties! Ja, hoor dat kan ook. Ik zal de frikandellen dan wel even half gaar bakken en dan pas verwerken in het deeg. Xx

  • Safae

    24 mei 2018 at 20:00

    Heerlijk zijn ze! Het deeg is echt super zacht. Heb je misschien nog een idee wat je met het deeg zou kunnen doen? Shokran!

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2018 at 08:10

      Hi Safae,

      Aah ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Je kunt het deeg eventueel vullen met gehakt, tonijn, kip of je vult het deeg enkel met kaas en wat lekkere kruiden. Je kunt echt alle kanten op met het deeg haha. Xx

      1. Safae

        31 mei 2018 at 14:03

        Salam Fatima, bedankt voor je reactie. Ik ga morgen gehaktmengsel proberen dat kan toch prima met rauwe gehakt?

        (Gehaktmengsel is met gerapst wortel, champignons en een uitje) en kruiden natuurlijk 🙂
        Xx

        Alvast bedankt voor het reageren

      2. Fatima El Irari

        31 mei 2018 at 14:08

        Alaikoem salaam Safae,

        Jazeker, dat kan ook! Succes en geniet ervan. Xx

  • Teodora

    19 oktober 2018 at 14:50

    Hi Fatima
    I read coments but i see nowhere if the oven should be with ventilator or not…i really hope you can answer me quickly cause they almost ready for backing. Btw im very happy i found your site. And ill let you know how they turn out.xx

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2018 at 09:07

      Hi Teodora,

      You do not need the ventilation of your oven for these rolls. It is best to use the normal mode, the bottom and above heat. Good luck!

      1. Teodora

        20 oktober 2018 at 13:32

        I cant believe how good they turn out. Im really new in cooking and i know making bread is not for everyone. Well i did everything by hand. Thank you for the amazing site.xx

      2. Fatima El Irari

        20 oktober 2018 at 15:28

        Hi Teodora,

        Good to hear that the rolls are a success! You’re welcome! Xx

  • Nadia

    31 mei 2019 at 07:57

    Lieve Fatima, ik ben nu al verschillende van jouw recepten aan het uitproberen en ze zijn allemaal zálig lekker, ontzéttend bedankt ! Mag ik vragen of ik dit deeg ook zonder een keukenmachine kunt kneden, dus óf met de hand, óf met een handmixer met deeghaken ? Dank voor een reactie !

    1. Fatima El Irari

      31 mei 2019 at 10:48

      Hi Nadia,

      Wat lief! Jazeker, je kunt dit deeg ook met de hand kneden en eventueel ook met deeghaken van een handmixer. Deeghaken van een handmixer vind ik zelf vaak niet stevig genoeg om deeg te kneden, maar je kunt het wel proberen. Xx

  • Nadia

    12 juli 2019 at 17:16

    Salam Aleikum Fatima, ik weer hier hoor ? Nog een klein vraagje, wanneer ik enkele worstenbroodjes zou willen invriezen, hoe warm ik ze dan later terug op, laat ik ze ontdooien, of warm ik ze bevroren weer op ? En op hoeveel graden en hoelang, ajb.?
    Veel liefs, en hartelijk gefeliciteerd met jouw tweede kookboek, ik weet wat ik moet vragen voor Kerstmis ! (Gesteld dat ik zo lang kan wachten, tenminste … ?), Nadia

    1. Fatima El Irari

      16 juli 2019 at 13:29

      Alaikoem salaam Nadia,

      Als je de worstenbroodjes uit de diepvries haalt en ze wilt opwarmen, dan laat je ze eerst ontdooien op het aanrecht. Daarna kun je ze verwarmen op 100 graden voor ongeveer 5-8 minuten. Niet een al te hoge temperatuur gebruiken, want anders worden de broodjes droog. Dankjewel lieverd!

  • AJ

    28 april 2020 at 11:45

    Hallo Fatima! Ik heb een vraagje over het koken van de worsten. Waarom doe je dit als ze al gaar zijn en moet dat per se of kan die stap ook overgeslagen worden?

    Ik heb ook een vraag over het gebruik van een handmixer. Je zei dat het moeilijk is om deeg te kneden daarmee maar is het wel mogelijk en zou ik dan langer moeten kneden? Ik heb namelijk geen kitchenaid… Alvast bedankt voor je hulp

    1. Fatima El Irari

      28 april 2020 at 14:32

      Hi Aj,

      Ik kook de worstjes altijd even in water, maar dit hoef je niet perse te doen. Je kunt een handmixer gebruiken als je de deeghaken hebt en anders kneed je gewoon het deeg met je handen.

  • Jamai nadia

    11 mei 2020 at 19:27

    Hé Fatima ik heb alles correct opgevolgd maar mijn deeg wilt niet rijzen.
    Wat heb ik verkeerd gedaan

    1. Fatima El Irari

      12 mei 2020 at 08:49

      Hi Jamai,

      Als het deeg niet rijst, dan kan dit echt meerdere oorzaken hebben. Het water of melk is te warm of juist weer te koud waardoor de gist niet wordt geactiveerd. De gist kan overdatum zijn, het deeg heeft niet lang genoeg gerezen of juist weer gerezen op een te koele plek.

  • Sevilay

    19 juli 2020 at 09:44

    Hi lieve Fatima, dit recept is voor 10 stuks staat er. In de tekst staat dat je het deeg in 8 stukken moet verdelen en verder staat er dat je 1 blik knakworstjes nodig hebt maar daar zit maar 6 worstjes in. Ik heb het deeg in 12 stukken verdeeld en twee blikjes worstjes gebruikt. Ze zijn heerlijk geworden, super bedankt voor het recept. Echt ze zijn superzacht geworden. Maar wilde dit toch noemen om eventuele verwarring te voorkomen. Liefs, Sevilay

    1. Fatima El Irari

      19 juli 2020 at 21:46

      Hi Sevilay,

      Ah goed om te lezen dat het heeft gesmaakt! Oh ja je ik snap je. Je kunt inderdaad het beste het deeg verdelen in het aantal stuks van de knakworstjes. Xx

  • Mina

    25 oktober 2020 at 15:17

    Hallo Fatima,
    Bedankt voor de duidelijke stappen in uw recepten.
    Vraagje: hoe best deze worstenbroodjes bewaren voor de dag erna? Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      25 oktober 2020 at 21:42

      Hi Mina,

      Graag gedaan! Je kunt de broodjes het beste afdekken met een plastic zak en een theedoek. Op deze manier blijven ze lekker zacht. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept