Worstenbroodjes

3 april 2022Fatima El Irari

Prep time: 1 uur 40 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 20 stuks

Echt van deze lekkere worstenbroodjes kun je niet afblijven. Een super zacht en luchtig broodje gevuld met pittige chilisaus en een worstje. Lekker voor bij de soep vanavond!

Print recept

Worstenbroodjes

  • Voorbereidingstijd 1 uur 40 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 2 uur 10 minuten
  • Aantal personen: 20 stuks

Ingrediënten:

Deeg:

  • 500 gram bloem
  • 2 eetl. melkpoeder, (coffee creamer)
  • 7 gram gedroogde gist
  • 2 eetl. kristalsuiker
  • 1.5 theel. zout
  • 1 ei
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 280 ml lauwwarme melk
  • 100 gram sesamzaadjes
  • Samurai saus

Ook nodig:

  • 20 knakworstjes
  • 1 eidooier
  • 1 theel. melk

Bereidingswijze:

  • 1)

    Meng in een ruime kom de bloem, melkpoeder, gist en de kristalsuiker samen.

  • 2)

    Voeg het zout erbij en roer het nog eens door.

  • 3)

    Voeg het ei en de olie erbij en giet de melk geleidelijk toe en kneed het deeg door.

  • 4)

    Je kneed het deeg in 4-5 minuten mooi soepel en zacht.

  • 5)

    Vet de kom licht in met olie en leg het deeg in de kom en dek het deeg met een theedoek af.

  • 6)

    Laat het deeg op een warme plek voor 60 minuten rijzen tot het verdubbeld is in formaat.

  • 7)

    Stort het gerezen deeg op je werkblad en vorm het deeg tot een staaf.

  • 8)

    Snijd het deeg in 20 stukken en vorm van elk stuk deeg en bolletje van 40 gram.

  • 9)

    Dek de bolletjes deeg af met een theedoek en laat ze rusten voor 10 minuten.

Broodjes vormen:

  • 1)

    Rol elk bolletje plat tot een rechthoekige plak en vouw de boven en onderzijde naar het midden.

  • 2)

    Rol het plakje deeg weer uit tot een rechthoekige plak en verdeel aan de onderzijde wat Samurai saus en leg daar een worstje op.

  • 3)

    Rol het deeg strak op naar boven en leg het broodje met de naad naar beneden in de ovenschaal. 

  • 4)

    Werk op precies dezelfde manier de rest af en dek de broodjes nog eens af voor 30 minuten.

  • 5)

    Roer de eidooier met de melk en bestrijk met dit mengsel de broodjes.

  • 6)

    Strooi de sesamzaadjes bovenop en bak de broodjes in de oven op 200 graden in 30 minuten gaar.

  • 7)

    Serveer de worstenbroodjes warm met een sausje naar keuze. Enjoy!

3 Comments

  • Safae

    12 april 2022 at 14:21

    Hallo Fatima, ik heb een vraagje, kan je ook in plaats van melkpoeder ook gewone melk gebruiken?

  • Wafa

    28 april 2022 at 10:23

    Asalaamu 3alaikoum Fatima,
    Kan je het recept ook halveren?
    Zoja moet er dan nog een hele ei bij?

  • Gina

    19 februari 2024 at 21:15

    Hi!

    Zijn deze broodjes ook in te vriezen? 🙂

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept