Worstenbroodjes
Prep time: 1 uur 40 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 20 stuks
Worstenbroodjes
- Voorbereidingstijd 1 uur 40 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 2 uur 10 minuten
- Aantal personen: 20 stuks
Ingrediënten:
Deeg:
- 500 gram bloem
- 2 eetl. melkpoeder, (coffee creamer)
- 7 gram gedroogde gist
- 2 eetl. kristalsuiker
- 1.5 theel. zout
- 1 ei
- 50 ml zonnebloemolie
- 280 ml lauwwarme melk
- 100 gram sesamzaadjes
- Samurai saus
Ook nodig:
- 20 knakworstjes
- 1 eidooier
- 1 theel. melk
Bereidingswijze:
- 1)
Meng in een ruime kom de bloem, melkpoeder, gist en de kristalsuiker samen.
- 2)
Voeg het zout erbij en roer het nog eens door.
- 3)
Voeg het ei en de olie erbij en giet de melk geleidelijk toe en kneed het deeg door.
- 4)
Je kneed het deeg in 4-5 minuten mooi soepel en zacht.
- 5)
Vet de kom licht in met olie en leg het deeg in de kom en dek het deeg met een theedoek af.
- 6)
Laat het deeg op een warme plek voor 60 minuten rijzen tot het verdubbeld is in formaat.
- 7)
Stort het gerezen deeg op je werkblad en vorm het deeg tot een staaf.
- 8)
Snijd het deeg in 20 stukken en vorm van elk stuk deeg en bolletje van 40 gram.
- 9)
Dek de bolletjes deeg af met een theedoek en laat ze rusten voor 10 minuten.
Broodjes vormen:
- 1)
Rol elk bolletje plat tot een rechthoekige plak en vouw de boven en onderzijde naar het midden.
- 2)
Rol het plakje deeg weer uit tot een rechthoekige plak en verdeel aan de onderzijde wat Samurai saus en leg daar een worstje op.
- 3)
Rol het deeg strak op naar boven en leg het broodje met de naad naar beneden in de ovenschaal.
- 4)
Werk op precies dezelfde manier de rest af en dek de broodjes nog eens af voor 30 minuten.
- 5)
Roer de eidooier met de melk en bestrijk met dit mengsel de broodjes.
- 6)
Strooi de sesamzaadjes bovenop en bak de broodjes in de oven op 200 graden in 30 minuten gaar.
- 7)
Serveer de worstenbroodjes warm met een sausje naar keuze. Enjoy!
3 Comments
Safae
12 april 2022 at 14:21
Hallo Fatima, ik heb een vraagje, kan je ook in plaats van melkpoeder ook gewone melk gebruiken?
Wafa
28 april 2022 at 10:23
Asalaamu 3alaikoum Fatima,
Kan je het recept ook halveren?
Zoja moet er dan nog een hele ei bij?
Gina
19 februari 2024 at 21:15
Hi!
Zijn deze broodjes ook in te vriezen? 🙂