Witte Chocolate Chip Cookies met Frambozen

4 maart 2022Fatima El Irari

Prep time: 40 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 10 stuks

Zin in zelfgebakken koekjes dit weekend? Deze witte chocolate chip cookies met frambozen zijn zo verslavend lekker! Knapperig aan de buitenkant en lekker chewy aan de binnenkant. Door de frambozen krijgen de koekjes een extra frisse smaak, een aanrader voor iedereen!

 

Print recept

Witte Chocolate Chip Koekjes Frambozen

  • Voorbereidingstijd 40 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 60 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Koekjes deeg:

  • 300 gram bloem
  • 1/2 theel. bakpoeder
  • 1/4 theel. zout
  • 180 gram roomboter, ongezouten
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei , maat M
  • handvol frambozen
  • handvol witte chocolate chips

Bereidingswijze:

Koekjes deeg:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.

  • 3)

    Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout door elkaar. Zet opzij.

  • 4)

    Mix in een aparte kom de roomboter, basterdsuiker en de kristalsuiker in 1-2 minuten zacht en romig.

  • 5)

    Voeg het ei erbij en mix het goed door tot een gladde massa.

  • 6)

    Voeg het bloemmengsel erbij en roer het voorzichtig door tot het koekjesdeeg samenkomt. 

  • 7)

    Voeg de frambozen en de witte chocolade toe en roer ze voorzichtig met een spatel in het deeg.

  • 8)

    Gebruik een ijslepel om bolletjes deeg op te scheppen en leg ze op de bakplaat met bakpapier.

  • 9)

    Zet het deeg voor 30 min. in de koelkast. Bak de koekjes in 20-25 minuten lichtbruin en gaar. 

  • 10)

    Haal de koekjes uit de oven en laat ze voor 10 minuten op de bakplaat afkoelen.

  • 11)

    Verplaats de koekjes naar een rooster en laat ze volledig afkoelen. Enjoy!

Nutrition

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept