Witte Chocolademousse met Karamel
Prep time:
Cook time:
Serves:
Witte Chocolademousse met Karamel
Ingrediënten:
- 200 gram koekjes, naar keuze
- 250 ml ongeklopte slagroom, koud
- 1 zakje klopfix
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gram witte chocolade
- 1 banaan
- 250 ml ongeklopte slagroom, koud
- 1 zakje klopfix
- 1 eetl. kristalsuiker
Ook nodig:
- Karamelsaus
- vers fruit
- gehakte chocolade
- dessert glazen
Bereidingswijze:
- 1)
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en verdeel de koekkruimels over 6 glazen. Zet opzij.
- 2)
Klop in een kom de slagroom met de klopfix en de vanillesuiker bijna stijf.
- 3)
Breek de chocolade en smelt de chocolade Au bain-marie. Laat de chocolade 2 min. afkoelen.
- 4)
Spatel de gesmolten chocolade goed door de slagroom tot alles goed is gemengd.
- 5)
Schep de chocolademousse in een spuitzak en spuit de mousse in de glazen op de koekkruimels.
- 6)
Maak de karamelsaus volgens dit recept. Verdeel op de chocolademousse een eetlepel karamelsaus.
- 7)
Snijd de banaan in plakjes en leg bovenop de crème een paar plakjes banaan.
- 8)
Klop in een kom de koude slagroom met de klopfix en de kristalsuiker stijf.
- 9)
Spuit bovenop elk toetje een toef slagroom en zet de toetjes voor minstens 2 uur in de koelkast.
- 10)
Garneer de toetjes met gehakte chocolade en vers fruit. Eet smakelijk!