Witte Chocolademousse met Karamel

11 januari 2022Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Altijd nog een plekje overhouden na het avondeten, want: toetjes! Bewaar het beste voor het laatst en pak uit met dit overheerlijk toetje! Deze witte chocolademousse desserts met karamelsaus en banaan maakte ik gisteren voor een gezellig etentje bij mijn schoonzusje en oh wat was dit lekker!

Print recept

Witte Chocolademousse met Karamel

Ingrediënten:

  • 200 gram koekjes, naar keuze
  • 250 ml ongeklopte slagroom, koud
  • 1 zakje klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram witte chocolade
  • 1 banaan
  • 250 ml ongeklopte slagroom, koud
  • 1 zakje klopfix
  • 1 eetl. kristalsuiker

Ook nodig:

  • Karamelsaus
  • vers fruit
  • gehakte chocolade
  • dessert glazen

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en verdeel de koekkruimels over 6 glazen. Zet opzij.

  • 2)

    Klop in een kom de slagroom met de klopfix en de vanillesuiker bijna stijf.

  • 3)

    Breek de chocolade en smelt de chocolade Au bain-marie. Laat de  chocolade 2 min. afkoelen.

  • 4)

    Spatel de gesmolten chocolade goed door de slagroom tot alles goed is gemengd.

  • 5)

    Schep de chocolademousse in een spuitzak en spuit de mousse in de glazen op de koekkruimels.

  • 6)

    Maak de karamelsaus volgens dit recept. Verdeel op de chocolademousse een eetlepel karamelsaus.

  • 7)

    Snijd de banaan in plakjes en leg bovenop de crème een paar plakjes banaan.

  • 8)

    Klop in een kom de koude slagroom met de klopfix en de kristalsuiker stijf.

  • 9)

    Spuit bovenop elk toetje een toef slagroom en zet de toetjes voor minstens 2 uur in de koelkast.

  • 10)

    Garneer de toetjes met gehakte chocolade en vers fruit. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept