Witte Chocolade Truffels
Prep time: 1 uur 30 minuten
Cook time:
Serves: 15 stuks
Witte Chocolade Truffels
- Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
- Totale tijd 1 uur 30 minuten
- Aantal personen: 15 stuks
Ingrediënten:
- 300 gram cake, naar keuze
- 100 gram monchou
- 300 gram witte chocolade
- 1 theel. zonnebloemolie
- sprinkles
Bereidingswijze:
- 1)
Verkruimel in een ruime kom de cake tot fijne kruimels.
- 2)
Voeg de zachte monchou erbij en prak deze als het ware door de cake.
- 3)
Wanneer je het mengsel samen drukt en het zijn vorm behoudt, dan is het cake mengsel goed.
- 4)
Mocht het cake mengsel iets te droog zijn, kun je er een eetlepel extra monchou aan toevoegen.
- 5)
Draai 15 balletjes van het cake mengsel en zet ze in de koelkast voor 15 minuten.
- 6)
Smelt de witte chocolade met de zonnebloemolie au bain-marie.
- 7)
Blijf de chocolade doorroeren tot de chocolade volledig is gesmolten.
- 8)
Haal de truffels uit de koelkast en dip ze per een met een vork in de gesmolten chocolade.
- 9)
Laat overtollig chocolade boven de kom afdruppen en leg ze vervolgens op een bord met bakpapier.
- 10)
Zet de cake truffels vervolgens voor minstens 60 minuten in de koelkast.
- 11)
Haal de cake truffels uit de koelkast en drizzle de overige chocolade over de truffels.
- 12)
Strooi op elke cake truffel wat sprinkles en zet ze dan nog eens voor 15 minuten in de koelkast. Enjoy!