Witte Chocolade Truffels

22 december 2021Fatima El Irari

Prep time: 1 uur 30 minuten

Cook time:

Serves: 15 stuks

Bij het zien van deze truffels wil je toch meteen de keuken in? En terecht, want deze witte chocolade truffels zijn zo ongelofelijk lekker! Met deze truffels maak je écht indruk, want mooi en lekker zien ze eruit! De truffels hebben enkel even tijd nodig in de koelkast, maar de bereidingstijd is heel kort. Dus hup snel die keuken in en aan de slag!
Print recept

Witte Chocolade Truffels

  • Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
  • Totale tijd 1 uur 30 minuten
  • Aantal personen: 15 stuks

Ingrediënten:

  • 300 gram cake, naar keuze
  • 100 gram monchou
  • 300 gram witte chocolade
  • 1 theel. zonnebloemolie
  • sprinkles

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verkruimel in een ruime kom de cake tot fijne kruimels.

  • 2)

    Voeg de zachte monchou erbij en prak deze als het ware door de cake.

  • 3)

    Wanneer je het mengsel samen drukt en het zijn vorm behoudt, dan is het cake mengsel goed.

  • 4)

    Mocht het cake mengsel iets te droog zijn, kun je er een eetlepel extra monchou aan toevoegen.

  • 5)

    Draai 15 balletjes van het cake mengsel en zet ze in de koelkast voor 15 minuten.

  • 6)

    Smelt de witte chocolade met de zonnebloemolie au bain-marie.

  • 7)

    Blijf de chocolade doorroeren tot de chocolade volledig is gesmolten.

  • 8)

    Haal de truffels uit de koelkast en dip ze per een met een vork in de gesmolten chocolade.

  • 9)

    Laat overtollig chocolade boven de kom afdruppen en leg ze vervolgens op een bord met bakpapier.

  • 10)

    Zet de cake truffels vervolgens voor minstens 60 minuten in de koelkast.

  • 11)

    Haal de cake truffels uit de koelkast en drizzle de overige chocolade over de truffels.

  • 12)

    Strooi op elke cake truffel wat sprinkles en zet ze dan nog eens voor 15 minuten in de koelkast. Enjoy!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept