Chocolade Mascarponetaart
Prep time: 30 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 6 personen
Chocolade Mascarponetaart
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 1 uur
- Aantal personen: 6 personen
Ingrediënten:
Voor het taartdeeg:
- 180 gram bloem
- 1 theel. Arm&Hammer Pure Baking Soda
- 50 gram poedersuiker
- 100 gram roomboter, in blokjes gesneden
- 1 eidooier
- 2 eetl. melk
Chocolade mascarponeroom:
- 150 gram witte chocolade
- 300 ml slagroom
- 100 gram poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 gram mascarpone
Ook nodig:
- gedroogde spliterwten , (voor het bakken)
Bereiding:
Taartdeeg:
- 1)
Roer in een kom de bloem, Arm&Hammer baking soda en de poedersuiker samen.
- 2)
Voeg de roomboter erbij en verkruimel deze door het deeg.
- 3)
Voeg de eierdooier en de melk erbij en mix het samen totdat het deeg zich tot een bal verzamelt.
- 4)
Wikkel het deeg stevig in plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten.
- 5)
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak die groter is dan je taartvorm.
- 6)
Druk het deeg voorzichtig in de bakvorm en snijd het overtollige deeg weg.
- 7)
Verwarm de oven voor op 190 graden (boven-onder) warmte.
- 8)
Druk het bakpapier stevig tegen de bodem en de randen van de taartvorm.
- 9)
Vul de vorm met de spliterwten en zorg ervoor dat ze goed over het gehele oppervlak verdeeld zijn.
- 10)
Bak het taartdeeg voor 20 minuten, totdat de folie niet meer aan het deeg plakt.
- 11)
Laat het taartdeeg op een rooster volledig afkoelen.
Chocolade mascarponeroom:
- 1)
Doe de witte chocoladestukjes in een kom en plaats deze boven een pan met kokend water.
- 2)
Laat de chocolade langzaam smelten, roer tot het helemaal glad is. Zet opzij om af te koelen.
- 3)
Klop met een mixer de slagroom met de poedersuiker en vanillesuiker tot de slagroom stevig is.
- 4)
Mix in een andere kom de mascarpone met de mixer goed glad.
- 5)
Voeg de afgekoelde witte chocolade erbij en klop opnieuw, tot alles gemengd is.
- 6)
Vouw de slagroom met een spatel door de mascarpone, tot de room mooi glad is.
- 7)
Voeg de vulling toe in de afgekoelde taartdeeg en strijk het glad met een spatel.
- 8)
Garneer de taart met vers fruit en serveer op kamertemperatuur. Eet smakelijk!
2 Comments
Oum
19 februari 2024 at 21:27
Salaam ou alaikoum,
Kan ik de baking soda vervangen let bakpoeder? En kan ik de Mascarpone vervangen met roomkaas?
Beyza
13 maart 2024 at 12:02
Beste Fatima
Kan ik de splitwten vervangen door iets anders.
En bakken de erwten dan ook mee? bv. stel dat ik er twee wil maken, kan ik diezelfde erwten nog eens gebruiken of is het per keer maar 1 keer?
Groetjes
Beyza