Chocolade Mascarponetaart

21 december 2023Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 6 personen

Met deze witte chocoladetaart met romige mascarponeroom zet je tijdens je etentje écht iets feestelijks op tafel. Heel makkelijk te maken én een echte eyecatcher tijdens je volgende diner!
Om het taartdeeg lekker luchtig te krijgen gebruikte ik baking soda van Arm & Hammer Baking soda is te gebruiken om heerlijke baksels te laten rijzen, maar wist je dat baking soda heel multifunctioneel is? Zelf gebruik ik baking soda vaak voor het schoonmaken van de oven, het ontkalken van de douche én voor het schoonmaken van groenten en fruit.
Waar gebruik jij baking soda weleens voor?
Print recept

Chocolade Mascarponetaart

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 1 uur
  • Aantal personen: 6 personen

Ingrediënten:

Voor het taartdeeg:

  • 180 gram bloem
  • 1 theel. Arm&Hammer Pure Baking Soda
  • 50 gram poedersuiker
  • 100 gram roomboter, in blokjes gesneden
  • 1 eidooier
  • 2 eetl. melk

Chocolade mascarponeroom:

  • 150 gram witte chocolade
  • 300 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone

Ook nodig:

  • gedroogde spliterwten , (voor het bakken)

Bereiding:

Taartdeeg:

  • 1)

    Roer in een kom de bloem, Arm&Hammer baking soda en de poedersuiker samen.

  • 2)

    Voeg de roomboter erbij en verkruimel deze door het deeg.

  • 3)

    Voeg de eierdooier en de melk erbij en mix het samen totdat het deeg zich tot een bal verzamelt.

  • 4)

    Wikkel het deeg stevig in plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten.

  • 5)

    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak die groter is dan je taartvorm.

  • 6)

    Druk het deeg voorzichtig in de bakvorm en snijd het overtollige deeg weg.

     

  • 7)

    Verwarm de oven voor op 190 graden (boven-onder) warmte.

  • 8)

    Druk het bakpapier stevig tegen de bodem en de randen van de taartvorm.

  • 9)

    Vul de vorm met de spliterwten en zorg ervoor dat ze goed over het gehele oppervlak verdeeld zijn.

  • 10)

    Bak het taartdeeg voor 20 minuten, totdat de folie niet meer aan het deeg plakt.

  • 11)

    Laat het taartdeeg op een rooster volledig afkoelen.

Chocolade mascarponeroom:

  • 1)

    Doe de witte chocoladestukjes in een kom en plaats deze boven een pan met kokend water.

  • 2)

    Laat de chocolade langzaam smelten, roer tot het helemaal glad is. Zet opzij om af te koelen.

  • 3)

    Klop met een mixer de slagroom met de poedersuiker en vanillesuiker tot de slagroom stevig is.

  • 4)

    Mix in een andere kom de mascarpone met de mixer goed glad.

  • 5)

    Voeg de afgekoelde witte chocolade erbij en klop opnieuw, tot alles gemengd is.

  • 6)

    Vouw de slagroom met een spatel door de mascarpone, tot de room mooi glad is.

  • 7)

    Voeg de vulling toe in de afgekoelde taartdeeg en strijk het glad met een spatel.

  • 8)

    Garneer de taart met vers fruit en serveer op kamertemperatuur. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept