Witte Chocolade Kruidnoten Cheesecake

22 november 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Deze onweerstaanbare witte chocolade cheesecake met kruidnoten is gewoon te lekker! De witte chocolade maakt de cheesecake vulling heerlijk romig en zo vol van smaak. En deze cheesecake is natuurlijk ook perfect voor pakjesavond, succes gegarandeerd!

Ingrediënten: (6 personen)
  • 200 gr. kruidnoten
  • 80 gr. margarine
  • 500 ml slagroom (100 gr. apart)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 450 Philadelphia
  • 1 etl. poedersuiker
  • 200 gr. witte chocolade
  • 10 gehakte kruidnoten
Garnering:
  • karamel
  • kruidnoten
  • witte chocolade blokjes
Bereiding:
Stap 1.

Maal de kruidnoten fijn in de keukenmachine en roer de gesmolten margarine/boter erbij. Bekleed de bodem van een 20 cm springvorm met bakpapier en druk de kruidnoten met de achterkant van een lepel stevig aan. Zet de springvorm in de tussentijd afgedekt in de koelkast.

Stap 2.

Smelt de chocolade au bain Marie en laat deze volledig afkoelen. Mix de roomkaas met de poedersuiker glad en giet de afgekoelde chocolade erbij en mix het glad. Klop in een aparte kom de koude slagroom met de vanillesuiker en de klopfix stijf en zet ongeveer 100 gram apart voor de garnering. Vouw de slagroom met een spatel door de roomkaas/chocolade crème en roer de gehakte kruidnoten erbij. Schep de crème in de springvorm en strijk het glad. Zet de cheesecake afgedekt voor minstens 4 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast.

Stap 3.

Ga met een scherp mesje langs de zijkanten van de cheesecake en open de springvorm. Verplaats de taart naar een taartenplateau. Schep de karamel in een boterhamzakje, knip het hoekje open en maak zigzaggende bewegingen bovenop de taart. Spuit bovenop de toefjes slagroom en garneer met kruidnoten en stukjes chocolade. Dien de cheesecake koud op en smullen maar!

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

58 Comments

  • Yasmin

    22 november 2019 at 10:14

    Salaam Fatima,
    Kun je ook een andere vorm gebruiken, heb 20cm net niet in huis maar andere wel.
    Ik hoor van je, ziet er lekker uit.

    1. Fatima El Irari

      22 november 2019 at 11:15

      Alaikoem salaam Yasmin,

      Jazeker, je kunt een vorm van 22, 24 of 25 cm gebruiken. Xx

    2. Yasmina

      11 juni 2020 at 22:39

      Kan ik de kruidennoten gewoon volledig weg laten??

      1. Fatima El Irari

        14 juni 2020 at 11:46

        Hi Yasmina,

        Ja, hoor dat kan zeker.

  • Chaima

    22 november 2019 at 10:19

    Salamoualaykoum Fatima wat ben je een topper, macha’allah mag Allah subhanawata’alla je beschermen en je meer rzak schenken! Ik geniet telkens van je lekkere recepten 🙂

    Ik heb een vraagje lieverd met wat kan ik Philadelphia vervangen ben daar geen liefhebber van en zeker niet zo in cheesecake?

    Wa’alajkoum Salam!

    1. Fatima El Irari

      22 november 2019 at 11:13

      Alaikoem salaam Chaima,

      Wat lief dit! Allahoema ameen lieverd, super bedankt! Je kunt monchou gebruiken of zelfs mascarpone.

      Liefs,
      Fatima

      1. Melek

        15 december 2020 at 19:33

        Kan je ook warme (zelf gemaakte) caramel erop doen?

      2. Fatima El Irari

        29 december 2020 at 20:22

        Hi Melek,

        Ja, hoor dat kan ook. Xx

  • M.

    22 november 2019 at 10:59

    Hey! Leuk dat je een kruidnoten cheesecake recept voor ons online gezet hebt!
    Ik heb een vraagje, welke Philadelphia soort gebruik je?
    Alvast bedankt voor je antwoord!

    1. Fatima El Irari

      22 november 2019 at 11:13

      Hi M,

      Aah dankjewel! Ik gebruik Philadelphia original, dus zonder een smaakje.

  • M.

    22 november 2019 at 11:01

    Hey! Leuk dat je een kruidnoten cheesecake recept voor ons online gezet hebt.
    Ik heb een vraagje, welke Philadelphia soort gebruik je?
    Alvast bedankt voor je antwoord!

    1. Fatima El Irari

      22 november 2019 at 11:12

      Hi M,

      Aah dankjewel! Ik gebruik Philadelphia original, dus zonder een smaakje.

  • Alina

    22 november 2019 at 11:33

    Salam Alaikom,

    Ziet er heerlijk uit.
    Ga deze volgend weekend zeker maken In Sha Allaah.
    Wat voor karamel gebruik je?
    En waar haal je dat?
    Ik heb geen idee waar ik het moet zoeken in de supermarkt.

    Bedankt❤️

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 10:41

      Alaikoem salaam Alina,

      Dankjewel lieve schat! Ik maak karamel zelf, maar je mag ook zeker kant en klare gebruiken. Ik vind de karamel van het merk Hero wel lekker en die kun je vinden bij de bakproducten. Xx
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/homemade-karamelsaus/

      1. Mandy

        24 november 2019 at 07:51

        Salaam alaikom asmae,

        Mag ik vragen hoe je de caramel zelf maakt ? Ik gebruik normaal ook hero. Maar deze “smelt” bij mij weg, en is na een tijdje niet meer zo goed te zien. Xx

      2. Fatima El Irari

        24 november 2019 at 17:51

        Alaikoem salaam Mandy,

        Zie hier mijn recept; https://uitdekeukenvanfatima.nl/homemade-karamelsaus/

  • G.

    22 november 2019 at 11:48

    Hi Fatima, lijkt me heerlijk! Kan ik ook een bakvorm van 26cm gebruiken of moet ik het recept dan verdubbelen?

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 10:39

      Hi G,

      Dankjewel! Die zou je wel kunnen gebruiken, maar dan krijg je wel een veel lagere cheesecake. Mocht je dit niet erg vinden, dan kun je de hoeveelheden aanhouden en mocht je liever een hogere cheesecake willen dan raad ik je wel aan om het recept te verdubbelen.

      Liefs,
      Fatima

  • Doortje

    22 november 2019 at 12:12

    Hi Fatima, heel onze familie is groot fan van je recepten. Je bent een begrip geworden bij ons thuis. Mijn vriend zegt zelfs: zullen we iets van Fatima eten vanavond :).

    Vraagje over de taart: kan deze ook ingevroren worden? En houdt hij het (eventueel bevroren) drie uur buiten de koelkast. We willen hem meenemen naar familie die ver weg woont.

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 12:13

      Hi Doortje,

      Wat leuk zeg, dankjewel! Je kunt deze cheesecake ook prima invriezen. Als je de springvorm maar goed inpakt/afdekt en goed op kamertemperatuur laat komen voordat je deze serveert. Succes!

  • Safae

    22 november 2019 at 13:01

    Omg heerlijk zit dit er uit! Ik ga het binnenkort zeker maken. Voor mijn lieftallige collegaatjes💗

    X Groetjes, Safae

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 10:38

      Hi Safae,

      Wat lief! Daar gaan ze zeker blij mee zijn. Xx

  • Miranda

    22 november 2019 at 13:06

    Hi! Ziet er heerlijk uit 😋🤗
    Kan deze witte chocolade ook vervangen worden door melk of puur? Ik ben niet zo’n fan van witte chocolade namelijk

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 10:37

      Dankjewel lieve Miranda! Jazeker, je kunt ook melkchocolade of pure chocolade gebruiken. Xx

      1. Miranda

        24 november 2019 at 19:41

        Dank je wel lieverd 😊 ik ga het volgende week maken 🤗😋

      2. Fatima El Irari

        25 november 2019 at 09:40

        Ah lekker, graag gedaan!❤️

  • Mel

    22 november 2019 at 13:14

    İk lust geen kruidnoot, kan het ook met speculoos, en zo ja hoeveel ?
    Grtn,
    Mel

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 10:36

      Hi Mel,

      Ja, die kun je ook gebruiken en ook dan precies dezelfde hoeveelheid. Xx

  • Halima

    22 november 2019 at 13:49

    Maak je zelf de caramel, of koop je deze?
    Zo ja waar en van welk merk

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 10:37

      Hi Halima,

      Ik maak deze zelf, maar je mag ook kant en klare gebruiken. Ik vind de kant en klare van het merk Hero wel lekker. Zie hieronder mijn recept; https://uitdekeukenvanfatima.nl/homemade-karamelsaus/

  • Seren

    22 november 2019 at 13:51

    Hi! Bedankt voor je heerlijke recept. Ik heb nog wel een vraag over de Philadelphia, mocht ik die willen vervangen door mascarpone of monchou wat zou dan de hoeveelheid moeten zijn? Hoeveel gram..

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 10:34

      Hi Seren,

      Graag gedaan lieverd. Ook dan gebruik je precies dezelfde hoeveelheid.Xx

  • Arisa

    22 november 2019 at 15:45

    Hallo, het ziet er heerlijk uit.
    Mag ik weten welke merk margarine je gebruikt?
    Waarom gebruik je geen boter? en welk merk witte chocola? Als je water bij de gesmolten chocola doe dan word het hard en ook als je het bij de slagroom erbij doet toch???

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 10:33

      Hi Arisa,

      Ik gebruikte margarine, maar je mag ook altijd roomboter gebruiken. Ik gebruik witte chocolade van AH merk. Zie hieronder een video die precies laat zien hoe ik de chocolade smelt. https://uitdekeukenvanfatima.nl/no-bake-oreo-bonbons/

  • Zahra

    22 november 2019 at 20:13

    Salam alaikoum Fatima,
    Ik had een vraagje kun je ook roomkaas gebruiken van een winkel merk?
    Bijvoorbeeld jumbo, ah, Lidl etc.
    Alvast bedankt voor je antwoord!

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 10:31

      Alaikoem salaam Zahra,

      Jazeker, die kun je ook gebruiken. Ik raad je dan die van de Lidl aan. xx

  • Amal

    22 november 2019 at 21:18

    Hmmm ga deze morgen uitproberen! Maak je de karamel zelf of koop je dat kant en klaar?

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 10:31

      Hi Amal,

      Lekker! Ik maak het zelf maar je kunt ook kant en klare gebruiken. Dit recept gebruik ik; https://uitdekeukenvanfatima.nl/homemade-karamelsaus/

  • Yasemin

    22 november 2019 at 22:35

    Hoii Fatima,

    Welke karamel heb je gebruikt. Je hebt een paar soorten weet niet welke ik moet hebben. En de toefjes op de taart heb je die met de 100 gr slagroom gemaakt die je apart moet houden. Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 10:30

      Hi Yasemin,

      Ik heb zelfgemaakte karamel gebruikt die ik maak met onderstaand recept. Je kunt ook karamel gebruiken van het merk Hero of je gebruikt gesmolten speculoos pasta. Klopt, de toefjes maak je met de slagroom die je apart hebt gehouden. Xx
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/homemade-karamelsaus/

  • Lotte

    23 november 2019 at 10:05

    Ik heb hem al gemaakt en inmiddels is ‘ie ook alweer op… Met andere woorden: deze cheesecake is een echte aanrader!

    1. Fatima El Irari

      23 november 2019 at 12:12

      Hi Lotte,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Ayse

    5 december 2019 at 22:10

    Hoi Fatima,

    Welke afmetingen van het recept kan ik toepassen bij een springvorm van 24 of 26 cm?

    Groet,

    Ayse

    1. Fatima El Irari

      6 december 2019 at 10:29

      Hi Ayse,

      Als je een springvorm van 24 cm gebruikt, dan kun je dezelfde hoeveelheden gebruiken. Mocht je een springvorm van 26 cm gebruiken, dan kun je wel dezelfde hoeveelheden aanhouden, maar dan krijg je wel een lage cheesecake.

  • Ayse

    14 december 2019 at 08:14

    Hoi hoi!

    Kun je de klopfix weglaten of is er een substituut?

    Groet

    1. Fatima El Irari

      14 december 2019 at 11:28

      Hi Ayse,

      Ja, kun je eventueel weglaten.❤️

  • Youssra

    2 januari 2020 at 15:34

    Hi fatima,

    Ik wil deze graag maken. Maar kan ik ipv de kruidnoten bijvoorbeeld lotuskoekjes gebruiken?

    Xx

    1. Fatima El Irari

      3 januari 2020 at 15:22

      Hi Youssra,

      Ja, hoor kan prima. Xx

  • Youssra

    3 januari 2020 at 20:24

    Dank je voor je reactie. Ik heb de cheescake gemaakt en nu in de koelkast. Morgen wil ik hem decoreren met caramel en de slagroom toefjes erop doen.
    Heb je een foto voor mij van het spuitmondje dat je gebruikt voor die toefjes zoals op jouw foto?

    Liefs xx

  • Melissa

    12 januari 2020 at 19:55

    Hey Fatima,

    Wat een heerlijke taart is dit!
    Ik heb ‘m gemaakt met sinterklaas en de hele familie was er dol op…
    mijn complimenten!!!

    Liefs Melissa

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2020 at 22:19

      Hi Melissa,

      Aah goed om te horen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Atika

    4 april 2020 at 23:49

    Hi,

    zou ik bijvoorbeeld inplaats van kruidnoten blauwe bessen kunnen gebruiken? zo ja, hoeveel dan?
    ik ben al enig tijd opzoek naar een witte chocolade cheese cake met blauwe bessen dus dacht misschien kan het met dit recept.

    Groetjes,

    1. Fatima El Irari

      5 april 2020 at 21:06

      Hi Atika,

      Ja, je kunt ook prima blauwe bessen gebruiken. Een handvol blauwe bessen is meer dan zat. Xx

      1. Chai

        7 december 2020 at 20:34

        Hi Fatima,

        Ik heb dit recept nu al een paar gemaakt, mijn compliment..👌. Alleen wil ik ze nu in het klein maken. Kan dat? Zo ja, moet ik dan gewoon dezelfde bereiding aanhouden?

      2. Fatima El Irari

        21 december 2020 at 11:42

        Hi Chai,

        Ah leuk om te lezen! Ja, hoor dat kan prima en je houdt inderdaad gewoon dezelfde bereiding aan.

  • Chai

    8 december 2020 at 09:00

    Hi Fatima, ik heb dit recept al een paar keer gemaakt. Echt een top recept 👌. Alleen wil ik het nu in mini’s maken. Zou dat kunnen? Zo ja, moet ik dan wat aanpassen of gewoon het recept volgen.

    1. Fatima El Irari

      21 december 2020 at 11:50

      Chai,

      Ja hoor je kunt gewoon dezelfde hoeveelheden aanhouden en er minis van maken. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept