Wentelteefjes doen mij altijd aan mijn moeder denken, die ze vroeger voor ons bakte als we van school kwamen om te lunchen! Wentelteefjes maken is heel simpel en de meeste ingrediënten heeft eigenlijk iedereen wel standaard in huis, dus mocht je nog (oud) brood in huis hebben!
Wentelteefjes maken
Prep time: 20 minuten
Cook time: 10 minuten
Serves:
Wentelteefjes maken
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 10 minuten
- Totale tijd 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 stokbrood
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel zout
- zonnebloemolie , om in te bakken
Overig:
- kristalsuiker
- kaneel
- vers fruit
Bereidingswijze:
- 1)
Klop de eieren met de melk los in een ruime kom.
- 2)
Voeg de vanillesuiker, kaneel en het zout erbij en mix het door.
- 3)
Snijd het stokbrood in plakjes en haal ze door het mengsel.
- 4)
Verwarm ondertussen een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan op matig vuur.
- 5)
Bak de wentelteefjes aan beide kanten mooi goudbruin.
- 6)
Extra tips&tricks:
- Je kunt elk broodsoort gebruiken die je in huis hebt.
- Vervang zonnebloemolie door roomboter.
- Vervang 150 ml melk door slagroom voor een extra romige smaak.
6 Comments
Rineke van Oostrum
11 juni 2020 at 15:20
Wanneer voeg je het zout toe? Ik neem aan tegelijk met de vanillesuiker en kaneel.
Fatima El Irari
14 juni 2020 at 11:44
Hi Rineke,
Klopt, het zout voeg je tegelijk met de vanillesuiker en kaneel.
Sara
19 juni 2020 at 11:56
Lekker! Doet mij inderdaad ook aan vroeger denken. Je geeft aan dat het goed met oud brood kan.. wij hebben bijv met barbecuen altijd zoveel stokbrood over. Zou dit de volgende ochtend dus hiervoor gebruikt kunnen worden? 🙂
Fatima El Irari
19 juni 2020 at 12:13
Hi Sara,
Ja, hoor dat kan heel goed. Doen wij ook vaak met brood dat overblijft van het barbecuen. Xx
Nawal
27 juni 2020 at 12:42
Kan ik het zout en suiker weglaten
Fatima El Irari
29 juni 2020 at 11:19
Hi Nawal,
Ja, hoor dat kan prima.