Walnotencake met Slagroom

20 maart 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 15 stuks

Ben jij van het weekend ook van plan om lekker te gaan bakken? Dan is deze walnoten cake met slagroom een grote aanrader, heerlijk!

Print recept

Walnotencake met Slagroom

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 15 stuks

Ingrediënten:

Het beslag:

  • 3 eieren, middelgroot
  • 160 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 200 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 150 ml melk
  • 200 gram walnoten, gehakt
  • 1 eetlepel bloem

Slagroom:

  • 250 ml verse slagroom, koud
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 zakje klopfix

Bereidingswijze:

Cake beslag:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 160 graden (boven-onder) warmte. Klop in een ruime kom de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout romig. Giet de zonnebloemolie erbij en mix het kort door.

  • 2)

    Zeef de bloem en de bakpoeder in de kom en giet ook de melk erbij. Mix het beslag op lage snelheid tot de droge ingrediënten zijn opgenomen.

  • 3)

    Snijd de walnoten ietsjes fijn en roer de eetlepel bloem erbij. Voeg de walnoten toe bij het beslag en roer deze met de spatel door het beslag.

  • 4)

    Plaats een stuk bakpapier op de bodem van een rechthoekige vorm en giet het beslag in de vorm en strijk het glad.

  • 5)

    Bak de cake in de voorverwarmde oven op 160 graden gedurende 20-25 minuten lichtbruin en gaar. Laat de cake nadat die gaar is volledig afkoelen en haal de cake uit de vorm.

Slagroom kloppen & garneren:

  • 1)

    Giet de koude slagroom in de kom en voeg de kristalsuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom op hoge snelheid stijf en schep de slagroom in een spuitzak.

  • 2)

    Draai de cake om, zodat de platte bovenkant bovenop ligt en snijd de cake in gelijke blokjes. Garneer elk blokje cake met de geklopte slagroom en garneer de cakejes eventueel met cake kruimels, geniet ervan!

24 Comments

  • Amina

    20 maart 2020 at 13:51

    Ziet er heerlijk uit!
    Snij je de bovenkant eraf als het uit de oven komt?

    PS. Ik had je een mail gestuurd, kun je ernaar kijken? 🤗

    1. Fatima El Irari

      20 maart 2020 at 18:11

      Hi Amina,

      Bedankt lieverd! Nee, ik draai de cake eigenlijk om als ik die uit de vorm haal. Ik ga even kijken. Xx

      1. Hanane

        20 maart 2020 at 20:38

        Hoi Fatima,

        Kan je de cake ook in een andere vorm maken?

      2. Fatima El Irari

        21 maart 2020 at 19:05

        Hi Hanane,

        Jazeker, je kunt elke vorm gebruiken als je de vorm maar altijd voor ongeveer 2 cm onder de rand vult. Xx

      3. Amal

        20 maart 2020 at 22:35

        Ziet er heerlijk uit! hoe groot is de bakplaat?

      4. Amal

        21 maart 2020 at 10:28

        Ziet er lekker uit zoals altijd, hoe groot os de bakplaat?

      5. Fatima El Irari

        21 maart 2020 at 19:01

        Hi Amal,

        Bedankt lieverd. De vorm die ik gebruikte is ongeveer 37×34.

      6. Fatima El Irari

        21 maart 2020 at 19:01

        Hi Amal,

        Bedankt lieverd. De vorm die ik gebruikte is ongeveer 37×34

      7. Meknesia

        18 april 2020 at 00:25

        Hey Fatima

        Zou ik alle suiker kunnen weglaten ivm suikerziekte of kan dat niet ?

        X

      8. Fatima El Irari

        18 april 2020 at 09:04

        Hi Meknesia,

        Dat kan, maar ik eet niet of de cake dan lekker is. Je zou suiker door zoetstof kunnen vervangen.

  • Amal

    21 maart 2020 at 00:25

    Ziet er heerlijk uit! hoe groot de bakplaat?

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2020 at 19:03

      Hi Amal,

      De bakvorm die ik gebruikte is 37×34.

  • Amal

    21 maart 2020 at 17:01

    Ziet er heerlijk uit zoals altijd,
    hoe groot is de bakplaat?
    Bedankt😊

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2020 at 18:59

      Bedankt lieve Amal! Je kunt eigenlijk elk soort bakvorm gebruiken. De vorm die ik gebruikte is ongeveer 37×34. 🧡

  • Sara

    25 maart 2020 at 17:57

    De cake was heeerlijk net zoals als je andere gerechten! Bedankt 😍

    1. Fatima El Irari

      27 maart 2020 at 14:13

      Hi Sara,

      Wat lief! Ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Anita

    4 april 2020 at 16:52

    Hi Fatima, ik vraag me af of je voor je recepten tarwebloem gebruikt of patentbloem? Ik ken het verschil niet zo goed. ik ben groot van van je😘

    1. Anita

      4 april 2020 at 16:53

      Fan natuurlijk😂

      1. Fatima El Irari

        5 april 2020 at 21:09

        Haha ja dacht ik al! Xx

    2. Fatima El Irari

      5 april 2020 at 21:09

      Hi Anita,

      Ik gebruik altijd patentbloem. Xx

    3. Angelica Bregman

      8 mei 2020 at 15:23

      Hoi Fatima,
      Wat een lekker recept ook weer.
      Ik ga het voor zondag maken voor de high tea voor de moeders voor moederdag.
      Kan ik de cake een dag van te voren klaarmaken?
      Liefs Angélica

      1. Fatima El Irari

        8 mei 2020 at 22:19

        Hi Angelica,

        Ja, hoor deze cake kun je prima een dag van tevoren maken. Xx

  • Angelica Bregman

    8 mei 2020 at 15:25

    En kan ik het in een ovenschaal maken? Of liever in een springvorm? Ik heb geen rechthoekige bakvorm.
    Liefs Angélica

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2020 at 22:20

      Ja, hoor je kunt zowel een ovenschaal als springvorm gebruiken. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept