Vlees stoofpotje met Aardappelpuree

2 november 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 60 minuten

Serves: 4 personen

Als de dagen korter worden en het buiten weer iets kouder is, wordt het weer tijd om de stoofpan uit de kast te halen. Bij ons thuis zijn stoofpotjes erg populair en of we nou een stoofpotje maken met vlees, kip of vis hier thuis reageren ze altijd enthousiast!
Ik maakte laatst een stoofpotje met vlees, wortelen, champignons en serveerde daarbij een smeuïge aardappelpuree. Voor de smaakvolle tomatensaus gebruikte ik Heinz Tomato Frito en Heinz Tomato Puree, die de saus en het vlees in combinatie met de andere toegevoegde kruiden een volle en lekkere smaak geven.
Staat dit vlees stoofpotje een van deze dagen bij jullie op tafel?


Print recept

Vlees stoofpotje met Aardappelpuree

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 60 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de stoofpot:

  • 500 gram sukadelappen
  • zwarte peper , uit de molen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 uien , fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 wortelen , in blokjes
  • 800 ml vleesbouillon
  • 200 gram Heinz Tomato Frito
  • 1 eetlepel Heinz Tomato Puree
  • 2 stuks laurierblaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 4 stuks grote champignons, in partjes

Aardappelpuree:

  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 1 eetlepel roomboter
  • 100 ml melk
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze:

Vlees aanbakken:

  • 1)

    Snijd het vlees in blokjes en dep het droog met keukenpapier.

  • 2)

    Bestrooi het vlees aan beide kanten met versgemalen zwarte peper.

  • 3)

    Verhit de olijfolie in de braadpan en leg het vlees in de pan.

  • 4)

    Bak het vlees voor 4-5 minuten tot het vlees een lichtbruine kleur heeft.

  • 5)

    Haal het vlees uit de pan en zet het afgedekt opzij.

De saus maken:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de braadpan en bak de uien, knoflook en de wortelen voor 2-3 minuten.

  • 2)

    Leg het vlees terug in de pan en voeg de bloem erbij.

  • 3)

    Schep het vlees goed door en bak het aan voor 1-2 minuten.

  • 4)

    Voeg de Heinz Tomato Puree, de vleesbouillon en de Heinz Tomato Frito

  • 5)

    Roer de laurierblaadjes en de chili vlokken erbij.

  • 6)

    Plaats de deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur stoven voor 50-60 minuten.

  • 7)

    Open zo nu en dan de pan en roer het vlees door.

  • 8)

    Kook in de tussentijd de aardappelen gaar en giet het water af.

  • 9)

    Stamp de aardappelen fijn met de roomboter, melk, zwarte peper en nootmuskaat.

  • 10)

    Voeg de laatste 10 minuten de champignons en de rozemarijn erbij en sluit de pan voor 8-10 minuten.

  • 11)

    Serveer het vlees met aardappelpuree, rijst of pasta. Eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met Heinz.

16 Comments

  • Ines

    2 november 2020 at 14:47

    Salam Fatima,

    Ah wat ziet dit er weer heerlijk uit.
    Mag is misschien vragen wat je met vleesbouillon bedoelt?

    Keep up the good work.

    Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      4 november 2020 at 11:31

      Alaikoem salaam Ines,

      Bedankt lieverd! Ik haal vleesbouillon bij de Marokkaanse slager, maar je zou ook kokend water kunnen roeren met een blokje vleesbouillon. Xx

  • Selma

    2 november 2020 at 15:02

    Hoi Fatima,welke vleesbouillon gebruik je? Ziet er weer heerlijk uit zoals altijd 😘

    1. Fatima El Irari

      4 november 2020 at 11:30

      Hi Selma,

      Ik haal vleesbouillon bij de Marokkaanse slager, maar je zou ook kokend water kunnen roeren met een blokje vleesbouillon. Xx

  • Arianne

    3 november 2020 at 14:30

    Er staat doe de bloem erbij. In de INGREDIËNTEN lijst staat helemaal geen bloem. Hoeveel bloem moet er in? En er staat 2x takje rozemarijn..

    1. Fatima El Irari

      4 november 2020 at 11:30

      Hi Arianne,

      Je hebt een eetlepel bloem nodig. Klopt, ik heb een rozemarijn eruit gehaald bedankt!

  • Kubra

    3 november 2020 at 15:22

    Hoi Fatima,
    Allereerst wil ik zeggen dat ik je super inspirerend vind! Ik maak vaak recepten van jou en er is nog geen enkele recept mislukt. Ga zo door!

    Ik zie in de beschrijving dat je bloem gebruikt. Tussen de benodigdheden zie ik dit helaas niet staan. Kan ik de bloem weglaten of moet het echt gebruikt worden in dit recept.

    Groetjes,
    Kubra

    1. Fatima El Irari

      4 november 2020 at 11:29

      Hi Kubra,

      Wat lief dankjewel! Je hebt 1 eetlepel bloem nodig om de saus mooi dik te krijgen. Mocht je geen bloem willen gebruiken, dan kan dit maar dan heb je wel een iets dunnere saus.

  • Faiza

    4 november 2020 at 14:09

    Domme vraag misschien maar kan ik dit ook in een gewone pan maken of in de tajine voor de inductieplaat?

    1. Fatima El Irari

      5 november 2020 at 21:11

      Hi Faiza,

      Ja hoor dat kan zeker.

  • Sarah

    5 november 2020 at 11:50

    Gemaakt met rijst i.p.v. aardappelpuree.
    Bedankt voor het delen van je recept <3

    1. Fatima El Irari

      5 november 2020 at 21:17

      Hi Sarah,

      Ah fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan. Xx

  • Sara

    2 februari 2021 at 18:35

    Hoi Fatima!

    Ik heb dit recept gemaakt maar vlees wou maar niet gaar worden. Heb alles stappen gevolgd. 2 uur laten nog taai. Doe ik iets verkeerds
    😣

    Groetjes khadija

    1. Fatima El Irari

      5 februari 2021 at 00:04

      Hi Sara,

      Wat voor een pan gebruik je? Mocht je geen gietijzeren pan hebben, dan kun je de volgende keer ook een snelkookpan gebruiken.

  • Melisa

    3 mei 2021 at 20:07

    Als ik het zonder tomatenpurree maak zou het nog smaken?

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 11:18

      Hi Melisa,

      Je zou de tomatenpuree wel weg kunnen laten, maar ik zou de tomatensaus niet achterwegen laten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept