Visschotel met Kabeljauw

10 november 2021Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Een heerlijke ovenschotel om vanavond met het hele gezin van te smullen: visschotel met kabeljauw en groenten en roomsaus! Deze topper schuif je in 15 minuten in de oven en daarna heb je er helemaal geen omkijken meer na. Hmm dat wordt gegarandeerd smullen!

Print recept

Visschotel met Kabeljauw

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 ui , gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook , uitgeperst
  • 500 gram krieltjes
  • 1 rode paprika , in partjes
  • 1 gele paprika , in partjes
  • 1 courgette , in blokjes
  • 200 gram champignons
  • 600 gram kabeljauw
  • 2 eetl. crème fraiche
  • 50 ml visbouillon
  • 2 takjes tijm

Kruiden:

  • 1 theel. kurkuma
  • 1 theel. chilivlokken
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. gerookte paprikapoeder
  • 1 theel. zout

Ook nodig:

  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en de knoflook voor 2-3 minuten.

  • 2)

    Roer de krieltjes erbij en plaats de deksel op de pan voor 4-5 minuten.

  • 3)

    Voeg de groenten en alle kruiden toe en schep het voorzichtig door.

  • 4)

    Plaats de deksel op de pan tot je ziet dat de groenten zijn geslonken en iets zachter zijn.

  • 5)

    Snijd de kabeljauwfilet in reepjes en voeg toe bij aan de groenten en de krieltjes.

  • 6)

    Roer in een kom de crème fraiche met de visbouillon en giet het al roerend in de pan.

  • 7)

    Voeg de takjes tijm toe en breng het aan de kook voor 4-5 minuten tot de vis gaar is en de saus is ingedikt.

  • 8)

    Schep de inhoud over in een ovenschaal en verdeel bovenop de mozzarella en de geraspte kaas.

  • 9)

    Zet de ovenschotel in de oven op 200 graden voor 30-35 minuten tot de bovenkant goudbruin en krokant is gebakken.

  • 10)

    Zodra de ovenschotel klaar is laat je deze voor minstens 10 minuten staan, zodat de saus indikt. Eet smakelijk!

4 Comments

  • Annabel

    20 maart 2023 at 16:17

    Zou dit gerecht ook lukken met groot stuk kabeljauwhaasje ( leg je de vis rauw bij de groentjes)en zonder krieltjes.
    MVG Annabel

    1. Fatima El Irari

      23 maart 2023 at 10:28

      Hi Annabel,

      Jazeker, dat kan ook hoor! Xx

      1. Kim

        3 april 2023 at 17:02

        Vraagje: wanneer kan ik dit het beste invriezen? Na het maken gelijk of eerst laten afkoelen?

      2. Fatima El Irari

        4 april 2023 at 08:03

        Hi Kim,

        Je kunt de schotel het beste eerst volledig laten afkoelen en dan pas invriezen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept