Visschotel met Kabeljauw
Prep time: 15 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen
Visschotel met Kabeljauw
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 45 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 1 eetl. olijfolie
- 1 ui , gesnipperd
- 2 teentjes knoflook , uitgeperst
- 500 gram krieltjes
- 1 rode paprika , in partjes
- 1 gele paprika , in partjes
- 1 courgette , in blokjes
- 200 gram champignons
- 600 gram kabeljauw
- 2 eetl. crème fraiche
- 50 ml visbouillon
- 2 takjes tijm
Kruiden:
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. chilivlokken
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. gerookte paprikapoeder
- 1 theel. zout
Ook nodig:
- 200 gram geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
Bereidingswijze:
- 1)
Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en de knoflook voor 2-3 minuten.
- 2)
Roer de krieltjes erbij en plaats de deksel op de pan voor 4-5 minuten.
- 3)
Voeg de groenten en alle kruiden toe en schep het voorzichtig door.
- 4)
Plaats de deksel op de pan tot je ziet dat de groenten zijn geslonken en iets zachter zijn.
- 5)
Snijd de kabeljauwfilet in reepjes en voeg toe bij aan de groenten en de krieltjes.
- 6)
Roer in een kom de crème fraiche met de visbouillon en giet het al roerend in de pan.
- 7)
Voeg de takjes tijm toe en breng het aan de kook voor 4-5 minuten tot de vis gaar is en de saus is ingedikt.
- 8)
Schep de inhoud over in een ovenschaal en verdeel bovenop de mozzarella en de geraspte kaas.
- 9)
Zet de ovenschotel in de oven op 200 graden voor 30-35 minuten tot de bovenkant goudbruin en krokant is gebakken.
- 10)
Zodra de ovenschotel klaar is laat je deze voor minstens 10 minuten staan, zodat de saus indikt. Eet smakelijk!
16 Comments
RS
11 november 2021 at 10:36
Kan je de vis ook rauw in de oven doen, aangezien dit een half uur in de oven moet? Vis wordt ook snel gaar dus vroeg me af of het dan niet te droog wordt als je deze al in de pan gaar kookt. Alvast bedankt!
Priscilla
11 november 2021 at 12:52
Goedemiddag, er staat 50ml vissboullion maar Waarneer moet deze erbij gedaan worden?
Priscilla
Sameena
16 november 2021 at 02:36
Hi Fatima,
Dit lijkt mij echt heerlijk. Ik heb alleen twee vraagjes op hoeveel graden moet de visschotel in de oven? En kan je de ovenschotel eerst met aluminiumfolie afdekken voor 30 min in de oven en dan pas de kaas eroverheen?
Marleen
16 november 2021 at 20:37
Gebruik je voorgekookte aardappeltjes? Lijkt me heerlijk recept zoals al je recepten dank voor het delen!
Vahida
29 november 2021 at 17:03
Hoi Fatima!
Heb je de visbouillon met bouillonblokjes gemaakt?
Ilona
12 december 2021 at 16:54
Hoi Fatima,
Ik ben het recept nu aan het maken maar ik mis de info over op hoeveel graden de oven moet, ik heb nu maar 180 graden gedaan
Groetjes ilona
Amina
21 december 2021 at 18:07
Salaamoe alaikoem op hoeveel graden moet de oven?
Jamila
23 december 2021 at 14:39
Hi Fatima,
Op welke temperatuur moet de oven staan voor dit recept?
Dankjewel!
Meryem
30 december 2021 at 13:03
Kan dit recept ook zonder visboullion?
Liefs,
Annabel
20 maart 2023 at 16:17
Zou dit gerecht ook lukken met groot stuk kabeljauwhaasje ( leg je de vis rauw bij de groentjes)en zonder krieltjes.
MVG Annabel
Fatima El Irari
23 maart 2023 at 10:28
Hi Annabel,
Jazeker, dat kan ook hoor! Xx
Kim
3 april 2023 at 17:02
Vraagje: wanneer kan ik dit het beste invriezen? Na het maken gelijk of eerst laten afkoelen?
Fatima El Irari
4 april 2023 at 08:03
Hi Kim,
Je kunt de schotel het beste eerst volledig laten afkoelen en dan pas invriezen.
Cindy
12 november 2023 at 17:26
Hallo,
Ik heb het recept gemaakt, maar klopt 50 ml bouillon en 2 lepels crème fraiche. Ik vind het namelijk amper saus.
Groetjes
Lobke
5 december 2023 at 17:24
Hoi Fatima,
Klopt het dat het 500 ml bouillon moet zijn in plaats van 50?
Groetjes Lobke
Corrie
30 januari 2024 at 10:46
Ik vind dit zo’n lekker recept. Heb het al een paar keer gemaakt en is altijd smullen. Leuk om te maken en te serveren!