Visschotel met Kabeljauw

Prep time: 15 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen

Visschotel met Kabeljauw
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 45 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 1 eetl. olijfolie
- 1 ui , gesnipperd
- 2 teentjes knoflook , uitgeperst
- 500 gram krieltjes
- 1 rode paprika , in partjes
- 1 gele paprika , in partjes
- 1 courgette , in blokjes
- 200 gram champignons
- 600 gram kabeljauw
- 2 eetl. crème fraiche
- 50 ml visbouillon
- 2 takjes tijm
Kruiden:
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. chilivlokken
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. gerookte paprikapoeder
- 1 theel. zout
Ook nodig:
- 200 gram geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
Bereidingswijze:
- 1)
Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en de knoflook voor 2-3 minuten.
- 2)
Roer de krieltjes erbij en plaats de deksel op de pan voor 4-5 minuten.
- 3)
Voeg de groenten en alle kruiden toe en schep het voorzichtig door.
- 4)
Plaats de deksel op de pan tot je ziet dat de groenten zijn geslonken en iets zachter zijn.
- 5)
Snijd de kabeljauwfilet in reepjes en voeg toe bij aan de groenten en de krieltjes.
- 6)
Roer in een kom de crème fraiche met de visbouillon en giet het al roerend in de pan.
- 7)
Voeg de takjes tijm toe en breng het aan de kook voor 4-5 minuten tot de vis gaar is en de saus is ingedikt.
- 8)
Schep de inhoud over in een ovenschaal en verdeel bovenop de mozzarella en de geraspte kaas.
- 9)
Zet de ovenschotel in de oven op 200 graden voor 30-35 minuten tot de bovenkant goudbruin en krokant is gebakken.
- 10)
Zodra de ovenschotel klaar is laat je deze voor minstens 10 minuten staan, zodat de saus indikt. Eet smakelijk!
4 Comments
Annabel
20 maart 2023 at 16:17
Zou dit gerecht ook lukken met groot stuk kabeljauwhaasje ( leg je de vis rauw bij de groentjes)en zonder krieltjes.
MVG Annabel
Fatima El Irari
23 maart 2023 at 10:28
Hi Annabel,
Jazeker, dat kan ook hoor! Xx
Kim
3 april 2023 at 17:02
Vraagje: wanneer kan ik dit het beste invriezen? Na het maken gelijk of eerst laten afkoelen?
Fatima El Irari
4 april 2023 at 08:03
Hi Kim,
Je kunt de schotel het beste eerst volledig laten afkoelen en dan pas invriezen.