Viskoekjes

25 november 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 10 minuten

Serves: 10 stuks

Met deze viskoekjes zit je altijd goed! Ze zijn makkelijk om te maken, snel te bereiden en ook nog eens super lekker. Heerlijk als bijgerecht voor bij bijvoorbeeld een rijstgerecht, maar ook perfect als snack of als voorgerecht met wat chilisaus om lekker in te dippen. Ik zeg maken!

Print recept

Viskoekjes

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 10 minuten
  • Totale tijd 25 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

Vis mengsel:

  • 500 gram witvis
  • 2 eetlepels currypasta
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ei
  • 1 takje dille
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel sambal Oelek

Extra:

  • 2 stengels lente-ui
  • 4 eetlepels bloem
  • 80 ml zonnebloemolie, om in te bakken
  • chilisaus

Bereidingswijze:

Vis mengsel:

  • 1)

    Snijd de vis in grove stukken en leg de vis in de keukenmachine/hakmolen. 

  • 2)

    Voeg er de currypasta, koriander, peterselie, bloem, ei, dille, vissaus, citroensap en de sambal aan toe.

  • 3)

    Mix de ingrediënten samen tot de vis volledig is fijngemalen.

  • 4)

    Schep met een spatel het vis mengsel in een kom.

  • 5)

    Snijd de lente-ui in schijfjes en voeg toe samen met de bloem.

  • 6)

    Dek de kom af met folie en zet in de koelkast voor minstens 10 minuten.

Viskoekjes vormen en bakken:

  • 1)

    Gebruik een ijsschep om een bolletje vis mengsel op te scheppen en te vormen tot een schijf.

  • 2)

    Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

  • 3)

    Leg de viskoekjes in de koekenpan en bak ze aan beide kanten goudbruin voor 4-5 minuten.

  • 4)

    Laat de viskoekjes uitlekken op een stuk keukenpapier voor je ze serveert.

  • 5)

    Serveer de viskoekjes met chilisaus en wat limoen of citroenpartjes, eet smakelijk!

Extra tips:

  • Gebruik je vis uit de diepvries? Dep de ontdooide vis goed droog met keukenpapier.
  • De viskoekjes kunnen ook afgebakken worden in de oven op 200 graden voor 13-15 minuten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept