VISBURGERS MET RAVIGOTTESAUS

22 januari 2016Fatima El Irari
Ingrediënten: (6 stuks)
.
Voor de visburgers:
.
  • 500 gr. kabeljauwfilet
  • 100 gr. bloem
  • 1 etl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 tl. sambal
  • 200 gr. paneermeel

 

Ravigottesaus:
.
  • 4 etl. mayonaise
  • 1 etl. yoghurt
  • 2 augurken
  • 1 etl. kappertjes
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1/2 tl. zout

Bereiding:

  1. Meng in een kom de bloem met de paprikapoeder, zwarte peper en het zout samen. Zet de kom met het bloem mengsel even aan de kant.
  2. Breek de 2 eieren in een aparte kom en voeg er de melk en de sambal bij. Mix dit dan goed samen en zet de kom apart.
  3. Snijd de kabeljauwfilet in rechthoekige blokken en dep deze met een stuk keukenpapier goed droog.
  4. Pak een stuk kabeljauwfilet en haal deze eerst door de bloem heen. Klop overtollige bloem er eventueel vanaf.
  5. Dompel de kabeljauwfilet vervolgens door het eimengsel en laat eventueel extra ei er vanaf druppen.
  6. Leg de kabeljauwfilet dan direct in de kom met de paneermeel en bedek de gehele kabeljauwfilet hiermee. Druk met je hand de paneermeel ietsjes aan, zodat deze goed blijft plakken aan de vis.
  7. Haal vervolgens de kabeljauwfilet uit de kom en leg deze apart op een bord. Werk zo de rest van de kabeljauwfilet af tot je alles hebt gehad.
  8. Zet het bord met de gepaneerde kabeljauwfilet dan in de koelkast  voor zeker 30 minuten, voordat je deze gaat frituren
  9. Meng in een kom de mayonaise samen met de yoghurt. Voeg hier dan de augurken aan toe die je in blokjes hebt gesneden en voeg hier ook de gesneden kappertjes bij. Breng de ravigottesaus nog op smaak met wat peper en zout. Meng dit nog even goed samen en klaar is je heerlijke sausje!
  10. Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een ruime pan en bak de kabeljauwfilet aan beide kanten mooi goudbruin voor ongeveer 2 minuten.  
  11. Wanneer de kabeljauwfilet gaar gebakken zijn haal je ze uit de olie en laat je ze uitdruppen van de overtollige zonnebloemolie.
  12. Wil je de kabeljauwfilet niet frituren, maar in de oven bereiden? Bak de vis dan in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten gaar. Draai de vis na 15 minuten om, zodat ze aan beide kanten mooi krokant kunnen bakken.
  13. Snijd een broodje door het midden en verdeel wat sla op de bodem. Leg er een stuk gebakken kabeljauwfilet op en verdeel hierop ongeveer een volle eetlepel van de ravigotesaus en sluit het broodje.

En in deze gemakkelijke stappen heb je zelfgemaakte visburgers! Deze visburgers zijn zo onwijs lekker en lekker crunchy! Probeer het zelfs eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt!

Liefs,
Fatima

IMG_7540

Print recept

72 Comments

  • Faatje

    22 januari 2016 at 09:24

    Salam Faatje,

    Het ziet er heerlijk uit masha Allah,waar heb je de vis gekocht?

    1. xfaatje

      22 januari 2016 at 13:41

      Alaikoem salaam Faatje,

      De kabeljauwfilet heb ik bij de Aldi gehaald. Deze kun je vinden in de diepvries. Bedankt lieve meid!

  • Imane

    22 januari 2016 at 09:31

    Dit staat vanavond op t menu. Bedankt voor t delen xxxxxx

    1. xfaatje

      22 januari 2016 at 13:42

      Hallo Imane,

      Aah, lekker! Zou leuk zijn als je een foto wilt maken van het eindresultaat. Graag gedaan meis! Xx

  • Punt

    22 januari 2016 at 10:56

    Hmmmmm…..chokran voor het plaatsen!

    1. xfaatje

      22 januari 2016 at 13:42

      Hallo Jihane,

      Graag gedaan hoor!

  • Hannan

    22 januari 2016 at 11:49

    Hmmm ga ik zkr uitproberen!! Mag ik vragen welk yoghurt je juist gebruikt? En kappertjes waar s da verkrijgbaar? Alvast bedanlt

    1. xfaatje

      22 januari 2016 at 13:45

      Hallo Hannan,

      Moet je zeker doen haha! Ik gebruik volle yoghurt en de kappertjes kun je bijna overal vinden. Aldi, Lidl, AH, Jumbo etc.

  • Laila

    22 januari 2016 at 17:17

    Hey Faatje, super leuk om te zien hoe je die videootjes maakt. Je motiveert vele meisjes om in de keuken te staan, doe je goed, haha!

    Groetjes

    1. xfaatje

      25 januari 2016 at 09:13

      Hallo Laila,

      Bedankt lieve meid! Ja, ik krijg vaak berichtjes binnen dat ik meiden zo motiveer Alhamdoelilah haha. Dat vind ik echt leuk om te lezen! Super gewoon Xx

  • Karima

    22 januari 2016 at 19:23

    Hallo meid,

    Wat ziet dit er weer lekker uit, tbarkAllah! Mag ik vragen wat voor paneermeel je hebt gebruikt?

    X

    1. xfaatje

      23 januari 2016 at 09:44

      Hallo Karima, dankjewel meid Allah ibarkfiek! Ik gebruik Bread Crumbs van de toko. Als je even bij het recept van de aardappelburgers kijkt, dan zie je een foto van de verpakking. ❤️

  • Samira

    22 januari 2016 at 21:00

    Hoeveel zout peper thl of lp

    1. xfaatje

      25 januari 2016 at 09:17

      Hallo Samira,

      Halve theelepel. 😉

      1. Samira

        26 januari 2016 at 10:30

        Dankje ❤️❤️❤️jij maakt altijd lekkere dingen hihi binnenkort dan maken x

      2. xfaatje

        26 januari 2016 at 14:00

        Geraag gedaan meid!

  • hadmoh

    24 januari 2016 at 13:25

    Super dat ga ik in de week proberen xx

    1. xfaatje

      25 januari 2016 at 15:40

      Hallo Hadmoh,

      inschAllah! <3

  • Mariska

    24 januari 2016 at 13:41

    Ik zou vaker vis moeten eten. Wat ziet dit er lekker uit! Duidelijke uitleg ook met mooie foto’s 🙂

    1. xfaatje

      25 januari 2016 at 15:33

      Hallo Mariska,

      Bedankt voor je lieve bericht hoor! Dit raad ik je ook zeker aan haha erg lekker :p

  • salma

    24 januari 2016 at 19:50

    dit gerecht staat inshallah overmorgen op tafel.
    ziet er weer heel erg lekker uit.
    je bent een topper mashallah

    1. xfaatje

      25 januari 2016 at 15:30

      Bedankt lieve schat! Ben benieuwd wat je ervan vindt Xx

  • Bouchra

    25 januari 2016 at 16:11

    Hallo fatima,
    Zit ziet er heerlijk uit!
    Ik heb een vraagje.
    Moet ik naturele paneermeel hebben of gekruide?
    Ik heb alleen de gekruide van de ah in huis.
    Groetjes,

    1. xfaatje

      26 januari 2016 at 13:44

      Hallo Bouchra,

      De gekruide paneermeel kun je ook gebruiken hoor.

  • Hannan

    27 januari 2016 at 16:56

    Kheb het vandaag gemaakt was heeeel lekkerrr..alleeb de vis viel n beetje uiteen maar int vervolg gebruik ik broodcreambs ipv gewoon paneermeel maar voor de rest was heeeel lekker..danku lieverd

    1. xfaatje

      28 januari 2016 at 15:00

      Hallo Hannan,

      Ah, super meid! Ja, de bread crumbs zijn iets steviger. Maar goed als de smaak maar lekker is hé hihi! Graag gedaan schat Xx

  • yasmina

    31 januari 2016 at 15:06

    Salam,

    Kan je ook pangafilet gebruiken?

    1. xfaatje

      2 februari 2016 at 13:49

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Ja, hoor dat kan ook. Zelf gebruikte ik pangafilet ook voor verschillende recepten, maar ik hoor en lees overal dat je pangafilet echt niet moet eten. Heel onhygiënisch schijnt het te zijn.

  • sisi

    8 februari 2016 at 14:20

    Ziet er heerlijk uit! Mag ik vragen welke mayonaise lekker is bij dat sausje? Je hebt er zoveel? Thnx voor het delen van dit recept! Binnenkort maken InshaAllah ?

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:37

      Hallo Sisi,

      Dankjewel meis! Ik gebruik de mayonaise van de AH, eigen merk.

  • Najat

    12 februari 2016 at 19:09

    Wat een lekker recept weer! Mag ik vragen wat je zelf lekkerder/beter vindt, in de oven bakken of in olie?

    Liefs Najat Xx

    1. xfaatje

      14 februari 2016 at 17:22

      Hallo Najat,

      Dankjewel meis! Persoonlijk vind ik in zonnebloemolie bakken lekkerder haha, maar in de oven smaakt ook wel goed hoor! En is toch iets gezonder haha.

  • Oemsamia

    14 februari 2016 at 18:31

    Salam aleikum,

    Nou ik heb ze geprobeerd en je hebt idd gelijk. Ook hier waren ze snel op en ook de kinderen vonden ze heerlijk. En ook nog een verschil is dat je door deze wel vol zit en van de Mac altijd daarna nog honger hebt. Tnx voor het delen.

    1. xfaatje

      16 februari 2016 at 11:00

      Alaikoem salaam Oemsamia,

      Aah, super meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaak Alhamdoelilah. Haha klopt helemaal wat je zegt. Ik krijg na een broodje van de Mac snel weer honger hahaha!

  • Choumicha

    18 februari 2016 at 09:22

    Ik heb de visburger gisteren gemaakt en wauw super lekker!! Mijn kids waren gek op die vis, ze dachten dat het fish Ticks waren. Bedankt!

    1. xfaatje

      18 februari 2016 at 10:12

      Hallo Choumicha,

      Ah, super meid! Ik ben blij dat zowel jij als de kids ervan hebben genoten! Graag gedan hoor Xx

  • Laura

    19 februari 2016 at 17:05

    Hoi Fatima,

    Ik heb deze visburgers gisteren gemaakt met verse kabeljauw.
    Stom genoeg heb ik ze in de oven gebakken en dit was een beetje zonde.
    Ze werden droog terwijl ze er zo lekker uit zagen op je filmpje. Verder was het heel lekker met de ravigotte saus..
    Super leuk dat je je recepten deelt en zo duidelijk uitlegt!
    Ik ga deze zeker nog eens maken, maar dan iets minder gezond in de frituurpan 🙂

    Groetjes Laura

    1. xfaatje

      22 februari 2016 at 07:47

      Hallo Laura,

      Mag ik vragen op hoeveel graden je ze hebt gebakken in de oven? Want normaal gesproken moet het eigenlijk ook gewoon in de oven kunnen hoor. Maar bakken in zonnebloemolie is ook super lekker hé hihi. Ben wel blij dat je er alsnog van hebt kunnen genieten!

      Groetjes Fatima

  • Youssra

    22 februari 2016 at 13:10

    Hoii,
    Ik heb een vraagje waar kan je die broodkruimels halen?

    En het ziet er super lekker uit!

  • Sarah

    9 maart 2016 at 08:46

    Ik heb deze visburgers gister gemaakt. Simpel en erg lekker!! Bedankt:) X

    1. xfaatje

      10 maart 2016 at 08:04

      Hallo Sarah,

      Ah, super! Ben blij dat het heeft gesmaakt meid! xx

  • maghnia

    27 april 2016 at 19:33

    dag faatje kun je de visburgers in de oven afbakken ipv in olie?? alvast bedankt

    1. xfaatje

      28 april 2016 at 07:10

      Hallo Maghnia,

      Ja, hoor dat is ook mogelijk.

  • Nadia

    9 juni 2016 at 08:41

    Ik wil je bedanken voor de recepten die je met ons deelt en de moeite die je daarvoor neemt.
    Alles is netjes en duidelijk goed uitgelegd.Ga zo door meid.Groetjes van Nadia.

    1. xfaatje

      9 juni 2016 at 10:31

      Hallo Nadia,

      Aah, erg lief van je! Heel graag gedaan meis en bedankt voor je lief berichtje! Xx

  • Ihsan

    12 juni 2016 at 07:26

    De gerechten die ik tot nu toe heb geprobeerd smaken overheerlijk! De visburgers heb ik nu al een aantal keren gemaakt! In een korte tijd (1e week van Ramadan) heb ik champignonsoep, kipsoufles, babbot (met salade erin gemaakt hihi. De ovenschotel heb ik ook al gemaakt (heerlijk)! Keep up the good work!

    1. Ihsan

      12 juni 2016 at 07:27

      En niet te vergeten de noodles met garnalen en zoetzure saus! Haha

      1. xfaatje

        12 juni 2016 at 19:41

        Hahaha zo leuk! Xx

  • Oumaima

    15 juni 2016 at 10:36

    Halloo keukenprinsesje! Jouw recepten zijn echt top!!! Nou wil ik vandaag de visburgers maken maar moet ik vanavond nog een paar uur werken. Kan ik straks de kabeljauwfilet al paneren en in de koelkast bewaren tot een uur of half 10 / 10 uur. Alvast bedankt

    1. xfaatje

      17 juni 2016 at 07:57

      Hallo Oumaima,

      Dat is lief van je! Ja, hoor je kunt de burgers ver van te voren paneren en bewaren in de koelkast! Xx

  • Yassmina

    17 juni 2016 at 12:48

    Hey topper! Hou van je gerechten ☺☺ keep up the good work ? Een vraagje Ik heb de kabeljauw filets van de diepvries Moet ik deze volledig laten ondooien, gewoon voor de helft of volledig ontdooien om dan pas te beginnen met de bloem ei en paneer mengsel?

    1. xfaatje

      17 juni 2016 at 14:20

      Hallo Yassmina,

      Bedankt lieverd! Je moet de filet echt volledig laten afkoelen hoor! Succes Xx

  • Yassmina

    17 juni 2016 at 12:49

    Ik bedoel niet ondooien, volledig ontdooien of voor de helft ontdooien xx

    1. xfaatje

      17 juni 2016 at 14:21

      Volledig meis!

  • khadija

    21 juni 2016 at 12:39

    Hmm zien er lekker uit, deze morgen proberen. Van welk merk is je keukenmachine wil er 1 kopen en zie dat de jouwe goed is.

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 10:48

      Ik heb een keukenmachine van het merk Tristar MX-4162 en ik ben er wel tevreden over. Dankjewel meis XX

  • Hanane

    29 oktober 2016 at 15:49

    Hoeveel eetlepels yoghurt gebruik je ?

    1. Fatima

      31 oktober 2016 at 09:54

      1 eetlepel.

  • Imane88

    24 mei 2017 at 15:44

    Hai fatima, kun je ook water gebruiken ipv melk?

  • Khadija

    6 juni 2017 at 13:10

    Dit staat vandaag bij ons op het menu.
    Heerlijk na een kom soep.
    Ben benieuwd.

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2017 at 13:52

      Hallo Khadija,

      Wat lekker! Bsaha alvast hoor!

      Liefs,
      Fatima

  • Kawtarr

    9 juni 2017 at 14:14

    Ik wil graag dit recept proberen.
    Ziet er heeeeerlijk uit. Kan ik ook yoghurt mayonaise gebruiken voor de ravigottesaus???

    Groetjes

  • Amira

    10 juni 2017 at 16:49

    Assalam alaikoum,

    Ziet er lekker uit ma shaa Allaah.
    Ik had een vraag namelijk: Is het mogelijk om de kappertjes weg te laten in de saus? Of is dit echt een must?

  • Noor

    6 juni 2018 at 11:02

    Faatje,

    Heb je geen zoek functie op jouw website?

    Dat zou echt handig zijn voor het zoeken naar ‘vis’ of ‘pizza’. Ik doe dit altijd via google haha.

    Gr.
    Nora

    1. Fatima El Irari

      6 juni 2018 at 11:35

      Jawel lieverd die heb ik wel. De zoekfuntie staat boven de social media knoppen. Net onder de lees verder knop onder mijn profielfoto. Xx

      1. Nora

        6 juni 2018 at 11:43

        Super bedankt voor je snelle reactie schat. Dit zal mij erg helpen, haha.

        XX

  • Chaima

    23 december 2018 at 13:20

    Helloo keukenprinsesje ! x Heb een vraagje, kan ik de kabeljauw vervangen door een ander soort vis met een soortgelijke smaak bv ? Want woon namelijk in Marokko en hier is het moeilijk te vinden ? Alvast bedankt !

    1. Fatima El Irari

      23 december 2018 at 13:45

      Hi Chaima,

      Jazeker, je kunt echt elk soort vis gebruiken hoor. Vooral in Marokko heb je genoeg keus haha.❤️

  • Oumaima

    31 januari 2019 at 10:09

    Alvast aan het voorbereiden voor de ramadan ?

    1. Fatima El Irari

      31 januari 2019 at 13:39

      Hahaha!???

  • Nora

    18 mei 2019 at 23:32

    Dag lieve Fatima,

    Allereerst tbarkaAllah 3lik, keer op keer kom je met zulke goede en lekkere recepten..
    Allahie3awnek met alles wat je doet! En ga vooral zo door..

    Ik vroeg me af waar je die broodjes vandaan hebt? Ze zien er zo verrukkelijk uit en super mooi voor een visburger.

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2019 at 09:03

      Hi lieve Nora,

      Allahibarkfiek lieverd! Dit zijn verse gebakken broodjes uit de supermarkt.

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept