Vis met een krokant Korstje

21 december 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Maandag is bij ons thuis vaak visdag! Elke maandag doe ik in de ochtend de boodschappen en maak ik ook gelijk een rondje op de markt waar ik bij de viskraam heerlijke verse vis haal. Je kunt vis natuurlijk simpel met peper en zout bereiden, máár met een paar extra ingrediënten maak je de vis lekker crispy en heerlijk sappig!
Voor dat heerlijk krokante korstje maak ik een paneer laagje van kruiden, paneermeel en Grana Padano. Het paneren van de vis heb je zo gedaan en ik durf te wedden dat iedereen vanavond aan de eettafel er weg van is! Én vergeet zeker niet de Grana Padano, om de vis nóg lekkerder te maken.

Print recept

Vis met een krokant Korstje

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Voor de vis:

  • 4 stuks kabeljauwfilet
  • 2 eetl. mosterd
  • 100 gram Grana Padano
  • 50 gram Panko
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie
  • 1 eetl. citroenrasp
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 eetl. milde olijfolie
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. zwarte peper

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 200°c (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Dep de kabeljauwfilet met keukenpapier droog en smeer de mosterd erop.

  • 3)

    Vet de bodem van een ovenschaal in met olie en leg de vis in de schaal.

  • 4)

    Meng in een kom de Grana Padano, panko, peterselie, citroenrasp, knoflook, olijfolie, zout en peper goed samen.

  • 5)

    Verdeel het Grana Padano mengsel over de stukken vis.

  • 6)

    Zet de ovenschaal in de oven en bak de vis gaar in circa 25-30 minuten.

  • 7)

    Serveer de vis met een groene salade of met gebakken aardappel wedges, eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met Grana Padano.

10 Comments

  • Mounia

    21 december 2020 at 13:42

    Hoi lieverd ,

    Je smeert nog iets op de vis het lijkt op Mustard? Dit zie ik niet in het recept terug komen.
    Ziet er heerlijk uit !
    Liefs ,
    Mounia

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:36

      Hi Mounia,

      Klopt dit is mosterd, staat in het recept. Xx

  • Rineke van Oostrum

    21 december 2020 at 13:47

    Ziet er heerlijk uit. Bij mij is het altijd op vrijdag visdag.
    Maar zie ik nu dat je de vis met mosterd bestrijkt voordat je het grano padanomengsel er over verdeelt?
    Lijkt wel zo maar zie het niet in het recept staan.

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:38

      Hi Rineke,

      Ah lekker! Klopt, er gaat mosterd op de vis. Dit staat in de ingrediëntenlijst onder de vis.

  • Jenn

    21 december 2020 at 14:50

    Hi Fatima , heb je ook het recept van de aardappels ? En wat heb je allemaal gebruikt voor de salade.

    1. Fatima El Irari

      29 december 2020 at 20:38

      Hi Jenn,

      Zie hier het recept van de aardappelen; https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/garnalen-bowl/

  • Mireille

    16 januari 2021 at 21:41

    Ik heb het recept gemaakt. De vis was heerlijk. Echt een lekker krokant korstje ! Ik had het gecombineerd met gewokte bloemkool en krieltjes. Dit met een klein beetje kerriemayonaise.
    Je geeft altijd een duidelijke uitleg met foto’s bij je recepten.

    1. Fatima El Irari

      4 februari 2021 at 23:31

      Hi Mireille,

      Ah klinkt goed! Fijn dat het heeft gesmaakt.

      Liefs, Fatima

  • Imane

    28 februari 2021 at 18:51

    Hey fatima,

    Kan je de vis ook met iets anders van boven smeren in plaats van mosterd?

    Liefs imane

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2021 at 10:17

      Hi Imane,

      Ja hoor bijvoorbeeld met enkel olijfolie en peper en zout kan ook.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept