VIS LOEMPIA’S

12 juni 2016Fatima El Irari

Ik heb denk ik zoals vele een paar gerechten/hapjes die bij mij absoluut op nummer 1 staan. Een daarvan zijn de loempia’s. Serieus ik ben hier zo dol op en kaar er makkelijk een paar naar binnen werken haha. Vooral de vis loempia’s vind ik erg lekker! Een lekkere krokante loempia die aan de binnenkant rijkgevuld is met groenten en vlees.

Ook deze visloempia’s konden niet missen tijdens de ramadan, daarom heb ik van te voren een aantal loempia’s klaargemaakt en deze in de diepvries bewaard. Hier ben ik erg blij mee, want door het editen van de video heb ik erge trek gekregen in deze loempia’s haha! Lees snel verder voor het recept!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (40  stuks)    

  • Pak loempiavellen(40 stuks)
  • 500 gr. garnalen
  • 200 gr. koolvis
  • 200 gr. krab vlees(of een pakje surimisticks)
  • rode paprika
  • groene paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blok(stuk) mihoen

Kruiden

  • blokje Knorr Vis
  • thl. zout
  • 2 thl. paprikapoeder
  • halve thl. peper
  • thl. sambal
  • etl. citroensap

Bereidingswijze:

Snijd de groene en de rode paprika in fijne stukjes en en zet deze even opzij. Ook al alle vissoorten snijd je in wat kleinere stukjes en zet deze ook even apart.

Pak dan de paprika er weer bij en bak deze in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie mooi glazig. Pers er de knoflook teentjes bij en bak deze even kort mee.

Voeg dan de gesneden garnalen toe en roer het geheel flink door. Voeg er dan het krabvlees aan toe en roer weer door. Als laatste voeg je er ook de koolvis bij en roer je dit ook weer samen.

Voeg dan de kruiden en de sambal erbij en roer het weer geheel samen. Sluit de pan en laat het op een middelmatig vuurtje bakken voor ongeveer 5 minuten.

Open de pan en pers er ongeveer 1 eetlepel van de citroensap bij en laat het nog even bakken voor een paar minuutjes. Breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Haal de mihoen uit de verpakking en leg deze in een ruime kom. Giet hier dan kokend water bij en laat dit zo staan voor zeker 2 minuten, zodat de mihoen goed zacht wordt. Verwijder dan het water en knip je de mihoen een paar keer doormidden.

Nu is de vulling van de loempia’s helemaal compleet. Laat de vis vulling nog eens volledig afkoelen en dan kun je gaan beginnen met het vullen en vouwen van de loempia’s.

Stap 1.

Pak een schone theedoek en maak deze ietsjes vochtig met water. Haal de loempia vellen uit de verpakking en leg deze op de vochtige theedoek.

IMG_8802

Stap 2.

Trek een loempiavel los van de andere loempiavellen en leg deze op een vlakke ondergrond, met de punt naar je toe. Let er wel op dat je de theedoek met de andere loempiavellen weer sluit, zodat deze niet uitdrogen!

IMG_8825

Leg 2 eetlepels van de vulling net onder het midden van de driehoekige vorm en verspreid de vulling in de lengte. Houd de randen en de bovenkant van de loempiavel wel vrij van de vulling.

Stap 3.

Pak de onderzijde van de driehoekige vorm en leg deze over de vulling heen en schuif deze iets onder de vulling.

IMG_8813 IMG_8815

Stap 4.

Rol de loempia voor de helft goed stevig op. Tijdens het rollen van de loempia blijf je de loempiavel strak naar je toetrekken. Je hoeft niet bang te zijn dat de loempiavel zal scheuren, want deze vellen zijn best flexibel.

IMG_8817

Stap 5.

Vouw de rechterzijde naar de binnenkant toe en herhaal deze stap ook met de linkerzijde. De vorm ziet er uiteindelijk uit als een envelop.

IMG_8819 IMG_8821

Stap 6.

Rol de loempia voor de helft stevig op, en bestrijk de randen van de bovenkant met het opgeklopte ei en rol vervolgens de loempia weer verder op.

IMG_8822

Werk de rest af op dezelfde manier die hierboven is beschreven totdat je alle loempiavellen en vulling hebt gehad.

Leg de loempia die je gevuld hebt op een dienblad met de naad naar beneden en bedek ze met een theedoek zodat de loempia’s niet uitdrogen!

IMG_8834

Wil je de loempia’s bewaren in de diepvries? Dit doe je door de loempia’s bijvoorbeeld in een grote trommel te stoppen of je bewaart de loempia’s in een diepvries zak. Wat ik zelf altijd doe is de loempia’s in een grote trommel bewaren en op elke nieuwe laag een stuk bakpapier leggen, zodat de tweede laag van de loempia’s niet aan de onderste laag van de loempia’s kan blijven plakken.

Loempia’s frituren

Verwarm een hoeveelheid olie in een ruime pan en frituur de loempia’s goudbruin voor ongeveer 5 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om de loempia’s te bereiden in de oven op 180 graden voor ongeveer 15-20 minuten. Houd de loempia’s ondertussen wel goed in de gaten, want elk oven is anders. Serveer de loempia’s met lekkere chilisaus of ketchup!

Het is misschien even wat werk, maar dan heb je ook zeker weten wat lekker! Het grappige is dat ik zelf bij elke hap van de loempia aan een visbastilla dacht haha! Dit komt waarschijnlijk door de vissoorten en kruiden.

Ik zou zeggen, probeer dit recept zeker eens uit en ik durf je te garanderen dat ook jij verkocht zult zijn aan deze lekkere, krokante, vol van smaake vis loempia’s!

Veel plezier in de keuken en smakelijk eten alvast!

Liefs, 

Fatima

IMG_12452

Print recept

49 Comments

  • Salma

    12 juni 2016 at 10:59

    Hmm jammie mashallah ziet er heerlijk uit.
    Ik ga ze zeker maken

  • Hind

    12 juni 2016 at 11:09

    Dit ziet er super heerlijk uit! Ik ga deze zeker weten maken in de Ramadan inshaallah. Vraagje.. Zou ik koolvis ook kunnen vervangen met kabeljauw filet? En in welke supermarkt kan ik krabvlees vinden? Liefs

  • maysan

    12 juni 2016 at 12:03

    Heeyy, ik denken dat je vergeten bent de mihoen bij de ingrediënten te zetten 🙂

    Echt een top recept trouwens, zal ik zeker uit proberen!

    1. xfaatje

      13 juni 2016 at 08:00

      Hallo Maysan,

      Oh wat stom haha! Sorry, ga het er gelijk bijzetten. Bedankt lieverd Xx

      1. Zakia

        14 juni 2016 at 16:41

        Ik denk dat je ook komijn vergeten bent, als ik het goed heb gezien in het filmpje van je ?

      2. xfaatje

        15 juni 2016 at 08:52

        Hallo Zakia,

        Klopt! haha bedankt voor het aangeven!

  • Oumniya

    12 juni 2016 at 12:37

    Mmm lekker!
    Ik heb Een voorraadje gemaakt van kiploempia’s voor de ramadan. Ma deze ga ik ook zeker maken!

    Keep up The good work!

    Xxx

    1. xfaatje

      13 juni 2016 at 08:57

      Hallo Oumniya,

      Hmm kip loempia’s ook super lekker! Deze raad ik je ook zeker aan hoor hihi Xx

  • Bo

    12 juni 2016 at 12:39

    Waar haal je krabvlees?

    1. xfaatje

      13 juni 2016 at 08:58

      Hallo Bo,

      Die kun je vinden bij de Marokkaanse/Turkse slager. Of je kunt ook simpel surimisticks gebruiken van de supermarkt.

  • Ikrame

    12 juni 2016 at 14:57

    Ik heb ze eergisteren gemaakt voor de eerste keer en ze waren echt lekker ?? normaal maak ik altijd met kip maar dacht nu wil ik iets anders proberen.

    1. xfaatje

      13 juni 2016 at 09:09

      Hallo Ikrame,

      Ah, wat leuk! Is toch weer wat anders dan de standaard kip loempia hé hihi. Ben blij dat het heeft gesmaakt meis Xx

  • Naoual

    12 juni 2016 at 18:20

    Waar heb je krabvlees gekocht? En hoeveel Gram mihoen gebruik je ?
    En waar heb je koolvis gekocht?

  • Hakima

    14 juni 2016 at 12:07

    Ik ben ze nu aan het maken. Ik heb er zelf een eetlepel ketjap manis erbij gevoegd en wat gember. Extra taugé. Bedankt voor het recept meid.

    1. xfaatje

      15 juni 2016 at 06:47

      Hsllo Hakima,

      erg lekker meis!

  • Maryam

    16 juni 2016 at 17:42

    Heerlijk, Faat! Gisteren ook gemaakt. X

    1. xfaatje

      17 juni 2016 at 09:06

      Hallo Maryam,

      Super! Xx

  • Aziza

    17 juni 2016 at 08:51

    Salam Fatima, kan ik deze vulling ook gebruiken voor briwat ipv kipvulling?

  • Hayat

    22 juni 2016 at 15:06

    Hoi, kan ik dit recept ook gebruiken voor visbriwats? Of liever het recept van de visbastilla’s?

    1. xfaatje

      22 juni 2016 at 23:10

      Deze kun je ook prima gebruiken hoor! Succes!

  • Theo

    21 januari 2017 at 15:16

    Vanavond in de eetclub ingezet als tussengerecht met eigengemakte atjar.
    Kabeljauw, smaakte bij de voorproef er perfect bij, en gebruikte zelf kleine hollandse garnalen.
    Idd ook tauge half of half met mihoen. Bedankt alvast grt theo

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2017 at 07:33

      Hallo Theo,

      Hmm klinkt allemaal hartstikke lekker zeg!

      Groet Fatima

  • nawal

    13 april 2017 at 13:53

    eeey faatje,

    Kun je visbastilla hier ook mee vullen en smaakt dat?

    1. Fatima El Irari

      13 april 2017 at 14:41

      Hallo Nawal,

      Ik zou dan eerder het recept van de ‘Vis taartjes’ gebruiken.
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/vis-taartjes/

      Liefs,
      Fatima

  • Nina

    27 mei 2017 at 10:13

    Hoii Faatje

    waar is je recept van de kipversie heen?Ik wou die vandaag proberen.

    groetjes,
    Nina

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2017 at 12:42

      Hallo Nina,

      Die staat weer online hoor(moest even wat aanpassen)

      Liefs,
      Fatima

  • soeki

    2 juni 2017 at 13:50

    Slm faatje,

    Ben een beetje in paniek! Vanavond komt familie eten inchallah en heb deze net gemaakt,100 stuks. Heb er al een deeltje gebakken in de oven omdat ik had gelezen dat je zei dat dit kon.nu zijn ze er superhandig e noor droog uitgekomen. …heb ze ingesmeerd met ei en op 180 graden gezet.dit doe ik altijd met mije briwats en het is nooitoch misgelopen…ik gebruik voor de briwats wel gewone filodeeg. Het is de eerste keer dat ik met dit deeg werk,wat doe ik verkeerd faatje?
    Alvast bedankt!??❤????

    1. soeki

      12 juni 2017 at 14:30

      Heb ondertussen ze nogmaals gemaakt maar met gewoon bladerdeeg.de vulling was heerlijk!!tbarkellah 3lik! Xx

      1. Fatima El Irari

        12 juni 2017 at 14:38

        Hallo Soeki,

        Wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd!

        Liefs,
        Fatima

    2. Maya

      14 september 2017 at 13:15

      Je kan er wat olie op smeren dan worden ze niet zo droog.

      1. Fatima El Irari

        18 september 2017 at 13:33

        Hallo Maya,

        Voordat je de loempia’s bakt bedoel je?

  • Bouchra

    2 juni 2017 at 15:15

    Ik heb er ook wat kurkuma bij gedaan is niet erg toch ?

  • Fatima

    5 juni 2017 at 16:34

    Salaam fatima

    ik wil ze graag binnenkort uitproberen, hoe zou ik de krab kunnen vervangen?

  • ikram

    4 november 2017 at 14:04

    heyy x
    zou je ook eens een soort kefta loempias make en op yt zetten ben zo benieuwd
    veel liefs xikram

    1. Fatima El Irari

      5 november 2017 at 09:02

      Hallo Ikram,

      Zal ik doen! Xx

  • Samira

    6 november 2017 at 17:27

    Salaam wa alaykoum,

    Masha allah heerlijke recepten die ik binnenkort ga uitproberen insha allah 🙂 Hoe nat maak je de theedoek? Soms worden de vellen bij mij droog 🙁

    1. Fatima El Irari

      6 november 2017 at 19:18

      Alaikoem salaam Samira,

      Ik maak de theedoeken altijd ietsjes nat met zo’n spray haha. Dankjewel lieve schat! Xx

      1. Samira

        8 november 2017 at 21:36

        Dank je wel voor de tip 🙂 XxX

      2. Fatima El Irari

        9 november 2017 at 07:10

        Graag gedaan Samira! Xx

  • Fatima

    9 maart 2018 at 23:38

    Hoi Fatima,

    Ten eerste super dat je zo’n leuke stilte hebt. Ben sinds kort lid en ben al overal aan het snuffelen. Ik heb geen inspiratie meer dus dit is echt handig. Ik zag dat jij ook de visbouillon van knorr gebruikt. Deze bevat wijn extract. Eerst dacht ik dit is onschuldig en heb knorr toch maar een mail gestuurd. Ik zal de mail zometeen hieronder plaatsen. Hellaas bevat het toch alchol.

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 09:43

      Hallo Fatima,

      Aah wat lief! Dankjewel lieve schat. Oh echt! Dit wist ik helaas niet. Bedankt voor je bericht lieve schat! Xx

  • Fatima

    9 maart 2018 at 23:39

    Hoi Dina, het witte wijnextract bevat inderdaad sporen van alcohol. Dit geldt voor alle producten die wijnextract bevatten. Hoewel het hier om een zeer beperkte hoeveelheid wijn gaat, kan het dus wel degelijk sporen van alcohol bevatten en kunnen we niet uitsluiten dat het niet aanwezig is. Groetjes, Knorr

  • Gwendolien

    18 mei 2018 at 15:47

    Als je de loempia’s wil bakken in de oven, moet je ze dan nog insmeren met olie of boter om ze mooi bruin te krijgen?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2018 at 17:13

      Hi,

      Je zou ze kunnen insmeren met een klein beetje olie of de olie erop kunnen spuiten. Succes!

  • Songul

    10 juni 2018 at 08:08

    Hey Fatima,

    Ik heb ze gemaakt en ze waren echt heerlijk, iedereen kon ervan genieten!!
    Bedankt voor het recept en ramadan kareem 🙂

    Groetjes,

    1. Fatima El Irari

      10 juni 2018 at 08:13

      Super! Heel graag gedaan hoor!

  • Ikbenlief

    20 maart 2019 at 21:32

    Pas op voor de surimisticks. Je hebt er bij waar karmijn (e120) in zit en dat mogen wij moslims niet nuttigen.

  • Jelena

    14 mei 2019 at 18:52

    Hii Fatima, kan ik ook iets anders gebruiken i.p.v. ei om de loempiavellen aan elkaar te laten plakken? Ik moet namelijk veganistische hapjes maken, alvast bedankt je recepten zijn top!❤️

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 20:30

      Hi Jelena,

      Jazeker, je kunt een bloempapje maken. Je gebruikt 1 eetlepel bloem en ongeveer 1 theelepel water. Dit meng je samen en hier plak je de loempia vellen mee vast. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept