Vis Bastillas

1 april 2014Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ingrediënten (15 stuks)
Voor de vis vulling:
  • 1 pak filodeeg
  • 1 kilo diepvries of verse garnalen
  • 500 gr. koolvis
  • 1 pakje surimisticks
  • 1 rode en groene paprika
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 etl. koriander, fijngesneden
  • klein zakje mihoen
Kruiden:
  • 1 blokje vis bouillon
  • 1.5 tl. zout
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 etl. verse citroensap
Bereidingswijze:
  1. Snijd de paprika’s in kleine stukjes en bak deze in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie.
  2. Pers de knoflook erbij en bak deze ook mee.
  3. Snijd de koriander fijn en voeg deze ook toe in de pan.
  4. Strooi alle kruiden erbij en giet de citroensap erbij. Schep alles goed om en laat het geheel bakken op middelmatig vuurt.
  5. Pak de koolvis en de surimi erbij en snijd deze in grove stukken. 
  6. Voeg de surimi, koolvis, en de garnalen toe in de pan en breng het geheel op smaak met peper, zout en het blokje vis bouillon.Mini Vis Bastillas
  7. Wanneer de vulling gaar is schep je het in een vergiet en vang je de olie die er vanaf drupt op in een kom.
  8. Plaats de mihoen in een kom en giet er kokend water bij. Wanneer de mihoen goed zacht is, giet je het water af en plaats je de zachte mihoen in de opgevangen vissaus.
  9. Knip de mihoen een paar keer doormidden en meng de mihoen vervolgens samen met de vis.
  10. Laat het vervolgens even afkoelen voordat je de bastillas gaat vullen.

Mini Vis Bastillas1

Vullen van de bastillas:
  1. Haal de filodeeg uit de verpakking en bedek de filodeeg met een vochtige theedoek.
  2. Pak een vel filodeeg en plaats deze op je aanrecht.
  3. Snijd dan de filodeeg in drie gelijke stukken en plaats een vel filodeeg dwars bovenop de ander. Mini Vis Bastillas2
  4. Schep in het midden twee eetlepels van de vis vulling en besprenkel de filodeeg met gesmolten roomboter.
  5. Vouw de zijkanten naar het midden tot een pakketje.
  6. Je hebt nu nog een vel filodeeg over en daarmee ga je de gehele bastilla inpakken en besprenkel dan de gehele bastilla weer met de gesmolten roomboter.Mini Vis Bastillas3
  7. Werk zo al het filodeeg af en bak de vis bastillas in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
  8. Decoreer de vis bastillas na smaak en dien ze lekker warm op!

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

127 Comments

  • anja

    2 april 2014 at 13:24

    Lekker meid ga maar ook een x proberen ziet er smakelijk uit

    1. xfaatjee

      2 april 2014 at 14:49

      Dankjewel meid! Moet je zeker proberen! xx

  • Ouafa

    2 april 2014 at 14:58

    Een paar woorden: geweldig, prachtig, tbarkelah, gouden handjes, duidelijke uitleg, heerlijke recepten, geduld die je hebt door bij elke stap een foto te nemen, kortom ga zo door, tbarkelah!!

    Veel liefs
    Xx

    1. xfaatjee

      2 april 2014 at 15:15

      Aaaah wat een lieve complimenten shukran bezaaaaf! Veel kookplezier meid en als je vragen hebt ben ik er xxx

  • najima

    3 april 2014 at 11:48

    Mashallah, echt het eerste recept dat ik tegenkom en waar het stap voor stap goed is uitgelegd

    1. xfaatjee

      3 april 2014 at 11:50

      Alhamdoelilah haha! Graag gedaan meid ! xx

      1. Karima

        8 december 2015 at 21:22

        Salaam! Wil deze morgen maken, maar heb nog een vraagje. Heb je soms de afmeting van de filodeeg hoe dik het moet zijn van breedte ? Groetjes xx

      2. xfaatje

        9 december 2015 at 07:54

        Hallo Karima,

        Nee, sorry ik heb hier niet de afmetingen van. Wil je weten hoe dik een stuk filodeeg is of hoe dik de filodeeg moet zijn wanneer je de bastilla hebt gevormd?

  • Mimi

    3 april 2014 at 22:08

    Ik ben fan van jouw recepten! Mooie stap-voor-stap foto’s en een goede uitleg. Heb je ook een recept voor een vulling met kip?

    1. xfaatjee

      3 april 2014 at 23:13

      Hallo Mimi,

      Dankjewel voor je lieve compliment! Ja ik heb ook een kip variant en die staat ook al online op de blog. Je gaat gewoon precies hetzelfde te werk met het vouwen alleen is de vulling natuurlijk anders. Succes! 🙂

      http://kookhoekjevanxfaatje.wordpress.com/hoofdgerechten/bastilla-met-kip

  • Fatima

    5 april 2014 at 14:33

    Salaam oe 3alaikoem
    Mag ik vragen hoeveel stuks je uit het bovenste recept krijgt?

    1. xfaatjee

      5 april 2014 at 16:49

      Salaam 3likoem Fatima,

      Je krijgt hier ongeveer 15 mini Bastillas uit x

  • Hayat

    7 april 2014 at 14:45

    Bedankt voor te delen en bedankt voor alle moeite die je doet.

    1. xfaatjee

      7 april 2014 at 18:47

      Graag gedaan meid! Xx

  • Fatima

    8 april 2014 at 20:58

    Asalam meid, ik wens je het beste en dat
    Allah je rekelijk zal belonen voor de geduld
    die je hebt bij elke recept.

    1. xfaatjee

      8 april 2014 at 21:03

      Shukran lieve Fatima! Allahuma Ameen lieve meid! Xx

  • karima

    15 april 2014 at 14:10

    Super site! Duidelijk en overzichtelijk
    Wat zijn roomboterkruiden? En waar kan je die kopen?

    Groetjes

    1. xfaatjee

      15 april 2014 at 16:07

      Dankjewel lieve meid! haha daar hoort een Enter tussen te zitten. Het is gewoon roomboter en die kruiden is de koptekst van de kruiden die ik gebruik snappie :p Even aanpassen hoor Thnx!

      1. Latifa

        4 juli 2018 at 20:45

        Hey faatje
        Als je de opgevangen vissaus in bij de mihoen doet en daarna bij de andere vis moet je daarvood die vissaus uit de mihoen gehaald hebben of doe je de vissaus bij de vis zonder het uit de mihoen te hale
        Xx

      2. Fatima El Irari

        8 juli 2018 at 07:54

        Hi Latifa,

        Als je eenmaal de mihoen in de saus doet, dan trekt de mihoen alle saus op dus je hebt daarna geen saus meer over. Xx

  • kikkah

    24 april 2014 at 15:30

    Ik ben fan van u!!!!! Machallah wat ben jij een kokkin. Allah ihafdek in shaa allah

    1. xfaatjee

      24 april 2014 at 16:45

      Haha dankjewel lieve schat! Allahoema Amien ❤

  • Marleen

    15 mei 2014 at 22:56

    Heb hier nu zooooo trek in! Ben echt fan van jouw pagina! 🙂

    1. xfaatjee

      16 mei 2014 at 11:57

      Dankjewel lieve Marleen! Dit is echt zoo lekker haha!!

  • rachida

    6 juni 2014 at 21:45

    Je doet het perfect! Maar hoe krijg jij ze zo rond!! Haha lukt me niet

    1. xfaatjee

      7 juni 2014 at 15:44

      Dankjewel lieverdje! Tijdens het vouwen vorm je met de binnenkant van je hand de bastillas aan de zijkanten Xx

  • nora

    23 juli 2014 at 14:56

    Hey meid super deze blog ga zo door!
    Had een vraagje welke filodeeg gebruik je? Is dat die je ook voor loempiad gebruikt met groen op de verpakking? Xx

    1. xfaatjee

      23 juli 2014 at 15:08

      Salaam meid, dankjewel lieverd! Nee filodeeg haal ik bij de slager en het is een langwerpige verpakking.

      http://www.versmarktshop.nl/site/components/com_virtuemart/shop_image/product/Au_Ble_D_or_Blad_4d04b08ddefa2.jpg

  • Jihad

    16 augustus 2014 at 10:34

    Salaam alaikum fatima,

    Van een aantal oude gerechten kan ik de fotos niet zien.. Bv van deze bestilla.. Heb je die fotos misschien voor mij? Dan weet ik hoe ik moet vouwen

    1. xfaatje

      18 augustus 2014 at 17:23

      Salaam 3likoem meid, klopt ik ben al die foto’s opnieuw aan het uploade. Ik zal deze er snel bijzetten meid excuses!

  • As

    28 augustus 2014 at 21:53

    Salaam faatje,

    MASHA’ALLAH.. je recepten zijn heerlijk en lukken subhallah altijd.

    inshallah deze ook. Ik heb een vraagje dit recept wil ik voor zaterdag maken maar door tijdnood wil ik het donderdag al klaar maken

    Is dit handig? Ik vries ze dan in. Alleen moet ik ze dan goed insmeren of wat? Heb je tips lieverd?

    Ik hoor het graag!

    growtjes

    1. xfaatje

      29 augustus 2014 at 21:41

      Salaam 3likoem, Allereerst bedankt voor je lieve complimenten! <3 Je kunt de bastilla's een dag van te voren maken en gewoon in de koelkast laten staan. Je Kunt ze dan insmeren met roomboter en de volgende dag gewoon afbakken. Lukt prima en je bent lekker snel klaar. Succes ermee! <3

      1. Latifa

        9 augustus 2018 at 22:07

        Hey faatje
        Ik vroeg me af of ik met dit recept ook een grote kon make zeg maar net zo een groor als die je op een bruiloft krijgt en moet ik dan dezelfde hieveel heid gebruike
        Xx

      2. Fatima El Irari

        3 september 2018 at 06:47

        Hi Latifa,

        Allereerst excuses voor mijn late reactie. Jazeker, met dit recept kun je ook prima een grote bastilla maken.

        Liefs,
        Fatima

  • As

    3 september 2014 at 08:06

    Hi Faatje,

    Bedankt voor je antwoord.
    Ik wil toch 1 grote bestilla maken.
    kan ik deze recept nog gebruiken?

    Je hebt bij de kruiden geen aantallen neergezet. je doet het vast uit gevoel?

    Weet je ongeveer ik moet gebruiken?

    hoor het graag van je!

    xx as

    1. xfaatje

      4 september 2014 at 06:34

      Uit dit recept kun je ook gewoon een grote Bastilla maken lieverd! Ik zal even de hoeveelheden erbij zetten Xx

      1. Thouria

        15 mei 2016 at 20:33

        oh ik had net hierover een reactie geplaatst.
        hetzelfde recept dus voor 1 vis bastilla is goed ?

      2. xfaatje

        24 mei 2016 at 09:58

        Hallo Thouria,

        Ja, hoor met dit recept kun je ook 1 grote bastilla maken! Xx

  • lamyae

    26 oktober 2014 at 11:26

    hey,

    mag k wat vragen van waar heb je die plastic bakjes vandaan

    gr,

    1. xfaatje

      1 november 2014 at 11:12

      Hallo meid, die komen van de Blokker! :p

  • saar

    25 juli 2015 at 10:24

    Ik ben een grote fan! Ga zo door!! Moge Allah je belonen voor je geduld en behulpzaamheid. Echt super meid. Had ik maar eerder je blog ontdekt(hoop ellende bespaard hihi)

    1. xfaatje

      27 juli 2015 at 12:39

      Salaam Alaikoem Saar, super lief van je Allahuma Ameen inschAllah! Aah nou gelukkig heb je mijn blog nu ondekt hihi! <3

  • Liselotte

    31 augustus 2015 at 12:08

    Lieve faatje,

    Heb deze al eens eerder gemaakt, was echt heerlijk
    Bekeek nu weer eens het recept, en vroeg mij af hoeveel mihoen blokke jij erin doet,
    Ga zo door in chaa Allah, is altijd heel duidelijk? xx

    1. xfaatje

      14 september 2015 at 12:52

      Hallo Liselotte, Allereerst bedankt voor je lieve reactie! Ik koop de mihoen bij de toko in zo’n kleine blauwe verpakking. Ik gebruik dan ook heel het zakje. :p

      1. Latifa

        12 juni 2018 at 10:20

        hey faatje

        is koolvisfilet het zelfde want als ik koolvis in tik krijg ik alleen koolvisfilet

  • Ruqaya

    8 november 2015 at 16:05

    Salaam ou3alaikoum

    Een vraagje. Kan je deze 1 dag van te voren maken? Zo ja hoe moet ik ze bewaren?

  • Ruqaya

    8 november 2015 at 16:09

    Ik heb het antwoord al terug gevonden, bedankt.

  • senna

    19 januari 2016 at 10:06

    Saalam faatje, wat is de naam van die filodeeg?

    1. xfaatje

      19 januari 2016 at 15:13

      Heey Senna,

      De naam is ”Au Blé D’or” en het is een groene verpakking.

  • Yousra

    26 januari 2016 at 21:10

    Dit ziet er lekker uit, Maa Schaa Allah!

    Ik wil nog wel even vragen hoeveel gram de zak garnalen bevat en hoeveel gram de 2 pakken koolvis bevatten?

    1. xfaatje

      27 januari 2016 at 08:18

      Hallo Yousra,

      Allah ibarkfiek meid! Ik durf zo niet te zeggen hoeveel gram er in zit, want dit is best een tijdje geleden dat ik dit maakte. Ik kan je wel zeggen dat je zowel de garnalen als de koolvis bij de Lidl kunt vinden. Ik hoop dat je hier iets aan hebt Xx

  • youssra

    7 februari 2016 at 15:17

    Hey @kookhoekjevanxfaatje het ziet er echt verrukkelijk uit, en ik wil het nu gaan uitproberen , maar het zou echter veel fijner zijn als je dit recept op je YouTube kanaal kunt zetten met de instructies erbij en een filmpje van hoe je alles doet(bestilla’s opvouwen etc..)

    m.v.g Youssra

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:33

      Hallo Youssra,

      Het is inderdaad handiger met een video. Ik zal hier inschAllah snel een video van plaatsen.

  • Salmastraat

    3 april 2016 at 09:48

    Salam aleykoem wa rahmatullah xFaatje
    Ma sha Allah voor deze blog ! Moge Allah je rijkelijk belonen met al het goede in sha Allah !
    Ik had eens een vraagje ivm deze recept; kan je ook vermicelli in plaats van mihoen gebruiken ?
    Doe zo verder meid; echt heerlijke recepten !

    1. xfaatje

      4 april 2016 at 11:25

      Alaikoem salaam Salma,

      Allah ibarkfiek lieverd erg lief van je! Ja, hoor dat kan zeker geen probleem. Dankjewel lieverd! x

  • Leyla

    11 mei 2016 at 15:52

    Dit Ziet er heerlijk uit Fatima!
    Zou je even de hoeveelheid vis kunnen verduidelijken voor de belgen die andere verpakkingen hebben? 🙂
    Alvast bedankt!!

    1. xfaatje

      12 mei 2016 at 06:35

      Hallo Leyla,

      Dank je wel lieve meid! Ik heb dit recept een hele lange tijd geleden gemaakt, dus ik weet echt niet meer hoeveel vis er in de verpakkingen zat. Maar ik maak dit recept binnenkort weer inschAllah en dan zal ik alle hoeveelheden duidelijk vermelden.

  • KK

    12 mei 2016 at 16:13

    Vraagje; kan ik ze ook in de middag maken maar pas in de avond in de oven stoppen?

    1. xfaatje

      13 mei 2016 at 13:16

      Hallo Kristine,

      Ja, hoor dat geen gene probleem.

  • Thouria

    15 mei 2016 at 20:30

    Kan ik van dit recept ook 1 grote maken?

  • FAdila

    22 mei 2016 at 07:40

    Asalaam 3alaikom,

    Kan je ze ook invriezen want ik wil graag loempiea s en deze bestilla s in de diepvries hebben voor in de ramadan in shaa allah want 15 in een keer eten is beetje veel voor ons.
    In shaa allah hoor ik het snel. Bedank dat je het deelt via internet je wilt niet weten hoe je mij hiermee helpt!!! sjoekraan habbiba ik hoor het snel in shaa allah

    1. xfaatje

      25 mei 2016 at 08:43

      Alaikoem salaam Fadila,

      Allereerst bedankt voor jouw lieve bericht! Het is zeker mogelijk om de bastillas in te vriezen, geen enkel probleem! Je kunt de bastillas in een plastic zak stoppen en wanneer ze ietsjes zijn afgekoeld kun je ze in de vriezer stoppen. Wanneer je er zin in hebt eventjes opwarmen in de oven en genieten maar! Succes hoor Xx

  • Cheyenne

    8 juni 2016 at 11:30

    Ik ga ze vanavond maken!!!!

    1. xfaatje

      8 juni 2016 at 13:11

      Hallo Cheyenne,

      Hmm lekker! Ik kom eten hahaha!

  • Hajar

    16 juni 2016 at 15:46

    Mag ik vragen of je iets hebt gebruikt om ze zo mooi rond te maken?

    1. xfaatje

      17 juni 2016 at 08:49

      Hallo Hajar,

      Nee eigenlijk niks. JE vormt gewoon met de binnenkant van je handpalm een rondje.

  • Fadoua

    20 juni 2016 at 19:18

    Ziet er lekker uit. Van waar heb je je zak garnalen gehaald hoe veel gram?

    Ik ga het morgen uit proberen!

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 09:57

      Garnalen komen van de Marokkaanse slager. Je gebruikt ongeveer 1 volle kom van de garnalen.

  • Soukaina

    26 juni 2016 at 10:52

    Salam Alaykoum,

    Allereerst je blog ziet er echt superleuk uit! Echt geweldige recepten! Wil ze allemaal uitproberen hihi.?

    Ik vroeg me af of de ingeriedienten/kruiden hetzelfde zijn voor als je één grote vis bestilla wilt maken?

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 09:46

      Alaikoem salaam Soukaina,

      Aah super lief! Ja, klopt helemaal. Je kunt met alle ingredienten en kruiden 1 grote bastilla maken. Bedankt lieve meid! Xx

  • sumeya

    27 juni 2016 at 21:18

    Assalamoe aleikoem lieve zus,

    Je bent voor mij geen x faatje maar Top Faatje!!!!!
    Moge Allah je rijkelijk belonen voor al jouw inspanningen.
    Heb dankzij jouw recept heerlijke bastilla gemaakt vandaag (klein beetje eigen draai aangegeven.)

    Echt onwijs bedankt voor je super duidelijke uitleg.ik ben echt alles behalve een keuken prinses dus voor mij echt ideaal!!! Ga zo door topper van me! Ik zal je blijven volgen in shaa Allah. Ik zal je meenemen in mijn gebeden op deze gezegende dagen.

    veel liefs
    Sumeya

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 07:22

      Alaikoem salaam lieve Sumeya,

      Ik heb serieus echt kippenvel gekregen van jou berichtje, zo lief en mooi maschAllah! Super graag gedaan lieve meid en jij ook bedankt voor je lieve woroden! Moge Allah swt jou belonen voor je goedheid inschAllah! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah! Bedankt lieverd en Allahoema ameen! Xx

  • Sajda

    28 juni 2016 at 10:16

    Hey Fatima,

    Allereerst super bedankt voor je overzichtelijk en kwalitatieve blog!!! Op de blog staat ook een recept van de kipbestilla. Is het mogelijk om de vulling van die recept ook te gebruiken voor de mini bestilla?? Daarnaast had ik nog een vraagje; ik heb de zilveren folie bakjes niet, is dit een probleem???

    1. xfaatje

      28 juni 2016 at 10:51

      Hallo Saida,

      Aah super lief, bedankt voor je lieve compliment! Ja, hoor je kunt hier ook de mini bastillas mee maken. En als je die bakjes niet hebt is het geen probleem hoor. Je kunt ook een kommetje gebruiken om de bastillas te vullen en dan leg je ze neer op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier.

  • Hasna

    7 augustus 2016 at 23:05

    Fatima, ik ben je zoooo dankbaar voor dit recept. Ik maak al jaren visbastilla, maar vond altijd al dat er iets niet klopte. Vandaag heb ik dit recept geprobeerd en het was heerlijk! Trouwens, al jouw recepten lukken bij mij altijd supergoed. Heel duidelijk omschreven en handige foto’s. Ik hoop dat je hier nog lang mee door blijft gaan 🙂

    1. xfaatje

      8 augustus 2016 at 07:14

      Hallo Hasna,

      Aah zo lief van je! Heel graag gedaan lieve meid en ik ben weer dankbaar dat ik zulke lieve volgers heb zoals jou! Xx

  • N.

    12 augustus 2016 at 07:12

    Salaam alikoem! Allereerst wil ik aangeven dat ik al meerdere recepten van je blog gemaakt heb en ze allemaal gelukt zijn dankzij de goede uitleg! Aan sommige dingen heb ik wel een eigen twist gegeven maar dat is puur in verband met smaak (bijv. iets meer of juist minder gekruid).

    Nu wil ik voor het eerst visbestillaatjes maken en ga ik natuurlijk jouw recept hanteren :-). Maar heb een aantal vraagjes:

    1) gebruik roomboter: is er een reden waarom het roomboter is en geen gewone margarine? Proef je de roombotersmaak niet terug?

    2) ik wil ze maken en invriezen: moet ik ze al wel of niet insmeren. En indien wel insmeren juist royaal insmeren? Met afbakken nogmaals insmeren?

    3) invriezen: gelijk na insmeren invriezen of nog eventjes wachten/laten rusten?

    Groetjes

    PS: ik had ergens gelezen dat je gaat trouwen? Allah ye kemmal belgheir en moge Allah SWT jullie huwelijk zegenen.

    1. xfaatje

      12 augustus 2016 at 08:43

      Alaikoem salaam Najat,

      Allereerst bedankt voor je super lieve complimenten! Ik zal even op je vragen antwoorden en als iets niet duidelijk is, dan hoor ik het graag.

      1. Je kun het beste roomboter gebruiken, want hierdoor krijgt de bastilla een mooie goude kleur als je deze gaat afbakken. Je proeft de roomboter smaak wel terug, maar echt niet overdreven erg hoor. Gewoon een lekkere smaak. Dus ik raad je zeker roomboter aan i.p.v. margarine.

      2.Als je de vis bastilla’s wilt invriezen, dan raad ik je aan om ze nog niet af te smeren met roomboter. Doe dit pas wanneer je de bastillas uit de vriezer hebt gehaald en smeer ze dan nog even in voordat je ze in de oven afbakt.

      3.Wanneer je de bastilla hebt gevuld en gevormd kun je ze direct invriezen, geen probleem.

      Ja, ik ga inschallah trouwen. Dankjewe lieve schat echt super lief van je! Allahoema ameen inschAllah! Als iets toch nog niet duidelijk is, dan hoor ik dit graag. Xx

  • N.

    15 augustus 2016 at 15:03

    Shoukran voor je reply.

  • Safa

    28 september 2016 at 09:20

    salaam faatje ik wou vragen waar je de bestilas het beste bij kunt serveren als je het gwn zo voor avond eten wil klaar klaarmaken mijn man wil ze graag eten maar heb het eigelijk nooit gemaakt.

    groetjes safa

    1. xfaatje

      28 september 2016 at 13:44

      Alaikoem salaam Safa,

      Bij een kip bastilla kun je bijvoorbeeld een frisse salade serveren of juist een iets zwaardere salade(aardappel, rijstsalade?) Maar je kunt er bijvoorbeeld ook een soepje bij serveren.

      1. Safa

        28 september 2016 at 20:41

        dankjewel sgat voor je reactie en wat zou jij serveren bij een vis bestila?

        xx

  • nour

    4 oktober 2016 at 14:52

    ik had een vraagje kan je de bestilla dag van tevoren maken en de volgende dag afbakken gaat voornamelijk voor 1 grote kan dat ?

    1. xfaatje

      4 oktober 2016 at 14:59

      Hallo Nour,

      Ja hoor dat kan zeker.

  • Latifa wafelgha

    19 oktober 2016 at 06:41

    Salam alaikom Fatima,
    Alle eerst wil ik je bedanken voor je lekkere recepten die je met ons wilt delen. Moge Allah swt jou belonen voor je inzet.
    Na het invriezen van de bastilla moet ik em eerst laten ontdooien voor het afbakken of gelijk bevroren de oven in. Alvast bedank voor je reactie.
    Groet Latifa

    1. Fatima

      19 oktober 2016 at 07:27

      Alaikoem salaam Latifa,

      Na het invriezen de bastilla inderdaad eerst laten ontdooien en dan pas afbakken. Allahoema ameen lieverd super lief! Xx

  • Noor

    6 november 2016 at 20:15

    Hoi,

    Vraagjes: Waarom besprenkel je de filodeeg met boter? Kun je de boter ook weglaten? Welke boter gebruik je? Kun je de boter ook vervangen door iets anders?

    Alvast bedankt.

    1. Fatima

      7 november 2016 at 12:20

      Hallo Noor,

      Zodat de filodeeg niet zal scheuren en je een lekker smaak terug proeft. Je kunt olie gebruiken, maar dit lijkt mij niet zo lekker als roomboter. Ik gebruik roomboter van de Aldi of Lidl.

  • Fatima

    30 december 2016 at 15:09

    Prachtig gewoon, u recepten zijn altijd super lekker ???

    1. Fatima El Irari

      3 januari 2017 at 07:37

      Dankjewel lieve Fatima! Xx

  • saraa

    11 januari 2017 at 13:39

    hoelang duurt het om te maken

    1. Fatima El Irari

      12 januari 2017 at 07:19

      Hallo Sara,

      Je bent ongeveer 1.5 uur bezig.

  • saraa

    29 januari 2017 at 07:36

    is dat inclusief bak tijd of exclusief

    1. Fatima El Irari

      30 januari 2017 at 08:28

      Hallo Saraa,

      Exclusief meid.

      Liefs Fatima

  • N

    5 juli 2017 at 06:47

    Wat voor filodeeg heb je hiervoor gebruikt? Dat staat er niet duidelijk in, ben bang de verkeerde te gebruiken haha.

    Dank je wel vast en ziet er heerlijk uit!

    1. Fatima El Irari

      5 juli 2017 at 12:58

      Hallo N,

      Ik gebruik hiervoor de filodeeg die je bij de Marokkaanse of Turkse slager kunt vinden. Het is een plastic langwerpige verpakking.

      Liefs,
      Fatima

  • Busra

    18 oktober 2017 at 14:00

    Hallo faat
    Ik weet niet of deze vraag al is gesteld hierboven was iets te veel reacties?
    Ik wil ook heel graag als Turkse visbastilla maken maar dan in een grote formaat.
    Ik denk dat de inhoud wel het zelfde is maar hoe vouw je het dan en waar in vouw je het?
    Btw i love your recepts❤️❤️❤️
    Liefs

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2017 at 06:15

      Hallo Busra,

      Wat leuk dat je ook Marokkaanse recepten wilt proberen. Zie hieronder een link voor het voorbeeld. Xx
      https://uitdekeukenvanfatima.nl/kip-bastilla/

  • Laura

    17 maart 2018 at 14:13

    Ik heb er 1 grote van gemaakt en hij was lekker! Bedankt voor het recept.
    Groetjes Laura

    1. Fatima El Irari

      17 maart 2018 at 20:54

      Hi Laura,

      Ah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

      Liefs,
      Fatima

  • Latifa

    12 juni 2018 at 13:34

    Hey faatje

    Als ik koolvis zoek kijg ik koolvisfilet is dat goed
    Xx

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2018 at 13:48

      Jazeker, die heb je nodig! Xx

      1. Latifa

        12 juni 2018 at 13:48

        Isgoed Dankjwell
        ?

      2. Latifa

        12 juni 2018 at 14:05

        1 kilo met die kop van die garnaal of zonder x

      3. Fatima El Irari

        13 juni 2018 at 11:27

        Ik haal gepelde garnalen, maar je kunt ook hele garnalen halen en dan pellen. Ook 1 kilo.

  • Latifa

    12 juni 2018 at 13:59

    Hey
    Nog een vraagje waar kan je die filodeeg halen kan dat niet in een gewoon supermartk heb namelikk op gezocht en kon het. Ni vinden en is 1 kilo garnalen niet te veel
    Xxx

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2018 at 14:04

      Hi Latifa,

      Filodeeg haal ik altijd bij de slager en ik gebruik nooit die van de supermarkt.(die scheurt snel) 1 kilo garnalen is niet veel, omdat de garnalen tijden het koken slinken. Maar je mag altijd minder gebruiken.

      1. Latifa

        4 juli 2018 at 20:54

        Hey faatje

        Als je zeg maar de opgevangen vissaus in de mihoen doet en daarna bij de vis voordat je bij de vis doet haal je danndie vissaus uit de mihoen of laat je de vissaus gewoon in de mijoen en roer je het samen met de vis
        Xxx

      2. Latifa

        9 augustus 2018 at 22:11

        Hey faatje

        Ik vroeg me af of ik ook een grote kan maken ik bedoel net zo hroot als die je op een bruiloft krijgt en moet ik dan dezelfdr hoeveel heid gebruiken

  • Naomi

    2 mei 2019 at 23:54

    Salam alaikum,
    Je recepten zijn altijd zo lekker! Ik heb een vraagje als ik de bastilla wil invriezen moet die dan al gebakken zijn, of kan ik die ook meteen in de vriezer doen en later bakken? X

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2019 at 08:37

      Dankjewel lieve Naomi!❤️ Je kunt de bastilla ongebakken invriezen. In diepvrieszakjes doen en invriezen maar.??❤️

  • Fatima

    3 mei 2019 at 11:21

    Salaam alaikom naamgenootje,

    Ik heb een vraagje. Waar zijn die kleine vormpjes waar je de visbestilla in doet?

    1. Fatima El Irari

      3 mei 2019 at 13:00

      Alaikoem salaam Fatima,

      Deze kocht ik bij de Blokker.❤️?

  • Fatin

    21 mei 2019 at 15:29

    Salaam sis,

    Graag zou ik willen weten wat de omvang van de schaal is voor een grote vis bastila van 10 personen in je boek staat namelijk niet vermeld. En ik heb zelf 3 schalen met verschillende maten .

    Ik hoop zsm een reactie te krijgen.

    Groet,

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2019 at 09:50

      Alaikoem salaam Fatina,

      De diameter is 28 a 30 cm. Xx

  • Noor

    26 mei 2019 at 23:39

    Lieve Fatima,

    Ik jouw kookboek staat halve theelepel harissapoeder. Helaas heb ik deze niet kunnen vinden wat kan ik er voor vervangen?

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2019 at 08:18

      Hi Noor,

      Je kunt ook cayennepeper gebruiken of vervangen door zwarte peper. Xx

  • Angelica

    9 februari 2020 at 15:48

    Sinds kort op deze pagina gekomen en heb nu al een aantal.x bastillas gemaakt 🙂 en ze vallen echt bij bijna iedereen in de smaak. Dank je wel x

    1. Fatima El Irari

      10 februari 2020 at 10:13

      Hi Angelica,

      Wat leuk om te horen! Je bent van harte welkom.❤️

  • Ikram

    11 maart 2020 at 11:36

    Kan je van dit recept,
    Inplaats van kleine bastilla ook 1 grote bastilla
    Maken?

    1. Fatima El Irari

      11 maart 2020 at 12:41

      Hi Ikram,

      Ja, hoor dat kan zeker.

  • Nabil

    25 april 2020 at 15:23

    Ik ga dit zo maken…. Ik kreeg al ongelooflijk veel watertanden bij het lezen…

    Dank je wel voor het delen…

    1. Fatima El Irari

      25 april 2020 at 22:06

      Hi Nabil,

      Ah wat goed! Eet smakelijk alvast.

  • Loubna

    29 april 2020 at 04:10

    Hey Fatima,

    Ziet er lekker uit! Is het ook mogelijk om de grote bastille af te bakken en daarna op te warmen in de oven zonder dat die de krokantheid verliest?

    Ik wil namelijk 3 bastillas tegelijk maken maar weet niet hoe!! Thankyouuu

    1. Fatima El Irari

      29 april 2020 at 14:01

      Hi Loubna,

      Ja, met dit recept kun je ook een grote bastilla maken. Als je de bastilla echt krokant wilt hebben, dan raad ik je aan om die pas af te bakken als je de bastilla wilt serveren. Als je deze achteraf opwarmt is die altijd iets minder krokant.

  • Belgin

    16 mei 2020 at 11:58

    Ziet er lekker uit. Ga ik zeker proberen.
    Je maakt het altijd zo makkelijk voor ons door je heldere beschrijving en foto’s.
    Complimenten en dank je wel

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2020 at 15:18

      Hi Belgin,

      Wat lief! Heel graag gedaan en geniet ervan.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept