Vietnamese Springrolls

9 september 2021Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time:

Serves: 10 stuks

Heb je nog wat restjes groenten liggen in de koelkast? Dan is dit recept voor Vietnamese springrolls het perfecte recept om je restjes groenten toch nog goed te kunnen gebruiken én op deze manier wordt er weer geen eten verspild! Je kunt alles wat je lekker vindt in de springrolls doen en het meeste tijd zit enkel in het snijden van de groenten, want het vullen heb je zo gedaan! Qua vulling kun je lekker variëren met vis, kip of je houdt de springrolls volledig vega.

 

Print recept

Vietnamese Springrolls

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 10 stuks

Ingrediënten:

  • 1 komkommer , in reepjes
  • 1 rode paprika , in reepjes
  • 2 wortelen , in reepjes
  • sla
  • 500 gram grote garnalen, gekookt
  • 300 gram fijstvermicelli
  • 10 rijstpapiervellen

Bereidingswijze:

  • 1)

    Snijd alle groenten in dunne reepjes en zet opzij.

  • 2)

    Bereid de rijstvermicelli voor volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • 3)

    Haal een rijstvel door het warme water en laat overtollig water goed afdruppen.

  • 4)

    Leg het rijstvel op je werkblad en strijk het met je handen voorzichtig glad.

  • 5)

    Verdeel nu de groenten en de garnalen op het rijstvel en leg ook de rijstvermicelli erop.

  • 6)

    Let er wel op dat je ze niet te vol vult, want anders zal het rijstvel snel scheuren.

  • 7)

    Breng de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol het strak op.

  • 8)

    Serveer de springrolls met een saus naar keuze, wij kozen voor pittige chilisaus en smullen maar!

    Dit artikel is in samenwerling met ToogoodtoGo.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept