Vermicelli met Kippenvleugels

Prep time: 10 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 4 personen

Vermicelli met Kippenvleugels
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 50 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Kippenvleugels:
- 2 kilo kippenvleugels
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theel. uienpoeder
- 1 theel. zout
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. chilivlokken
- 1 theel. kip kruiden
- 2 eetl. fijngesneden peterselie
- 2 eetl. milde olijfolie
Vermicelli:
- 2 eetl. milde olijfolie
- 2 uien , in blokjes
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 tomaten , in blokjes
- 1 courgette
- 1/2 rode paprika , in blokjes
- 1/2 gele paprika , in blokjes
- 300 gram sperziebonen, in kwarten
- 600 gram vermicelli
- 150 gram tomatensaus , bijv: tomato frito
- 600 ml kokend water
Kruiden:
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. ras el hanout
- 1 theel. zout
- 1 theel. kurkuma
- 1/2 theel. zwarte peper
- 1/2 theel. chilivlokken
Bereidingswijze:
Kippenvleugels marineren:
- 1)
Maak de kippenvleugels grondig schoon en leg ze in een ovenschaal.
- 2)
Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade samen en giet dit over de kippenvleugels.
- 3)
Hussel de kippenvleugels goed door en dek de schaal af met bakpapier en aluminiumfolie.
- 4)
Bak de kippenvleugels op 200 graden in 20 minuten gaar en verwijder dan de bakpapier en folie en bak voor nog een 10 minuten krokant.
Vermicelli:
- 1)
Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook voor 1-2 minuten.
- 2)
Voeg de tomaten, courgette, paprika’s, sperziebonen en alle kruiden toe en roer het door.
- 3)
Bak de groenten voor 3-4 minuten op middelhoog vuur en roer dan de vermicelli en de tomatensaus erbij.
- 4)
Giet vervolgens het kokend water erbij en breng het aan de kook voor 20-25 minuten of totdat de groenten gaar zijn.
- 5)
Wanneer het water is verdampt en de groenten en vermicelli gaar zijn zet je het vuur laag.
- 6)
Serveer de vermicelli met de gebakken kippenvleugels en garneer met fijngesneden peterselie, eet smakelijk!
10 Comments
Anne
15 maart 2021 at 13:08
Oh dat ziet er heerlijk uit! Ik wist niet dat je het buiten voor in de soep, ook zo kan eten, ik ga deze zeker snel maken!
Als je niet zo’n fan bent van kluiven en kippenvleugels, wat zou je dan als toevoeging kunnen gebruiken? Kipfilets?
Fatima El Irari
6 april 2021 at 22:43
Hi Anne,
Jazeker, je kunt ook kipfilet gebruiken hoor of kipdijfilet. Xx
H
16 maart 2021 at 09:56
Hey Fatima,
Welke vermicelli heb je precies gebruikt?
Groetjes
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:18
Ik gebruik altijd vermicelli van het merk Dari. Te koop bij de Marokkaanse of Turkse slager/winkel.
Chaima
17 maart 2021 at 19:11
Hoi,
Gebruik je engelenhaar of Normale tosca vermecelli?
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:11
Hi Chaima,
Gewoon normale vermicelli. Xx
Melissa
29 maart 2021 at 17:47
Zojuist aan het maken, maar ik krijg het niet op smaak zo jammer 🙁 welke vermecelli gebruik je? Ik heb die van de Lidl, maar die is veel te dik..
Hoop dat de kippetjes smaken☺️
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:43
Hi Melissa,
Ik gebruik de dunne vermicelli van het merk ‘Dari’ deze is te koop bij de Marokkaanse of Turkse slager. Die van de Lidl is inderdaad iets te dik. Dat is meer een spaghetti vermicelli.
Nasj
11 april 2021 at 23:01
Hallo Fatima,
Heerlijk gerecht, alle stappen doorlopen alleen was de vermicelli (van Dari) te plakkerig geworden. Nog tips hoe ik dit volgende keer kan voorkomen?
Je recepten zijn verder duidelijk en heerlijk om ideeën op je site op te doen. Heel fijn, dank daarvoor!
Fatima El Irari
13 april 2021 at 12:08
Hi Nasj,
Ah super lief, dankjewel! Als de vermicelli iets te plakkerig is geworden, dan kan dit komen doordat de vermicelli iets te lang is gekookt.