Vermicelli met Kippenvleugels
Prep time: 10 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves: 4 personen
Vermicelli met Kippenvleugels
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 50 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
Kippenvleugels:
- 2 kilo kippenvleugels
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 theel. uienpoeder
- 1 theel. zout
- 1 theel. kurkuma
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. chilivlokken
- 1 theel. kip kruiden
- 2 eetl. fijngesneden peterselie
- 2 eetl. milde olijfolie
Vermicelli:
- 2 eetl. milde olijfolie
- 2 uien , in blokjes
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 2 tomaten , in blokjes
- 1 courgette
- 1/2 rode paprika , in blokjes
- 1/2 gele paprika , in blokjes
- 300 gram sperziebonen, in kwarten
- 200 ml water
- 600 gram vermicelli
- 150 gram tomatensaus , bijv: tomato frito
- 600 ml extra kokend water
Kruiden:
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 theel. ras el hanout
- 1 theel. zout
- 1 theel. kurkuma
- 1/2 theel. zwarte peper
- 1/2 theel. chilivlokken
Bereidingswijze:
Kippenvleugels marineren:
- 1)
Maak de kippenvleugels grondig schoon en leg ze in een ovenschaal.
- 2)
Meng in een kom alle ingrediënten voor de marinade samen en giet dit over de kippenvleugels.
- 3)
Hussel de kippenvleugels goed door en dek de schaal af met bakpapier en aluminiumfolie.
- 4)
Bak de kippenvleugels op 200 graden in 20 minuten gaar en verwijder dan de bakpapier en folie en bak voor nog een 10 minuten krokant.
Vermicelli:
- 1)
Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en knoflook voor 1-2 minuten aan.
- 2)
Voeg de tomaten, courgette, paprika’s, sperziebonen, alle kruiden en het water toe en roer het door.
- 3)
Bak de groenten voor 6-8 minuten op middelhoog vuur en roer dan de vermicelli en de tomatensaus erbij.
- 4)
Giet vervolgens het kokend water erbij en breng het aan de kook voor 20-25 minuten of totdat de groenten gaar zijn.
- 5)
Wanneer het water is verdampt en de groenten en vermicelli gaar zijn zet je het vuur laag.
- 6)
Serveer de vermicelli met de gebakken kippenvleugels en garneer met fijngesneden peterselie, eet smakelijk!
17 Comments
Anne
15 maart 2021 at 13:08
Oh dat ziet er heerlijk uit! Ik wist niet dat je het buiten voor in de soep, ook zo kan eten, ik ga deze zeker snel maken!
Als je niet zo’n fan bent van kluiven en kippenvleugels, wat zou je dan als toevoeging kunnen gebruiken? Kipfilets?
Fatima El Irari
6 april 2021 at 22:43
Hi Anne,
Jazeker, je kunt ook kipfilet gebruiken hoor of kipdijfilet. Xx
H
16 maart 2021 at 09:56
Hey Fatima,
Welke vermicelli heb je precies gebruikt?
Groetjes
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:18
Ik gebruik altijd vermicelli van het merk Dari. Te koop bij de Marokkaanse of Turkse slager/winkel.
Chaima
17 maart 2021 at 19:11
Hoi,
Gebruik je engelenhaar of Normale tosca vermecelli?
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:11
Hi Chaima,
Gewoon normale vermicelli. Xx
Melissa
29 maart 2021 at 17:47
Zojuist aan het maken, maar ik krijg het niet op smaak zo jammer 🙁 welke vermecelli gebruik je? Ik heb die van de Lidl, maar die is veel te dik..
Hoop dat de kippetjes smaken☺️
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:43
Hi Melissa,
Ik gebruik de dunne vermicelli van het merk ‘Dari’ deze is te koop bij de Marokkaanse of Turkse slager. Die van de Lidl is inderdaad iets te dik. Dat is meer een spaghetti vermicelli.
Nasj
11 april 2021 at 23:01
Hallo Fatima,
Heerlijk gerecht, alle stappen doorlopen alleen was de vermicelli (van Dari) te plakkerig geworden. Nog tips hoe ik dit volgende keer kan voorkomen?
Je recepten zijn verder duidelijk en heerlijk om ideeën op je site op te doen. Heel fijn, dank daarvoor!
Fatima El Irari
13 april 2021 at 12:08
Hi Nasj,
Ah super lief, dankjewel! Als de vermicelli iets te plakkerig is geworden, dan kan dit komen doordat de vermicelli iets te lang is gekookt.
Hanane
12 januari 2024 at 17:22
Het is echt onduidelijk dat je eerst 200 ml water moet doen en dan de rest. Er staat voeg nu alle kruiden en water toe en na paar zinnen staat pas voor de rest van de kokend water toe. Echt zo onduidelijk. Hoop dat het gelukt is. Want het water is al helemaal verdampt. Hoop dat de groentes gaar worden.
Naima
3 november 2021 at 18:24
Hoi Fatima,
Ik heb dit recept gemaakt maar helaas ging er iets mis met de vermicelli. Het water was binnen een paar minuten weg terwijl de groentes(vooral de sperzieboon) nog lang niet gaar was. Ik heb er nog wat water bijgevoegd maar hierdoor werd de vermicelli natuurlijk nog plakkerig en de sperzieboon bij lange na niet gaat. Wat gaat hier mis?
Ik gebruik trouwens de gewone vermicelli die je in elke supermarkt kan halen.
Fatima El Irari
7 november 2021 at 13:49
Hi Naima,
Welke vermicelli gebruik je precies? Ik gebruik die van het merk Dari, te koop bij de Marokkaanse/Turkse slager.
Sarah
1 mei 2023 at 20:44
Ik denk dat de stappen niet kloppen zoals vele aangeven is na 2/3min al het water weg en de groenten niet gaar, als je het verder laat opstaan verband het en als je water toevoegt word het een plakkerige bende. Ook de kip met bakpapier en zilverpapier heeft meer nodig dan 20min in de oven. Voor de rest smaakt het zeker en vast heel goed!
Viënna
8 mei 2022 at 15:55
Zo jammer, al je recepten zijn fantastisch. Maar het water werd binnen enkele seconde door de vermicelli opgenomen. En binnen een mum van tijd was het 1 groot plakkerig geheel. Kwam niet omdat het te lang aan het koken was en heb hetzelfde merk vermicelli gebruikt zoals jij aangaf. De kip uit de oven, gaat nu samen met frietjes en een broodje.
Fatima El Irari
2 juni 2022 at 12:15
Hi Viënna,
Ah wat jammer! Misschien de volgende keer toch meer water gebruiken? Dit is exact de hoeveelheid die ik gebruik en deze soort vermicelli plakt juist nooit bij mij.
Hanan
12 januari 2024 at 18:12
Het is een smaakloze plakzooi geworden echt zo jammer