Ingrediënten: (4 personen)
- handvol geweekte kikkererwten
- 2 uien
- bosje peterselie
- 1 etl. tomatenpuree
- 1 thl. gember
- 1 halve thl. peper
- 1 thl. kurkuma
- 1.5 thl. zout
- half blokje kruiden/kip boulion
- handvol vermicelli
- 1 liter lauwwarm water
Bereidingswijze:
- Vul een pannetje met lauwwarm water en kook de kikkererwten voor ongeveer 20 minuten half gaar. Je moet de kikkererwten niet volledig te garen, omdat de kikkererwten straks nogmaals nog in de saus zullen gaarkoken.
- Pel de twee uien en rasp deze fijn. Snijd de peterselie fijn en voeg deze toe aan de geraspten uien.
- Giet ongeveer liter water in de pan en voeg hier de geraspte uien en de fijngesneden peterselie bij.
- Voeg hier dan de tomatenpuree en de kruiden bij en roer dit geheel samen. Plaats de deksel op de pan en laat het dan geheel koken voor ongeveer 30 minuten.
- Open de pan en schep de vermicelli en de kikkererwten erbij. De vermicelli wordt snel gaar en de kikkererwten zijn ook al voorgekookt dus je laat het voor ongeveer 20 minuten doorkoken op een hoog vuurtje. Ondertussen blijf je controleren of de kikkererwten al gaar zijn.
- De vermicelli zal verdubbelen in volume en de saus zal lekker indikken. Als je merkt dat je te weinig saus hebt giet je er gewoon wat extra water bij. Proef tussendoor de saus en breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Zelf serveer ik er altijd zelfgemaakte knoflookbrood! Je kunt voor variatie in dit gerecht ook stukjes vlees of kip toevoegen wat ook erg lekker is!
Liefs,
Fatima
39 Comments
Nabila
7 juni 2014 at 22:34
Ziet er heeerlijk uit ga ik deze week inchalah maken dank u wel voor het recept
xfaatjee
7 juni 2014 at 22:42
Graag gedaan meid en bedankt Xx
Theneverendingstoryteller
8 juni 2014 at 16:03
Heb dit vandaag gemaakt maar dan zonder de kikkerwten had ze niet in huis en hou er niet zo heel erg van. We hebben heerlijk gesmuld.
xfaatjee
9 juni 2014 at 14:24
Kan ook prima zonder hoor. Goed om te lezen dat het heeft gesmaakt meid Xx
Olga
12 juni 2014 at 15:44
Hi! I would like to invite you to check out our site volrecepten.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.
If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.
I hope to see you there soon!
xfaatjee
14 juni 2014 at 19:40
Hallo Olga,
I got myself already signed up on the website volrecepten.be thank you! x
soumaya
27 augustus 2014 at 12:18
Echt top pagina! Alleen jammer dat heel veel fotos niet zichtbaar zijn. Voor de rest, blijf doorgaan!!! X
xfaatje
28 augustus 2014 at 07:02
Dankjewel lieve meid! <3 Ja pff vertel mij wat! Ik heb gelukkig nog een aantal foto's op mijn laptop die ik beetje bij beetje opnieuw aan het uploade ben haha.
laila
21 september 2014 at 10:08
As-Salaam-Alaikum ik was door de recepten aan het kijken en deze leek me heel lekker zelf ben ik 15 en pak u recepten om me moeder soms te verassen maar had een vraagje pakt u de vermicelli van soep of echte pasta vermicelli
Gr laila ❤️
xfaatje
27 september 2014 at 18:12
Salaam 3likoem meid! Oh wat leuk en maschAllah je bent nog zo jong, echt goed van je! Ik gebruik vermicelli van het merk Dari ken je dat? Die kun je kopen bij een Turks of Marokkaans winkeltje. Wij gebruiken die voor in de soep (harira) <3
Naoual
29 april 2015 at 19:23
Hoeveel vermicelli gebruik je ? Staat niet bij de ingrediënten….
xfaatje
13 mei 2015 at 17:02
Een hand vol meid.
Maryam
3 augustus 2015 at 16:41
Hmmm vandaag gemaakt en het viel in de smaak!
Maria
27 september 2015 at 11:32
Lekker! Ik heb het vandaag gemaakt, alleen het is wel sneller klaar dan 20 minuten. Echt binnen 5 minuten zelfs haha
xfaatje
27 september 2015 at 13:09
Hallo Maria, oh serieus haha! Nou gelukkig heeft gesmaakt.
anissa
24 november 2015 at 21:35
hey schat
ik zie nergens bij benodigdheden vermicelli staan??
xfaatje
25 november 2015 at 08:32
Hallo Anissa,
Sorry, staat er nu bij!
Farah
10 december 2015 at 11:30
Hey!
Dit ziet er heerlijk uit maar ik zou er wel vlees aan willen toevoegen.. Wanneer kan je die dan toevoegen? Eerst het vlees met de uien in een beetje olie garen en dan pas de liter water toevoegen? En dan gewoon de rest van de stappen vervolgen???
Farah
xfaatje
11 december 2015 at 07:43
Hallo Farah,
Je kunt er vlees aan toevoegen. Dit doe je inderdaad eerst even aanbakken samen met de uien in een beetje zonnebloemolie en dan ga je verder met de rest van de stappen. Succes meid Xx
Farid
30 december 2015 at 07:58
Salaam alikom,
Ik dacht ik wil mijn vrouw even verassen door voor haar te koken en zo kwam ik na een korte zoektocht op jou site terecht. Dit gerecht dus uitgeprobeerd. Op zich heldere beschrijving en alles. Maar….
De kikkererwten waren half gaar gebleven. De rest van de smaak en alles was heel goed. Nou ben ik natuurlijk geen keukenprinses, maar mijn vrouw zei meteen, je had kikkererwten uit blik moeten gebruiken en niet de droge, want die moet je een nachtje laten inweken. Ik zeg ik heb volledig de beschrijving gevolgd en dat hoefde niet. Beiden hadden we gelijk vond ik. Voor iemand die altijd in de keuken staat spreekt het voor zich. En ik heb weer wat geleerd.
Ik ga nog veel meer uitproberen van jou site dus in sha Allah zal dat wel goed gaan….
xfaatje
30 december 2015 at 13:04
Alaikoem Salaam Farid,
Allereerst mijn complimenten dat je het initiatief neemt om recepten uit te proberen. En ik moet je zeker gelijk geven, want wanneer je de droge kikkererwten gebruikt moet je deze inderdaad een nachtje laten weken in water. Maar tijdens het gaarkoken van de kikkererwten kun je ondertussen de gaarheid blijven controleren. Je kunt natuurlijk ook kikkererwten uit blik gebruiken, want deze zijn inderdaad zachter. Ik zal het gelijk wijzigen in het recept, bedankt! Succes met het uitproberen van recepten en inschAllah zal het volgend recept je beter lukken! Groetjes.
Farid
30 december 2015 at 13:38
Top Fatima,
Verder ging het heel goed hoor hamdoelilah en de smaak was ook goed. Heb er kleine kipstukjes tussen gedaan en dat pakte allemaal goed uit. Gair in sha Allah. Vanmiddag weer boodschappen doen voor een aantal andere recepten van jou. Moge Allah jou belonen voor je goede werk en het delen van jou kennis en kunde met ons.
xfaatje
30 december 2015 at 15:55
Gelukkig maar! Allahoema ameen op je dua en choukran!
Imane
26 januari 2016 at 15:45
Welke knor gebruik je ? Groente knor ? Of vlees
Zijn de ingrediënten hoeveelheden hetzelfde als je 5 liter maakt ?
xfaatje
27 januari 2016 at 07:50
Hallo Imane,
Ik gebruik een groente knor blokje. Nee, als je 5 liter maakt dan moet je de ingredienten verdubbelen 😉
XimaneX
16 mei 2016 at 11:43
HEEY FAAATJEEEXXX,
ik vroeg me af of je binnekort voor de ramadan die typische tomatensoep/harira de recept er van zo snel mogelijk online wilt zetten!!!
veel groetjes imaneeeeeexxxx
xfaatje
24 mei 2016 at 09:59
Hallo XimaneX,
Ja, hoor ik ben ook nog van plan om zeker vóór de Ramadan nog mijn Harira recept te plaatsen! Xx
Karima
23 juni 2016 at 07:52
Salam Fatima,
Aller eerst bedankt voor je duidelijke recepten altijd! Ik ben een stille volger die graag jouw recepten uitprobeert. Ik vroeg me af of je ook een recept hebt van harira, of lijkt dat hierop? Ik hoor graag van je!
Xx Karima
chaymae
28 september 2016 at 06:00
Heerlijk recept (viel goed in de smaak thuis hihi) en heb als bijgerecht shwa erbij gemaakt en die combi is echt heerlijk!
Dank je wel voor dit snelle en simpele gerecht!
Kaouthar
5 oktober 2016 at 15:39
Hi faatje!
Wil dit recept zo graag uitproberen, kan niet wachten!
Vraag me af of je ipv kikkererwten ook bonen kan gebruiken, bruine of witte in tomatensaus bv?
Zou dat net zo YUMM zijn als kikkererwten, wat denk jij?
xfaatje
6 oktober 2016 at 06:17
Hallo Kaouthar,
Oh jazeker dat kan hoor! Lijkt mij nog lekker op haha. Xx
Merel
14 oktober 2016 at 19:44
Hoi Faatje 🙂
Dit ziet er ontzettend lekker uit!! Heb je misschien een tip voor wat je hierbij kan eten?
Thnx voor al je mooie gerechten meid!
Fatima
15 oktober 2016 at 07:59
Hallo Merel,
Zelf serveer ik er altijd een frisse salade bij. Je kunt natuurlijk ook kip of vlees toevoegen aan het recept als je dit graag hebt. Graag gedaan hoor meis! Xx
Amel
26 november 2016 at 10:43
Alweer een recept dat ik van u bereid!
Staat op het vuur te pruttelen nu!
Mag Allaah u rijkelijk belonen!
Liefs
Fatima
28 november 2016 at 07:16
Hallo lieve Amel,
Wat onwijs lief, dankjewel lieve schat en ameen! Xx
zeinebledou
9 januari 2017 at 12:53
Heerlijk gerecht. Thank you sis. Heb wel wortel en courgette bij gedaan. In kleine fijne blokjes. Lekker met deze koude dagen. Xxx
Fatima El Irari
9 januari 2017 at 15:06
Hallo Zeineb,
Hmm lijkt me echt een lekkere combinatie!
Liefs Fatima
Chams
9 oktober 2017 at 17:24
Salaam alekoem fatima.
Ik wilde graag weten of je koud water of gekookt water gebruikt?
Fatima El Irari
10 oktober 2017 at 06:13
Alaikoem salaam Chams,
Lauwwarm water uit de kraan is goed hoor. Ik zal het er even bijzetten. Xx
Liefs,
Fatima