VEGETARISCHE KIKKERERWTEN CURRY

12 juli 2019Fatima El Irari

Ik merk dat er steeds meer vraag is naar vegetarische recepten, dus deze ga ik de komende tijd ook meer met je delen hier op de blog. Een van mijn favoriete vegetarische gerecht is deze romige kikkererwten curry met kokosmelk! Lekker kruidig, romig en vol van smaak en je zet het ook nog eens in minder dan 30 minuten op tafel!


Ingrediënten: (4 personen)

.
  • 1 etl. sesamolie
  • 1 ui (in blokjes)
  • 3 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 1 tl. garam masala
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 400 gr. kikkererwten (voorgekookt)
  • 3 tomaten (in blokjes)
  • 350 ml kokosmelk
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. limoensap
  • 1 etl. peterselie (gehakt)
Bereiding:
.
Stap 1.
.

Verhit sesamolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak voor ongeveer 2-3 minuten lichtbruin. Voeg de garam massala, kerriepoeder, cayennepeper en de paprikapoeder toe en bak het voor 1-2 minuten terwijl je blijft roeren.

Stap 2.
.

Voeg de tomatenblokjes erbij en roer het goed door de uien en kruiden. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe, schep het goed om en laat het voor 2-3 minuten sudderen. Voeg de kokosmelk er roerend bij en laat de curry voor 3-5 minuten sudderen op laag vuur. Roer als laatste de limoensap en de peterselie erdoor en serveer de curry lekker warm met een portie rijst of bloemkool rijst.

Extra tips&trics:
.
  • Geen fan van kokosmelk? Vervang die dan door 200 ml slagroom of 200 gram crème fraîche.
  • Deze curry is ook lekker met kipfilet of garnalen toevoegen.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

20 Comments

  • Nawal

    12 juli 2019 at 10:47

    Kan ik kokos melk vervangen in iets anders want dat vindt ik niet zoo lekker

    1. Fatima El Irari

      12 juli 2019 at 11:09

      Hi Nawal,

      Ja, hoor! Je kunt 200 ml slagroom gebruiken of je gebruikt 200 gr. crème fraîche voor een dikkere saus. Xx

  • Denise

    12 juli 2019 at 10:49

    Zou je hier ook vlees door heen doen welke zou u me dan voorstellen x Denise

    1. Fatima El Irari

      12 juli 2019 at 11:08

      Hi Denise,

      Je kunt kipfilet gebruiken of garnalen. Xx

  • Rajaa

    12 juli 2019 at 12:24

    Wat voor Masala gebruik je? X

    1. Fatima El Irari

      12 juli 2019 at 12:30

      Hi Rajaa,

      Deze koop ik bij de Jumbo.??♥️

      1. Nawal

        12 juli 2019 at 17:29

        Wat voor limoensap heb jij gebruikt ervoor

      2. Fatima El Irari

        13 juli 2019 at 08:29

        Hi Nawal,

        Gewoon sap van een verse limoen.♥️

  • Zainab

    12 juli 2019 at 14:13

    Hi, moet je de kikkererwten uit blik ook voorkoken? Xxx

    1. Fatima El Irari

      13 juli 2019 at 08:30

      Hi Zaineb,

      Nee, die hoef je niet voor te koken want die zijn al voorgekookt.♥️

  • Soukaïna

    13 juli 2019 at 12:18

    Ik ben aan het watertanden.. Waar koop jij kerriepoeder en garam masala? Alvast bedankt <3

    1. Fatima El Irari

      13 juli 2019 at 12:38

      Haha, snel maken dus! Deze koop ik beide bij de Jumbo.?♥️

  • Lisa v beele

    22 juli 2019 at 15:35

    Ik ben nu de linzen aan t maken van jouw recept.. ik weet al wat ik morgen en overmorgen ga maken 🙂 barakAllahoe feeki <3

    1. Fatima El Irari

      22 juli 2019 at 17:38

      Hi Lisa,

      Wat leuk! Heel graag gedaan en geniet ervan! Xx

  • Myranda

    30 juli 2019 at 10:26

    Bedankt voor dit lekkere recept Fatima! <3
    Echt een favorietje geworden(A) Veel smaak en supersnel klaar 🙂 Neem het ook vaak mee als lunch.. en dan gewoon zonder de rijst! xx

    1. Fatima El Irari

      30 juli 2019 at 10:30

      Hi Myranda,

      Wat leuk om te even dat het recept zo in de smaak valt bij jou! Geniet er lekker van!??♥️

  • Jeannine

    18 augustus 2019 at 13:58

    Hi Fatima
    Zou dit ook smaken met tagliatelle of pasta?
    Ik zie net dat ik geen rijst meer heb ?

    1. Fatima El Irari

      18 augustus 2019 at 15:03

      Hi Jeannine,

      Ja, hoor kan ook prima met pasta. Xx

  • Wiktoria

    2 maart 2020 at 17:30

    Hoi hoi kan je de sesamolie ook door iets anders vervangen ?

    1. Fatima El Irari

      2 maart 2020 at 20:36

      Hi Viktoria,

      Ja, hoor je kunt ook zonnebloemolie gebruiken of milde olijfolie.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept