VEGETARISCHE AARDAPPELSCHOTEL

4 februari 2016Fatima El Irari

INGREDIËNTEN (6 personen)

  • 8 grote aardappelen
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 1 mozzarella
  • 2 tomaten
  • handvol geraspte kaas
  • 30 gr. roomboter
  • 1 tl. zwarte peper
  • 1 tl. zout
  • 1 etl. olijfolie
  • 60 ml melk

IMG_6853

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en kook deze in een ruime pan gaar met een theelepel  zonnebloemolie en wat zout. Leg een houtenlepel bovenop de pan en zet hierop dan weer de deksel. Op deze manier zal het water niet overlopen! Deze tip werkt echt en scheelt mij in iedergeval het schoonmaken van mijn fornuis haha!

IMG_6877

Wanneer de aardappelen gaar zijn giet je deze af en voeg je de roomboter toe. Giet hier dan ook de melk bij en stamp met behulp van een aardappelstamper de aardappelen fijn tot een puree. Breng de aardappelpuree op smaak met wat peper en zout en stamp het nog even fijn.

IMG_6892IMG_6895IMG_6899

IMG_6901IMG_6908

Pak een ovenschaal erbij en schep hier de aardappelpuree in en strijk deze glad. Snijd de tomaten in schijfjes en leg deze bovenop de aardappelpuree. Verdeel hier dan de schijfjes rode uien op en de mozzarella plakken.

IMG_6926IMG_6972IMG_6994IMG_7022

Als laatste verdeel je de paprika schijfjes over de ovenschotel en strooi je er nog wat geraspte kaas overheen. Strooi er eventueel nog wat gedroogde basilicum overheen en giet er ongeveer een eetlepel olijfolie overheen.

IMG_7032IMG_7035IMG_7038IMG_7045
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en stop de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 250 graden voor ongeveer 30 minuten tot de groenten gaar zijn. Verwijder dan de aluminiumfolie en laat de aardappelschotel nog voor 15 minuten mooi bruin bakken.

Dit is  het ideale vegetarisch gerecht als je het even gehad hebt met vlees of vis. Je kunt met dit gerecht zoveel variëren als je zelf wilt en als je er toch nog vlees aan wilt toevoegen, dan kan dit natuurlijk ook! Simpel om te maken, erg lekker en kost bijna geen tijd.

Geïnspireerd door het recept van Savannahsoulfood

Liefs,
Fatima

Print recept

37 Comments

  • fati

    4 februari 2016 at 14:55

    Heel blij met jou recepten. Lukken altijd ?

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 12:21

      Hallo Fati,

      Dankjewel meis! Xx

    2. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:18

      Hallo Fati,

      Ah, super lief! Bedankt lieve meid Xx

  • hafmoh

    5 februari 2016 at 09:40

    deze ga ik zeker proberen!!

  • Najat

    7 februari 2016 at 19:57

    Gaan we proberen

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:34

      inschAllah! Xx

  • sisi

    8 februari 2016 at 14:11

    Welke merk gebruik je? Van mozzarella? Je hebt zoveel soorten. Welke is lekker?

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:37

      Hallo Sisi,

      Ik gebruik de mozzarella van de Lidl. Daar hebben ze maar 1 merk haha.

  • Anoniem

    12 februari 2016 at 15:57

    Haai lieve meid,

    Ik zag op jou instagram een lekkere lasagne schotel. Zul je daar ook binnekort een recept van plaatsen :$

    1. xfaatje

      14 februari 2016 at 17:08

      Hallo Flora,

      Ja, natuurlijk! Die komt binnenkort ook aan de beurt hihi Xx

      1. Sousou

        10 juli 2017 at 00:18

        Staat recept van lasagne er al? Ik zie namelijk nog geen recept staan alvast bedanktt

      2. Fatima El Irari

        10 juli 2017 at 05:52

        Hallo Sousou,

        Nee, deze staat er nog niet maar volgt snel.

        Liefs,
        Fatima

  • shamim

    5 maart 2016 at 08:26

    Prachtig met de foto’s zo weet je wat er allemaal nodig is

    1. xfaatje

      7 maart 2016 at 07:57

      Hallo Shamim,

      Dankjewel hoor! Lief van je!

  • Nadia

    9 maart 2016 at 10:34

    Dit zijn wel meer aardappelen dan 8 bij jou of niet?

    1. xfaatje

      10 maart 2016 at 08:06

      Hallo Nadia,

      Ja, dat klopt, maar de aardappelen die ik heb gebruikt waren best klein. Dus je gebruitk 8 grote aardappelen.

  • Hanane

    11 april 2016 at 10:17

    Dit ziet er lekker en makkelijk uit.
    Ik ga het inshAllah vandaag maken.
    Dank voor je duidelijke recepten.

    X

    1. xfaatje

      12 april 2016 at 11:48

      Hallo Hanane,

      Bedankt lieverd! Ben benieuwd wat je ervan vindt! x

  • Rabia

    18 juni 2016 at 10:10

    Hallo kookhoeken gastje, heb jij mssn ook het recept van lasagne op je blog staan? Choukran

    1. xfaatje

      20 juni 2016 at 10:35

      Hallo Rabia,

      Haha hoe noem jij mij? Nee, maar die volgt binnenkort.

      1. thys sabrina

        5 augustus 2016 at 09:33

        hallo als je vis wilt bij doen wanneer moet dat erbij en welk soort vis dank u

      2. xfaatje

        5 augustus 2016 at 09:43

        Hallo,

        Ook het vlees voeg je er vanaf het begin bij. Je kunt pangafilet of koolvis gebruiken. Eigenlijk alle vissoorten die je lekker vindt.

      3. thys sabrina

        5 augustus 2016 at 13:45

        ik heb alaska pollock maar weet niet echt hoe ik dat erbij moet doen gr sabrina

      4. thys sabrina

        5 augustus 2016 at 13:49

        moet ik dat koken en mee in de ovenschotel of moet ik de vis bakken en apart serveren ik weet het niet dank u

  • thys sabrina

    5 augustus 2016 at 06:29

    als je vlees wilt bij doen wanneer steek je het dan er bij dank u

    1. xfaatje

      5 augustus 2016 at 09:41

      Hallo,

      Je voegt het vlees er gewoon vanaf het begin bij.

  • Meryema

    19 oktober 2016 at 19:24

    Ik hou van jouw recepten! Alles lukt altijd prima. Dank hiervoor. Liefs xx

    1. Fatima

      20 oktober 2016 at 06:25

      Dat is lief van je! Xx

  • Hanane

    25 oktober 2016 at 13:19

    Hey faatje deze recept is super. Wanneer post je de lasagne schotel. Je ben echt een Toppie

    Groetjes

    Hanane

    1. Fatima

      25 oktober 2016 at 13:23

      Hallo Hanane,

      Dankjewel lieve meid! Haha snel snel! Ik heb nog zoveel recepten die ik wil delen, maar komt snel hoor! Xx

  • Yasmina

    12 januari 2017 at 21:23

    Hoi faatje,

    Dit recept is echt heerlijk!.
    Vooral voor de zwangeren ?
    Ik kan verloppig geen vlees meer zien of ruiken. Dan is dit vegetarische gerecht een een aanrader!

    1. Fatima El Irari

      17 januari 2017 at 08:14

      Hallo Yasmina,

      Aah dat is lief van je! Ik wens je een mooie zwangerschap toe inschAllah!

      Liefs Fatima

  • Sannie

    3 juni 2017 at 20:16

    Salam aleikum Fatima, kan ik de aardappelen vervangen door zoete aardappel? Ziet er echt heerlijk uit. Bedankt voor het delen Liefs!

  • riffia girl

    1 maart 2018 at 13:07

    Selam alaikoem faatje. Kan ik de groene paprika ook weg laten

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2018 at 13:16

      Alaikoem salaam,

      Jazeker, dat kan altijd. Succes! Xx

  • Folderbode

    15 juli 2018 at 12:46

    Ziet er heerlijk uit! Helaas zit er zuivel bij en eet ik dat niet. Heb je ervaring om zulke lekkere aardappelschotel ook volledig vegan te maken?

    1. Fatima El Irari

      16 juli 2018 at 07:40

      Hi Folderbode,

      Je zou de melk eventueel kunnen vervangen met sojamelk. En wat mag je nog meer niet?

      Liefs,
      Fatima

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept