Vegan Carrot Cake

20 september 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Carrot cake is misschien wel mijn favoriete baksel en ik heb deze worteltaart dan ook al meerdere keren gemaakt. Iets meer dan een jaar geleden heb ik al een carrot cake recept met jullie gedeeld, maar deze vegan carrot cake mag je ook absoluut niet missen. Voor het tv-programma Puur en Plantaardig met Miljuschka op RTL4 maakte ik dus mijn carrot cake volledig plantaardig en oh wat is die lekker! Ontdek zelf ook hoe lekker plantaardig kan zijn met dit feestelijke recept.

Ingrediënten: (6 personen)
  • 250 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 t. kaneel
  • 1/2 tl. zout
  • 180 ml Blue Band Vloeibaar
  • 100 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 rijpe bananen, geprakt
  • 300 gr. wortel, geraspt
  • 200 gr. ananas, in stukjes
  • springvorm 20 cm
Frosting:
  • 200 gr. Becel Pure
  • 180 gr. poedersuiker
  • 1 tl. vanille extract
  • gehakte walnoten
Bereiding:
Stap 1.

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder)warmte. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout in een kom en zet apart. Mix in een aparte kom de Blue Band vloeibaar met de basterdsuiker, kristalsuiker en de vanillesuiker op hoge snelheid voor ongeveer 1-2 minuten romig. Mix de geprakte bananen door het beslag, schraap de zijkanten van de kom met een spatel en mix de droge ingrediënten erbij. Roer met een spatel de wortel en de ananas door het beslag.

Stap 2.

Vet de bakvorm in met Blue Band vloeibaar en bestuif met bloem. Klop de overtollig bloem er weer uit. Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de carrot cake voor 30-40 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.

Stap 3.

Mix de Becel Pure in een kom met een handmixer op middelhoge snelheid voor 3-5 minuten tot de margarine bijna wit van kleur is. Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix op lage snelheid. Voeg de overige poedersuiker toe en mix nogmaals op lage snelheid. Spatel de plantaardige boter crème bovenop de afgekoelde carrot cake en strooi de gehakte walnoten bovenop en smullen maar!

Durf jij de vegan bakchallenge aan? Bak met Blue Band en maak kans op 1 van de 5 KitchenAids!

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

21 Comments

  • Saloua

    20 september 2019 at 19:40

    Haai lieve Fatima, ik ga het morgen midddag uit proberen in sha allah. Alleen een vraag, welke springvorm gebruik je en waar heb je het gekocht? Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      21 september 2019 at 20:33

      Hi Saloua,

      Ik gebruik de springvorm van de Hema.😘

  • Ibtissam

    21 september 2019 at 09:51

    Hallo Fatima,

    Kan je de ananas ook weglaten of vervangen door iets anders ?

    Groetjes,

    Ibtissam

    1. Fatima El Irari

      21 september 2019 at 20:33

      Hi Ibtissam,

      Jazeker, je mag de ananas weglaten hoor.😘

      1. Beyza

        2 april 2020 at 21:30

        Hi Fatima,
        Is het mogelijk om ipv bruine basterdsuiker witte basterdsuiker te gebruiken? Alvast bedankt voor het beantwoorden.
        Gr. Beyza

      2. Fatima El Irari

        3 april 2020 at 11:33

        Hi Beyza,

        Ja, hoor je kunt ook bruine basterdsuiker gebruiken. Xx

  • Inaya

    22 september 2019 at 20:23

    lekker, gisteren gemaakt voor de verjaardag van mijn broer en het was zo op! Ik heb de topping wel aangehouden van je andere carport cake.

  • Inaya

    22 september 2019 at 20:23

    lekker, gisteren gemaakt voor de verjaardag van mijn broer en het was zo op! Ik heb de topping wel aangehouden van je andere carport cake.

    1. Fatima El Irari

      22 september 2019 at 20:27

      Hi Inaya,

      Wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt! Jazeker, je kunt ook een roomkaas topping maken hoor. Xx

  • Jessica

    22 september 2019 at 20:24

    Recept opgeslagen, ben benieuwd!

    Liefs,
    Jessica

    1. Fatima El Irari

      22 september 2019 at 20:26

      Hi Jessica,

      Dankjewel, ben benieuwd wat je ervan vindt!

  • Salma

    22 september 2019 at 20:25

    Ik denk nu automatisch aan dat filmpje dat je telefoon viel hahaha! Bedankt voor je recept!

    1. Fatima El Irari

      22 september 2019 at 20:25

      Hi Salma,

      HAHAHA, ik ga helemaal stuk!

  • Jihad

    15 november 2019 at 10:46

    Hoi Fatima,

    Kan ik dit recept ook voor muffins gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      15 november 2019 at 12:19

      Hi Jihad,

      Jazeker, je kunt er ook muffins mee maken. Xx

  • Ziela

    25 november 2019 at 14:51

    Hoi Fatima,

    Op welke graden moet je een hetelucht oven zetten?

    Gr Ziela

    1. Fatima El Irari

      25 november 2019 at 18:21

      Hi Ziela,

      Op 160 graden.👍🏼❤️

      1. Ameera

        12 mei 2020 at 13:45

        Hoi Fatima,

        Kan ik in plaats van Blueband Vloeibaar ook zonnebloemolie gebruiken?

        Bedankt voor je overheerlijke recepten!

      2. Fatima El Irari

        13 mei 2020 at 13:37

        Hi Ameera,

        Ja, hoor je kunt ook prima zonnebloemolie gebruiken.

  • C.

    18 februari 2021 at 17:56

    Kan me herinneren dat je ooit een niet-vegan versie van deze carrot cake op je site had staan. Heb je dit recept nog ergens?

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept