Vanille Cupcakes met Kokos

7 juli 2020Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 12 stuks

Haal het lekkere weer in huis met deze vrolijke vanille cupcakes met kokos en romige roomkaas topping. Simpel om te maken en je blijft er maar van eten, zo lekker!

Print recept

Vanille Cupcakes met Kokos

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 35 minuten
  • Aantal personen: 12 stuks

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 180 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 130 gram roomboter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 80 gram geraspte kokos

Roomkaas topping:

  • 200 gram roomkaas, bijv. Monchou
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 100 ml slagroom, koud

Overig:

  • spuitzak+spuitmondje
  • sprinkels

Bereidingswijze:

Cupcake beslag:

  • 1)

    Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout samen. Zet apart.

  • 2)

    Mix in een aparte kom de roomboter, kristalsuiker en de vanillesuiker romig voor 1-2 minuten.

  • 3)

    Breek de eieren erbij en mix op middelhoge snelheid tot het samenkomt.

  • 4)

    Voeg de helft van de droge ingrediënten erbij en giet ook de helft van de melk erbij.

  • 5)

    Mix het op lage snelheid door tot alles goed is opgenomen.

  • 6)

    Voeg het overige bloemmengsel en de melk erbij en mix het beslag nogmaals door.

  • 7)

    Roer tot slot de geraspte koks met een spatel door het beslag.

Cupcakes bakken:

  • 1)

    Verdeel de cupcake papiertjes over de vorm en vul de vormpjes tot ongeveer 2 cm onder de rand.

  • 2)

    Bak de cupcakes in de oven (boven-onder) warmte op 180 graden in 18-20 minuten lichtbruin en gaar.

  • 3)

    Plaats de cupcakes nadat ze gaar zijn op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

Roomkaas topping:

  • 1)

    Mix de monchou met de elektrische handmixer glad voor 1-2 minuten. 

  • 2)

    Voeg de poedersuiker en de klopfix toe en mix nogmaals op lage snelheid.

  • 3)

    Giet de slagroom er geleidelijk bij en mix ondertussen op middelhoge snelheid.

  • 4)

    Giet de slagroom er echt in kleine stapjes toe, zodat de crème niet in een keer vloeibaar wordt.

  • 5)

    Dek de kom af en zet de crème voor minstens 30 minuten in de koelkast.

  • 6)

    Schep de roomkaas crème in een spuitzak met spuitmondje.

  • 7)

    Spuit op elke afgekoelde cupcake een toef roomkaas crème en versier de cupcakes naar wens.

26 Comments

  • Houda

    7 juli 2020 at 12:06

    Salaam alaykoum Fatima,kan ik de kokos vervangen of weglaten?

    1. Fatima El Irari

      7 juli 2020 at 12:07

      Alaikoem salaam Houda,

      Ja, hoor je kunt de kokos ook weglaten.

      1. Hafsa

        11 juli 2020 at 12:45

        Hee fatima

        Kan je roomboter ook met iets anders vervangen?

      2. Fatima El Irari

        11 juli 2020 at 14:53

        Hi Hafsa,

        Ja hoor je kunt ook margarine gebruiken.

  • Maissa

    7 juli 2020 at 12:06

    Hier zat ik op te wachten!!

    Ik heb alleen geen keukenmachine. Kan ik het beslag ook gewoon maken met een handmixer?

    1. Fatima El Irari

      7 juli 2020 at 12:10

      Hi Maissa,

      Ja, hoor je kunt het beslag ook prima met een garde maken hoor dus je hebt zeker niet perse een keukenmachine nodig.

      1. Funda

        7 juli 2020 at 18:56

        Lieve Fatima,
        Is het handig om pas toefjes te maken op de cupcakes wanneer je ze wilt serveren?
        Ik wil ze graag een dag van tevoren maken voor mijn verloving thuis en ben benieuwd of ze goed in vorm blijven. Wat is je advies? ☺️

      2. Fatima El Irari

        8 juli 2020 at 10:50

        Hi Funda,

        Je kunt de toefjes ook voor serveren pas erop spuiten, maar mocht je de toefjes er een dag van tevoren op willen doen dan kun je het beste deze topping gebruiken met mascarpone. Is toch een iets stevige topping. Gefeliciteerd met je verloving!
        https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/raffaello-cupcakes/

  • Amal

    7 juli 2020 at 15:03

    Mmm waar komt het spuitmondje vandaan heb je soms linkje ervan alvast bedankt

  • Merve

    7 juli 2020 at 18:30

    Hoi Fatima,

    Een vraagje:) welke spuitzak gebruik jij altijd? en welke kopje?

    Groetjes,

    Merve

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2020 at 10:52

      Hi Merve,

      Ik gebruik de wegwerp spuitzakken van de Wibra, maar je zou ook prima zoals ik heb gedaan een afsluitbare diepvrieszakje kunnen gebruiken. Het spuitmondje is van Wilton de 1M.

  • Zouli

    8 juli 2020 at 13:33

    Hoi Fatima, ziet er weer lekker uit, wil het gelijk gaan uitproberen. Maar vroeg me af kan je ipv roomkaas ook mascarpone gebruiken voor de topping?

    1. Fatima El Irari

      9 juli 2020 at 11:37

      Hi Zouli,

      Dankjewel! Ja, hoor je kunt ook prima mascarpone gebruiken. Xx

  • Kawita

    8 juli 2020 at 15:11

    Hi, heerlijke cupcakes! Kan ik de topping roomkaas invriezen? Bij mij is het wat veel geworden. Groet

    1. Fatima El Irari

      9 juli 2020 at 11:37

      Hi Kawita,

      Ja, hoor dat kan prima. Gewoon in een diepvrieszakje bewaren en invriezen maar. Xx

  • Cigdem

    9 juli 2020 at 10:16

    Hi Fatima, ziet er heerlijk uit. Welke moncou heb jij gebruikt? Die zachte of die vierkante harde?

    1. Fatima El Irari

      9 juli 2020 at 11:36

      Hi Cigdem,

      Dankjewel! Ik gebruik de monchou die in een rechthoekige verpakking zit van 100 gram. Xx

  • Zaineb

    20 juli 2020 at 04:16

    Salaam ou3alaykoum Fatima,

    Kan je hier ook de roomkaas van de Aldi gebruiken of moet het perse monchou of mascarpone zijn

    1. Fatima El Irari

      20 juli 2020 at 12:29

      Alaikoem salaam Zaineb,

      Ja, hoor die kun je ook prima gebruiken.

  • Khouloud

    25 juli 2020 at 15:08

    Salaam alaykoum,
    Ziet er lekker uit! Maar ik heb een vraagje; kan je het beslag ook (voor een paar uurtjes) in de koelkast bewaren?

    Groetjes,
    Khouloud

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2020 at 20:27

      Alaikoem salaam Khouloud,

      Dankjewel! Ja dat kan zeker. Gewoon goed afdekken en in de koelkast bewaren.

  • Suheila

    27 september 2020 at 13:08

    Dag Fatima

    Kan ik ook zelfrijzende bloem gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      5 oktober 2020 at 20:00

      Hi Suheila,

      Ja hoor die kun je prima gebruiken.

  • Ratna

    19 februari 2021 at 15:56

    Hi, kun je ipv boter ook zonnebloemolie gebruiken bij dit recept? En blijft de hoeveelheid dan het zelfde?

    1. Fatima El Irari

      1 maart 2021 at 10:20

      Hi Ratna,

      Ja, je gebruikt dan ook gewoon dezelfde hoeveelheid.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept