Vanillecake met Banketbakkersroom
Prep time: 20 minuten
Cook time: 40 minuten
Serves:
Vanille Cake met Banketbakkersroom
- Voorbereidingstijd 20 minuten
- Kooktijd 40 minuten
- Totale tijd 60 minuten
Ingrediënten:
Voor het beslag:
- 3 eieren
- 180 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/4 theelepel zout
- 160 ml zonnebloemolie
- 50 ml melk
- 180 gram bloem
- 16 gram bakpoeder
Banketbakkersroom:
- 500 ml melk
- 1 vanillestokje
- 2 eieren
- 60 gram kristalsuiker
- 20 gram maizena
Overig:
- verse aardbeien
Bereidingswijze:
Vanillecake bakken:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180°C en vet de bakvorm goed in en bestuif licht met bloem.
- 2)
Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout in 2-3 minuten romig.
- 3)
Giet de zonnebloemolie en de melk erbij en klop dit door tot je een egaal mengsel hebt.
- 4)
Voeg de bloem en de bakpoeder toe en mix dit op lage snelheid voor 2 minuten glad.
- 5)
Giet het cakebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant goed glad.
- 6)
Bak de cake in het midden van de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
- 7)
Laat de cake voor 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je de vorm omdraait.
- 8)
Zet de cake op een rooster en laat die volledig afkoelen.
Banketbakkersroom maken:
- 1)
Giet de melk in een steelpannetje en voeg de merg van het vanillestokje erbij.
- 2)
Roer de melk met een garde goed door.
- 3)
Verwarm de melk op middelhoog vuur en giet het mengsel door een zeef.
- 4)
Roer in een kom de eieren, kristalsuiker en de maizena glad.
- 5)
Giet de warme melk er geleidelijk bij en blijf ondertussen flink doorroeren.
- 6)
Haal de pan van het vuur en wrijf de banketbakkersroom door een zeef.
- 7)
Verdeel de banketbakkersroom bovenop de cake en strijk het glad.
- 8)
Snijd de aardbeien doormidden en leg ze bovenop de banketbakkersroom.
23 Comments
Lisa
6 november 2020 at 14:57
Ma sha Allahh😍😍
Alweer de beste lekkerste perfecte recept van jouw. Echt een topper ben je alle recepten van je smaken zooo lekkerr😋.
Bedanktt er voor
Fatima El Irari
9 november 2020 at 10:25
Hi Lisa,
Wat ontzetten lief zeg, dankjewel! Xx
Claudia
6 november 2020 at 16:52
Hi Fatima,
Waar heb jij de bakvorm voor deze cake gekocht? Zo één wil ik er ook wel! 😉
Fatima El Irari
9 november 2020 at 10:26
Hi Claudia,
Je kunt deze hier bestellen; https://www.bouwhuis.com/nordic-ware-charlotte-tulband-bakvorm
Hanane
6 november 2020 at 18:44
Kan je ook een paar druppels vanille-extract gebruiken ipv een vanillestokje?
Fatima El Irari
9 november 2020 at 10:26
Hi Hanane,
Jazeker, dat kan ook.
Mitra
6 november 2020 at 19:27
hey lieve fatima,
Ik vroeg me af hoe groot jou bakvorm is? Ik heb deze bakvorm maar dan in 26cm.
Mvg, Mitra
Fatima El Irari
9 november 2020 at 10:27
Hi Mitra,
Deze is 21,5 cm. Je zou die ook kunnen gebruiken als je het recept verdubbeld.
Sofia
7 november 2020 at 00:28
Salaam, bedankt voor jouw leuke receptjes 🙂
Vanwaar komt de bakvorm?
Vele grtjs,
Sofia
Fatima El Irari
9 november 2020 at 10:28
Alaikoem salaam Sofia,
Dankjewel lieverd! Dit is de bakvorm; https://www.bouwhuis.com/nordic-ware-charlotte-tulband-bakvorm
Monique
7 november 2020 at 07:23
Goedemorgen
Waar heb je u cakevorm gekocht🤔
Fatima El Irari
9 november 2020 at 10:30
Hi Monique,
Deze kun je hier bestellen; https://www.bouwhuis.com/nordic-ware-charlotte-tulband-bakvorm
Laila
31 augustus 2021 at 15:54
Hi!
Ik wil deze cake binnenkort ook proberen maar vroeg me af of je ook zo’n kant en klare banketbaklersroom kan gebruiken?
Liefs,
Laila
Canan
7 november 2020 at 08:54
Hoi Fatima
Kunnen we het vanillestokje weglaten of vervangen?
Fatima El Irari
9 november 2020 at 10:30
Hi Canan,
Ja hoor je zou die weg kunnen laten of eventueel vervangen door vanille extract.
Aysegul
28 november 2020 at 20:48
Hoi Fatima. Ik heb deze bakvorm niet. Zou het ook kunnen met een springvorm (ivm met de room)? Of gaat de room uitlopen zodra ik de cake uit de vorm haal? Is de room stevig of is het meer aan de vloeibare kant?
Fatima El Irari
4 december 2020 at 14:31
Hi Aysegul,
Ah goed om te horen! Als de kip aan de binnenkant iets te flauw is, dan is de marinade niet goed ingetrokken. Je kunt de volgende keer ook de kip eerst even kort in de marinade laten staan. Je gebruikt dan dezelfde kruiden, dus; 1 tl. gemberpoeder, 1 tl. kurkuma, 1 tl. zout, 1/2 tl. paprikapoeder, 1/2, tl. zwarte peper en een mespunt saffraan. En ja hoor je kunt ook kipfilet gebruiken.
Aysegul
5 december 2020 at 00:13
Hey hahaha volgens mij haal je iets door elkaar 😛
Als het goed is gaat er geen kip in deze cake 🤪
Fatima El Irari
21 december 2020 at 11:37
Hi Aysegul,
Oh haha sorry! Ik kan mijn voorgaande reactie niet meer zien, maar wat was je vraag?
Aysegul
26 december 2020 at 23:32
Hahaha maakt niet uit. Mijn vraag was of je deze cake ook kan maken in een ronde springvorm en of de room gaat uitlopen zodra ik de cake snijd. Als je snapt wat ik bedoel.
De bakvorm die jij gebruikt heeft een opstaande rand en die heb ik helaas niet. Dus ben benieuwd of het wel een goed idee is om het te maken in een springvorm 😜.
Fatima El Irari
29 december 2020 at 20:10
Hi Aysegul,
Dat kan wel, maar dan moet je de room gewoon iets van de randen afhouden. Verder moet het wel lukken, want het is best een stevige créme. Xx
Hira
27 november 2021 at 21:06
Hoi Fatima klopt het dat je 4 eieren hebt gebruikt in plaats van 3? Er staat 3 in het recept namelijk..
Selma
5 juli 2023 at 00:17
Hoi, hoe groot is de bakvorm? Gr. Selma