Vanillecake met Banketbakkersroom

6 november 2020Fatima El Irari

Prep time: 20 minuten

Cook time: 40 minuten

Serves:

Deze heerlijke vanillecake maak je in een handomdraai. Mocht je dit weekend zin hebben in wat lekkers, binnen een mum van tijd schuif je deze cake in de oven. Verdeel bovenop de cake de romige banketbakkersroom en je hebt een heerlijke cake waar je geen genoeg van krijgt!
Print recept

Vanille Cake met Banketbakkersroom

  • Voorbereidingstijd 20 minuten
  • Kooktijd 40 minuten
  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten:

Voor het beslag:

  • 3 eieren
  • 180 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 160 ml zonnebloemolie
  • 50 ml melk
  • 180 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder

Banketbakkersroom:

  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 60 gram kristalsuiker
  • 20 gram maizena

Overig:

  • verse aardbeien

Bereidingswijze:

Vanillecake bakken:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180°C en vet de bakvorm goed in en bestuif licht met bloem.

  • 2)

    Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout in 2-3 minuten romig.

  • 3)

    Giet de zonnebloemolie en de melk erbij en klop dit door tot je een egaal mengsel hebt.

  • 4)

    Voeg de bloem en de bakpoeder toe en mix dit op lage snelheid voor 2 minuten glad.

  • 5)

    Giet het cakebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant goed glad.

  • 6)

    Bak de cake in het midden van de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

  • 7)

    Laat de cake voor 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je de vorm omdraait.

  • 8)

    Zet de cake op een rooster en laat die volledig afkoelen.

Banketbakkersroom maken:

  • 1)

    Giet de melk in een steelpannetje en voeg de merg van het vanillestokje erbij.

  • 2)

    Roer de melk met een garde goed door.

  • 3)

    Verwarm de melk op middelhoog vuur en giet het mengsel door een zeef.

  • 4)

    Roer in een kom de eieren, kristalsuiker en de maizena glad.

  • 5)

    Giet de warme melk er geleidelijk bij en blijf ondertussen flink doorroeren.

  • 6)

    Haal de pan van het vuur en wrijf de banketbakkersroom door een zeef.

  • 7)

    Verdeel de banketbakkersroom bovenop de cake en strijk het glad.

  • 8)

    Snijd de aardbeien doormidden en leg ze bovenop de banketbakkersroom.

14 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept