Twix Toetjes

14 april 2022Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time:

Serves: 4 stuks

Bewaar het beste voor het laatst en pak uit met deze heerlijke Twix toetjes! De combinatie van de romige karamel crème met chocolade en gehakte Twix is zó superlekker! Een feestje om op tafel te zetten.

Print recept

Twix Toetjes

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 stuks

Ingrediëten:

Karamel crème:

  • 250 gram mascarpone, koud
  • 3 eetl. Bebogeen caramel
  • 100 gram ongeklopte slagroom, koud

Ook nodig:

  • 6 Twix repen
  • 200 gram chocolade , met stukjes noten

Bereiding:

Koekbodem & Gesmolten Chocolade

  • 1)

    Verkruimel 4 Twix repen in een keukenmachine en verdeel de kruimels over 4 glazen.

  • 2)

    Smelt de chocolade au bain Marie en verdeel in elk glas 1 eetlepel chocolade op de koekkruimels.

Karamel crème:

  • 1)

    Verkruimel 4 Twix repen in een keukenmachine en verdeel de kruimels over 4 glazen. Zet opzij.

  • 2)

    Klop in een kom de mascarpone met de Bebogeen caramel in 2-3 minuten glad en romig.

  • 3)

    Voeg de koude slagroom er geleidelijk bij en mix de crème in 4-5 minuten romig en stevig.

  • 4)

    Ga met een spatel langs de zijkanten en de bodem van de kom en roer de crème door.

  • 5)

    Proef ondertussen of je de crème zoet genoeg vindt, anders voeg je er 1-2 eetlepels poedersuiker bij.

  • 6)

    Schep de karamel crème in een spuitzak en draai de bovenkant strak dicht.

  • 7)

    Spuit vervolgens een laagje karamel crème in elk glas en strijk de bovenkant glad.

  • 8)

    Verdeel dan weer een eetlepel gesmolten chocolade bovenop de crème en strijk glad.

  • 9)

    Snijd een Twix reep in stukjes en verdeel deze bovenop de gesmolten chocolade.

  • 10)

    Zet de toetjes voor minstens 30 minuten in de koelkast en serveer lekker koud. Enjoy!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept