Twix Koekjes

Prep time: 30 minuten
Cook time: 15 minuten
Serves: 20

Twix koekjes
- Voorbereidingstijd 30 minuten
- Kooktijd 15 minuten
- Totale tijd 45 minuten
- Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Het deeg:
- 350 gram bloem
- 1/2 theel. bakpoeder
- 1/4 theel. zout
- 200 gram boter
- 120 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eidooiers
Karamel:
- 220 gram Lonka karamel
- 4 eetl. slagroom
Ook nodig:
- gesmolten chocolade
- zeezout
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.
- 2)
Roer in een mengkom de bloem, bakpoeder en het zout samen. Zet opzij.
- 3)
Mix in een aparte kom de roomboter met de kristalsuiker en de vanillesuiker tot een lichtgeel mengsel.
- 4)
Roer de eidooiers er op lage snelheid bij.
- 5)
Voeg dan geleidelijk het bloemmengsel toe en kneed het deeg door tot het bij elkaar komt.
- 6)
Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg tot een bal.
- 7)
Pak het deeg in met plasticfolie en zet het voor minstens 10 minuten in de koelkast.
Koekjes vormen & bakken:
- 1)
Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van circa 1 cm.
- 2)
Mocht het deeg nog ietsjes plakkerig zijn, bestuif het deeg dan met wat extra bloem.
- 3)
Gebruik een ronde uitsteekring om de koekjes uit te steken en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- 4)
Bak de koekjes in de oven in 13-15 minuten goudbruin en gaar.
- 5)
Laat de koekjes nadat ze gaar zijn voor 10 minuten op de bakplaat afkoelen en daarna volledig op een rooster.
Karamel:
- 1)
Schep de Lonka karamel in een koekenpan en verwarm op laag vuur.
- 2)
Zodra de karamel bijna gesmolten is voeg je de slagroom erbij en roer je de karamel door.
- 3)
Blijf net zo lang doorroeren tot de karamel volledig is gesmolten en vloeibaar is.
- 4)
Wacht dan zo’n 2 minuten tot de karamel iets steviger is.
- 5)
Schep ongeveer een volle theelepel karamel in het midden van de koekjes.
- 6)
Giet de gesmolten chocolade in een hersluitbare zak en knip een klein puntje uit de hoek.
- 7)
Maak chocolade streepjes boven de koekjes en strooi er een beetje zeezout bovenop.
10 Comments
Sal
11 mei 2021 at 11:23
Kan ik ook caramel pasta gebruiken?
Fatima El Irari
11 mei 2021 at 13:22
Hi Sal,
Jazeker, dat kan ook.
Safae
11 mei 2021 at 11:29
Hey Fatima, ziet er echt niet normaal lekker uit! Houd je de karamel vloeibaar of wacht je tot het een beetje dikkig is ? En hoe bewaar je deze koekjes?
Dankjewel alvast :)))
Fatima El Irari
11 mei 2021 at 13:22
Hi Safae,
Wanneer de karamel volledig gesmolten is wacht je zo’n 2 minuten tot die ietsjes steviger is.
Safae
11 mei 2021 at 11:31
Hey Fatima, ziet er echt lekker uit! Hoe bewaar je de koekjes zodat ze niet hard worden?
Dankjewel alvast :)))
Fatima El Irari
11 mei 2021 at 13:21
Hi Safae,
Bedankt lieverd! Ik bewaar alle koekjes altijd in een luchtdichte trommel.
Suheila
11 mei 2021 at 18:20
Hey Fatima,
Wat is de diameter van de ronde uitsteekring?
Fatima El Irari
8 juli 2021 at 09:58
Hi Suheila,
Ongeveer 8/10 cm.
Daphne
11 mei 2021 at 22:02
Wow dat ziet er heerlijk uit! Ik. Omg je net 48 uur Fatima en moet nu al een kledingmaat groter kopen van al dat lekkers 😆😊
Fatima El Irari
8 juli 2021 at 09:55
Hahahaha sorry!!