Twix Koekjes

11 mei 2021Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 15 minuten

Serves: 20

Ben je ook druk aan het bakken voor het Suikerfeest? Met deze Twix koekjes met een snufje zeezout zit je altijd goed. Als je eenmaal hebt ontdekt hoe lekker en makkelijk het is om deze koekjes te bakken, wil je nooit meer anders. Een rijke, boterachtige koekje waar jij en je familie geen genoeg van krijgt!
Print recept

Twix koekjes

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 15 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Het deeg:

  • 350 gram bloem
  • 1/2 theel. bakpoeder
  • 1/4 theel. zout
  • 200 gram boter
  • 120 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eidooiers

Karamel:

  • 220 gram Lonka karamel
  • 4 eetl. slagroom

Ook nodig:

  • gesmolten chocolade
  • zeezout

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Roer in een mengkom de bloem, bakpoeder en het zout samen. Zet opzij.

  • 3)

    Mix in een aparte kom de roomboter met de kristalsuiker en de vanillesuiker tot een lichtgeel mengsel.

  • 4)

    Roer de eidooiers er op lage snelheid bij.

  • 5)

    Voeg dan geleidelijk het bloemmengsel toe en kneed het deeg door tot het bij elkaar komt.

  • 6)

    Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg tot een bal.

  • 7)

    Pak het deeg in met plasticfolie en zet het voor minstens 10 minuten in de koelkast.

Koekjes vormen & bakken:

  • 1)

    Bestuif je werkblad licht met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van circa 1 cm.

  • 2)

    Mocht het deeg nog ietsjes plakkerig zijn, bestuif het deeg dan met wat extra bloem.

  • 3)

    Gebruik een ronde uitsteekring om de koekjes uit te steken en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

  • 4)

    Bak de koekjes in de oven in  13-15 minuten goudbruin en gaar.

  • 5)

    Laat de koekjes nadat ze gaar zijn voor 10 minuten op de bakplaat afkoelen en daarna volledig op een rooster.

Karamel:

  • 1)

    Schep de Lonka karamel in een koekenpan en verwarm op laag vuur. 

  • 2)

    Zodra de karamel bijna gesmolten is voeg je de slagroom erbij en roer je de karamel door.

  • 3)

    Blijf net zo lang doorroeren tot de karamel volledig is gesmolten en vloeibaar is.

  • 4)

    Wacht dan zo’n 2 minuten tot de karamel iets steviger is.

  • 5)

    Schep ongeveer een volle theelepel karamel in het midden van de koekjes.

  • 6)

    Giet de gesmolten chocolade in een hersluitbare zak en knip een klein puntje uit de hoek.

  • 7)

    Maak chocolade streepjes boven de koekjes en strooi er een beetje zeezout bovenop.

6 Comments

  • Sal

    11 mei 2021 at 11:23

    Kan ik ook caramel pasta gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2021 at 13:22

      Hi Sal,

      Jazeker, dat kan ook.

  • Safae

    11 mei 2021 at 11:29

    Hey Fatima, ziet er echt niet normaal lekker uit! Houd je de karamel vloeibaar of wacht je tot het een beetje dikkig is ? En hoe bewaar je deze koekjes?

    Dankjewel alvast :)))

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2021 at 13:22

      Hi Safae,

      Wanneer de karamel volledig gesmolten is wacht je zo’n 2 minuten tot die ietsjes steviger is.

  • Safae

    11 mei 2021 at 11:31

    Hey Fatima, ziet er echt lekker uit! Hoe bewaar je de koekjes zodat ze niet hard worden?

    Dankjewel alvast :)))

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2021 at 13:21

      Hi Safae,

      Bedankt lieverd! Ik bewaar alle koekjes altijd in een luchtdichte trommel.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept