Twix Cheesecakes

12 februari 2020Fatima El Irari

Prep time: 30 minuten

Cook time: 25 minuten

Serves: 12

Cheesecakes liefhebbers opgelet! Deze mini Twix Cheesecakes moet je echt eens proberen! Ze zijn lekker vol en romig van smaak én ook nog eens makkelijk om te maken! Ze zullen ook bij jullie thuis gegarandeerd een hit worden!

Print recept

  • Voorbereidingstijd 30 minuten
  • Kooktijd 25 minuten
  • Totale tijd 55 minuten
  • Aantal personen: 12

Ingrediënten

Koekjes bodem:

  • 200 gram digestive koekjes
  • 120 gram roomboter, ongezouten
  • 1 eetlepel kristalsuiker

Cheesecake vulling:

  • 200 gram roomkaas
  • 150 gram basterdsuiker, witte
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mespunt zout
  • 150 gram crème fraiche
  • 2 stuks eieren
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 repen Twix

Bereidingswijze:

  • 1)

    Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 150 graden. Maal de koekjes fijn en roer er de kristalsuiker en de gesmolten roomboter doorheen. Verdeel de muffin papiertjes over de bakvorm en schep in elk vormpje een volle eetlepel. Druk de koek kruimels stevig aan en zet de vorm opzij.  

  • 2)

    Mix de roomkaas op lage snelheid glad. Voeg de basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout erbij en mix het romig. Ga met de spatel langs de zijkanten van de kom en mix het nog eens door. Klop de eieren in een aparte kom los en giet het mengsel bij het beslag. Mix de eieren door het beslag en mix ook de crème fraiche erbij. Zeef de maizena erbij en mix het kort door. Hak de Twix in stukjes en spatel de Twix door het beslag.

  • 3)

    Giet het beslag in elk vormpje tot net onder de rand en bak de cheesecakes op 150  graden voor 20-25 minuten gaar. De cheescakes zijn gaar als ze aan de bovenkant niet meer vloeibaar zijn.

  • 4)

    Zet de oven uit en laat de cheesecake met de ovendeur op een kiertje voor 60 minuten afkoelen. Haal de cheesecakes uit de oven en zet ze voor 5 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast. Garneer de cheesecakes met gesmolten chocolade en met extra Twix.

     

     

45 Comments

  • Hasnake

    12 februari 2020 at 17:59

    Hey Fatima, heb je monchou gebruikt voor de roomkaas?

    1. Fatima El Irari

      12 februari 2020 at 18:39

      Hi Hasnake,

      Ja, maar je kunt elk soort roomkaas gebruiken. Xx

    2. Noura

      5 mei 2020 at 10:46

      Hoi Fatima,

      Moet de twix die je door het veslag doet in hele kleine kleine stukjes gehakt worden? En hoe zorg je ervoor dat de twix als garnering erop blijft plakken?

      1. Fatima El Irari

        5 mei 2020 at 23:02

        Hi Noura,

        Je hakt de twix gewoon in kleine stukjes, dus het hoeft niet heel fijn. Je legt de twix er gewoon op.

  • Nadia

    12 februari 2020 at 20:53

    Salaam wa3alaikoum Fatima
    Is marspone ook goed of toch monchou?
    Met vriendelijke groeten Nadia.

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2020 at 07:59

      Hi Nadia,

      Ik heb zelf mooi mascarpone gebruikt in een cheesecake recept, dus ik kan het je niet aanraden. Je kunt wel een ander soort roomkaas gebruiken ipv monchou.

      1. Nadia El Yousfi

        16 februari 2020 at 17:58

        Ah oke Fatima dank u voor u antwoord lieverd!!x

      2. Fatima El Irari

        17 februari 2020 at 00:11

        Graag gedaan Nadia! Xx

  • Nadia

    12 februari 2020 at 20:59

    Bedoel die mascarpone *

    1. Yasmin

      23 februari 2020 at 07:24

      Salam alaykoum Fatima!

      Hoelang blijven de cheesecakes goed?

      1. Fatima El Irari

        23 februari 2020 at 23:38

        Hi Yasmin,

        Als je ze afgedekt in de koelkast bewaard, dan zijn ze zeker twee dagen goed.

      2. Lisa van der Aa

        7 april 2020 at 10:30

        Wat zijn digisteve koekjes als ik vragen mag?

      3. Fatima El Irari

        7 april 2020 at 11:36

        Hi Lisa,

        Dit zijn ze, maar je mag echt elk soort koekjes gebruiken. https://www.levensloopbestendigwonen.com/product/10971/verkade

  • Laila

    13 februari 2020 at 11:37

    Hallo Fatima,

    150 graden moet de oven beneden en boven aan.

    Groetjes laila

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2020 at 19:46

      Hi Laila,

      Ja, boven en onder. Xx

  • A

    14 februari 2020 at 09:01

    O die zien er weer zalig uit! Kan het ook in de hete lucht oven? Zo ja, op welke temp en hoelang?

    1. Fatima El Irari

      14 februari 2020 at 10:05

      Hi A,

      Bedankt! Zelf gebruik ik nooit de hetelucht stand, maar ik heb het even voor je opgezocht en er wordt aangegeven om een temperatuur van 120 graden aan te houden voor 25 a 30 minuten.

  • Chaymâa

    15 februari 2020 at 10:46

    Hey Fatima, bedankt voor het heerlijke receptje! Voor het gesmolten chocolade voor op de cheesecake, gewoon chocolade smelten of met een beetje boter mengen?

    1. Fatima El Irari

      15 februari 2020 at 14:33

      Hi Chaymaa,

      Graag gedaan! Chocolade kun je het beste smelten met een beetje zonnebloemolie. Xx

  • Yasmina

    16 februari 2020 at 12:45

    Salaam faatje.
    Wat een mooie overzichtelijk site.
    Er is wel 1 ding als ik bij recepten cakes. Koekjes ga kijken dan zie ik je oudere recepten niet alleen de eerste pagina? Gaat dat nog veranderen. Want maak veel gebruik ook van je oude recepten.
    Groetjes yasmina

    1. Fatima El Irari

      17 februari 2020 at 00:13

      Alaikoem salaam Yasmina,

      Bedankt lieverd! Die moesten nog toegevoegd worden, maar ze staan er nu ook bij. Xx

  • Viktoria

    23 februari 2020 at 01:09

    Hoi,

    Hoe groot zyn de stukken twix in het beslag.

    Groetjes,

    Viktoria

    1. Fatima El Irari

      23 februari 2020 at 23:40

      Hi Viktoria,

      Ze hoeven niet al te fijn gesneden te worden. Iets grove stukjes is goed hoor.

  • Viktoria

    23 februari 2020 at 08:38

    Hoi,

    Hoe groot moeten de twix stukjes in het beslag zyn?

    Groetjes,

    Viktoria

    1. Fatima El Irari

      23 februari 2020 at 23:38

      Hi Viktoria,

      Ze hoeven niet al te fijn gesneden te worden. Iets grove stukjes is goed hoor.

  • Yasmina

    2 maart 2020 at 21:34

    Ik heb ze gemaakt en ze waren echt lekker. Heerlijk!! Dacht even dat ze mislukt waren omdat ze in de oven beetje uitgebarsten zijn maar na dat ik ze een uur in de oven gelaten (oven uit) is de barsten helemaal weg en was het mooi egaal geworden. Top recept.

    Dankzij jou recepten heb ik echt leren koken. Moge Allah je belonen voor jou en je gezin. Voor al je tijd energie die je insteekt!

    1. Fatima El Irari

      2 maart 2020 at 21:58

      Hi Yasmina,

      Ah wat fijn om te horen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan lieverd en allahoema ameen inschAllah! Xx

  • Angela

    6 maart 2020 at 11:28

    Ik ben een cheesecake fan, lijkt me heerlijk om deze binnenkort te maken. Dankjewel voor het recept!

    1. Fatima El Irari

      7 maart 2020 at 16:24

      Hi Angela,

      Dan ga je deze ook lekker vinden! Heel graag gedaan. Xx

  • Sef

    7 maart 2020 at 23:22

    Hai Fatima,

    Zou het ook in een ronde bakblik kunnen? Zo ja, in welke doorsnee?

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      8 maart 2020 at 11:12

      Hi Sef,

      Ja, hoor je kunt dan het beste een bakvorm gebruiken met een diameter van 20 of 22 cm.

  • Sarah

    24 april 2020 at 17:26

    Hey ik heb deze vandaag gemaakt, maar ik heb het in een cake vorm gedaan. Ik heb hem 25 minuten in de oven gedaan en aan de randen is hij goed maar in het midden is het wat zachter. Ik wou vragen of het veel uitmaakt dat de cake niet helemaal gaar is als ik heb hem wel gewoon in de koelkast staan.

    1. Fatima El Irari

      25 april 2020 at 11:03

      Hi Sarah,

      Als je de cheesecake in een grotere vorm maakt, dan wordt de baktijd ook automatisch langer (40-50 minuten). De cheesecake blijft in het midden altijd wel ietsjes vloeibaar, maar hij stijft dan weer op als je de cheesecake in de koelkast zet. Xx

  • Noura

    6 mei 2020 at 09:38

    Hoi Fatima,

    Ik heb de cakjes gemaakt helaas zijn ze bij het afkoelen in de oven ingezakt. Ik heb gewoon het recept gevolgd. Weet jij waar het aan zou kunnen liggen? De smaak is overigens wel echt lekker.

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2020 at 10:16

      Hi Noura,

      Als de cheesecakes inzakken, dan komt dit door de koude lucht die naar binnen komt. Had je de oven tussendoor opengemaakt?

  • NATASHA MICHAEL

    15 mei 2020 at 11:02

    Kun je ook vanilla extract gebruiken?

    1. Layana Aman

      15 mei 2020 at 11:34

      Ja, ik heb het ook gebruikt en het was heerlijk 😀

      1. Fatima El Irari

        15 mei 2020 at 13:05

        Ah goed om te horen!

      2. Ayyaa

        23 mei 2020 at 15:47

        Hey fatima!

        Als ik de cheesecakjes maak, en ze uit de bakvormpjes haal dan plakken ze ertegen en komen ze niet mooi uit.
        Hoe zorg ik ervoor dat ze zoals bij u op de foto worden?

        Xxx

      3. Fatima El Irari

        26 mei 2020 at 09:29

        Hi Ayyaa,

        Je haalt de papiertjes er pas uit nadat dat cheesecakes echt heel koud zijn. Het beste is om de cheesecakes voor een hele nacht in de koeling te laten en pas de volgende dag de papiertjes eraf te halen.

    2. Fatima El Irari

      15 mei 2020 at 13:05

      Hi Natasha,

      Ja, hoor kan ook.

  • Asmae

    18 mei 2020 at 14:43

    Hoi fatima waar haal jij je cheesecake cupcakes vormpjes, welke zijn het beste?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2020 at 20:35

      Hi Asmae,

      Ik vind die van de Albert Heijn altijd goed stevig. Ze zijn wit en zitten in een klein wit bakje.

  • Hajar

    23 mei 2020 at 13:19

    Hi Fatima,
    Kan je als roomkaas ook Philadelphia gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      26 mei 2020 at 09:26

      Hi Hajar,

      Ja, hoor dat kan ook.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept