Turtle Brownies met Caramel Popcorn

3 oktober 2024Fatima El Irari

Prep time: 15 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 9 stuks

Dit zijn de meest fudgy brownies die je je maar kunt bedenken! Ze hebben een perfect knapperige bovenkant en van binnen zijn ze super fudgy en lekker smeuïg bij elke hap. Deze brownie met Werther’s Caramel Popcorn is een lekkere variant op de klassieke brownie. De popcorn voegt een unieke crunch toe en een vleugje zoete Caramel smaak, die de fudgy brownie compleet maakt.
Voor de popcorn gebruikte ik de Popcorn Caramel Classic van Werther’s Original. Nu hoor ik je denken ‘die hebben toch van die bekende Caramel snoepjes met een gouden wikkel’? Dat klopt inderdaad, maar wist je ook dat Werther’s Original zoveel meer producten in hun assortiment heeft? Zoals dus deze Caramel Popcorn, zachte Soft Caramel snoepjes, Toffees en de welbekende klassieke roomsnoepjes met gouden wikkel.
De Caramel producten van Werther’s Original bevatten de beste ingrediënten en worden altijd met zorg bereid. De producten van Werther’s Original bieden, in de hectiek van het dagelijks leven voor iedereen dat ene fijne genietmomentje.

Print recept

Turtle Brownies met Caramel Popcorn

  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 45 minuten
  • Aantal personen: 9 stuks

Ingrediënten:

  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 180 gram kristalsuiker
  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1/4 theel. zout
  • 60 gram bloem
  • 2 eetl. cacaopoeder
  • 2 eetl. kokend water
  • • Werther’s Original Popcorn Caramel Classic

Ook nodig:

  • vierkante bakvorm 20x20 cm
  • 80 gram Werther’s Original Soft Caramel
  • 2 eetl. slagroom

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de oven op 180 graden (boven-onder) warmte.

  • 2)

    Bekleed de vierkante bakvorm met bakpapier. Zet opzij.

  • 3)

    Breek de chocolade in stukjes en leg deze in een hittebestendige kom.

  • 4)

    Voeg de roomboter toe en zet de kom op een steelpan waar een laagje water inzit.

  • 5)

    Zet de pan op een laag vuur en roer de chocolade en roomboter regelmatig door totdat alles gesmolten is.

  • 6)

    Als de chocolade en boter volledig zijn gesmolten, haal je de kom van het vuur en laat je het afkoelen.

  • 7)

    Roer in een andere kom de kristalsuiker en de basterdsuiker samen.

  • 8)

    Voeg de eieren één voor één toe en mix het romig op middelhoge snelheid.

  • 9)

    Zodra het ene ei is opgenomen voeg je het volgende toe en mix je verder.

  • 10)

    Voeg het afgekoelde chocolade botermengsel toe en mix op lage snelheid tot een egaal mengsel.

  • 11)

    Zeef de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder in de kom.

  • 12)

    Gebruik een spatel om de droge ingrediënten door het beslag te spatelen.

  • 13)

    Voeg als laatste het kokend water toe en roer het voorzichtig door het beslag.

  • 14)

    Giet het beslag in de bakvorm en verdeel het beslag met je spatel gelijkmatig over de vorm.

  • 15)

    Bak de brownie 30 min. in het midden van de oven. De bovenkant moet er droog en
    knapperig uitzien en van binnen hoort die nog zacht en plakkerig te zijn.

  • 16)

    Halveer de Werther’s Original Popcorn Caramel Classic.

  • 17)

    Haal de brownie uit de oven en leg de popcorn stukjes bovenop de warme brownie.

  • 18)

    Smelt de Werther’s Original Soft Caramel snoepjes in de koekenpan op laag vuur
    en roer de slagroom erbij.

  • 19)

    Blijf de Caramel saus roeren, tot je ziet dat de slagroom goed is opgenomen.

  • 20)

    Haal de Caramel van het vuur en laat de saus iets afkoelen zodat hij dikker
    wordt, maar nog steeds vloeibaar.

  • 21)

    Drizzle de Caramel saus over de brownie en laat de brownie ietsjes afkoelen
    voor het serveren. Eet smakelijk!

    Dit artikel is in samenwerking met Werther’s Original.

     

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept