Turkse Linzensoep

10 maart 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Een paar weken terug proefde ik bij het nichtje van mijn man zo een lekkere Turkse linzensoep en ik moest het recept met jullie delen! Nou heb ik haar even lastiggevallen en vanaf het moment dat ik het recept in handen had, heb ik deze linzensoep al heel wat keren klaargemaakt. Deze linzensoep maak je in een paar simpele stappen en de smaak is te lekker!

Ingrediënten: (6 personen)
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 wortel, in stukjes
  • 2 kleine aardappelen, in stukjes
  • 2 kleine tomaten, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl. hete chili vlokken 
  • 1.5 tl. zout
  • 200 gr. rode linzen, gewassen
  • 1.5 liter kokend water
Tomatensaus:
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 30 gr. roomboter
  • 1 etl. tomatenpuree
Bereiding:
Stap 1.

Schil alle groenten en snijd ze vervolgens in blokjes. Verhit de zonnebloemolie in de soeppan en schep alle groenten in de pan. Bak de groenten aan op middelhoog vuur voor ongeveer 1-2 minuten.

Stap 2.

Was de rode linzen onder koud water en schep de rode linzen in de soeppan. Voeg het zout en de chili vlokken erbij en schep alles even goed door. Giet dan het kokend water in de pan en blijf ondertussen de inhoud doorroeren. Breng de soep aan de kook met de deksel schuin op de pan voor 25-30 minuten. Wanneer de groenten gaar zijn haal je de pan van het vuur en pureer je de soep met een staafmixer glad. 

Stap 3.

Giet in een apart steelpannetje de zonnebloemolie en schep ook de roomboter erbij. Laat het vervolgens oplaag vuur smelten. Voeg dan de tomatenpuree erbij en mix dit goed samen. Schep ongeveer 1 volle pollepel van de gepureerde soep bij de tomatensaus in het steelpannetje en roer het flink samen. Giet dan de tomatensaus bij de soep in de pan en roer de soep nog eens goed door. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout en laat de linzensoep voor nog eens 5 a 8 minuten koken op laag vuur doorsudderen. Serveer de soep lekker warm met wat extra chili vlokken en eventueel met wat kookroom.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

126 Comments

  • Jolanda

    10 maart 2018 at 09:52

    Als je net als ik een tomatenallergie heb kan je de tomaten en tomatenpasta vervangen door paprikapasta. Is net zo lekker zo niet lekkerder:-)

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 09:53

      Hallo Jolanda,

      Ik denk dat paprikapasta net zo lekker is hoor, dus ik zeg doen! Xx

      1. Soum

        24 april 2020 at 10:23

        Hoi Fatima, waarvoor heb je kookroom?

      2. Fatima El Irari

        24 april 2020 at 12:17

        Hi Soum,

        Ik gebruik kookroom als garnering, maar dat hoeft niet perse hoor.

    2. Zineb

      10 maart 2018 at 10:34

      Hoi jolanda ik gebruik ook ALTIJD! Paprika pasta in plaats van tomatenpuree. Het geeft net een extra twist aan het soepje. Succes ? en faatje bedankt voor het delen!

      1. Fatima El Irari

        10 maart 2018 at 11:09

        Graag gedaan lieverd! Xx

      2. Es

        12 maart 2021 at 17:09

        Hoi Fatima,

        Vraagje, welke staafmixer gebruik jij? Die van mij gaan steeds stuk omdat ik het gebruik voor warme gerechten zoals soep etc.

      3. Fatima El Irari

        14 maart 2021 at 20:10

        Hi Es,

        Ik gebruik een hele simpele staafmixer van de Blokker, eigen merk.

    3. Youssra

      24 april 2020 at 13:18

      Hoi,

      Als je de soep dunner wilt moet je ervan meer water bij toevoegen.

      1. Fatima El Irari

        24 april 2020 at 13:23

        Hi Youssra,

        Klopt, of je laat de aardappel achterwegen. Door de aardappel wordt de soep ook dikker.

  • Nor

    10 maart 2018 at 10:17

    Heey lieve Fatima,

    Waar kan je rode linzen halen??

    Ik heb trouwens al jou recepten al geprobeerd hihi en volg jou sinds dag 1.

    Kus nor

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 11:11

      Aah super lief zeg! Die kun je o.a. halen bij de Jumbo. Xx

      1. Maike

        23 april 2020 at 15:27

        Oooh heerlijk, dat ga ik morgen maken. Rode linzen zijn gewoon droge of uit blik?😅

      2. Fatima El Irari

        24 april 2020 at 00:48

        Hi Maike,

        Echt heel lekker! Dit zijn gedroogde rode linzen uit een pakje. Xx

    2. No

      12 mei 2020 at 09:55

      Ziet er goed uit… 🙂
      Vandaag wil ik dit soepje maken. Maar helaas heb ik geen roomboter in huis. Kan ik margarine gebruiken ??

      1. Fatima El Irari

        13 mei 2020 at 13:33

        Hi No,

        Dankjewel! Ja, hoor je kunt ook margarine gebruiken of gewoon zonnebloemolie/olijfolie kan ook.

  • Khadija

    10 maart 2018 at 10:26

    Hmmm lekker ik ga dit recept Incha Allah zeker uitproberen. Tanks 4 sharing. XxX

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 11:11

      Graag gedaan lieverd! Xx

  • Anoniem

    10 maart 2018 at 10:28

    Kan je de aardappel weglaten ivm koolhydraatarmdieet?

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 11:10

      Ja, die mag jr weglaten. Xx

  • Sadaf

    10 maart 2018 at 10:32

    Salam Fatima,
    Ik ben niet zo een hele liefhebber van tomaat, maar ik vind het wel lekker als het verwerkt is in gerechten zolang de smaak niet sterk terugkomt. Proef je de tomaat heel sterk terug in dit gerecht ?

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 11:10

      Alaikoem salaam Sadaf,

      Nee, je proeft de tomaat zeker niet sterk terug in de soep. Xx

  • Layla

    10 maart 2018 at 10:35

    Wat heb je uiteindelijk met de kookroom gedaan?

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 11:08

      Hi Layla,

      Die giet ik bij de soep wanneer ik de soep serveer. Je zou de kookroom ook even met de soep mee kunnen koken. Xx

  • Nor

    10 maart 2018 at 10:41

    Oeps sorry, zie het filmpje nu pas, bij de jumbo haal je ze?

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 11:07

      Haha is niet erg! Xx

  • Melda

    10 maart 2018 at 12:20

    Ziet er heerlijk heerljk uit! Ik ben zelf Turks, wij bereiden het op een andere manier, maar dit recept ga ik ook zeker een keer uitproberen!
    Zou ik mogen weten waar je je pannen vandaan hebt? Ik vind ze prachtig!!

    Liefs, Melda.

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 19:04

      Hi Melda,

      Dankjewel lieve schat! Jazeker, de pannen komen van de Ikea. Xx

    2. Nadia

      18 mei 2018 at 10:24

      Hi Melda,

      Heb jij toevallig een recept van jullie versie? Zou die ook graag willen proberen.

      1. Funda

        9 april 2019 at 16:37

        Doe in de grote pan de stukjes gesneden ui met olie/boter en 1 teentje knoflook. Vervolgens de tomatenpuree 2 eetlepels en de gewassen linzen (1 grote glas) en een glas koud water. Roer een beetje en doe er een halve eetlepel Nane, beetje chilipoeder, peper en zout toe. Daarna hoef je in principe niks toe te voegen maar aardappel, wortel en of tomaten is wel lekker! Daarna goed laten koken en vervolgens pureren! Ik doe ongeveer 1 liter water toevoegen koud of gekookt. Gekookt water gaat sneller! Je kan even iets minder water toevoegen en later kijken naar de dikte en altijd nog gekookt water toevoegen!

  • Selma

    10 maart 2018 at 14:09

    Even iets heel anders? Wat een ontzettend leuke soeppan en steelpan! Mag ik misschien vragen waar je die gekocht hebt?

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 18:58

      Hi Selma,

      Deze komen van de Ikea. Xx

  • Fatima

    10 maart 2018 at 17:28

    Wat lekker! Dacht er onlangs nog aan weer een x te proberen.
    Heb even een hele andere vraag; waar komen die pannen vandaan? Ziet er echt cute uit masha Allah!
    Groetjes
    Fatima

    1. Fatima El Irari

      10 maart 2018 at 18:57

      Hi Fatima,

      De pannen komen van de Ikea. Xx

      1. Fatima

        11 maart 2018 at 06:40

        Dankjewel, sorry zie nu pas dat ’t al eerder gevraagd was.

  • Nouhaila

    11 maart 2018 at 07:57

    Hoi Fatima,

    Ik houd ook ontzettend veel van linzensoep. Ik maak het altijd zonder tomatenpuree gaat prima. En ipv aardappels gebruik ik 1 grote zoeteaardappel. Dan is het een beetje zoet. Echt té lekker is dat. Ik vind 2 liter water ook best veel. Voor 200 gram linzen gebruik ik meestal 1.5 liter water, dan is hij wat steviger. Thanks For sharing ga een keer met chillivlokken proberen aangezien mijn man van pittig houd!

    1. Fatima El Irari

      11 maart 2018 at 11:22

      Hallo Nouhaila,

      Hmm jouw combinatie lijkt me ook lekker! Nou ik gebruik 2 liter water en alsnog is mijn soep lekker dik haha. Ik hou sowieso niet van dunne soepjes. Xx

  • Noa

    11 maart 2018 at 11:28

    Vraagje,

    Altijd als ik hollandse pannekoeken wil maken dan krijg ik altijd de marokkaanse gaten pannenkoeken. Ik heb laatst jou recept geprobeerd, maar als nog komen de gaten erin.

    Tips van anderen zijn ook altijd welkom.

    1. Fatima El Irari

      12 maart 2018 at 07:09

      Hallo Noa,

      Gebruik je bakpoeder?

      1. Noa

        12 maart 2018 at 07:16

        Ja die gebruik ik.

      2. Fatima El Irari

        12 maart 2018 at 07:48

        Hi Noa,

        Ah oké. Om gaatjes in je pannenkoeken te voorkomen kun je het beste steeds een zo dun mogelijk laag beslag opscheppen in de koekenpan. Dus net genoeg om de bodem van de pan af te dekken, zodat je dunne pannenkoeken krijgt. Probeer dit eens en laat mij weten of het is gelukt.

        Groetjes,
        Fatima

      3. Noa

        12 maart 2018 at 20:21

        Ze zijn gelukt soukran xx

      4. Fatima El Irari

        13 maart 2018 at 07:38

        Hallo Noa,

        Super goed!

        Liefs,
        Fatima

  • Nina

    11 maart 2018 at 18:48

    Gisteren gemaakt en het was echt heerlijk! Bedankt Fatima en Wafae!

    Liefs,
    Nina

    1. Fatima El Irari

      12 maart 2018 at 07:11

      Hallo Nina,

      Ah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Siham

    11 maart 2018 at 18:49

    Hi Fatima,

    Vandaag gemaakt met mama en het was echt lekker! Bedankt voor je recept!

    Xoxo

    1. Fatima El Irari

      12 maart 2018 at 07:12

      Hallo Siham,

      Ah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Soumia

    12 maart 2018 at 16:06

    Hoi Fatima,

    Volg je al heel lang en niet eerder gereageerd omdat alles wel lukt hmdl. Ik had n vraagje wat los staat van je recepten. Ik vind je voorraadpotten erg leuk. Je ziet ze ook op de foto onderaan je site op de achtergrond op de plank staan. Vandaag dacht ik weet je wat ga het gewoon vragen?. Waar heb je die gekocht????

    Xx

    1. Fatima El Irari

      13 maart 2018 at 07:39

      Hallo Soumia,

      Wat lief zeg, dankjewel! En natuurlijk mag je dat vragen hihi. De voorraadpotten heb ik een tijdje geleden gekocht bij de Xenos. Xx

  • Bouchra

    14 maart 2018 at 13:35

    Hi fatima,
    Leuke recept
    Ik had een vraagje, jou soep zit er heel dik uit
    Ik hou er persoonlijk niet zo van, moet ik dan meer water toevoegen?

    1. Fatima El Irari

      14 maart 2018 at 13:56

      Hallo Bouchra,

      Klopt, mijn soep ziet er inderdaad dikker uit maar dat kommetje soep stond ook zeker meer dan 30 minuten voor de foto haha. Maar voor een lichtere soep heb je aan 2 liter water meer dan genoeg. En stel dat de soep dan nog iets te dik is, dan giet je er extra water bij en breng je de soep weer aan de kook. Succes! Xx

  • Miriam

    17 maart 2018 at 18:00

    Omggg heb hem vandaag gemaakt, ik wil een foto plaatsen alleen lukt het niet?

    1. Fatima El Irari

      17 maart 2018 at 20:58

      Hi Miriam,

      Ah wat goed! Heeft het gesmaakt? Je kunt helaas hier geen foto plaatsen, maar je mag mij wel graag de foto toesturen via de mail; info@uitdekeukenvanfatima.nl

      Liefs,
      Fatima

  • Sophie

    19 maart 2018 at 11:34

    Heb deze soep onlangs geproefd, is superlekker!

    1. Fatima El Irari

      19 maart 2018 at 11:46

      Hallo Sophie,

      Aah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

      Liefs,
      Fatima

  • Soraya

    23 maart 2018 at 20:33

    Hey Fatima

    Ik vind jouw recepten echt top! Met die foto’s heb je ons allemaal mee. Zeer tof van je.
    Ik heb ook gemerkt dat je altijd super leuke kook en -tafelgerei hebt! Zoals de witte kommen waarin je de linzensoep hebt geserveerd vind ik erg knap. Mag ik weten vanwaar je ze gehaald hebt?

    Alvast bedankt en ik blijf je zeker volgen.

    Groetjes x

    1. Fatima El Irari

      24 maart 2018 at 09:25

      Hallo Soraya,

      Aah wat onwijs lief zeg! Dankjewel lieve schat. De kommen komen van de Xenos lieverd. Xx

  • Miriam

    11 april 2018 at 16:31

    Dag, in het recept staat 2 liter water maar in je filmpje zeg je 1.5 liter. Ik heb 2 liter gedaan en het was erg waterig helaas.

    1. Fatima El Irari

      12 april 2018 at 06:15

      Hi Miriam,

      In totaal giet ik er 2 liter water bij, omdat de soep nadat je die hebt gepureerd nog iets dikker wordt. Dus in het begin gebruik ik 1.5 liter en na het pureren nog eens 500 ml. Als je de soep nog eens aan de kook brengt, dan wordt deze vanzelf weer dikker. Maar ik zal het even duidelijker aangegeven in het recept, excuses hiervoor!

      Liefs,
      Fatima

  • Jill

    14 mei 2018 at 19:52

    Heb hem al een paar keer gemaakt. Echt een super lekkere soep! Bedankt voor het recept. Ook de kerrie prei schotel staat hier regelmatig op tafel!

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2018 at 06:28

      Hi Jill,

      Ah wat goed zeg! ik ben blij dat mijn recepten bij je in de smaak vallen!

      Liefs,
      Fatima

  • Laaannnn

    16 mei 2018 at 18:16

    Hoi Fatima, ik vind je zoooo schattig en lief!!! Moest ik even kwijt. Verder vraag ik me af hoe hoog het vuur moet bij stap 6, als je t dus voor 30 a 40 minuten met deksel erop gaar laat worden.. laagste vuur?
    Ben echt een grote fan!!!! Xx

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2018 at 06:42

      Hi Laan,

      Haha dat is lief! Bij stap 6 dien je het vuur middelhoog te zetten, zodat de soep echt kookt. Succes lieverd en bedankt voor je super lieve compliment! Xx

      1. Laannnn

        17 mei 2018 at 14:42

        Super bedankt lieverd, ik ga het vanavond maken voor de eerste iftar. Succes met de ramadan xxxxx

      2. Fatima El Irari

        17 mei 2018 at 14:49

        Graag gedaan lieverd. Bsaha alvast en jij ook veel succes gewenst! Xx

  • Inaya

    18 mei 2018 at 09:11

    Selam aleykum lieve zuster,

    Kun je de roomboter ook weg laten ivm koemelk allergie bij een van onze kinderen ? En dan dat tomaten sausje alleen met olie mixen ?

    1. Fatima El Irari

      18 mei 2018 at 12:53

      Hi Inaya

      Ja, hoor dat kan zeker! Xx

      1. Saïda

        3 september 2020 at 20:32

        Deze ga ik insha Allah ook proberen. Ik heb in de Ramadan en met ashurra je harira gemaakt en vond deze erg lekker. Is mijn favoriet terwijl ik normaal niet zo van de harira ben. Ook chebakia van je Schoonmoeder gemaakt en deze viel erg in de smaak.
        Van de week heb ik de parel couscous gemaakt, de witte bonen en gisteren de gevulde aubergines.
        Alles viel erg in de smaak bij mijn zoontje van 1, die normaal bijna alles uitspuugt, en mijn man vond het ook heerlijk. Hij heeft al aangegeven dat hij de witte bonen wel wekelijks kan eten ☺️.
        Ik ben normaal niet zo van het reageren, maar is toch leuk om te weten dat er ook stille kijkers zijn die erg tevreden zijn.
        Tbark Allah en dank je wel dat je je kookkunsten met ons deelt.
        Gr Saïda

      2. Fatima El Irari

        6 september 2020 at 11:09

        Hi Saïda,

        Aah wat een leuk bericht zeg! Hartstikke bedankt lieve schat en bedankt voor je lieve woorden en complimenten! Xx

  • Sara Abc

    18 mei 2018 at 21:13

    Salam ahlikoum lieve Fatima !
    Heb vandaag deze lekker Turkse linzensoep gemaakt voor de eerste keer volgens jou recept …… en het was HEEERLIJK !!!!!!!! Bedankt voor je goede uitleg en leuke simpele video ❤❤❤
    ps: mijn man vond het ook heel lekker !

    1. Fatima El Irari

      19 mei 2018 at 10:43

      Alaikoem salaam Sara,

      Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Heel graag gedaan en jij ook bedankt voor je lieve compliment! Xx

  • Sanae

    22 mei 2018 at 14:14

    Beste Fatima? Kn ik de aardappelen vervangen met zoete aardappel?

    1. Fatima El Irari

      22 mei 2018 at 14:19

      Hi Sanae,

      Jazeker, dat kan ook hoor. Smakelijk eten alvast! Xx

  • Sanae

    22 mei 2018 at 17:05

    Dank je wel ben m nu aan het maken en het ruikt heerlijk, je redt ons echt met de ramadan meid insha”Allah kookboek in aantocht ❤️Xx

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 06:58

      Hi Sanae,

      Ah super goed! InschAllah lieverd en dankjewel! ❤

  • Yalda

    22 mei 2018 at 20:21

    Zojuist gemaakt voor iftar. Mijn schoonmoeder nam 2x een bord. Dus geslaagd!

    PS. Heb zelf een boullionblokje toegevoegd voor extra smaak.

    1. Fatima El Irari

      23 mei 2018 at 07:06

      Hi Yalda,

      Ah dat is altijd een goed signaal haha! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Sabrine

    6 juli 2018 at 11:37

    Hey ik lus geen tomaten. Kan het ook zonder.

  • Sabrine

    6 juli 2018 at 11:38

    Kan het ook zonder tomaat

    1. Fatima El Irari

      8 juli 2018 at 07:51

      Ja hoor dat kan ook!

  • Bouthayna

    4 oktober 2018 at 20:34

    Ziet er heerlijk uit! Is het erg om de chilivlokken weg te laten i.v.m. de kinderen?

    1. Fatima El Irari

      5 oktober 2018 at 04:23

      Hi Bouthayna,

      Nee, hoor die kun je makkelijk weglaten. Geniet ervan! Xx

  • Farah

    9 oktober 2018 at 07:07

    Hoi Fatima,

    Kan ik ook de roomboter weglaten? Ben er geen fan van ?

    Xxxx

    1. Fatima El Irari

      9 oktober 2018 at 07:23

      Hi Farah,

      Ja, hoor. Je mag ook enkel zonnebloemolie gebruiken. Xx

    2. Sharila

      28 december 2020 at 19:05

      Hoi Fatima,
      Na je Turkse rijst met vermicelli heb ik dit recept geprobeerd.
      En het is een hit! Net als de rijst. Mijn man is net terug gelopen voor een 2de kopje, en dat gebeurt echt nooit met soep. Dankjewel voor het delen.
      Ik ga meer proberen!
      Xxxx

      1. Fatima El Irari

        29 december 2020 at 20:13

        Hi Sharila,

        Wat leuk om te lezen dat de recepten zo goed in de smaak vallen! Heel graag gedaan. Xx

  • Naima

    18 oktober 2018 at 13:49

    Salam 3laykoum Fatima
    Kun je i.p.v kookroom creme fraiche gebruiken.

    Groet,
    Naima

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2018 at 08:03

      Alaikoem salam Naima,

      Dat kan, maar crème fraîche zal de soep wel erg dik maken. Je kunt zowel kookroom als creme fraîche weglaten.

  • Mary

    19 oktober 2018 at 18:52

    Hai Fatima. Wat heerlijke recepten allemaal, dat ik je niet eerder heb ontdekt haha.

    Vraagje, vanwaar heb je die mooie grote voorraadpotten waarin je griesmeel/meel in hebt.

    1. Fatima El Irari

      20 oktober 2018 at 09:08

      Hi Mary,

      Dankjewel lieverd! Deze komen van de Xenos. Xx

  • Yasmin

    30 oktober 2018 at 14:32

    Hi waar heb je die leuke kommetjes vandaan? Toevallig een linkje misschien?

    1. Fatima El Irari

      30 oktober 2018 at 19:23

      Hi Yasmin,

      Deze komen van de Xenos. Xx

  • Siham

    10 december 2018 at 07:27

    Hi lieve Fatima,
    Dit recept gisteravond gemaakt. In een woord; heerlijk!! Werkelijk waar. Zelfs mijn man heeft twee keer opgeschept. Dit is een blijvertje. BarakAllahufiekie! Voor jou en Wafae❤️.

    Groetjes,
    Siham

    1. Fatima El Irari

      10 december 2018 at 09:14

      Hi Siham,

      Aah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! En heel graag gedaan!❤️

  • Iman

    20 december 2018 at 13:18

    Hoi Fatima
    Kan je het tomatensausje weg laten of is het echt een must om het er bij te doen.
    Groetjes
    Iman

    1. Fatima El Irari

      20 december 2018 at 22:32

      Hi Iman,

      Mag je weglaten hoor.

  • C.

    6 januari 2019 at 09:28

    Vanavond maken! Wat voor aardappel heb jij gebruikt?

    1. Fatima El Irari

      7 januari 2019 at 14:15

      Lekker! Ik gebruik de iets kruimige aardappel maar elk soort kan hoor.??

  • Joyce

    3 april 2019 at 10:27

    Salaam aleikum Fatima,

    Geen enorme soepfan. Maar dit recept nu toch al twee keer klaargemaakt. Helemaal jummie. Thanks for sharing.

    Liefs Joyce

    1. Fatima El Irari

      3 april 2019 at 13:32

      Alaikoem salaam Joyce,

      Wat goed! Ik ben blij dat de soep in de smaak valt!?♥️

      1. Joyce

        14 mei 2019 at 07:36

        Zeker weten en je chebakkia is geweldig! Zo goed dat mijn vriendinnen vragen of ik het ze leer?? (ik Hollands, marokkaanse vriendinnen) En ik heb het pas twee keer gemaakt maar ze lukken zo goed. Dus dank aan jou en je schoonmoeder ?

      2. Fatima El Irari

        14 mei 2019 at 09:08

        Aah wat leuk om te horen! Heel graag gedaan hoor en geniet ervan! Xx

  • Doaa

    4 april 2019 at 10:44

    Hey Fatima
    Heel erg bedankt voor al je recepten. Ik volg je sinds kort en heb een paar recepten van je ook geprobeerd en lhamdoelilah allemaal gelukt. Super bedankt.

    1. Fatima El Irari

      4 april 2019 at 14:56

      Hi Doaa,

      Wat leuk! Graag gedaan lieverd en welkom!❤️

  • Selima

    9 mei 2019 at 07:16

    Hoi Fatima,

    Mijn zoon van 10 heeft gister jou harira helemaal alleen gemaakt voor de iftar en hij is super goed gelukt! Hij ziet jou als zijn voorbeeldje en wilt graag kok worden, hahaha. Ik moest je namens hem erg bedanken voor het recept en vanavond maakt hij de linzensoep, ben benieuwd hihi. Bedankt en een dikke knuffel van Bilal.

    1. Fatima El Irari

      9 mei 2019 at 13:08

      Hi Selima,

      Aah dit is zo lief en schattig! Een grote knuffel voor Bilal en geef mast door dat ik vind dat hij echt goed bezig is!?♥️

  • Assia

    11 mei 2019 at 09:03

    Hai Fatima,

    Is het mogelijk om de roomboter weg te laten of is deze essentieel ?

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2019 at 18:13

      Ja, hoor je kunt de roomboter weglaten. Xx

  • Ouafae

    11 mei 2019 at 16:17

    Ik heb vandaag je turkse linzensoep gemaakt en je dorade uit de oven. Ik ben reuze benieuwd. Dank je wel voor het delen x

    1. Fatima El Irari

      11 mei 2019 at 18:09

      Wat goed! Geniet ervan!♥️?

  • Nadia

    3 juni 2019 at 13:57

    Lieve Fatima, ik ben echt de jouw filmpjes aan het binge-watchen en mijn booschappenlijstje er gelijk voor aan het aanpassen ? !
    Ik vroeg me echter af waar ik de gedroogde rode linzen nog zou kunnen vinden ; hier is namelijk geen Jumbo of Marokkanse of Turkse slager in de buurt… ?
    Op de foto zie ik ook als ’topping’ chilivlokken en iets wat volgens mij pijnboompitten zijn ? Klopt dat ajb. ?
    P.S. : ik heb je kookboek inmiddels besteld, ik ben ‘verslaafd’ aan jouw gerechten ! ?
    Lieve groeten !

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2019 at 16:40

      Hi lieve Nadia,

      Haha wat leuk! De Lidl heeft tegenwoordig ook rode linzen dus misschien kun je daar even kijken? De pijnboompitten is meer als ‘garnering’ voor de foto haha, maar chilivlokken zijn wel lekker om ze erbij te doen. Dankjewel lieve schat! Xx

  • Lin

    9 augustus 2019 at 01:26

    Hi Fatima,

    Echt een topgerecht. Mijn dochter eet geen vlees, maar houdt veel van linzen. Ik heb de soep met bruine linzen gemaakt. Wat verse koriander er door gedaan en wat citroensap geperst. Super! Thanks voor je heerlijke gerechten.

    1. Fatima El Irari

      9 augustus 2019 at 07:56

      Hi Lin,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt en jouw combinatie lijkt mij ook lekker.

  • Anouk

    21 augustus 2019 at 17:01

    Hi Fatima,

    Maakt het nog uit of de rode linzen heel (rond) of gebroken zijn?

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 07:04

      Hi Anouk,

      Oh nee hoor dat maakt niks uit. Zodra de linzen gaar zijn worden ze toch glad gepureerd.

  • Serena

    21 augustus 2019 at 22:57

    Hai
    Ik had een vraagje, word de soep al een beetje romig van smaak door de kookroom? Zo nee hou zou ik het een beetje romig van smaak kunnen maken?

    1. Fatima El Irari

      22 augustus 2019 at 07:01

      Hi Serena,

      Door de kookroom wordt de soep inderdaad romig. Xx

  • Anoniempje

    1 mei 2020 at 14:02

    Al twee keer gemaakt deze Ramadhan, echt een favoriet hier thuis. Love it! Maa shaa Allah.

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2020 at 10:43

      Aah leuk om te lezen! Allah ibarkfiek. xx

  • Marieke

    8 januari 2021 at 18:22

    Ik mis de typisch Turkse kruiden. Dat is juist wat de Turkse keuken zo lekker maakt. Wat moet ik er dan in doen?

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2021 at 12:29

      Hi Marieke,

      Welke kruiden bedoel je precies? Ik gebruik altijd de kruiden die je hier in het recept ziet.

  • Jessy

    22 april 2021 at 20:24

    Hallo Fatima,

    Ben Superman van je gerechten❤️ Deze soep is zeker ook n heerlijk recept alleen vind ik hem voor mezelf te pittig. Heb je een tip om deze smaak te verzachten?

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2021 at 11:07

      Hi Jessy,

      Wat lief, dankjewel! Als je de soep te pittig vindt, dan kun je of de pittige kruiden weglaten of halveren.

  • Nathalie Oliveira

    29 april 2021 at 11:17

    Ik heb de soep ook gemaakt en het was heerlijk! Zelfs mijn dochter, die mijn andere linzensoep helemaal zat is en niet lekker vind, vond deze lekker 🙂

    Ik heb in plaats van de tomatensaus, het boter gesmolten en daar komijnpoeder aan toegevoegd. Een heerlijke kruidige noot!

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2021 at 12:58

      Hi Nathalie,

      Wat goed! Leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept