Triple Chocolade Muffins

1 juli 2021Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 8 stuks

Chocolate lovers opgelet! Dit is hét ultieme recept voor heerlijk smeuige chocolade muffins rijkgevuld met witte, melk en pure chocolate chunks, écht om te smullen! Ga jij ze ook proberen?

Print recept

Triple Chocolade Muffins

  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

Het beslag:

  • 2 eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 80 ml melk
  • 150 gram bloem
  • 1 eetl. cacaopoeder
  • 1/2 theel. zout
  • 1 theel. bakpoeder
  • 100 gram chocolate chips
  • 1 eetl. boter

Extra nodig:

  • 50 gram witte chocolade
  • 50 gram melk chocolade
  • 50 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

Het beslag:

  • 1)

    Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakvorm met cupcake vormpjes.

  • 2)

    Klop de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 2-3 minuten tot een romig mengsel.

  • 3)

    Voeg de zonnebloemolie en de melk toe en klop dit door tot een glad mengsel.

  • 4)

    Voeg de bloem, cacaopoeder, zout en de bakpoeder toe en mix dit op lage snelheid voor 1-2 minuten tot een egaal beslag.

  • 5)

    Smelt de chocolade met de boter op laag vuur en roer de chocolade door het beslag.

  • 6)

    Vul de cupcake vormpjes tot circa 2 cm onder de rand.

  • 7)

    Hak de drie soorten chocolade in stukjes en meng ze samen.

  • 8)

    Strooi op elke cupcake ongeveer een volle eetlepel van de chocolade en druk de chocolade lichtjes aan.

  • 9)

    Bak de muffins in het midden van de oven in 18-20 minuten gaar.

  • 10)

    Laat de muffins zodra ze uit de oven komen ietsjes afkoelen en geniet ervan!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept