Triple Chocolade Muffins
Prep time:
Cook time:
Serves: 8 stuks
Triple Chocolade Muffins
- Aantal personen: 8 stuks
Ingrediënten:
Het beslag:
- 2 eieren
- 100 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml zonnebloemolie
- 80 ml melk
- 150 gram bloem
- 1 eetl. cacaopoeder
- 1/2 theel. zout
- 1 theel. bakpoeder
- 100 gram chocolate chips
- 1 eetl. boter
Extra nodig:
- 50 gram witte chocolade
- 50 gram melk chocolade
- 50 gram pure chocolade
Bereidingswijze:
Het beslag:
- 1)
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakvorm met cupcake vormpjes.
- 2)
Klop de eieren met de kristalsuiker en de vanillesuiker in 2-3 minuten tot een romig mengsel.
- 3)
Voeg de zonnebloemolie en de melk toe en klop dit door tot een glad mengsel.
- 4)
Voeg de bloem, cacaopoeder, zout en de bakpoeder toe en mix dit op lage snelheid voor 1-2 minuten tot een egaal beslag.
- 5)
Smelt de chocolade met de boter op laag vuur en roer de chocolade door het beslag.
- 6)
Vul de cupcake vormpjes tot circa 2 cm onder de rand.
- 7)
Hak de drie soorten chocolade in stukjes en meng ze samen.
- 8)
Strooi op elke cupcake ongeveer een volle eetlepel van de chocolade en druk de chocolade lichtjes aan.
- 9)
Bak de muffins in het midden van de oven in 18-20 minuten gaar.
- 10)
Laat de muffins zodra ze uit de oven komen ietsjes afkoelen en geniet ervan!
2 Comments
Hajar
16 juli 2021 at 13:22
Hey fatima
Ik wil de cupcakes maken voor eid en dag van te voren zijn ze dan nog vers en niet droog
Janine Bunt
31 mei 2024 at 10:41
leuke recepten
ik maak een bakboek van u recepten!!