Triffle met Custard
Prep time:
Cook time:
Serves:
Triffle met Custard en Wafels
Ingrediënten:
Custard:
- 800 ml volle melk
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 vanillestokje
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 50 gram maizena
- 2 eidooiers
- mespunt zout
Ook nodig:
- 1 zakje eierwafels, of boerencake
- vers fruit , naar keuze
Bereidingswijze:
- 1)
Giet de melk en de slagroom in een pan en voeg de vanillesuiker en de merg van het vanillestokje toe.
- 2)
Leg ook het stokje in de pan en breng het op middelhoog vuur aan de kook voor 5-6 minuten.
- 3)
Roer in een aparte kom de maizena, kristalsuiker, eidooiers en het zout samen tot een glad mengel.
- 4)
Schep twee eetlepels van de hete melk bij het papje en blijf goed roeren met een garde.
- 5)
Als je ziet dat het papje goed gemengd is, giet jet het papje bij de overige melk in de steelpan.
- 6)
Blijf de custard continue roeren tot je ziet dat de crème goed is ingedikt.
- 7)
Haal de pan van het vuur en giet de custard in een kom en laat afkoelen tot lauwwarm.
- 8)
Vergeet de custard niet regelmatig te roeren, zodat er geen vel ontstaat.
- 9)
Bouw de trifle op met eerst een laagje wafels, custard en een laagje vers fruit.
- 10)
Decoreer de top met geklopte slagroom en vers fruit. Eet smakelijk!
Klik hier voor de instructievideo van dit recept.
3 Comments
Sara
29 december 2022 at 23:00
Salaam Fatima,
Waarmee maak je het maïzena papje precies mee?
Xx
Fatima El Irari
5 januari 2023 at 22:10
Alaikoem salaam Sara,
Het papje maak je met de suiker, eidooiers etc.
Sanne Bakker
7 december 2023 at 08:12
Lijkt me een heerlijk dessert! Mag ik vragen waar de leuke glaasjes vandaan komen?