Triffle met Custard

19 december 2022Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Met deze triffle zet je na een gezellig etentje met familie of vrienden een fantastisch dessert op tafel! Zo simpel om te maken en heel lekker om samen te delen.

Print recept

Triffle met Custard en Wafels

Ingrediënten:

Custard:

  • 800 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram maizena
  • 2 eidooiers
  • mespunt zout

Ook nodig:

  • 1 zakje eierwafels, of boerencake
  • vers fruit , naar keuze

Bereidingswijze:

  • 1)

    Giet de melk en de slagroom in een pan en voeg de vanillesuiker en de merg van het vanillestokje toe.

  • 2)

    Leg ook het stokje in de pan en breng het op middelhoog vuur aan de kook voor 5-6 minuten.

  • 3)

    Roer in een aparte kom de maizena, kristalsuiker, eidooiers en het zout samen tot een glad mengel.

  • 4)

    Schep twee eetlepels van de hete melk bij het papje en blijf goed roeren met een garde.

  • 5)

    Als je ziet dat het papje goed gemengd is, giet jet het papje bij de overige melk in de steelpan.

  • 6)

    Blijf de custard continue roeren tot je ziet dat de crème goed is ingedikt.

  • 7)

    Haal de pan van het vuur en giet de custard in een kom en laat afkoelen tot lauwwarm. 

  • 8)

    Vergeet de custard niet regelmatig te roeren, zodat er geen vel ontstaat.

  • 9)

    Bouw de trifle op met eerst een laagje wafels, custard en een laagje vers fruit.

  • 10)

    Decoreer de top met geklopte slagroom en vers fruit. Eet smakelijk! 

    Klik hier voor de instructievideo van dit recept.



2 Comments

  • Sara

    29 december 2022 at 23:00

    Salaam Fatima,

    Waarmee maak je het maïzena papje precies mee?
    Xx

    1. Fatima El Irari

      5 januari 2023 at 22:10

      Alaikoem salaam Sara,

      Het papje maak je met de suiker, eidooiers etc.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept