Tortilla Kip Taartjes

14 mei 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Geen zin om zelf met deeg aan de slag te gaan? Dan zijn deze mini tortilla taartjes met kip een echte aanrader! Zo simpel om klaar te maken en ook nog eens hartstikke lekker! Ideaal als je een snel hapje wilt maken voor bij de soep en dit lekkers staat ook nog eens in een paar minuten op tafel!

Ingrediënten:
Kip vulling:
  • 2 etl. zonnebloemolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 300 gr. kipfilet, in kleine stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. kip kruiden
  • 1/2 tl. zout
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 2 etl. tomatensaus (Tomato Frito)
  • 1 tl. sambal
Extra:
  • 12 kleine tortilla’s
  • geraspte kaas
Bereiding:
Stap 1.

Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de ui en knoflook aan op middelhoog vuur. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak deze mee. Voeg de paprika, peterselie, gemberpoeder, kip kruiden, zout en de cayennepeper erbij en schep het geheel door. Wanneer alles gaar is voeg je de tomatensaus erbij en laat je het nog even sudderen voor 60 seconden op laag vuur. Haal de pan van het vuur en zet apart.

Stap 2.

Plaats een kom die groter is dan de breedte van je cupcake vorm op de tortilla en snijd er een rondje uit. Plaats de uitgestoken tortilla in de cupcake vorm en druk het aan met de onderkant van een glas. Schep ongeveer 2 volle eetlepels van de kip vulling in elke holte en strooi de geraspte kaas bovenop. Bak de tortilla taartjes in de voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 5 a 8 minuten goudbruin en tot de kaas is gesmolten. Geniet ervan!

Extra tips&tricks:
  • Vervang de kip door gehakt of laat het vlees weg en gebruik extra groenten.
  • Vervang de tomatensaus door zoete chilisaus.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima of #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

61 Comments

  • Nour

    14 mei 2019 at 08:27

    Lieve fatima,

    Dankje voor de recept ga het straks gelijk uitproberen was net al aan het denken wat ik moest maken voor iftar. Komt precies op tijd deze recept!

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 08:56

      Ah super! Heel graag gedaan lieve Nour en geniet er vanavond van! Xx

    2. Khaoula

      2 mei 2020 at 16:56

      Salam fatima

      Kan het ook met garnalen?

      1. Fatima El Irari

        3 mei 2020 at 10:55

        Alaikoem salaam Khaoula,

        Ja, hoor kan ook prima met garnalen. Xx

  • Sanae

    14 mei 2019 at 08:40

    Lieve Fatima,

    Worden die wraps niet hard ?

    Groetjes,

    Sanae

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 08:55

      Hi Sanae,

      Nee, de kip vulling en de tomatensaus die erbij zit laat de tortilla’s zacht. Xx

  • Hahan

    14 mei 2019 at 08:43

    Salaam Fatima,

    Dank je voor het delen ! ??
    Een vraagje, moet de tortilla besmeerd worden voor ze de vorm ingaan????

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 08:54

      Alaikoem salaam Hahan,

      Nee, hoor hoeft niet. Xx

      1. Sarah

        14 mei 2019 at 11:23

        HeyHey Salaam Fatima,

        Welke tomatensaus heb je gebruikt?

  • Umm

    14 mei 2019 at 08:57

    Salamoe alaykom Fatima. Welke geraspte kaas gebruik jij hiervoor? Groetjes en keep up the good work!

  • Amna

    14 mei 2019 at 09:00

    I like your cooking, looks delicious and simple, but its not in English language.
    So i don’t understand.
    Can you write by English please.
    Thanks

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 09:26

      Thank you Amna! If you look at the right side of the website, you will see a translation function. If you set it to English, the recipes will automatically translated.

  • Umm

    14 mei 2019 at 09:18

    Salaamoe alaykom Fatima. Welke geraspte kaas gebruik jij?

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 09:23

      Alaikoem salaam Umm,

      Ik gebruik geraspte kaas van de Jumbo, maar je kunt elk soort gebruiken.

  • Sarah

    14 mei 2019 at 11:21

    HeyHey Salaam Fatima,

    Welke tomatensaus heb je gebruikt?

  • Hanan

    14 mei 2019 at 11:24

    Salam welke soort wraps gebruik je?

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 11:25

      Alaikoem salaam Hanan,

      Ik gebruik de tortilla wraps van de Lidl.

      1. Hatice

        8 oktober 2019 at 21:28

        Hey lieverd, welke kipkruiden gebruik je? Je gerechten laten me echt watertanden! Was de laatste maanden inspiratieloos.. maar daar heb jij dus verandering in gebracht! Ga zo door lieve Fatima en insallah zal Allah je rijkelijk belonen voor alle mooie dingen die je met ons deelt! Heel veel succes verder!

      2. Fatima El Irari

        10 oktober 2019 at 12:03

        Hi Hatica,

        Wat onwijs lief van je! Super bedankt en allahoema ameen inschAllah! Ik gebruik kip kruiden van de Marokkaanse/Turkse slager of die van het merk Silvo. Zie hieronder een voorbeeld.

        https://www.ah.nl/producten/product/wi99914/verstegen-kruidenmix-voor-kip?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQjwrfvsBRD7ARIsAKuDvMNpBHvlzS5_EYynC7xZTG_X5Z2hL8NED4gycT84z3QhVu7RGiARj7kaAkkOEALw_wcB

        https://www.ikdoeboodsgappen.nl/kip-kruiden.html

  • S.

    14 mei 2019 at 11:44

    Ik ga het vanavond proberen te maken, dank je wel. Alleen een vraagje: krijg je met deze hoeveelheden 12 taartjes?

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 13:51

      Lekker! Ja, als je ze niet al te vol vult dan krijg je 12 taartjes. Xx

  • Loubna

    14 mei 2019 at 12:23

    Hey Fatima, heb de uitzending met jou op tv gisteren gezien wat ben je toch een lieve vrouw masha allah.

    Even over de tortilla misschien een rare vraag hoor maar hoe moet je dit eten? Valt het er niet uit?

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 13:40

      Hi Loubna,

      Wat lief! Super bedankt lieve schat! Nadat je ze uit de oven haalt dan behouden ze hun vorm nog en vallen ze niet uit elkaar. Als ze kouder worden kunnen ze wel iets zachter worden en iets open gaan staan. Maar als je ze vlak voor (in dit geval magreb) maakt, dan blijven ze gewoon goed staan. Xx

  • Asmae

    14 mei 2019 at 13:34

    Salaam oe alaikoem Fatima,

    Wat ziet het er toch lekker uit! Ik was benieuwd wat die groene kruiden zijn die je er als laatst op hebt gestrooid.

    Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 13:38

      Alaikoem salaam Asmae,

      Dankjewel lieverd! Dit is fijngesneden peterselie. Xx

      1. Asmae

        14 mei 2019 at 14:59

        Dank je voor je snelle antwoord! Heb het meteen gekocht haha. Xx

  • Fatimazohra

    14 mei 2019 at 14:28

    Heerlijk ik kan niet wachten om ze te proeven met iftar? vraagje welke kip kruiden gebruik je? En bedankt voor al deze lekkere recepten❤

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 15:33

      Ik gebruik kip kruiden die je in potjes bij de Marokkaanse of Turkse slager kunt kopen. Graag gedaan lieverd!❤️

      1. Fatimazohra

        14 mei 2019 at 16:31

        Dankje wel?gelukkig heb ik die in huis ik ga er zo meteen mee aan de slag?❤

  • Fatima abid

    14 mei 2019 at 15:39

    Hey salam fatima
    Ik heb deze week je kookboek
    Ontvangen ik heb al een paar recepten gemaakt ze waren overheerlijk mijn kinderen waren er zot op
    Maar nu heb ik een vraagje ik ben die kippvleugels aan het maken kan ik de barbecuesaus vervangen door curry saus en wat is srirachasaus.

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 17:56

      Alaikoem salaam Fatima,

      Wat leuk! Jazeker, je kunt ook curry saus nemen. Sriracha is een pittige saus, die kun je eventueel vervangen door sambal.

  • Laila

    14 mei 2019 at 15:39

    Salem, zodra ik de tortilla in de cupcake vorm wil plaatsen dan scheurt het, enig idee wat ik hieraan kan doen? Dank je wel

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 17:54

      Alaikoem salaam,

      Dan zijn de tortilla’s iets droger. Je kunt ze even vochtig maken en kort verwarmen in de koekenpan. Dan worden ze vanzelf zachter.

  • W

    14 mei 2019 at 18:40

    Hooiiii Fatima,

    Deze ga ik ook eens uitproberen, ziet er lekker uit.

    But something else.. ik heb uit jouw boek de fetakaas pannenkoekjes gemaakt maar is het beslag niet veeel te dik? Ik kreeg echt een dikke klodder ipv wat dunnere pannenkoekenbeslag. Misschien heb ik wat fouts gedaan.

    Groetjesss

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2019 at 20:32

      Hi Widad,

      Lekker! Het beslag van de fetakaas pannenkoeken hoort dik te zijn. Mocht je het iets dunner willen, dan kun je er altijd meer melk bijgieten en het doorroeren. Xx

  • Siham

    15 mei 2019 at 10:57

    Salaam meid kun je alles klaar zetten in de vormpjes en pas later in de avond aanzetten

    1. Fatima El Irari

      15 mei 2019 at 13:00

      Alaikoem salaam Siham,

      Dat kan zeker. Als je ze maar afdekt en in de koelkast zet, omdat het nu best wel warm is.

  • Melis

    15 mei 2019 at 21:43

    Hallo Fatima,
    Ik wil je echt bedanken voor je heerlijke recepten. Ik heb een aantal sites waar ik wel eens op zit om gerechten uit te proberen, maar als ik een van jouw recepten maak is het echt PERFECT. Het past precies bij ons smaak thuis. Als ik naar bepaalde ingrediënten kijk die jij gebruikt, kom het ook vaak overeen met wat ik gebruik. Dus daaruit kan ik al opmaken dat het (in veel gevallen) goed zal komen, wanneer ik iets nieuws probeer. En je ziet er ook zo geduldig en lief uit. Maşallah wees trots op jezelf en besef hoeveel mensen je dankbaar zijn. Fijne ramadan! <3

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2019 at 07:45

      Hi lieve Melis,

      Wat een onwijs lief berichtje zeg! Super bedankt lieve schat en natuurlijk heel graag gedaan! Jij ook een fijne ramadan lieverd en ik wens je nog heel veel kook en bak plezier!

      Heel veel liefs,
      Fatima

  • amira

    16 mei 2019 at 07:57

    salam fatima,
    machallah Alik!!waar kan ik kip kruiden kopen als?

    groetjes

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2019 at 09:04

      Alaikoem salaam Amira,

      In de supermarkt kun je altijd wel kip kruiden vinden of bij de slager. Xx

  • Nadia

    16 mei 2019 at 11:37

    Hoi Fatima,
    Kan je dit ook met tomato wraps maken? Of krijgt het dan een andere smaak

    1. Fatima El Irari

      16 mei 2019 at 14:40

      Hi Nadia,

      Sorry, maar wat zijn Tomato wraps?

      1. Nadia

        16 mei 2019 at 18:05

        Wraps maar dan oranje zeg maar tomaat smaak er door heen

      2. Fatima El Irari

        16 mei 2019 at 18:18

        Oh ja natuurlijk die kun je ook gebruiken.??♥️

  • Nadia

    17 mei 2019 at 00:41

    Hoi Fatima, nou ik heb ze gemaakt voor diegene die nog twijfelen… nergens voor nodig wat waren ze lekker en super makkelijk om te maken. Superlicht vallen ze ook helemaal niet zwaar voor als tussendoortje?

    1. Fatima El Irari

      17 mei 2019 at 01:30

      Hi Nadia,

      Wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.♥️?

  • Dilara

    19 mei 2019 at 23:05

    Heyhey! Ik volg je recepten graag en ze zijn ook heel lekker!
    Dinsdag krijg ik veel bezoek voor de Iftar. Zou het gaan als ik de kiptortillas maak en klaarleg maar nog niet in de oven bak? Of worden de tortillas dan hard en de kip droog? Alvast bedankt voor je antwoord en tijd!
    Groetjes x

    1. Fatima El Irari

      20 mei 2019 at 11:44

      Hi Dilara,

      Dankjewel lieverd! Je kunt de tortilla alvast vullen en afgedekt in de koelkast bewaren. De kip en de tortillas worden niet droog, omdat de vulling ook saus bevat. Succes! Xx

  • Esma

    20 mei 2019 at 10:11

    Kan je ook tomatenketshup gebruiken ipv tomatensaus?

  • Nabila

    25 mei 2019 at 15:04

    Hi,

    Wat doe je met de overgebleven stukken wrap als je het rondje eruit hebt gedrukt?
    Ik vind het een beetje zonde. Maar klinkt wel erg lekker om te maken voor vanavond.

    1. Fatima El Irari

      25 mei 2019 at 18:53

      Hi Nabila,

      Ik bak die stukjes even krokant in de oven en die eet ik dan zo op met olijfolie, haha.

  • Hanan

    27 mei 2019 at 10:54

    Hoi fatima ik wou vragen of ik ergens het recept kan vinden van je griba koekjes met de juiste hoeveelheden kan hem namelijk alleen op YouTube zien maar daar zie het niet goed.groetjes Hanan

    1. Fatima El Irari

      27 mei 2019 at 13:01

      Hi Hanan,

      Ik heb dit recept even opnieuw gemaakt en de hoeveelheden opnieuw afgewogen. Ik deel ze straks hier op de blog. Xx

  • Hilde

    8 december 2019 at 21:59

    Hmm dit is echt een heerlijk recept! Vandaag gemaakt voor tijdens het sinterklaasspel, ze vielen goed in de smaak!

    1. Fatima El Irari

      9 december 2019 at 09:20

      Hi Hilde,

      Wat leuk om te lezen! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt.

  • Marianne

    24 december 2019 at 15:32

    Wat lijkt mij dit een heerlijk recept! Ik heb de ingrediënten al in huis. Wat doe jij met het deel wat je over hebt van de tortilla (het afgesneden deel)?
    Groetjes
    Marianne

    1. Fatima El Irari

      24 december 2019 at 16:37

      Hi Marianne,

      Zeker het proberen waard!😍 De overige tortilla verkruimel ik en gebruik ik als paneermeel. Eerst eventjes bakken in de oven.

  • Sofie

    1 april 2020 at 13:53

    Hoi Fatima ,
    Wat ziet dit er super lekker uit ! Ik wil dit dan ook graag maken maar heb je dit gemaakt in een stalen bakvorm ? Of kleine bakvormpjes van papier ? Ik kom hier namelijk niet zo Goed uit hoe ik dit het beste kan doen , verder wilde ik vragen welke kipkruiden jij gebruikt

    Veel liefs ,
    Sofie

    1. Fatima El Irari

      2 april 2020 at 09:27

      Hi Sofie,

      Ik heb een cupcake bakvorm gebruikt om de tortilla taartjes te maken. Ik gebruik kip kruiden van de Marokkaanse slager, maar deze is ook heel lekker; https://www.dirk.nl/boodschappen/voorraadkast/kruiden-specerijen/silvo-kipkruiden/1606

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept