Tortellini in Romige Pestosaus
Prep time: 15 minuten
Cook time: 30 minuten
Serves: 4 personen
Tortellini in Romige Pestosaus
- Voorbereidingstijd 15 minuten
- Kooktijd 30 minuten
- Totale tijd 45 minuten
- Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten:
- 200 gram crème fraîche
- 2 eetl. pesto
- 250 ml kippenbouillon
- 2 eetl. olijfolie
- 250 gram spinazie
- 250 gram tortellini
- handvol cherry tomaten
- 1 pakje Apetina Paneer, (225 gram)
- 1 eetl. gekruide knoflookpoeder
Kruiden:
- 1 theel. zout
- 1 theel. chilivlokken
- 1/2 theel. zwarte peper
Bereidingswijze:
- 1)
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) functie.
- 2)
Roer in een schaal de crème fraîche, pesto, bouillon, olijfolie en de kruiden goed samen.
- 3)
Halveer de cherrytomaten en roer ze samen met de spinazie en de Tortellini door de saus.
- 4)
Snijd de Apetina Paneer in plakjes en leg deze rondom bovenop de Tortellini.
- 5)
Breng het geheel op smaak met extra zout, zwarte peper en wat gekruide knoflookpoeder.
- 6)
Drizzle er nog wat olijfolie overheen en zet de ovenschaal in het midden van de oven.
- 7)
Bak de Tortellini schotel voor 30-35 minuten in het midden van de oven.
- 8)
Haal de ovenschotel uit de oven en laat het voor circa 10 minuten staan.
- 9)
Garneer de Tortellini schotel met verse basilicum en enjoy!
Dit artikel is in samenwerking met Apetina.
3 Comments
Hanan
10 oktober 2022 at 14:28
Hi Fatima! Kan ik de apetina weglaten? Ik hou niet van kaas, of smaakt het niet naar kaas? Het ziet er voor de rest wel lekker uit!
Suzanne
13 oktober 2022 at 07:55
Hoi Fatima,
Is er een alternatief voor deze kaas?
Het is namelijk nergens te verkrijgen helaas..
Cyrina
5 november 2022 at 18:22
Bedankt voor het lekkere recept! Wat is gekruide knoflookpoeder? Waar of welk melk haal je? Heb ongekruide knoflookpoeder gebruikt maar probeer dan de volgende keer met gekruide knoflookpoeder.