Tonijnsalade met Aardappel en Sperziebonen

8 augustus 2024Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 10 minuten

Serves: 2 personen

 

De komende dagen wordt het zomers warm en dan is niets zo lekker als een lekkere salade! Deze Tonijnsalade met Aardappel en Sperziebonen is een favoriet bij ons thuis en staat binnen 20 minuten op tafel, zo lekker!

Print recept

Tonijnsalade met Aardappel en Sperziebonen

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 10 minuten
  • Totale tijd 20 minuten
  • Aantal personen: 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 aardappelen , in blokjes
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 eerl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, in plakjes gesneden
  • 50 gram ijsbergsla, fijngesneden
  • 1 rode puntpaprika , in ringen
  • 1 rode ui , gesnipperd
  • 1 blikje tonijn , (145 gram)
  • handvol groene olijven
  • 1 gekookte ei

Dressing:

  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. verse citroensap
  • 1 eetl. peterselie, fijngesneden
  • 1/2 theel. zout
  • 1/2 theel. zwarte peper

Bereiding:

  • 1)

    Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook in water met zout in circa 15 min. gaar.

  • 2)

    Spoel de aardappelen af onder koud water en laat uitlekken.

  • 3)

    Verwijder het puntje van de sperziebonen, halveer ze. en kook in water met zout in 5 min. beetgaar.

  • 4)

    Verwarm de olijfolie in de koekenpan en bak de sperziebonen voor 2-3 minuten.

  • 5)

    Voeg de knoflook toe en bak1-2 minuten tot de knoflook geurig is.

  • 6)

    Voeg in een diepe schaal de aardappelen, sperziebonen, sla, paprika, uien, tonijn en de olijven toe.

  • 7)

    Mix voor de dressing de ingrediënten samen en voeg de dressing toe in de kom.

  • 8)

    Hussel met twee vorken alles goed door elkaar en breng extra op smaak met peper en zout.

  • 9)

    Halveer het gekookte ei en leg bovenop de salade. Eet smakelijk!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept