Tonijnsalade met Aardappel en Sperziebonen
Prep time: 10 minuten
Cook time: 10 minuten
Serves: 2 personen
Tonijnsalade met Aardappel en Sperziebonen
- Voorbereidingstijd 10 minuten
- Kooktijd 10 minuten
- Totale tijd 20 minuten
- Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten:
- 2 aardappelen , in blokjes
- 100 gram sperziebonen
- 1 eerl. olijfolie
- 1 teentje knoflook, in plakjes gesneden
- 50 gram ijsbergsla, fijngesneden
- 1 rode puntpaprika , in ringen
- 1 rode ui , gesnipperd
- 1 blikje tonijn , (145 gram)
- handvol groene olijven
- 1 gekookte ei
Dressing:
- 2 eetl. mayonaise
- 1 eetl. verse citroensap
- 1 eetl. peterselie, fijngesneden
- 1/2 theel. zout
- 1/2 theel. zwarte peper
Bereiding:
- 1)
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook in water met zout in circa 15 min. gaar.
- 2)
Spoel de aardappelen af onder koud water en laat uitlekken.
- 3)
Verwijder het puntje van de sperziebonen, halveer ze. en kook in water met zout in 5 min. beetgaar.
- 4)
Verwarm de olijfolie in de koekenpan en bak de sperziebonen voor 2-3 minuten.
- 5)
Voeg de knoflook toe en bak1-2 minuten tot de knoflook geurig is.
- 6)
Voeg in een diepe schaal de aardappelen, sperziebonen, sla, paprika, uien, tonijn en de olijven toe.
- 7)
Mix voor de dressing de ingrediënten samen en voeg de dressing toe in de kom.
- 8)
Hussel met twee vorken alles goed door elkaar en breng extra op smaak met peper en zout.
- 9)
Halveer het gekookte ei en leg bovenop de salade. Eet smakelijk!