Tomatensoep met Balletjes

20 april 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 20 minuten

Serves: 4 personen

Deze tomatensoep staat in minder dan 30 minuten al op tafel! Een lekker stevige soep met lekker gekruide gehaktballetjes, heerlijk! Serveer er lekkere warme stokbrood bij met wat kruidenboter en je simpele maaltijd is compleet!

Print recept

Tomatensoep met Gehaktballetjes

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 20 minuten
  • Totale tijd 30 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

Gehaktballetjes:

  • 200 gram rundergehakt
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel paparikapoeder
  • 1 eetlepel peterselie, fijngesneden
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Voor de soep:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 middelgrote tomaten, in blokjes
  • 1 ui , in blokjes
  • 4 knoflookteentjes , uitgeperst
  • 1 liter kokend water
  • 1 blokje groentebouillion
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 ml water
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel vermicelli
  • 4 blaadjes verse basilicum

Kruiden:

  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 zwarte peper zwarte peper

Bereidingswijze:

Gehaktballetjes:

  • 1)

    Plaats het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten erbij.

  • 2)

    Roer de kruiden bij het gehakt en rol kleine gehaktballetjes.

  • 3)

    Zet de gehaktballetjes apart.

De soep:

  • 1)

    Verwarm de olijfolie in de soeppan en voeg de tomaten, ui en knoflook toe.

  • 2)

    Voeg de het zout, cayennepeper en de zwarte peper toe en bak de groenten voor 3-5 minuten.

  • 3)

    Los het groentebouillon blokje op in het kokend water en giet de bouillon al roerend in de pan.

  • 4)

    Breng de soep aan de kook voor 8-10 minuten met de deksel op de pan.

  • 5)

    Voeg de gehaktballetjes toe en kook deze voor nog eens 5-8 minuten mee.

  • 6)

    Roer de bloem, tomatenpuree en het water samen en giet het mengsel al roerend in de pan.

  • 7)

    Voeg ook de vermicelli en de basilicum toe en laat de soep op laag vuur sudderen voor 3-5 minuten.

9 Comments

  • Faiza

    20 april 2020 at 10:19

    Hi Fatima,

    Pel je tomaten vooraf of doe je met schil in de pan? En moet je alles later nog met een staafmixer mixen of gewoon zo in de pan laten koken?

    1. Fatima El Irari

      21 april 2020 at 11:26

      Hi Faiza,

      Ik pel de tomaten niet, maar mag je wel doen. Verder pureer ik de soep ook niet, omdat ik het wel lekker vindt als er stukjes inzitten. Maar je kunt uiteraard de soep pureren voordat je het gehakt erbij doet. Xx

  • Faiza

    20 april 2020 at 10:21

    Hi Fatima,

    Pel je de tomaten vooraf of doe je ze met schil in de pan? En mix je alles later nog met een staafmixer of laat je alles vanzelf koken?

  • Nadia

    20 april 2020 at 10:21

    Hai Fatima

    Heb 3 vraagjes

    1kan het ook met kalfsgehakt
    2kan ik ipv groentenbouillon ook kipboullion gebruiken
    3blijven er stukjes tomaat in? Zo ja kan ik het ook blenden en daarna weer in de pan doen? Want mijn kinderen houden niet van tomatenblokjes

    1. Fatima El Irari

      21 april 2020 at 11:27

      Hi Nadia,

      Ja hoor je kunt kalfsgehakt gebruiken en ook kipbouillon. Je kunt de soep pureren voordat je het gehakt erbij doet. Xx

  • Judith

    20 april 2020 at 13:50

    Ik was verrast dat bij de gehaktballetjes geen brood bijkwam en ze toch prima rolden
    Heerlijke soep

    1. Fatima El Irari

      21 april 2020 at 11:30

      Hi Judith,

      Ik voeg eerlijk gezegd bijna nooit brood of paneermeel toe in gehakt. Ben blij dat het heeft gesmaakt!

  • Asma

    3 mei 2020 at 12:23

    Heey schat, kan ik de gehaktballen weg laten ?

    1. Fatima El Irari

      4 mei 2020 at 10:53

      Hi Asma,

      Ja, hoor kun je ook prima weglaten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept