Deze tomatensoep staat in minder dan 30 minuten al op tafel! Een lekker stevige soep met lekker gekruide gehaktballetjes, heerlijk! Serveer er lekkere warme stokbrood bij met wat kruidenboter en je simpele maaltijd is compleet!
Prep time: 10 minuten
Cook time: 20 minuten
Serves: 4 personen
Deze tomatensoep staat in minder dan 30 minuten al op tafel! Een lekker stevige soep met lekker gekruide gehaktballetjes, heerlijk! Serveer er lekkere warme stokbrood bij met wat kruidenboter en je simpele maaltijd is compleet!
Gehaktballetjes:
Voor de soep:
Kruiden:
Gehaktballetjes:
Plaats het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten erbij.
Roer de kruiden bij het gehakt en rol kleine gehaktballetjes.
Zet de gehaktballetjes apart.
De soep:
Verwarm de olijfolie in de soeppan en voeg de tomaten, ui en knoflook toe.
Voeg de het zout, cayennepeper en de zwarte peper toe en bak de groenten voor 3-5 minuten.
Breng de soep aan de kook voor 8-10 minuten met de deksel op de pan.
Voeg de gehaktballetjes toe en kook deze voor nog eens 5-8 minuten mee.
Roer de bloem, tomatenpuree en het water samen en giet het mengsel al roerend in de pan.
16 Comments
Faiza
20 april 2020 at 10:19
Hi Fatima,
Pel je tomaten vooraf of doe je met schil in de pan? En moet je alles later nog met een staafmixer mixen of gewoon zo in de pan laten koken?
Fatima El Irari
21 april 2020 at 11:26
Hi Faiza,
Ik pel de tomaten niet, maar mag je wel doen. Verder pureer ik de soep ook niet, omdat ik het wel lekker vindt als er stukjes inzitten. Maar je kunt uiteraard de soep pureren voordat je het gehakt erbij doet. Xx
Faiza
20 april 2020 at 10:21
Hi Fatima,
Pel je de tomaten vooraf of doe je ze met schil in de pan? En mix je alles later nog met een staafmixer of laat je alles vanzelf koken?
Nadia
20 april 2020 at 10:21
Hai Fatima
Heb 3 vraagjes
1kan het ook met kalfsgehakt
2kan ik ipv groentenbouillon ook kipboullion gebruiken
3blijven er stukjes tomaat in? Zo ja kan ik het ook blenden en daarna weer in de pan doen? Want mijn kinderen houden niet van tomatenblokjes
Fatima El Irari
21 april 2020 at 11:27
Hi Nadia,
Ja hoor je kunt kalfsgehakt gebruiken en ook kipbouillon. Je kunt de soep pureren voordat je het gehakt erbij doet. Xx
Judith
20 april 2020 at 13:50
Ik was verrast dat bij de gehaktballetjes geen brood bijkwam en ze toch prima rolden
Heerlijke soep
Fatima El Irari
21 april 2020 at 11:30
Hi Judith,
Ik voeg eerlijk gezegd bijna nooit brood of paneermeel toe in gehakt. Ben blij dat het heeft gesmaakt!
Asma
3 mei 2020 at 12:23
Heey schat, kan ik de gehaktballen weg laten ?
Fatima El Irari
4 mei 2020 at 10:53
Hi Asma,
Ja, hoor kun je ook prima weglaten.
Nasira
26 oktober 2021 at 16:05
Hoihoi, hoort het soepje pittig te smaken☺️?
Corinda
8 november 2020 at 14:33
Hallo Fatima,
Bij mij blijft de bloem zo klonterig. Hoe kan ik dat voorkomen?
Fatima El Irari
9 november 2020 at 10:36
Hi Corinda,
Blijf je ondertussen roeren als je het bloem papje erbij doet?
Oumaima
17 maart 2021 at 16:11
Hii fatima
Bij mij blijft de bloem klonterig, hoe kan ik dit voorkomen??
Fatima El Irari
11 april 2021 at 12:31
Hi Oumaima,
Meng je de bloem van tevoren met water en giet je het mengsel al roerend in de pan?
Kiran
4 mei 2021 at 19:37
Hi Fatima,
Maakt het nog uit wat voor bloem je gebruikt? (Bijv. Patent etc)
Fatima El Irari
8 mei 2021 at 13:16
Hi Kiran,
Nee maakt niet uit welke. Ik gebruik zelf altijd patent bloem.