Tomatenrisotto met Champignons en Garnalen

30 december 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Tomatenrisotto met champignons, garnalen, Parmezaanse kaas en rucola! Een heerlijk smeuïg comfort gerecht op deze koude regenachtige dag! Mocht je nog niet weten wat je vanavond gaat eten, dit heerlijke gerecht is makkelijk en snel te maken!

 

Print recept

Risotto met Champignons en Garnalen

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetl. roomboter
  • 1 rode ui , fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 300 gram risotto
  • 1 theel. zout
  • 1/2 theel. zwarte peper
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 5 blaadjes basilicum, fijngesneden
  • 1 eetl. olijfolie
  • 300 gram wokgarnalen
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. chili vlokken

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de bouilion in een steelpannetje op laag vuur.

  • 2)

    Smelt in een hapjespan de roomboter en voeg de ui en knoflook erbij.

  • 3)

    Bak de ui en knoflook in 2-3 minuten op laag vuur.

  • 4)

    Zet het vuur hoger en voeg de risotto, zout en de zwarte peper toe.

  • 5)

    Roer de risotto door en bak voor 2-3 minuten tot de risotto glazig is.

  • 6)

    Roer de champignons en de tomatenpuree erbij en bak voor 1-2 minuten.

  • 7)

    Schep een soeplepel bouillon bij de risotto en kook de risotto tot het vocht is opgenomen.

  • 8)

    Herhaal bovenstaande stap tot de bouillon op is en kook de risotto in 25-30 minuten gaar.

  • 9)

    Hak de basilicum fijn en roer door de risotto. De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuïg is.

  • 10)

    Verhit de olijfolie in een aparte pan en roerbak de garnalen met het zout en de chili vlokken in 4-5 minuten gaar.

  • 11)

    Serveer de risotto met de garnalen, rucola en parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

10 Comments

  • Hakima

    30 december 2020 at 18:21

    Dag Fatima

    Er staat 1 liter bouillon. Bedoel je dan 1 liter warm water opwarme met een blokje bouillon of iets anders ? En welke bouillon kip of groenten ?

    Mvg

    Hakima

    1. Fatima El Irari

      31 december 2020 at 09:21

      Hi Hakima,

      Ik gebruik groentebouillon, maar je kunt in principe alle soorten gebruiken. Je zou ook water met een blokje bouillon kunnen doen. Xx

  • Myra

    30 december 2020 at 19:50

    Lieve Fatima,

    Ziet er lekker uit. Welke bouillon is het?

    1. Fatima El Irari

      31 december 2020 at 09:22

      Hi Myra,

      Dankjewel! Ik gebruik groentebouillon. Xx

  • Myra

    3 januari 2021 at 18:32

    Hi Fatima, dus 1 blokje groentebouillon in een 1 liter water opwarmen? Xx

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2021 at 12:27

      Hi Myra,

      Ja precies zo. Xx

  • rumeysa asik

    6 januari 2021 at 00:16

    Hey Fatima,

    Wat een fijn recept. Echter lus ik geen champions kan je het ook met iets anders vervangen?

    Groetjes,

    Rumeysa

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2021 at 12:23

      Hi Rumeysa,

      Je kunt de champignons ook wegalten of eventueel vervangen door paprika stukjes. Xx

  • Sarah

    6 januari 2021 at 20:00

    Hoi Fatima,

    Ik ben echt niet het type dat de moeite doet om een comment achter te laten op het internet maar….
    Ik heb nu al veel van je receptjes uitgeprobeerd en deze zijn telkens top!
    Bedankt om de moeite te doen deze telkens te posten met duidelijke uitleg en dergelijke.
    Mijn man ziet me typen en zegt: “zeg ook bedankt vanwege mij!!!” Haha
    Ik kon zelf ook al koken hoor 🙁 Maar werd wat eentonig!
    Danku!!
    Eline is je ook dankbaar.. ons “knuffelcontact die telkens rond etenstijd opduikt” hahaha

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2021 at 12:23

      Hi Sarah,

      Wat ontzettend lief dit! Super bedankt voor je lieve berichtje en onwijs leuk om te lezen dat de recepten zo goed in de smaak vallen! Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept