Tomatenrisotto met Champignons en Garnalen

30 december 2020Fatima El Irari

Prep time: 10 minuten

Cook time: 30 minuten

Serves: 4 personen

Tomatenrisotto met champignons, garnalen, Parmezaanse kaas en rucola! Een heerlijk smeuïg comfort gerecht op deze koude regenachtige dag! Mocht je nog niet weten wat je vanavond gaat eten, dit heerlijke gerecht is makkelijk en snel te maken!

 

Print recept

Risotto met Champignons en Garnalen

  • Voorbereidingstijd 10 minuten
  • Kooktijd 30 minuten
  • Totale tijd 40 minuten
  • Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetl. roomboter
  • 1 rode ui , fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 300 gram risotto
  • 1 theel. zout
  • 1/2 theel. zwarte peper
  • 250 gram kastanje champignons
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 5 blaadjes basilicum, fijngesneden
  • 1 eetl. olijfolie
  • 300 gram wokgarnalen
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. chili vlokken

Bereidingswijze:

  • 1)

    Verwarm de bouilion in een steelpannetje op laag vuur.

  • 2)

    Smelt in een hapjespan de roomboter en voeg de ui en knoflook erbij.

  • 3)

    Bak de ui en knoflook in 2-3 minuten op laag vuur.

  • 4)

    Zet het vuur hoger en voeg de risotto, zout en de zwarte peper toe.

  • 5)

    Roer de risotto door en bak voor 2-3 minuten tot de risotto glazig is.

  • 6)

    Roer de champignons en de tomatenpuree erbij en bak voor 1-2 minuten.

  • 7)

    Schep een soeplepel bouillon bij de risotto en kook de risotto tot het vocht is opgenomen.

  • 8)

    Herhaal bovenstaande stap tot de bouillon op is en kook de risotto in 25-30 minuten gaar.

  • 9)

    Hak de basilicum fijn en roer door de risotto. De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuïg is.

  • 10)

    Verhit de olijfolie in een aparte pan en roerbak de garnalen met het zout en de chili vlokken in 4-5 minuten gaar.

  • 11)

    Serveer de risotto met de garnalen, rucola en parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

20 Comments

  • Hakima

    30 december 2020 at 18:21

    Dag Fatima

    Er staat 1 liter bouillon. Bedoel je dan 1 liter warm water opwarme met een blokje bouillon of iets anders ? En welke bouillon kip of groenten ?

    Mvg

    Hakima

    1. Fatima El Irari

      31 december 2020 at 09:21

      Hi Hakima,

      Ik gebruik groentebouillon, maar je kunt in principe alle soorten gebruiken. Je zou ook water met een blokje bouillon kunnen doen. Xx

  • Myra

    30 december 2020 at 19:50

    Lieve Fatima,

    Ziet er lekker uit. Welke bouillon is het?

    1. Fatima El Irari

      31 december 2020 at 09:22

      Hi Myra,

      Dankjewel! Ik gebruik groentebouillon. Xx

  • Myra

    3 januari 2021 at 18:32

    Hi Fatima, dus 1 blokje groentebouillon in een 1 liter water opwarmen? Xx

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2021 at 12:27

      Hi Myra,

      Ja precies zo. Xx

  • rumeysa asik

    6 januari 2021 at 00:16

    Hey Fatima,

    Wat een fijn recept. Echter lus ik geen champions kan je het ook met iets anders vervangen?

    Groetjes,

    Rumeysa

    1. Fatima El Irari

      6 januari 2021 at 12:23

      Hi Rumeysa,

      Je kunt de champignons ook wegalten of eventueel vervangen door paprika stukjes. Xx

  • Sarah

    6 januari 2021 at 20:00

    Hoi Fatima,

    Ik ben echt niet het type dat de moeite doet om een comment achter te laten op het internet maar….
    Ik heb nu al veel van je receptjes uitgeprobeerd en deze zijn telkens top!
    Bedankt om de moeite te doen deze telkens te posten met duidelijke uitleg en dergelijke.
    Mijn man ziet me typen en zegt: “zeg ook bedankt vanwege mij!!!” Haha
    Ik kon zelf ook al koken hoor 🙁 Maar werd wat eentonig!
    Danku!!
    Eline is je ook dankbaar.. ons “knuffelcontact die telkens rond etenstijd opduikt” hahaha

    1. Fatima El Irari

      13 januari 2021 at 12:23

      Hi Sarah,

      Wat ontzettend lief dit! Super bedankt voor je lieve berichtje en onwijs leuk om te lezen dat de recepten zo goed in de smaak vallen! Xx

  • Jolanda

    23 januari 2021 at 11:20

    Hoi Fatima.
    Gisteren gemaakt. Iedereen vond het heerlijk! Zelfs mijn dochter die niet zo van champignons houdt vond het heel lekker.

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2021 at 13:17

      Hi Jolanda,

      Ah leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt! Xx

  • Aicha

    23 januari 2021 at 14:10

    Ik wil toch wel even melden dat ik zo blij ben dat ik jou gevonden heb. Ik had altijd problemen met het bedenken wat ik zou gaan koken en sinds ik jou heb gevonden heb ik dat probleem niet meer. En serveer ik iedere dag een lekkere maaltijd voor mij en mijn man! Super lekker, en duidelijke uitleg. Het zijn simpele recepten waar niet veel tijd voor nodig is. Echt een top website dit!

    1. Fatima El Irari

      25 januari 2021 at 13:16

      Hi Aicha,

      Wat onwijs lief dit! Heel heel graag gedaan lieverd en jij bedankt voor de moeite die je neemt om zo een lief berichtje achter te laten. Xx

  • Salima

    27 januari 2021 at 16:59

    Hoi Fatima,

    Ik heb alleen tuinkruiden bouillon in huis. Kan ik dat ook hiervoor gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      4 februari 2021 at 23:45

      Hi Salima,

      Ja, hoor dat kan prima. Xx

  • Kayleigh

    3 februari 2021 at 10:37

    Hi !

    Als je nou heen hapjes pan hebt kan je dan ook een wok pan gebruiken? Aangezien je het vocht voor de risotto ergens kwijt moet.

    Je brengt me altijd op ideeën echt super !

    1. Fatima El Irari

      13 februari 2021 at 18:25

      Hi Kayleigh,

      Ja hoor je kunt ook prima een wokpan gebruiken. Ah leuk om te lezen, dankjewel!

  • Manolito van Galen

    9 juni 2024 at 09:36

    Hoi Fatima,

    Een heerlijk gerecht.
    Dank je wel.

    Hoeveel rucola en hoeveel Parmezaanse kaas gebruik je?
    Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Groetjes,

    Manolito

    1. Fatima El Irari

      16 juni 2024 at 20:27

      Hi Manolito,

      Ah leuk om te lezen dat het gerecht in de smaak is gevallen. Zelf gebruik ik van beide een handje vol.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept