Met dit grijsachtige weer neig ik al gauw naar een lekker warm soepje en deze tomaten paprika soep is op zulke momenten altijd een goed idee! Deze soep is een goede basissoep waar je heerlijk mee kunt variëren en je hebt er niet al teveel ingrediënten voor. Serveer er nog wat stokbrood bij met wat lekkere kruidenboter en je simpele maaltijd is compleet!
Ingrediënten: (4 personen)
Voor de soep:
- 5 tomaten
- 2 rode paprika’s
- 1 grote rode ui
- 5 knoflookteentjes
- 1 tl. zout
- 1/2 tl. zwarte peper
- 2 etl. olijfolie
- 4 blaadjes verse basilicum
- 1 tl. gedroogde oregano
- 500 ml kokend water
- 1 blokje groentebouillon
Bereiding:
Stap 1.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenschaal met bakpapier. Snijd de tomaten in vieren, de rode paprika en uien in grove blokjes en plaats deze in de ovenschaal. Plaats de knoflookteentjes met schil erbij en breng het geheel op smaak met zwarte peper, zout en besprenkel met olijfolie. Hussel alles door elkaar en rooster de groenten voor 30 a 40 minuten in de oven.
Stap 2.
Haal de ovenschaal uit de oven en laat de geroosterde groenten even afkoelen. Schep de groenten vervolgens in de blender met de overgebleven sap en knijp de knoflookteentjes erbij. Voeg de verse basilicum en de oregano er ook bij en mix het op hoge snelheid samen tot een mooi glad mengsel.
Stap 3.
Giet de soep in de soeppan en giet het kokend water erbij waarin je de groentebouillon hebt opgelost. Breng de soep aan de kook voor ongeveer 8 a 10 minuten en roer ondertussen de soep door. Serveer de soep lekker warm, garneer met wat kookroom en basilicum en genieten maar!
Extra tips&tricks:
- Ook erg lekker met gehaktballetjes.
- Je kunt de groenten ook makkelijk aanbakken in de pan in plaats van in de oven.
- De groentebouillon is ook te vervangen door enkel kokend water.
55 Comments
Naziha
3 oktober 2018 at 09:54
Ziet er heel lekker uit ga ik zeker een keer uit proberen! Ben zo een fan van jou recepten??
Fatima El Irari
3 oktober 2018 at 10:18
Dankjewel lieve Naziha! Xx
Seher
3 oktober 2018 at 11:32
Ziet er heerlijk uit!
Heb je geraspte kaas gebruikt ?
En doe je geen melk of slagroom er doorheen?
Dankjewel
Fatima El Irari
3 oktober 2018 at 11:40
Hi Seher,
Heb je het over de tomaten-paprikasoep of?
Seher
3 oktober 2018 at 12:03
Ja tomaten/paprikasoep bedoel ik.
Fatima El Irari
3 oktober 2018 at 12:16
Hi Seher,
Nee, ik gebruik geen geraspte kaas en ook geen melk. Ik gebruik wel kookroom voordat ik de soep ga opdienen, maar ik kook deze niet mee in de soep. Dit kun je natuurlijk wel doen tegelijkertijd wanneer je de groentebouillon erbij doet. 50 a 100 ml kookroom is meer dan genoeg. Xx
Yasmin
3 oktober 2018 at 11:47
Hi mag ik vragen waar je die ovenschaal vandaan hebt?
Fatima El Irari
3 oktober 2018 at 12:15
Hi Yasmin,
Ja, natuurlijk. De ovenschaal heb ik besteld bij Bol.com
Liefs,
Fatima
Ha.
3 oktober 2018 at 12:33
Hey Fatima,
Ziet er lekker uit meid! Top!!
Hoeveel kommen soep kan hieruit halen?
Fatima El Irari
3 oktober 2018 at 15:24
Uit dit recept haal je zeker 4 hoed gevulde kommen soep. Ligt er ook maar net aan hoeveel je opschept haha. Xx
Benny
3 oktober 2018 at 12:39
Super deze ga ik zeker maken
Groetjes benny
Fatima El Irari
3 oktober 2018 at 15:24
Dankjewel Benny!
Benny
3 oktober 2018 at 12:41
Dag fatima
Super deze ga ik ook maken
Groetjes
Diana
3 oktober 2018 at 17:24
Hoi, waarom moet je een bakplaat bekleden met bakpapier?
Fatima El Irari
4 oktober 2018 at 07:21
Hi Diana,
Dit hoeft niet perse hoor, alleen op deze manier blijft de bodem van de ovenschaal schoon.
Diana
4 oktober 2018 at 16:09
Ovenschaal, bakplaat??
Fatima El Irari
4 oktober 2018 at 18:24
Wat bedoel je?
Fatima El Irari
4 oktober 2018 at 18:26
Oh, je kunt zowel een ovenschaal als een bakplaat gebruiken.
Kimberley
3 oktober 2018 at 19:45
Doe je die teentjes knoflook ook gewoon in de blender ?
Fatima El Irari
4 oktober 2018 at 07:22
Hi Kimberley,
Ja, maar eerst knijp je natuurlijk de knoflook uit de schil en die voeg je toe in de blender. De schil van de knoflook gooi je weg. Xx
Sasja
4 oktober 2018 at 16:28
Bedankt Fatima.
Smaakt goed, gemakkelijk te maken. Kortom een aanrader! ?
Fatima El Irari
4 oktober 2018 at 20:00
Hi Sasja,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd.
Liefs,
Fatima
Desiree
30 maart 2024 at 11:00
Deze gemaakt gister voor vandaag. Al een beetje van geproefd. Heerlijk!
Salma
5 oktober 2018 at 12:22
Ik ga het inshallah morgen maken wou al zowiezo iets met groente soep maken.
Bedankt je bent een schat
Fatima El Irari
5 oktober 2018 at 12:45
Hi Salma,
Geniet ervan lieverd en graag gedaan! Xx
adriana
9 oktober 2018 at 16:47
Kookroom ben ik vergeten te halen.. wat kan ik er als vervanging bij doen Fatima?
Fatima El Irari
9 oktober 2018 at 17:38
Hi Adriana,
Je kunt melk of kokosmelk gebruiken. Xx
adriana
9 oktober 2018 at 16:48
kookroom vergeten Fatima wat kan ik als vervanging erbij doen?
Yasmina
11 oktober 2018 at 20:49
Salaam Faatje,
Ziet er weer heerlijk uit gauw weer uit proberen. Had wel een vraagje ? Moet ik er wel perse kookroom erbij of kan ik dat weglaten?
Had nog een vraag. Zag laast een heerlijke aardappelpuree met een saus en drumsticks op je snap. Zag er zo heerlijk uit. Komt dat recept ook online?
Las dat je kookboek uit gaat brengen super leuk.!! Wachten op alle smacht op ??
Fatima El Irari
12 oktober 2018 at 11:34
Alaikoem salaam Yasmina,
Je mag de kookroom weglaten hoor. En dat recept met aardappelpuree komt morgen toevallig online haha. Dankjewel lieverd, onwijs lief van je! Xx
kaoutar jx
19 oktober 2018 at 18:39
wauuuww zier er fantastisch uit! machallah ga ik zeker uitproberen.
Fatima El Irari
20 oktober 2018 at 09:08
Dankjewel lieve Kaoutar en smakelijk eten! Xx
Annick
14 november 2018 at 08:42
Hallo
Ik ga deze vandaag proberen!
Het water loopt me al in de mond bij het zien van de kommen soep ! Ben heel benieuwd ik zal het laten weten
Maar 1 vraag hoeveel basilicum blaadjes doe je erbij in de blender ?
Liefs
Annick
Fatima El Irari
14 november 2018 at 08:44
Hi Annick,
Lekker! Zelf gebruik ik 4 middelgrote basilicum blaadjes. Succes en geniet ervan!
Liefs,
Fatima
Cheymek
24 december 2018 at 21:13
Salam lieve meid!
Je recepten zijn zo leuk en makkelijk!
Laatst kwam ik deze soep recept tegen op youtube wel helaas dat je niet bij vermeld dat je het van een youtube kanaal hebt.
Niemand is geleerd geboren en we leren allemaal van elkaar dat vindt ik zo jammer.
Fatima El Irari
25 december 2018 at 11:44
Alaikoem salaam Cheymek,
Dankjewel lieverd! Als ik dit recept van Youtube had overgenomen of van wie dan ook, dan zet ik dit altijd bij het recept. Ik zou nooit zomaar een recept overnemen zonder de bron erbij te zetten. Dus ik ben nu wel heel benieuwd waar jij denkt dit recept gezien te hebben.
Liefs,
Fatima
Cheymek
25 december 2018 at 13:57
Ik post even een link voor je: https://youtu.be/Pump9GIPfoI
Fatima El Irari
25 december 2018 at 14:46
Dat is toevallig. Zoek maar op geroosterde tomatensoep, dan zul je zien dat er zoveel varianten van zijn en dat ik niet de eerste ben die het zo maakt.
Margarita
27 december 2018 at 12:57
Hallo, ik heb dit soepje gemaakt en het is heerlijk. Ga ik zeker veel vaker maken. Zelf heb ik het ietsje pittiger gemaakt door er wat gemalen chilipeper door te doen omdat wij van pittig houden. Maar erg lekker hoor.
Fatima El Irari
27 december 2018 at 18:17
Hi Margarita,
Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!??❤️
Chantal
18 maart 2019 at 13:11
Ik ben deze site van mn schoonzus, ben zo blij dat ze me verteld heeft !
Vandaag maak ik de aardappel salade en de gegrild tomaten-paprika soep!
Ben benieuwd , maar het ziet er ieder geval heerlijk uit!
Dank je wel voor de recepten, het maakt mn drukke dag een stuk makkelijker!
Wanneer kan ik je boek kopen/ waar en hoe duur kost hij?
Zijn het de zelfde recepten als op de site?
Fatima El Irari
18 maart 2019 at 15:37
Hi Chantal,
Wat leuk, welkom! Mijn boek kun je nu al bestellen en die wordt dan op 16 april geleverd. 90% van de recepten zijn nieuw en een paar populaire recepten van de blog staan er ook in. Zie hier de link; https://www.bol.com/nl/p/uit-de-keuken-van-fatima/9200000102150462/?promo=list_818_recentbekeken-MCM-slot_D2_product_1_&bltgh=uqBLnIFEwxpI3ABXux9Eag.1_6.iBhbo4UWwPisQ-PcGH9NzQ.ProductImage
Bintu Mokhtar
9 mei 2019 at 13:01
Assalaamu alaikom, ziet er lekker uit! Vraagje: zal de soep zonder basilicum een gemis zijn of kan deze ook vervangen worden met iets anders? Shukran alvast
Fatima El Irari
9 mei 2019 at 13:04
Alaikoem salaam,
Die kun je weglaten hoor geen probleem.
kubra
3 juni 2019 at 13:01
Hey Fatima! Dit soepje is zo onwijs lekker zoals alle andere recepten van je !!
Mag ik ook vragen waar je blender vandaan is? of welk merk?
Fatima El Irari
3 juni 2019 at 16:43
Hi Kubra,
Dankjewel lieve schat! Jazeker, mijn blender komt van Bol.com en is van het merk Bistron. Xx
Khadija
8 juni 2019 at 19:32
Heb dit al een paar keer gemaakt en vind dit een heerlijke soepje. 1 van mijn favoriete.
Dank je wel voor je heerlijke recepten.
Zijn er toevallig plannen voor een tweede kookboek ?
Fatima El Irari
8 juni 2019 at 21:42
Hi Khadija,
Wat leuk om te lezen! Heel graag gedaan lieverd en een tweede kookboek staat voor nu nog niet op de planning, maar wie weet haha! Xx
Es
27 april 2020 at 15:57
1kg tomaten. Hoeveel gemiddelde grootte tomaat stuks zijn dat ong?
Fatima El Irari
27 april 2020 at 22:05
Hi Es,
Ongeveer 5 middelgrote tomaten. Ik heb het even aangepast.
Melissa
7 april 2021 at 17:03
Hoi Fatima, als je er gehaktballetjes indoet, kruid je die dan? Alvast bedankt. De melissa
Fatima El Irari
11 april 2021 at 13:31
Hi Melissa,
Het lekkerst is wel als de gehaktballetjes ook zijn gekruid. Ik kruid gehakt altijd volgens dit recept; https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/gehakt-marinade/
Miranda
8 mei 2023 at 16:34
Deze soep is in de zomer ook koud echt heerlijk!!
Fatima El Irari
11 september 2023 at 07:49
Ja lekker is die hé!
Ofira Kok
30 oktober 2021 at 12:48
Bedankt Fatima voor dit recept! Wat een zalige soep! Twee dagen van gegeten en de tweede dag was het nog lekkerder als de eerste dag! Top!