Het is weer tijd voor een lekker stukje taart, maar dit keer een tiramisu taart! Ik maakte een paar jaar geleden voor het eerst een Tiramisu taart en afgelopen weekend besloot ik deze weer te maken om mee te nemen naar mijn schoonfamilie. Ik vulde de taart met een lekker, romige monchou vulling en de schoonfamilie vonden het erg lekker, gelukkig maar! Kijken jullie mee naar het recept?
Wat heb je nodig? (8 personen)
- 1 pak biscuitmix
- 4 eieren
- 50 ml melk
De vulling:
- 200 gram monchou
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klop-fix
- 50 gr. basterdsuiker
Extra:
- lange vingers
- aardbeien
- frambozen
- lint
*bakvorm 20 diameter
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix in een beslagkom de biscuitmix samen met de eieren en de melk op de hoogste stand voor 5 minuten tot er een luchtige massa ontstaat. Ga nog even kort met een spatel door het beslag heen.
Spray of vet de bakvorm in en giet het beslag er vervolgens in. Strijk de bovenkant glad met de spatel en bak de biscuit in de oven op 180 graden voor 30 minuten gaar. Laat de cake wanneer die gaar is geheel afkoelen voor je de crèmelaag aanbrengt.
Het bereiden van de vulling
Haal de monchou uit de verpakking en voeg deze in de kom. Strooi de basterdsuiker bij de monchou en roer dit flink samen met een spatel of met een mixer. Zet de kom even apart.
Giet de slagroom in de kom en voeg hier de vanillesuiker en de klop-fix bij. Mix of klop de slagroom tot een luchtig slagroom, dat niet al te stijf is.
Voeg de slagroom toe aan de zachte monchou en vouw de slagroom dan met de spatel door de monchou heen.
Blijf net zo lang doorgaan, totdat je ziet dat de slagroom geheel is opgenomen door de monchou en het een mooie crème is geworden zonder klontjes.
Zet de kom in de koelkast voor minstens 30 minuten.
Taart vullen en afwerken
Snijd de biscuit door het midden en leg de twee biscuit plakken naast elkaar. Verdeel de monchou crème over de biscuit en smeer deze goed uit.
Let er op dat je ongeveer 2 volle eetlepels van de monchou crème apart houdt, want hiermee zul je straks de gehele taart afsmeren.
Pak de tweede biscuit laag op en leg deze bovenop. Druk met je handen de biscuit voorzichtig aan, zodat deze blijft plakken. Smeer de zijkanten af met een spatel.
Verdeel de overgebleven monchou créme bovenop de biscuit en bedek hiermee de gehele taart. Je hoeft de monchou crème niet perse straks af te smeren, want hier zul je straks toch niks meer van zien.
Haal de lange vingers uit de verpakking en snijd een stukje van de onderkant eraf. Zorg ervoor dat alle lange vingers op dezelfde lengte afsnijdt.
Plak de lange vingers tegen de rand van de taart aan en druk deze voorzichtig aan. De ronde kant van de lange vinger komt bovenaan.
Pak dan de lint erbij en wikkel deze om de taart heen. Je kunt de lint iets aantrekken, zodat de lange vingers mooi tegen elkaar aan komen te staan. Maak vervolgens een leuke strik bij bij het uiteinde van de lint.
Als laatste verdeel je de aardbeien en de frambozen bovenop de taart. Zet de taart dan voor 30 minuten in de koelkast, zodat die kan opstijven.
Maak deze tiramisu taart voor een speciale gelegenheid of gewoon een keer wanneer je zin hebt in wat lekkers! Geloof mij de complimenten zullen je toe komen vliegen! Mijn aanstaande totaal geen zoetekauw zoals mij en zelfs hij vond deze taart erg lekker haha!
Veel bakplezier!
Liefs,
Fatima
46 Comments
Dorinetje
28 juli 2016 at 09:56
Wat mooi! Bedankt voor je recept xxxx
xfaatje
28 juli 2016 at 12:37
Graag gedaan! xx
Fatimazohra
28 juli 2016 at 10:07
Salam,
Het ziet er prachtig uit masha Allah
Wat is het formaat van de bakblik?
Groetjes Fatimazohra
Imane
28 juli 2016 at 10:53
20 staat in het recept
xfaatje
28 juli 2016 at 12:38
hihi Xx
xfaatje
28 juli 2016 at 12:38
Alaikoem salaam Fatima Zohra,
Allah ibarkfiek! Formaat is 20 cm Xx
Hind
28 juli 2016 at 10:38
Wauw dat ziet echt super goed uit! Ik zou graag willen weten waar je die rode lint hebt gekocht, en hoe groot je springvorm is? Xxx
xfaatje
28 juli 2016 at 12:38
Hallo Hind,
Dankjewel meis! Lint komt van de Xenos en mijn bakvorm is 20 cm doorsnede! Xx
Zoubida
28 juli 2016 at 11:43
Salam fatima wat is monchou. Is dat gelijk mascarpone. Mvg.
xfaatje
28 juli 2016 at 12:39
Alaikoem salaam Zoubida,
Monchou is eigenlijk gewoon roomkaas, dus je kunt ook gewoon normale roomkaas gebruiken zoals Philadelphia. Of je gebruikt mascarpone, dat kan ook Xx
Nawalenm
28 juli 2016 at 15:01
Dank je voor het delen van je recept!
xfaatje
29 juli 2016 at 08:53
Graag gedaan hoor!
Faat
28 juli 2016 at 16:09
Hoi Fatima is het erg als ik een springvorm van 26 of 28 cm gebruik?
xfaatje
29 juli 2016 at 08:53
Hallo Faat,
Dat is niet erg hoor, alleen dan zou ik echt het recept verdubbelen want anders krijg je echt een lage taart.
Rachida
28 juli 2016 at 19:07
Je bent de lange vingers vergeten te vermelden bij de ingredienten. Verder ziet de taart er erg mooi uit.
Groetjes,
Rachida
xfaatje
29 juli 2016 at 08:54
Hallo Rachida,
Ah bedankt haha! Dankjewel meis Xx
Sila
30 juli 2016 at 10:44
Hoi faatje,
Het was niet alleen makkelijk om te maken maar ook nog eens zoooo lekker. Mijn taart in bakblik van 20 werd zo hoog dat ik de lange vingers niet hoefde bij te snijden, zo lukte het ook.
Keep up the good work, helemaal top!!
Gr
xfaatje
1 augustus 2016 at 12:40
Hallo Sila,
Zo zo echt goed meis! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Bedankt voor je lieve compliment! Xx
Soumia
30 juli 2016 at 17:31
Kan het ook marscapone?
Kon geen monchou vinden!
xfaatje
1 augustus 2016 at 12:41
Hallo Soumia,
Ja hoor dat kan ook! x
Hayat
31 juli 2016 at 17:41
Vraagje, waar komen de lange vingers vandaan
xfaatje
1 augustus 2016 at 12:43
De lange vingers die ik heb gebruikt komen van de Lidl.
Fedoua
2 augustus 2016 at 09:21
Hey Fatima!
Een superlekker recept, ga ik gauw eens uitproberen!
Een klein vraagje: de biscuitmix is toch eigenlijk bedoeld voor een bakvorm van 24cm doorsnede.. Wordt de taart niet te hoog in een bakvorm van 20cm?
xfaatje
2 augustus 2016 at 13:53
Hallo Fedoua,
Klopt helemaal, maar je kunt ook gewoon een vorm van 24 cm aanhouden hoor. In de 20 cm vorm wordt de biscuit ook echt mooi hoog en het past precies hoor hihi.
Fatiha
2 augustus 2016 at 11:20
As salaam aleikoum lieve Fatima , ik ben normaal een stille lezer en reageer daarom ook zelden. Maar ik wilde je toch laten weten dat je een topper bent. De uitleg van je recepten en het reageren op berichten getuigt alleen maar van een mooi karakter. Moge Allah azzawajal je al het moois schenken in deze wereld en er hiernamaals! Heel veel liefs van een zuster
Fatiha
2 augustus 2016 at 11:23
Er hiernamaals = in het hiernamaals
xfaatje
2 augustus 2016 at 13:56
Alaikoem salaam lieve Fatiha,
Super lief van je Allahoema ameen! Dankjewel lieve schat, serieus ik krijg gewoon kippenvel van je mooie berichtje! Moge Allah swt jou belonen voor je mooie en lieve woorden inschAllah. Nogmaals bedankt lieve schat en leuk dat je toch een keer een berichtje achterlaat. Chokran! Xx
Oumniya
3 augustus 2016 at 21:47
Superleuk! Deze gaan we ook zeker een keer proberen na de vakantie!
Thanks Faatje!
??
xfaatje
5 augustus 2016 at 09:38
Hallo OUmniya,
Heel graag gedaan meis! Veel bakplezier alvast! Xx
Salma
4 augustus 2016 at 18:57
Salaam! Waar heb jij jouw bakblik vandaan? Heerlijke taart trouwens!
xfaatje
5 augustus 2016 at 09:41
Alaikoem salaam Salma,
Bakvorm komt van de Albert Heijn. Bedankt hoor! Xx
Gamze
18 oktober 2016 at 12:30
Hoi Faatje,
Ik volg je al lange tijd, ik dacht laat ik maar toch een reactie plaatsen (werd tijd)
Je maakt egt geweldige creaties. Sommige dingen komen mij bekent voor zoals de toetjes afdeling (zelf een tijd taarten verkocht) maar je hartige recepten zie ik sommige voor het eerst (bv die geweldige visbesyilla, goh wat is die lekker)
Ga vooral door met lekker bakken en koken, passie maakt kunst.
Nu even over je geweldige taart. Het ziet er heerlijk uit, ik maak ongeveer het zelfde. Ik dompel een paar druppels expresso over de cake ( heerlijk als je een koffieliefhebber bent) maar ik wil dit week jou recept eens namaken. Ik ben erg benieuwd.
Veel goeds gewens
Gamze
Fatima
18 oktober 2016 at 13:41
Hallo Gamze,
Wat lief van je! Ben blij te lezen dat je zo blij bent met de recepten op de blog. Ik ben zeker een koffieliefhebber, dus ik ga dit zeker eens uitproberen haha! Xx
Hajar
22 oktober 2016 at 07:48
Hoi fatima, kan ik de basterdsuiker missen?! Gewone suiker of poedersuiker in de plaats gebruiken?! En ik wil het een dag op voorhand maken kan dat ?
Grtjs hajar
Fatima
22 oktober 2016 at 11:50
Hallo Hajar,
Je kunt gewoon kristalsuiker gebruiken. Xx
Nora
25 april 2017 at 11:36
Hoi faatje, worden de lange vingers niet zacht de volgende dag?
Fatima El Irari
25 april 2017 at 14:14
Hallo Nora,
Nee, de lange vingers worden niet zacht enkel aan de binnenkant een beetje, maar ze blijven wel heel lekker! Als je mijn voorgaande berichtje hebt gelezen, dan was dat een foutje. Ik dacht namelijk dat je het over de aardbeien tiramisu had haha!
Liefs,
Fatima
Nora
25 april 2017 at 18:21
Oké Dankje!! liefs xx
Lubna
19 mei 2017 at 08:53
Hey Faatje,
Kan je de taart een dag ervoor maken en de dag erna pas het fruit plaatsen en serveren?
Fatima El Irari
22 mei 2017 at 07:38
Hallo Lubna,
Jazeker, dat kan hoor.
Liefs,
Fatima
Soumia
6 september 2017 at 16:27
Hey die pak biscuitmix vind ik nergens hier bij ons in België , heb je een ander idee voor me aub ? Wil het Morgen maken voor bezoek Inschallah
Fatima El Irari
7 september 2017 at 06:08
Hallo Soumia,
Je kunt de biscuit ook prima zelf maken hoor. Zie hieronder een link voor een duidelijk recept.
https://www.rutgerbakt.nl/how-to-biscuitbeslag/
Fatima
3 juni 2018 at 12:34
Hey,
Zou ik ook een bakvorm van 18 cm kunnen gebruiken?
Dankje
Fatima El Irari
3 juni 2018 at 12:57
Hi Fatima,
Ja, hoor dat kan okk. Let er alleen op dat je de bakvorm voor ongeveer 2 cm onder de rand vult met het beslag.??❤️
Touda
4 januari 2019 at 09:25
Dag Fatima, ik ben bezig met de cake en heb geen vers fruit, wel diepvries fruit (rood). Kan ik deze er ook op doen nadat ze zijn ontdooid en wat uitgelekt?
Fatima El Irari
5 januari 2019 at 10:20
Hi Touda,
Jazeker, alleen dan wel eerst inderdaad laten ontdooien en eventueel droogdeppen.❤️??