Het zonnetje schijnt (gelukkig) weer volop, dus ga ik weer lekkere zomerse recepten met jullie delen! Ik maakte laatst een tiramisu vol met frisse aardbeien en frambozen om mee te nemen naar een familie barbecue en oh wat was die lekker!
Voor de SPLENDA Stevia challenge is er een besloten Facebook pagina aangemaakt waar al mijn fans hun creaties kunnen delen en ik kan je zeggen dat ze de afgelopen dagen niet stil hebben gezeten hoor, want ik heb heel wat lekkers voorbij zien komen! In dit artikel geef ik je het recept van de tiramisu en laat ik je ook zien wat mijn fans hebben gemaakt en mocht je nou ergens een recept van willen, dan hoor ik dit natuurlijk graag!
SPLENDA Stevia
.
SPLENDA Stevia heeft de perfecte mix gevonden om de echte, volle, zoete smaak van Stevia te behouden. De producten zijn gemaakt van zoetstoffen uit Stevia, maar niet van het gebruikelijke extract. Tot nu toe werden stevia zoetstoffen altijd vervaardigd van het extract Rebaudioside A (Reb A), dat een bittere nasmaak kan hebben. Het steviablaadje bevat echter ook het extract Rebaudioside D (Reb D), dat veel beter smaakt. SPLENDA Stevia is daarom zoet zonder de bittere nasmaak, iets wat nog niet eerder is gelukt!
Daarnaast bevat SPLENDA Stevia weinig calorieën, geen toegevoegde smaakstoffen of sucralose en is het hittebestendig. Hierdoor is SPLENDA Stevia het ultieme alternatief voor suiker, dat gebruikt kan worden in dranken, maar ook om te koken en te bakken. Het assortiment van SPLENDA Stevia is verkrijgbaar bij de Kruidvat, Jumbo, Plus, Jan Linders en Makro en bestaat uit tabletjes, vloeistof en kristalpoeder.
Ingrediënten: (8 personen)
.
Tiramisu crème:
.
- 500 gr. mascarpone
- 150 gr. SPLENDA Stevia Kristal
- 250 ml slagroom
- 1 tl. citroenrasp
- lange vingers
- 2 bakjes aardbeien (in plakjes)
- 1 bakje frambozen (doormidden)
Extra:
.
- Aardbei yoghurt drink
- aardbeien
- frambozen
Bereiding:
.
Stap 1.
.
Mix in een kom de mascarpone glad voor ongeveer 60 seconden. Voeg de SPLENDA Stevia kristalpoeder toe en mix het door. Giet de slagroom er in stappen en blijf in de tussentijd mixen tot er een stevige crème ontstaat. Roer de citroenrasp erbij, dek de kom af en laat de crème voor 10 minuten opstijven in de koelkast.
Stap 2.
.
Dompel de lange vingers in de yoghurt drink en plaats deze op de bodem van een langwerpige bakvorm of ovenschaal. Verdeel de helft van de mascarpone crème bovenop de lange vingers en plaats bovenop de crème de aardbeien en frambozen. Dompel de lange vingers weer in de yoghurt en plaats ze bovenop de aardbeien/frambozen. Verdeel de overige mascarpone crème bovenop en strijk het glad. Maak de tiramisu af met een laagje aardbeien en dek de schaal af met huishoudfolie. Laat de tiramisu voor minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
Stap 3.
.
Haal de tiramisu na 3 uur of langer uit de koelkast en dien de tiramisu lekker koud op met eventueel wat extra vers fruit en een toef slagroom! Verwen jou gasten met deze lekkere tiramisu en je gasten zullen gegarandeerd smullen!
15 Comments
Zamilla
24 juni 2019 at 10:53
Ziet heerlijk lekker uit Tiramisu zien!!???? Mag ik je vragen? Waar heb je gekocht Splenda stevia!
Fatima El Irari
24 juni 2019 at 14:04
Dankjewel! SPLENDA Stevia is verkrijgbaar bij de Kruidvat, Jumbo, Plus, Jan Linders en Makro.
Mayaa
24 juni 2019 at 15:05
Ziet er heerlijk uit ik maak het morgen voor de verjaardag van mijn dochter!? doe je de frambozen ook als je de aarsbeien gebruikt of keuze uit die 2?
Thanks alvast
Fatima El Irari
25 juni 2019 at 11:25
Hi Mayaa,
Lekker! Ik gebruik zowel de frambozen als aardbeien, maar je mag natuurlijk ook een van de twee gebruiken. Geniet ervan! Xx
Maryam
24 juni 2019 at 15:14
Hallo, kan ik ook normale suiker gebruiken ipv splenda?
Fatima El Irari
25 juni 2019 at 11:26
Hi Maryam,
Ja, hoor je mag ook kristalsuiker gebruiken.
Sumeya
24 juni 2019 at 18:14
En als je geen gebruik wilt maken van splenda? Wat kan ik inplaats daarvan gebruiken en hoeveelheid?
Fatima El Irari
25 juni 2019 at 11:27
Hi Sumeya,
Je kunt ook kristalsuiker gebruiken en dan precies dezelfde hoeveelheid.
Sherine
24 juni 2019 at 20:02
Is dit een gezonde lekkernij?
Fatima El Irari
25 juni 2019 at 11:28
Hi Sherine,
Dit is (gezonder) met minder calorieën, maar ik kan niet zeggen dat het echt gezond is.
kubra
25 juni 2019 at 03:28
hey ik woon zelf in het buitenland wat kan ik ipv splenda stevia gebruiken?
Fatima El Irari
25 juni 2019 at 11:28
Hi Kubra,
Je kunt kristalsuiker gebruiken mocht je geen SPLENDA Stevia kunnen vinden.
Fatma
13 juli 2019 at 19:54
Hoi Fatima,
Waar zou ik de lange vingers eventueel in dompelen ipv yoghurt drink?
Groetjes
Fatima El Irari
14 juli 2019 at 12:09
Hi Fatma,
Je kunt ook melk gebruiken.??♥️
Ine Kanters
13 april 2022 at 17:22
Hoeveel lange vingers zijn er nodig?