Tikka Masala

9 juni 2019Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Ongeveer 2 jaar geleden waren mijn man en ik op Zanzibar voor ons huwelijksreis en at ik daar voor het eerst Tikka Masala en ik was gelijk verkocht! Een heerlijke kruidige avondmaal die je echt binnen een mum van tijd op tafel kunt zetten. Dus mocht je vanavond nog niet weten wat je wilt eten, Tikka Masala echt een aanrader!

Ingrediënten: (4 personen)
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 300 gr. kipfilet, in blokjes
  • 1 tl. zout
  • 1/2 tl. zwarte peper
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 3 knoflookteentjes, uitgeperst
  • 1 tl. verse gember
  • 1 tl. tomatenpuree
  • 1 tl. Tandoori Masala kruiden
  • 1/2 tl. chilipoeder
  • 1/2 tl. kurkuma
  • 250 ml kokend water
  • 1 tl. kruidenbouillon
  • 150 gr. tomatensaus (Frito)
  • 100 ml slagroom
  • 1 etl. peterselie, fijngesneden
  • 300 gr. Basmatirijst
Bereiding:
Stap 1.

Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de kip met zwarte peper en zout en schep de kip in de koekenpan. Voeg de ui, knoflook en de verse gember erbij en bak het mooi lichtbruin voor een paar minuten. Voeg de tomatenpuree, Tandoori Masala, chilipoeder en de kurkuma erbij en bak het aan voor 2-3 minuten.

Stap 2.

Voeg de groentebouillon bij het water en roer dit door. Voeg de groentebouillon en de tomatensaus bij de kip en roer het door. Breng het op smaak met extra zout en peper, naar smaak. Laat het sudderen op laag vuur en roer het af en toe goed door tot de saus is ingedikt voor ongeveer 8-10 minuten. Roer de slagrom erbij en laat het nog voor 1 minuut koken. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer de Tikka Masala met een portie rijst en wat fijngesneden peterselie, smakelijk eten!

Extra tips&tricks:
  • Vervang de slagroom door 80 gram crème fraîche.
  • De Tandoori kruiden zijn verkrijgbaar bij de Jumbo en Albert Heijn.

Liefs,
Fatima


Print recept

Nutrition

65 Comments

  • Yaso

    9 juni 2019 at 08:45

    Kan je de slagroom ook vervangen door Kookroom?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2019 at 09:10

      Hi Yaso,

      Ja, hoor kan ook.??

    2. Mina

      22 augustus 2020 at 17:57

      Dank je wel fatima voor dit lekkere recept. Ik maak t om de 2,3 weken. De kinderen zijn er dol op.

  • Homz

    9 juni 2019 at 10:20

    Hi Fatima, bedankt voor het recept!! 250 ml kruidenboulion? Welke boulion gebruik je en doe je daar water bij?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2019 at 12:04

      Hi Homz,

      Graag gedaan hoor! Ik gebruik kruiden bouillon en daar doe ik dan kokend water bij. 1 theelepel bouillon met 250 ml kokend water.
      https://www.google.com/search?q=kruidenbouillon+knorr&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjy7p7hrdziAhXJZFAKHf2cDJkQ_AUIECgB&biw=1366&bih=657#imgrc=9cBDK8HwBtxwxM:

      Liefs,
      Fatima

  • Nora

    9 juni 2019 at 10:28

    Hi fatima,

    Ik ben gek op je gerechten. Dit gerecht komt goed van pas. Ik zat mij al af te vragen wat ik vanavond voor mijn vriendin die op bezoek komt ga maken.??

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2019 at 12:03

      Hi Nora,

      Super, lief en dit gaan ze zeker lekker vinden! Eet smakelijk. Xx

  • Salina

    9 juni 2019 at 11:08

    welke tika masala kruiden adviseer je?

  • Meryam

    9 juni 2019 at 12:16

    Lieve Fatima ,

    Wil je misschien laten zien hoe je jou witte rijst maakt?

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2019 at 12:25

      Hi lieve Meryam,

      Ik kook de rijst echt enkel in water of ik bereid het op de ‘Turkse rijst’ manier. Zie hier; https://uitdekeukenvanfatima.nl/turkse-rijst-uit-de-keuken-van-zartointhekitchen/

      1. Meryam

        11 juni 2019 at 17:53

        Lieve Fatima ,Bij mij lukt niet altijd Soms wordt beetje plakkere vandaar. Ik doe ook basmati. Dacht misschien heb je een trucje.

  • Noa

    9 juni 2019 at 12:52

    Dit eten wij vanavond! Bedankt voor de inspiratie weer.

    1. Fatima El Irari

      9 juni 2019 at 15:55

      Graag gedaan Noa!

  • Sissi

    10 juni 2019 at 13:37

    Hey hey! Ziet er heerlijk uit. Ik wil er graag wat groente bij doen.. Welke groente passen bij het gerecht en kruid ik dat gewoon een beetje met dezelfde kruiden?

    1. Fatima El Irari

      10 juni 2019 at 14:27

      Hi Sissi,

      Champignons en paprika is wel lekker bij dit gerecht en je houdt dan ook dezelfde kruiden aan. Xx

  • Miranda

    10 juni 2019 at 23:14

    Hoihoi,
    Is het Gember kruiden of moet je de Gember raspen?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2019 at 18:16

      Hi Miranda,

      Ik heb verse gember gebruikt, maar gemberpoeder kan ook.

  • Laila

    11 juni 2019 at 07:53

    Hey Hey faatje, die kruidenbouillon is dat gewoon de groentebouillon l?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2019 at 08:04

      Hi Laila,

      Ja, klopt.❤️

  • Naomi

    11 juni 2019 at 09:28

    De tandoorie is niet meer bij jumbo verkrijgbaar echt ben naar 4 jumbo’s geweest en 2 Albert heijn???

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2019 at 13:48

      Hi Naomi,

      Oei!? Misschien dat het het online kunt bestellen?

  • Asmaa

    11 juni 2019 at 11:26

    Ik had toevallig ook zo een zakje massala ,maar geen geel maar een rode zakje die heet garam massala,is die ook goed?

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2019 at 13:46

      Hi Asmaa,

      Jazeker, die kun je ook gebruiken.??

  • Nadya

    13 juni 2019 at 13:04

    Lieve Fatima

    Bedankt voor je lekkere recepten. Even een vraagje. Ik heb thuis nog een zakje Garam Massala kruiden liggen. Is dat ook goed of geeft dat een andere smaak?

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2019 at 18:11

      Hi Nadya,

      Jazeker, die kun je ook altijd gebruiken.??♥️

  • Nadya

    13 juni 2019 at 13:06

    Ooooh sorry zie net een bericht voor mij met dezelfde vraag en je antwoord haha. Ik weet genoeg en wat ik vanavond ga eten insha Allah ?

  • Nadya

    13 juni 2019 at 16:50

    OMG wat is dit gerecht weer super lekker Fatima! Heb het net gemaakt met extra champignons en rode paprika erbij omdat ik dat altijd lekker vind. Heeeerrrlijk! Stuur je zo een foto via snap ?

    1. Fatima El Irari

      13 juni 2019 at 18:10

      Hi Nadya,

      Haha, wat leuk! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Heel graag gedaan!❤️

  • Renuka

    14 juni 2019 at 13:40

    Hoi Fatima, lijkt me heerlijk. Ik heb alleen geen verse gember. Kan ik ook gemberpoeder gebruiken? En zo ja, hoeveel poeder? Alvast bedankt! Gr. Renuka

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2019 at 17:01

      Hi Renuka,

      Je kunt verse gember vervangen door 1 theelepel gemberpoeder. Smakelijk!♥️

      1. Lisanne

        15 juni 2019 at 06:18

        Goedemorgen Fatima.

        Wat voor groenten zullen er lekker bijpassen?
        Groetjes

      2. Fatima El Irari

        15 juni 2019 at 06:33

        Goedemorgen Lisanne,

        Je kunt er paprika of champignons bijdoen ook lekker!

  • Lisanne

    15 juni 2019 at 06:17

    Hoi hoi Fatima,

    Wat voor groenten kun je hier aan toevoegen?
    Ik ben dol op jou recepten❤️

    1. Fatima El Irari

      15 juni 2019 at 06:34

      Dankjewel Lisanne! Je kunt er paprika of champignons bijdoen, ook lekker!

    2. Do

      9 juli 2020 at 15:29

      Salaam alaykoem fatima, ik heb bij de jumbo en bon gekeken voor tandori massala kruiden, maar ik vond alleen tandori kruiden van verstegen? Is dat hetzelfde of…?

      1. Fatima El Irari

        10 juli 2020 at 21:21

        Alaikoem salaam Do,

        Ja, hoor die kun je ook prima gebruiken. Xx

  • Najat

    17 juni 2019 at 11:26

    Salam
    Dit gerecht is bij ons erg in de smaak gevallen.
    Al 2 x afgelopen weekend gemaakt 🙂
    Bedankt voor het recept liefie

    1. Fatima El Irari

      17 juni 2019 at 16:35

      Alaikoem salaam Najat,

      Wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt! Heel graag gedaan lieverd en geniet ervan. Xx

  • Rachida Zakouri

    21 juni 2019 at 16:55

    Heey Fatima, kan je de kruiden van kip tandori Van Stegen gebruiken of smaakt dit anders? De kruiden die je gebruikt is niet beschikbaar.

    1. Fatima El Irari

      21 juni 2019 at 17:31

      Hi Rachida,

      Ja, hoor die kun je ook prima gebruiken.??

  • Mellany

    2 juli 2019 at 07:55

    Salamu aleikum,
    Ziet er heerlijk uit!
    Ik wil ook naar Zanzibar, maar ik vraag me af hoe je er een visum voor regelt en of dat voor of na het boeken van de reis moet?
    Liefs, Mellany

    1. Fatima El Irari

      2 juli 2019 at 12:08

      Hi Mellany,

      Wij hebben ons visum hier in Nederland bij het consulaat van Zanzibar in Den haag aangevraagd. Dit dien je te doen voor je reis. Xx

  • Sou

    26 juli 2019 at 13:21

    Het was heerlijk!! Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor je recept!

    1. Fatima El Irari

      26 juli 2019 at 20:20

      Hi Sou,

      Ah super! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Sasja

    7 augustus 2019 at 13:12

    Hoi Fatima,

    Ik ben fan van je recepten :), alleen valt het me op dat je in veel recepten best wel veel zout gebruikt. Kan ik ook de helft gebruiken of het achterwegen laten?

    Groetjes,
    Sasja

    1. Fatima El Irari

      7 augustus 2019 at 20:30

      Hi Sasja,

      Ja, hoor je kunt het zout halveren of weglaten.

      Liefs,
      Fatima

  • Asmae

    7 augustus 2019 at 13:45

    Salam alaykoem lieve Fatima,

    Bedankt voor al jou recepten,

    Bij de ingrediënten staat 1 eetlepel kruiden bouillon en in een reactie zeg je een thee lepel?

    1. Fatima El Irari

      7 augustus 2019 at 20:29

      Hi Asmae,

      Sorry voor de verwarring. Ik gebruik 1 theelepel kruidenbouillon.

      Liefs,
      Fatima

  • Romy

    23 september 2019 at 07:17

    Wanneer ik niets kan verzinnen voor het avondeten-> uitdekeukenvanfatima, Haha! Ik ga het vandaag uittesten! Ik bestel dit gerecht regelmatig als we uiteten. Er zit dan ook paprika en ananas in, dus dat ga ik toevoegen. Zin in😍

    1. Fatima El Irari

      25 september 2019 at 10:41

      Hi Romy,

      Wat leuk! Hmm lijkt mij ook erg lekker met ananas, geniet ervan!

      Liefs,
      Fatima

  • Manon

    19 oktober 2019 at 12:03

    Hai,
    Kan ik bij dit recept ook veel groente toevoegen bij de kip?
    Groetjes Manon

    1. Fatima El Irari

      19 oktober 2019 at 12:11

      Hi Manon,

      Ja, hoor je mag er extra groenten aan toevoegen.👍🏼

  • Maryam

    20 november 2019 at 11:08

    Hoi meid
    Mag ik ook tandori masala vervangen met garam masala?

    1. Fatima El Irari

      20 november 2019 at 11:15

      Hi Maryam,

      Jazeker, kun je ook gebruiken. Xx

  • Atika

    17 december 2019 at 12:47

    Hi kan je ook andere bouillon gebruiken?

    1. Fatima El Irari

      18 december 2019 at 08:35

      Hi Atika,

      Ja, hoor. Je hoeft niet perse dezelfde te gebruiken.👍🏼

  • Sabine

    21 januari 2020 at 17:11

    Hoi Fatima,
    Ik ben nu bezig en het ruikt al heerlijk! De peterselie staat welzijn de ingrediënten, maar later niet meer. Ik denk dat die pas helemaal op het laatst erbij moet? Of pas op het bord erover strooien?

    1. Fatima El Irari

      21 januari 2020 at 21:48

      Hi Sabine,

      Ah dat klinkt goed! Klopt, de peterselie is meer voor de garnering op het eind. Ik heb het erbij gezet.

      1. Samira

        1 april 2020 at 16:17

        Hoi hoi, ik kom erachter dat ik geen tomatenpuree meer heb. Kan je dit weglaten?

      2. Fatima El Irari

        2 april 2020 at 09:25

        Hi Samira,

        Ja, mag je ook weglaten.

  • salima

    14 mei 2020 at 07:33

    Hey Fatima, kan je ook garnalen doen ipv kip?
    Groetjes, Salima

    1. Fatima El Irari

      14 mei 2020 at 17:21

      Hi Salima,

      Ja, hoor kan zeker.

  • Mina

    22 augustus 2020 at 17:59

    Dank je wel fatima voor dit lekkere recept. Ik maak t om de 2,3 weken. De kinderen zijn er dol op.

    1. Fatima El Irari

      25 augustus 2020 at 12:54

      Hi Mina,

      Ah wat leuk! Ik ben blij dat het gerecht zo in de smaak valt. Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept