Rode Curry met Kip

26 februari 2018Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:


Deze Thaise rode curry met kip en rijst is ongelooflijk lekker en zo gemakkelijk te maken met de Thaise Rode Curry Paste van Conimex. Deze Thaise Rode Curry Paste is bereid met authentieke specerijen zoals Kaffir limoenblad, gember, rode peper en citroengras. In combinatie met de kruiden die ik zelf nog bij de curry heb toegevoegd is het een erg smakelijk gerecht geworden, die ik zeker vaker ga klaarmaken voor het avondeten. Probeer het eens uit en je zult zien dat je in minder dan 30 minuten dit lekkere gerecht al op je eettafel kunt toveren!

Ingrediënten (6 personen)
Kip marinade:
  • 250 gr. kipfilet
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 knoflookteentje, fijngesneden
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. kurkuma
  • 1/2 tl. komijnpoeder
  • 1/2 tl. chilivlokken 
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 etl. crème fraîche 
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
Voor de curry/saus:
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 knoflookteentje, fijngesneden
  • 1 rode en groene paprika
  • 1 prei
  • 1 pakje Conimex Thaise Rode Curry Paste
  • 100 ml kokend water
  • 1 etl. kippenbouillon
  • 100 gr. crème fraîche
  • peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
  1. Schep de kipfilet, uien, knoflook en alle kruiden in de kom en voeg ook de crème fraîche toe.
  2. Strooi de peterselie erbij en roer het flink samen. Zet de kom met de kip voor ongeveer 10 minuten apart, zodat de marinade goed in de kipfilet kan trekken.
  3. Verwarm de zonnebloemolie in de koekenpan en voeg de knoflook en de sjalot toe. Bak de knoflook en de ui voor ongeveer 30 seconden op middelhoog vuur.
  4. Schep dan de kip erbij en bak de kip voor ongeveer 5 a 8 minuten mee op hoog vuur.
  5. Voeg de paprika en de prei erbij en bak de groenten mee met de kip.
  6. Voeg de Thaise Rode Curry Paste toe en roer alles goed door. Bak het geheel voor ongeveer 5 a 8 minuten mee op hoog vuur.
  7. Voeg de kippenbouillon toe bij het kokend water en roer het goed samen.
  8. Draai het vuur tot de middelmatige stand, giet de kippenbouillon in de pan en voeg ook de crème fraîche erbij.
  9. Roer het goed door, breng het op smaak met eventueel wat extra peper en zout en laat het nog eens voor 5 a 8 minuten sudderen op middelmatig vuur.
  10. Kook in de tussentijd de rijst gaar en breng de rijst op smaak met peper en zout.
  11. Serveer de curry met de gekookte rijst.

Ben jij ook een liefhebber van lekkere gekruiden gerechten, dan raad ik je zonder twijfel dit gerecht aan! Probeer het zelf eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vindt.

Extra tips & tricks:
  • Vervang de crème fraîche door 200 ml kokosmelk.
  • Je kunt de kippenbouillon ook weglaten en enkel water gebruiken.
  • Vind je de curry iets te dik? Giet er dan wat extra kippenbouillon of water bij en breng het weer aan de kook.
  • Probeer voor dit recept ook eens de Thaise Groene Curry Paste, Thaise Massaman Curry Paste, de Indonesische Groenten Curry Paste of de Singaporese Laksa Curry Paste uit van Conimex.

Ik vind het altijd leuk om te zien wat jij kookt/bakt van mijn blog, dus vergeet niet @uitdekeukenvanfatima en #uitdekeukenvanfatima te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram.

Dit artikel is in samenwerking met Conimex

Print recept

Nutrition

72 Comments

  • S

    26 februari 2018 at 11:23

    Ook heel lekker met cocosmelk ipv crème fraiche..

    1. Fatima El Irari

      26 februari 2018 at 12:04

      Hi S,

      Jazeker, ook met kokosmelk is het erg lekker! Xx

  • hanan

    26 februari 2018 at 12:01

    Bedankt voor jouw recept topper. Kan ik de kip vervangen dr biefstuk in blokjes?

    1. Fatima El Irari

      26 februari 2018 at 12:04

      Hallo Hanan,

      Graag gedaan lieve! Jazeker, je kunt ook biefstuk gebruiken. Succes! Xx

      1. hanan

        28 februari 2018 at 12:51

        gisteren gemaakt was echt super lekker!xxxx thanks

      2. Fatima El Irari

        28 februari 2018 at 13:00

        Hi Hanan,

        Ah super! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Xx

  • Lena

    26 februari 2018 at 12:06

    Dit ziet er zo lekker en makkelijk uit! zelf gebruik ik ook vaak producten van Conimex, ben dus benieuwd nasr deze!

    1. Fatima El Irari

      26 februari 2018 at 12:33

      Hi Lena,

      Ah wat leuk! Zelf gebruik ik ook vele producten van Conimex en ik ben er echt dol op. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

      Liefs,
      Fatima

  • naima

    26 februari 2018 at 12:07

    Ga ik snel eens proberen! Thnx Faat

    1. Fatima El Irari

      26 februari 2018 at 12:32

      Graag gedaan Naima! Xx

  • Linda Dijkmans

    26 februari 2018 at 13:52

    Ik heb zelf nog nooit curry gemaakt of geproefd, maar ik ga het vanavond proberen met jouw recept. Geweldige blog heb je!

    1. Fatima El Irari

      26 februari 2018 at 14:54

      Hi Linda,

      Echt de moeite waard hoor. Smakelijk eten alvast! Xx

    2. Tamara

      6 april 2020 at 20:37

      Moet ik een deel van de ui en knoflook bij de kip doen voor marineren of alles? Want je hebt het in de uitleg ook over eerst ui en knoflook fruiten…ik hoop spoedig op een reactie. Ik wil het morgen gaan maken
      Groetjes
      Tamara

      1. Fatima El Irari

        7 april 2020 at 11:51

        Hi Tamara,

        Je gebruikt 1 sjalot voor de marinade en een bak je aan met de knoflook. Xx

  • RACHIDA

    26 februari 2018 at 18:11

    Hi fatima
    Jammer dat ze die thaise rode curry van conimex niet hebben in belgie ik ben naar een groothandel gegaan en de lidl maar niks dan maar zonder die paste maken als ik de volgende keer weer in nederland ben ga ik die halen.

    1. Fatima El Irari

      26 februari 2018 at 19:30

      Hi Rachida,

      Bij de Lidl hebben ze het denk ik sowieso niet lieverd. Heb je bij de Albert Heijn XL gekeken?

    2. Maghnia

      26 februari 2018 at 19:47

      He rachida de rode thaise curry pasta verkopen ze in albert heijn in belgie ook. Groetjes

    3. Asma

      6 maart 2018 at 08:41

      Bij de Albert Heyn hebben ze die. Heb die vandaag gehaald. Tweede aan halve prijs toevallig.
      Bedankt voor het recept Fatima. Ik ga dat vandaag maken. Ik hoop gewoon niet dat het te pikant gaat zijn. Mijn kinderen eten wel een beetje pittig, maar mag niet te zijn.

      1. Fatima El Irari

        6 maart 2018 at 08:43

        Hallo Asma,

        Ah wat goed zeg, dan ga ik straks ook even langs de Albert Heijn haha. Het is niet echt te pikant, maar je kunt het beste de saus op het eind proeven en als je het te pikant vindt, dan kun je er altijd iets meer crème fraîche aan toevoegen. Hierdoor zal de pikante smaak iets minder zijn. Smakelijk eten alvast lieverd! Xx

  • Fatima

    26 februari 2018 at 20:18

    Salam schat, Wij hebben deze rode cury niet kan ik deze door iets anders vervangen ? xx

    1. Fatima El Irari

      27 februari 2018 at 07:21

      Alaikoem salaam Fatima,

      In welke supermarkt heb je gezocht naar de rode curry? Xx

      1. Fatima

        27 februari 2018 at 17:42

        Ik woon in België en hier verkopen ze het helaas niet, ook niet in de dichtsbijzijnde AH 🙁 x

      2. Fatima El Irari

        28 februari 2018 at 07:11

        Hi Fatima,

        Ah wat jammer zeg! Hebben jullie misschien een Albert Heijn XL in België?

  • Nada

    27 februari 2018 at 07:22

    Fatima! Ik heb het gisteren gelijk geprobeerd en het was echt LEKKER! Vooral mijn zoon vond het lekker pittig. Super bedankt voor je geweldige recepten altijd.

    Liefs,
    Nada

    1. Fatima El Irari

      27 februari 2018 at 08:02

      Hallo Nada,

      Aah wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Pln

    27 februari 2018 at 13:14

    Deze staat vanavond op het menu, ik ben benieuwd? is de rode curry heel pittig?

    1. Fatima El Irari

      27 februari 2018 at 13:59

      Hoi hoi,

      Ah lekker! Ik heb er eerlijk gezegd ook weer zin in haha. Ik vind de curry wel pittig, maar ook niet overdreven pittig. Normaal gesproken eet/maak ik geen pittig eten, maar dit viel reuze mee! Eet smakelijk alvast!

      Liefs,
      Fatima

  • Ikram

    27 februari 2018 at 16:00

    Hoii hoii, kun je me vertellen hoe veel kokosmelk ik kan gebruiken voor dit gerecht?

    Je recept ga ik vanavond uitproberen!

    Groetjes ikram

    1. Fatima El Irari

      28 februari 2018 at 07:05

      Hi Ikram,

      Ik zou 200 ml kokosmelk gebruiken. Heeft het gesmaakt? Xx

  • Ikram

    28 februari 2018 at 12:01

    Hey schat ik heb een vraagje..heeft eigenlijk niks met dit recept te maken..Ik zag laatst op snapchat dat je je oven ging schoonmaken. Je had er eerst iets gespoten en daarna op 50 graden gezet..en toen met een sponsje en groene zeep schoongemaakt.. Hoe maak jij de bovenkant schoon van deze oven?? We hebben dezelfde oven vandaar dat ik het vraag haha

    1. Fatima El Irari

      28 februari 2018 at 12:11

      Hallo Ikram,

      Haha is niet erg hoor. Voor het schoonmaken van de oven gebruik ik schoonmaakspul van het merk CIF, dit is een witte fles met wat roze afbeeldingen en tekst. Ik haal de rooster/bakplaten eruit en spuit dan de gehele oven in met CIF, dus ook de bovenkant van de oven. Daarna sluit ik de oven en zet ik deze op 50 graden voor ongeveer 1 minuut. Wanneer je de oven weer opent zul je zien dat eventuele aangekoekte resten er makkelijk vanaf glijden en je ook deze makkelijk met eens sponsje eraf kunt schrobben. Het fornuis zelf maak ik schoon met een sopje van lauwwarm water en een druppeltje groene zeep(Dreft) Fornuis even afnemen met het sopje en daarna er overheen met een droge vaatdoek. Op deze manier krijg blijven er gelukkig helemaal geen strepen meer achter op het fornuis haha. Succes lieverd!

      Liefs,
      Fatima

  • Najat

    3 maart 2018 at 14:43

    Ziet er heerlijk uit zeg!! Hoeveel rijst gebruik je, zie het niet bij de ingrediënten of in het recept staan..

    1. Fatima El Irari

      4 maart 2018 at 08:44

      Dankjewel lieve Najat! Rijst kun je toevoegen naar wens, maar voor 2 personen gebruik ik ongeveer 200 gram rijst. Xx

  • Nadia

    13 maart 2018 at 15:45

    Is het erg pittig voor kinderen?
    Liefs Nadia

    1. Fatima El Irari

      13 maart 2018 at 16:04

      Hallo Nadia,

      Voor kinderen is het misschien iets te pittig. Zelf hou ik niet zo van pittig eten, maar ik vond dit gerecht wel reuze meevallen. Je zou eventueel ook de helft van het curry zakje kunnen gebruiken. Xx

  • Fatima

    17 maart 2018 at 14:11

    OMG het was zoooooooo lekkkkker niet normaal ! Heb echt veel complimentjes gehad ! Dankjewel fatima !

    Liefs, fatima

    1. Fatima El Irari

      17 maart 2018 at 20:53

      Hallo Fatima,

      Haha wat goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd! Xx

  • Lamyae

    18 maart 2018 at 08:21

    Hoi Fatima,

    Het ziet er heerlijk uit. Hoe krijg jij je basmati rijst zo mooi droog? Mag ik vragen hoeveel kopjes rijst en water je gebruikt.

    Groetjes,
    Lamyae

    1. Fatima El Irari

      19 maart 2018 at 09:24

      Hallo Lamyae,

      Ik gebruik altijd 1 kopje rijst met 2 kopjes water. En ik weeg af met een theeglas met oortje. Xx

  • Ergul Tunc

    21 maart 2018 at 19:57

    Fatima Fatima Fatima ik ben gek op je recepten. Vandaag heb ik deze geprobeerd en het was heerlijk bedank. ❤️?

    1. Fatima El Irari

      22 maart 2018 at 07:35

      Hallo Ergul,

      Aah wat super goed zeg! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd en heel graag gedaan natuurlijk! Xx

  • Ouafa

    4 april 2018 at 13:13

    Ziet er heerlijk uit! Ik ga het vanavond uitproberen!

    1. Fatima El Irari

      4 april 2018 at 13:26

      Hi Ouafa,

      Dankjewel lieverd! Eet smakelijk alvast! Xx

  • Inaya

    28 mei 2018 at 18:23

    Slm meid klopt dat 100ml water met de bouillon lijkt me weinig als ik naar jouwe bouillon kijk de hoeveelheid

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2018 at 06:15

      Hi Inaya,

      ja, dat klopt gewoon. De foto’s die je zien zijn ingezoomd, dus lijkt het al gauw veel meer. Maar je gebruikt echt maar 100 ml. Merk je dat de saus te dik is, dan mag je er uiteraard iets meer water bijdoen.

      Liefs,
      Fatima

    2. Tamara

      12 mei 2020 at 14:20

      Ik heb het nu net gemaakt, ruikt heerlijk alleen is het best nat…ik vermoed dat het komt door de kokosmelk…

      1. Fatima El Irari

        13 mei 2020 at 13:38

        Hi Tamara,

        Als het nog nat is, dan moet je de curry nog iets langer doorkoken zodat het indikt.

  • Sandy

    2 juni 2018 at 12:59

    Hey Fatima,

    Dit is echt een super lekker recept en wat een heerlijke marinade voor de kip??
    Ik heb voor 4 personen alleen wel een extra kipfilet bij gedaan.
    Van de week heb ik het ook een keer geprobeerd met de Massaman curry paste, maar de rode curry vind ik toch lekkerder. Deze is net iets zachter van smaak.
    Thanks voor het delen van je recepten!

    1. Fatima El Irari

      3 juni 2018 at 10:42

      Hi Sandy,

      Wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Salima

    7 juni 2018 at 07:59

    Salaam Fatima, weer een lekker gerecht! Vraagje over de kippenbouillon, er staat 1 eetl, is dit een blokje kippenbouillon die je in water oplost?

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 06:52

      Alaikoem salaam salima,

      Ik gebruik van die poeder bouilion uit een potje, maar je kunt ook een heel blokjes gebruiken en oplossen in water.❤️

  • Kiymet

    8 juni 2018 at 10:00

    Hoi Fatima,

    Vraagje over dit recept kan je de kip ook een paar uur in de marinade laten ipv 10min? Thanks voor het recept!

    1. Fatima El Irari

      8 juni 2018 at 22:08

      Hi kiymet,

      Jazeker, dat kan altijd!

  • Suzanne

    17 september 2018 at 17:55

    Hey Fatima,
    Dit was echt een heerlijk gerecht??! Ik ben blij dat ik jouw site heb gevonden.
    Liefs Suzanne 🙂

    1. Fatima El Irari

      18 september 2018 at 05:57

      Hi Suzanne,

      Aah wat goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

  • Shuayb

    19 september 2018 at 10:46

    Beste Fatima,

    Ik ben geen ervaren koker en zou dit willen invriezen voor meerdere dagen. Als ik 500 gram kipfilet wil gebruiken i.p.v. 250 gram, moet ik alle andere ingredienten ook verdubbelen? Daarnaast wilde ik vragen hoeveel dagen kan ik dit gerecht invriezen? Alvast bedankt!

    1. Fatima El Irari

      19 september 2018 at 11:14

      Hi Shuayb,

      Je kunt 500 gram kipfilet gebruiken en alsnog het recept aanhouden, maar dan zul wel wel minder saus hebben in vergelijking met de kip. Dus ik raad je aan om dan toch heel het recept te verdubbelen als je 500 gram kip wilt gaan gebruiken. Je kunt de saus met de kip het beste apart invriezen en de rijst dan ook weer apart. In een afgesloten diepvriestrommel kun je gerechten wel voor 1 maand invriezen.

      Groetjes,
      Fatima

  • Fatimaa

    4 oktober 2018 at 09:41

    Dag naamgenootje,

    Ik heb van conimex de rode curry pasta, dus niet zakje maar potje.
    Is dat ook oke?

    1. Fatima El Irari

      4 oktober 2018 at 12:02

      Hi Fatima,

      Ja, hoor die kun je ook gewoon gebruiken!

      Liefs,
      Fatima

  • Ghizlan

    14 november 2018 at 12:23

    Hi Fatima,

    Kan ik ook garnalen gebruiken ipv kip?

    1. Fatima El Irari

      14 november 2018 at 13:11

      Hi Ghizlan,

      Jazeker, dat kan altijd. Xx

  • Carola Rotman

    7 december 2018 at 17:17

    Hi Fatima, ik heb even een vraag: in de ingrediënten lees ik dat er 1 etl (eetlepel) kippenbouillon toegevoegd moet worden, maar in de bijgaande foto’s lijkt de hoeveelheid veel meer! Is 1 etl echt voldoende? Groetjes, Carola

    1. Fatima El Irari

      7 december 2018 at 21:06

      Hi Carlola,

      Je gebruikt echt maar 1 eetlepel kippenbouillon (poeder variant) of 1 blokje en die verkruimel je dan in 100 ml kokend water.

  • Sen

    29 april 2019 at 07:58

    Heb je ook een ander alternatief voor de Conimex Thaise Rode Curry Paste vanwege de garnaalpoeder?

  • Kayleigh

    1 mei 2019 at 08:52

    Lieve Fatima,
    Deze rode curry was een groot succes bij ons thuis! Echt heerlijk,
    Liefs, Kayleigh

    1. Fatima El Irari

      1 mei 2019 at 10:46

      Hi Kayleigh,

      Wat leuk om te horen! Ik ben blij dat het recept zo in de smaak valt!

      Liefs,
      Fatima

  • baal

    9 september 2019 at 08:58

    heerlijk! ik had door ontbreken cremefrais gekozen voor slagroom en kokosnat.
    en groene ipv rode curry (huismerk chinese supermarkt)

    1. Fatima El Irari

      12 september 2019 at 12:02

      Hi Baal,

      Klinkt goed!

  • Bianca

    14 september 2019 at 16:26

    Kan je ipv de chilivlokken ook chilipoeder gebruiken ?

    Groetjes Bianca

    1. Fatima El Irari

      15 september 2019 at 19:32

      Hi Bianca,

      Jazeker, kan ook!

  • Faiza

    6 december 2019 at 11:07

    Beste Fatima,

    Kan het zijn dat de Conimex rode curry paste niet meer te verkrijgen is? of is de verpakking toevallig veranderd – ben al bij meerdere AH’s geweest en nergens kunnen vinden. Heb de vorige keer bamboe rode curry gebruikt – op zich was t nog te eten – maar niet echt de bedoeling.

    1. Fatima El Irari

      6 december 2019 at 11:13

      Hi Faiza,

      Uhm ik zou het echt niet weten. Je kunt ook even kijken bij de Plus of Jumbo. En voor de zekerheid even navragen bij de Albert Heijn misschien? Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept