Temaki Sushi

1 september 2022Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves: 8 stuks

Dit Japans maaltje valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak! De Temaki sushi is gevuld met sushirijst, zeewiersalade, verse zalm, reepjes komkommer en de hoortjes maak je van nori vellen. Het kost nauwelijks moeite om het te maken en het eindresultaat is zó lekker!

Print recept

Temaki Sushi

  • Aantal personen: 8 stuks

Ingrediënten:

  • 250 gram sushirijst
  • 2 eetl. rijstazijn
  • 1/2 komkommer , in reepjes
  • 4 stuks Nori vellen
  • 100 gram zeewiersalade
  • 250 gram Sashimi zalm, in blokjes
  • 1 eetl. zwarte sesamzaadjes
  • sojasaus

Bereidingswijze:

  • 1)

    Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  • 2)

    Wanneer de rijst gaar is roer je de rijstazijn erdoor en zet je het opzij.

  • 3)

    Snijd de komkommer in reepjes en de zalm in blokjes.

  • 4)

    Snijd een Nori vel doormidden beleg de linkerzijde met sushirijst en druk het stevig aan.

  • 5)

    Leg de komkommer, zeewiersalade, zalm en de zwarte sesamzaadjes erop.

  • 6)

    Rol de temaki schuin op en rol het dicht tot een rolletje.

  • 7)

    Leg bovenop wat extra zeewier en serveer met sojasaus en wasabi. Enjoy!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept